Şimdi Ara

YURTDIŞINA EURO OLARAK PARA GÖNDERMEK-SWIFT

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
20.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar, 6 Ocak tarihinde Hollanda'daki bankanın hesabına 3670 Euro para göndermem gerekiyor
    Western Union çok masraflı. 500 lira gibi bir masraf oluyor. Bunun yerine SWIFT yapılabiliyormuş sanırım

11.500 TL nakit param var. 3670 Euro göndermem gerekiyor. Euro'yu 2.95 dersek 10.825 TL

Benim aklımdaki çözüm şu; ING BANK'dan Euro hesabı açtırmak. 3670 Euro'yu buraya yatırmak. ve ING BANK hesabım üzerinden Hollanda'daki bankaya swift koduyla parayı göndermek. 2-3 iş günü sürebiliyormuş ama 6 ocak'a kadar müddet olduğu için bu problem değil yani uygundur.

Birde şunu sorayım. ING BANK Euro hesabıma para yatırmak için illa bu bankaya TL olarak mı yatırmam gerek yani onlar mı euro yapacak yoksa ben elimdeki euro'yu bu bankaya yatırabilirmiyim? ve en ucuza Euro nerden alırım? HSBC'nin Euro rakamları düşük. döviz bürosuna gidiyormuş gibi banka şubesinden girip elimdeki TL'yi HSBC bank'da euroya çevirebilirmiyim?

Siz neler önerirsiniz?

• Ziraat işbank garanti bankasında normal vadesiz tl hesabı açtırdıktan sonra internet şubesi hesabını açıyorsunuz oradan vadesiz döviz hesabı açıyorsunuz çok basit bir işlem. Online işlem ile euro alıp bozdurabilirsin. Her bankanın Swift için farklı ücretleri vardır ING bankasının
    İleri Gün Valörlü Giden Yabancı Para Transfer 35 TL
    Aynı Gün Valörlü Giden Yabancı Para Transfer 55 TL
    ekstra komisyon alıyorlardır bence onada dikkat etmek gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bey Amca

Ziraat işbank garanti bankasında normal vadesiz tl hesabı açtırdıktan sonra internet şubesi hesabını açıyorsunuz oradan vadesiz döviz hesabı açıyorsunuz çok basit bir işlem. Online işlem ile euro alıp bozdurabilirsin. Her bankanın Swift için farklı ücretleri vardır ING bankasının
    https://www.ingbank.com.tr/tr/bilgi-destek/urun-ve-hizmet-ucretleri

+ aynen internet bankacılığıyla euro hesabı açıp vadeli tl hesabından euro alcaksın ve ordan havale yapıcaksın.Euroda fena hallerde kötü zamana denk gelmiş.

• teşekkürler cevap için. peki gidip hesap açtırdıktan sonra hemen internet şubeciliğine başlayabilirmiyim? yani fiziki olarak kartın gelmesini beklemek gibi bir durum yok değilmi?

birde ben ING BANK'ı Hollanda uzantılı olduğu için tercih ettim. Erasmus ile gideceğim Hollanda'daki okulun 2 km yakınında bir ING şubesi var. öyle bir bağlantı yapmak istedim. ailem para göndermeyecek sık sık ben tüm parayı gönderiyorum komisyonlardan kurtulmak için ancak;
    ola ki bir para gönderim durumu olacaksa, ailem bana nasıl para gönderecek? türkiyede yaşadığımız şehirdeki ing veya garanti şubesine gidip hesabıma para yatıracak sonra ben onu nasıl çekeceğim hollanda'dayken ve nasıl komisyonlarla?

Ayrıca The payment should be made in Euros, free of charge to Saxion University yazısı var. yani karşı banka hesabında hiç kesinti olmadan net 3670 euro olması gerekiyor. internet şubesinden transfer yaptığımda bu masrafların bana ait olmasını nasıl sağlayacağım?

( aynen euro fiyatları uçtu. 2.82 olduğunda euro yapmadık şimdi pişmanım. ama bugün düşmüş neyseki 2.94'e. geçen gün 2.98 di. 150 lira falan kurtardık yine :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMG1 -- 31 Aralık 2013; 2:35:56 >

• Okul için ödeme mi yapman gerekiyor orayı anlayamadım @MMG1
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetltn

Okul için ödeme mi yapman gerekiyor orayı anlayamadım @MMG1

evet. yurt + depozit + vize + sigorta ücretleri toplam 3670 Euro
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMG1

quote:

