Şimdi Ara

yurtdışında askerlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
6.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • seneye üniversite sınavına gireceğim.ingilizce tercümanlık okumayı düşünüyorum.
    askerlik döneminde ne tür bir görevde bulunurum? üniversitede başarılı biri olursam NATO vb yerlere gidebilme ihtimali nedir ?

iyi günler

• Ne natosu dostum şakamısın akşam akşam

Senden iyi mıntıka temizleyicisi olur dostum... Oraya giden çoğu kişi zaten ingilizce biliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Surpentor

Ne natosu dostum şakamısın akşam akşam

Senden iyi mıntıka temizleyicisi olur dostum... Oraya giden çoğu kişi zaten ingilizce biliyor

Anlayışınız ve yardımınız için teşekkür ederim.
  • 15 eylülde bosna herseğe gidiyorum arkadaşlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluecafeblue

15 eylülde bosna herseğe gidiyorum arkadaşlar..

yani ben de nato derken abartmış olabilirim ama böyle birşeyi kastettim
  • Bir arkadaşımda bosnaya gitmişti nato barış gücüne.abartmıyorsun yani.onun da dili vardı.ankara mebs ten gitmişti 15 aylık
  • quote:

Orijinalden alıntı: webislander

Bir arkadaşımda bosnaya gitmişti nato barış gücüne.abartmıyorsun yani.onun da dili vardı.ankara mebs ten gitmişti 15 aylık

Ben de tam olarak böyle birşey düşünüyordum hocam.
    boğaziçi üni. tercümanlıktan mezun olup ıngilizce yanında japonca, ispanyolca veya rusça gibi 2 3 önemli dil bilen birini sanırım ilk mesajdaki kendini bilmez arkadaşın dediği gibi mintıka temizlikçisi yapmayacaklardır sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik ve Üniversite
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoXLeY

quote:

Bir arkadaşımda bosnaya gitmişti nato barış gücüne.abartmıyorsun yani.onun da dili vardı.ankara mebs ten gitmişti 15 aylık

boğaziçi üni. tercümanlıktan mezun olup ıngilizce yanında japonca, ispanyolca veya rusça gibi 2 3 önemli dil bilen birini sanırım ilk mesajdaki kendini bilmez arkadaşın dediği gibi mintıka temizlikçisi yapmayacaklardır sanırım.

Sen kendini bişey zannediyorsun galiba ama askeriye yan gelip yatma yeri değil senin derdin yatmak bellide boşuna yani...

Asıl bilinçsiz olan sensin dil bilmen sana bişey katmaz askeriyede (olsa bana olurdu)askerlikte mıntıkayı herkes temizler üst düzey yönetici olanda kpds'de dereceye girende benle beraber paşa paşa mıntıka yaptı sanada yaptıracaklar kaçışın yok senin havanı öyle bir indirirlerki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 30 Ağustos 2011; 7:12:54 >

• @Surpentor.
    bak güzel kardeşim.bayramın ilk günü bozmayım üslübumuzu.eğer amacım yatmak olsa yedek subaylık ile ilgili muhabbet ederdim değil mi ? ya da aölde okudugum için +25 puanı alır öğretmenlik yazar ömür boyu yatardım.

ben kendimi birşey zannetsem ... dan ... yapmayı düşünüyorum değil ... dan ... yapacağım ... olur muyum derdim.

benim isteğim biraz daha farklı.görevi ve sorumluluğu normal bir askeri görevden farklı birşey arıyorum.

Büyük olasılık size askerde mıntıka temizletmişler ,komutanın ayak işlerini yaptırtmışlar ondan içinizde ukte kalmış.

Bir daha cevap yazmazsanız sevinirim, hayırlı bayramlar.
  • quote:

@Surpentor.
    bak güzel kardeşim.bayramın ilk günü bozmayım üslübumuzu.eğer amacım yatmak olsa yedek subaylık ile ilgili muhabbet ederdim değil mi ? ya da aölde okudugum için +25 puanı alır öğretmenlik yazar ömür boyu yatardım.

ben kendimi birşey zannetsem ... dan ... yapmayı düşünüyorum değil ... dan ... yapacağım ... olur muyum derdim.

benim isteğim biraz daha farklı.görevi ve sorumluluğu normal bir askeri görevden farklı birşey arıyorum.

Büyük olasılık size askerde mıntıka temizletmişler ,komutanın ayak işlerini yaptırtmışlar ondan içinizde ukte kalmış.

Askere gitmeyip yorum yapıyorsunuz ya bitiyorum şu yorumlara içine girince anlarsın herşey boş şuan sana ztn

Askerdeki her birlik ve herkes mıntıka yapıyor senin haberin yok galiba sende paşa paşa yapıcan ağa babanda yapacak gitmediğin için sallıyorsun zaten...

Dil biliyorum diyede boşuna ayrıcalıkta bekleme kendini doğuda bırak asteğmenliği nöbette dikilen er olarakta bulabilirsin

Senin gibi kaç tane adam vardı birlikte sanki birtek sen dil biliyorsun sen okudun biz okumadık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 30 Ağustos 2011; 10:24:03 >

• quote:

quote:

@Surpentor.

Askere gitmeyip yorum yapıyorsunuz ya bitiyorum şu yorumlara içine girince anlarsın herşey boş şuan sana ztn

Askerdeki her birlik ve herkes mıntıka yapıyor senin haberin yok galiba sende paşa paşa yapıcan ağa babanda yapacak gitmediğin için sallıyorsun zaten...