İyi para tutuyomuş o zaman.Bende Polonyada yaptım erasmus verdiğim yurt parası 90 euro falan denk geliyordu.Eğer hollanda da Türk bankalarıyla anlaşmaları olan bir banka varsa onları araştır.İng bank diyorsun ama tek global çatı altında çalışmayabliyorlar.Yani ismi aynı olsa bile komisyon kesilebliyor.Anlaşmalı bir banka olmadığını düşünerek sana tavsiyem.Burda bir bankadan hesap aç ziraat olablir yapıkedi olablir farketmez.İnternet bankacılığına falan da açtırıyosun.Direk açılıyor kartı beklemene gerek yok.Ordan kesintiyi hesaplayarak yapman gereken havaleyi yap.Hollandada bulunduğun zaman içinde komisyon kesintisi olmaması için burdan paranı nakit olarak götür ve orda bir bankadan hesap açarak oraya yatır, ondan çek.Diğer burdaki hesabın açık kalıyor tabi.Ailen para gönderceği zaman bu hesaba yatırsınlar (Tl hesabına) ordan kartınla belli bir komisyon karşılığında direk ülkenin para biriminde çekebilirsin.Eğer anlaşma yoksa en iyi yöntem bu.Son olarakta telefon hattını yurtdışına açtırmayı unutma.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yurtdışına para gönderme
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

İyi para tutuyomuş o zaman.Bende Polonyada yaptım erasmus verdiğim yurt parası 90 euro falan denk geliyordu.Eğer hollanda da Türk bankalarıyla anlaşmaları olan bir banka varsa onları araştır.İng bank diyorsun ama tek global çatı altında çalışmayabliyorlar.Yani ismi aynı olsa bile komisyon kesilebliyor.Anlaşmalı bir banka olmadığını düşünerek sana tavsiyem.Burda bir bankadan hesap aç ziraat olablir yapıkedi olablir farketmez.İnternet bankacılığına falan da açtırıyosun.Direk açılıyor kartı beklemene gerek yok.Ordan kesintiyi hesaplayarak yapman gereken havaleyi yap.Hollandada bulunduğun zaman içinde komisyon kesintisi olmaması için burdan paranı nakit olarak götür ve orda bir bankadan hesap açarak oraya yatır, ondan çek.Diğer burdaki hesabın açık kalıyor tabi.Ailen para gönderceği zaman bu hesaba yatırsınlar (Tl hesabına) ordan kartınla belli bir komisyon karşılığında direk ülkenin para biriminde çekebilirsin.Eğer anlaşma yoksa en iyi yöntem bu.Son olarakta telefon hattını yurtdışına açtırmayı unutma.

aynen hollanda sıkıntılı. 15bin liralık arabam vardı onu satmak zorunda kaldım iyiki de varmış yani yoksa olmayacaktı. bankada para gösterme olayı var çünkü 5bin euro göstermen gerekiyor. devletin verdiği 466*6 = 2796 euro kalıyor geriye 2200 euro yani 6500 TL. bu parayı nakit ödemek gerekiyordu cepten.
    yurt-sigorta parasını ödeyince bu ispat rakamına sayılıyor.devletin verdiği rakamla da birleşince 5bin euroyu geçiyor ve konsoloslukta para ispatına gerek kalmıyor

bakalım şimdi çıkacağım yola ing bank'dan hesap açayım yinede. euro'yu döviz bürosundan alsam bankaya girip bunu hesabıma yatırıcam desem onlar onu önce tl'ye çevirip sonra kendileri mi euroya çevirecek tekrar tekrar yoksa direk euro olarak mı alacak hesabıma

• Döviz bürosundan euro alısanız biraz zarar edersiniz paranızı direkt hesaba tl olarak yatırın.İnternet bankacılığıyla tl hesabınızdan euro alısınız, kur daha avantajlıdır döviz bürosundan.
  • quote:

Döviz bürosundan euro alısanız biraz zarar edersiniz paranızı direkt hesaba tl olarak yatırın.İnternet bankacılığıyla tl hesabınızdan euro alısınız, kur daha avantajlıdır döviz bürosundan.

hm. bazıları da bankadan çevirirsen kazık yersin diyor kafam karıştı. bide şu dikkatimi çekti. altin.doviz.com sitesinden kurlara bakıyorum da sabah 9-11 arası 2.90'lardaymış euro. acaba parayı tl yatırsam hesaba da yarın sabah bu saatlerde internet bankacılığından bu rakamlara almayı mı kovalasam. banka siteside bu fiyata günceller mi acaba sabah
  • quote:

quote:

Döviz bürosundan euro alısanız biraz zarar edersiniz paranızı direkt hesaba tl olarak yatırın.İnternet bankacılığıyla tl hesabınızdan euro alısınız, kur daha avantajlıdır döviz bürosundan.

hm. bazıları da bankadan çevirirsen kazık yersin diyor kafam karıştı. bide şu dikkatimi çekti. altin.doviz.com sitesinden kurlara bakıyorum da sabah 9-11 arası 2.90'lardaymış euro. acaba parayı tl yatırsam hesaba da yarın sabah bu saatlerde internet bankacılığından bu rakamlara almayı mı kovalasam. banka siteside bu fiyata günceller mi acaba sabah

İnternet bankacığında anlık olarak değişir fiyatlar.Düştüğünde yada yükseldiğinde yansır yani siteye.Eğer zamanınız varsa bekleyebilirsiniz alım için.

• paypalla gönder.
  • quote:

arkadaşlar, 6 Ocak tarihinde Hollanda'daki bankanın hesabına 3670 Euro para göndermem gerekiyor
    Western Union çok masraflı. 500 lira gibi bir masraf oluyor. Bunun yerine SWIFT yapılabiliyormuş sanırım

11.500 TL nakit param var. 3670 Euro göndermem gerekiyor. Euro'yu 2.95 dersek 10.825 TL

Benim aklımdaki çözüm şu; ING BANK'dan Euro hesabı açtırmak. 3670 Euro'yu buraya yatırmak. ve ING BANK hesabım üzerinden Hollanda'daki bankaya swift koduyla parayı göndermek. 2-3 iş günü sürebiliyormuş ama 6 ocak'a kadar müddet olduğu için bu problem değil yani uygundur.

Birde şunu sorayım. ING BANK Euro hesabıma para yatırmak için illa bu bankaya TL olarak mı yatırmam gerek yani onlar mı euro yapacak yoksa ben elimdeki euro'yu bu bankaya yatırabilirmiyim? ve en ucuza Euro nerden alırım? HSBC'nin Euro rakamları düşük. döviz bürosuna gidiyormuş gibi banka şubesinden girip elimdeki TL'yi HSBC bank'da euroya çevirebilirmiyim?

Siz neler önerirsiniz?

hocam eger Ankaradaysan ben yardimci olayim gönderme konusunda ?

• ing'den hesap açtırdım. parayı yatırdım. internet bankacılığı da açtırdım. sabaha kovalıcam euroyu netten alıp kendim internet şubesinden swift yapıcam hayırlısı bakalım
  • quote:

ing'den hesap açtırdım. parayı yatırdım. internet bankacılığı da açtırdım. sabaha kovalıcam euroyu netten alıp kendim internet şubesinden swift yapıcam hayırlısı bakalım

Hocam tekrardan dedigim gibi eger ankaradaysan cok daha düsük bir komisyonla yardimci olabilirim
  • ING Bank hesap açtırdım. Internet Bankacılığını da açtırdım. 3670 Euro var şuan Euro Hesabımda. TL hesabımda da 103 TL var. şimdi sorum şu
    swift ücretleri ne kadardır? 54 TL diyor ING int bankacılığında ama karşı bankanın keseceği masrafları da benim ödemem gerekiyor o nasıl belirlenip de alınacak ve ne kadar tutacak
  • quote:

ING Bank hesap açtırdım. Internet Bankacılığını da açtırdım. 3670 Euro var şuan Euro Hesabımda. TL hesabımda da 103 TL var. şimdi sorum şu
    swift ücretleri ne kadardır? 54 TL diyor ING int bankacılığında ama karşı bankanın keseceği masrafları da benim ödemem gerekiyor o nasıl belirlenip de alınacak ve ne kadar tutacak

Hocam bu konuyu nasıl hallettiniz? Karşı banka masrafı haricinde muhabir babnka masraflarını öğrenebilir miyiz yada bir sınırı var mı atıyorum %10 gibi
  • Swift vs kullanmak oldukça tuzlu. Transferwise kullanın. Onların hesabına tl gönderiyorsunuz, karşı tarafa euro gidiyor.

http://ucuzaparatransferi.com/go/transferwise-komisyon-ucretleri/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttqq -- 6 Aralık 2018; 15:44:12 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bey Amca

Ziraat işbank garanti bankasında normal vadesiz tl hesabı açtırdıktan sonra internet şubesi hesabını açıyorsunuz oradan vadesiz döviz hesabı açıyorsunuz çok basit bir işlem. Online işlem ile euro alıp bozdurabilirsin. Her bankanın Swift için farklı ücretleri vardır ING bankasının
    https://www.ingbank.com.tr/tr/bilgi-destek/urun-ve-hizmet-ucretleri

+ aynen internet bankacılığıyla euro hesabı açıp vadeli tl hesabından euro alcaksın ve ordan havale yapıcaksın.Euroda fena hallerde kötü zamana denk gelmiş.

Alıntıları Göster
    O zamanlar kötü zamanlarsa şuan yandık

Euro 6.30

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.