Dil biliyorum diyede boşuna ayrıcalıkta bekleme kendini doğuda bırak asteğmenliği nöbette dikilen er olarakta bulabilirsin

Senin gibi kaç tane adam vardı birlikte sanki birtek sen dil biliyorsun sen okudun biz okumadık

Tamam hocam.uslubunuzdan ne kadar samimi oldugunuz anlasiliyor.yardımcı bir dil kullanmak varken alayci şekilde konuşmak karakterinizi de belli ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

@Surpentor.

Tamam hocam.uslubunuzdan ne kadar samimi oldugunuz anlasiliyor.yardımcı bir dil kullanmak varken alayci şekilde konuşmak karakterinizi de belli ediyor.

Sen daha üniversite bile bitirmemiş kapısından içeri girmemiş bir adamsın gelmiş bişeyler yapmaya çalışıyorsun...

Sen önce bi gir bakalım üniversite kapısından içeri bi mezun ol bişeyler yap sonra askerliğe atla ama atlarkende kendine mevki beğenmeye kalkma

Sen mevki seçmiyorsun onlar sana veriyor ki oda şans meselesi :) Kaldıki büyük ihtimalle kısa dönem er olarak yapıcan çünkü senin gibi tonla adam var boşa hayallere kapılma birtek sen dil bilmiyorsun

• @HoXLeY

ingilizce mütercim tercümanlık bölümünü kazanmak ve mzeun olmak senin düşündüğün kadar önemli ve gerçekleştirmesi zor bir hedef değil. kaldı ki askeriyenin gözünde kpdsden 80 almış bir adamdan farkın yok. en fazla turizm jandarması olup gecenin bir vakti kavga etmiş olan sarhoş tursitlerin ifadesini alırsın. mıntıkanı da temizlersin. dil bilmek ise o kadar akademik olmasa bile ingilizce eğitim veren üniversitelerden birinden mezun herkesin yapabileceği bir şey. o noktada ciddi bir değere sahip olmuş olmayacaksın. ingilizce mütercim tercümanlıktan mezun olup askeriyede saygı görmeyi, çok farklı pozisyonlarda çalışmayı bekleme. havelsanda çalışan uçak projesi çizen havacılık mühendisinin askeri havaalanında yaprak tırmıkladığını biliyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

@HoXLeY

ingilizce mütercim tercümanlık bölümünü kazanmak ve mzeun olmak senin düşündüğün kadar önemli ve gerçekleştirmesi zor bir hedef değil. kaldı ki askeriyenin gözünde kpdsden 80 almış bir adamdan farkın yok. en fazla turizm jandarması olup gecenin bir vakti kavga etmiş olan sarhoş tursitlerin ifadesini alırsın. mıntıkanı da temizlersin. dil bilmek ise o kadar akademik olmasa bile ingilizce eğitim veren üniversitelerden birinden mezun herkesin yapabileceği bir şey. o noktada ciddi bir değere sahip olmuş olmayacaksın. ingilizce mütercim tercümanlıktan mezun olup askeriyede saygı görmeyi, çok farklı pozisyonlarda çalışmayı bekleme. havelsanda çalışan uçak projesi çizen havacılık mühendisinin askeri havaalanında yaprak tırmıkladığını biliyorum ben.

durumu kendi tecrübelerinizden yola cıkarak güzel bir şekilde izah ettiğiniz için teşekkür ederim.İyi bayramlar

Ben hiçbir zaman kesin konuşmamakla birlikte övünç duyarak da mesaj atma gerekliliği duymadım bunu bildireyim.

Ancak sıradan bir mütercim tercüman olmak değil benim hedefim.Boğaziçi Üniversite gibi ilk 100'den 47 kişilik kontejyanı dolduran bir yerden elimden geldiğince yüksek ortalama ile "simultane çeviri" yapabilen bir tercüman olmak istiyorum.İngilizce yanında da tabii ki çeşitli dilleri öğreneceğim.

Belki benı yukarda azarlayan arkadaş haklı , üniversite kapısından bile geçmeden atıp tutuyor olabilirim ; ama onların belki coğunun sahip olmadığı ingilizce deneyimine sahip olduğumu da düşünüyorum.

Neyse burada kendimi kanıtlmaya çalışmıyorum konu dağılmasın.

• quote:

quote:

buraya kadar herşey güzel fakat sanırım askere gitmediğiniz için yanlışlarınız var.
    askeriye her 3-4 dil bileni özel görevlere vermiyor veremiyor.belki boş kadroları bunlarla doldurur fakat 3-4 dil bilen adamı mıntıka temizliği yaptırmaz diyemeyiz.
    askerde herkes mıntıka yapar.ben yedeksubay asteğmendim.asteğmen kursunda 3 ay tuvalet mutfak banyo temizledik.ayrıca yedeksubaylık yan gelip yatma yeri hiç değil,hatta rahatına düşkünler mümkünse yedeksubaylığı tercih etmesin derim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

@HoXLeY

durumu kendi tecrübelerinizden yola cıkarak güzel bir şekilde izah ettiğiniz için teşekkür ederim.İyi bayramlar

Ben hiçbir zaman kesin konuşmamakla birlikte övünç duyarak da mesaj atma gerekliliği duymadım bunu bildireyim.

Ancak sıradan bir mütercim tercüman olmak değil benim hedefim.Boğaziçi Üniversite gibi ilk 100'den 47 kişilik kontejyanı dolduran bir yerden elimden geldiğince yüksek ortalama ile "simultane çeviri" yapabilen bir tercüman olmak istiyorum.İngilizce yanında da tabii ki çeşitli dilleri öğreneceğim.

Belki benı yukarda azarlayan arkadaş haklı , üniversite kapısından bile geçmeden atıp tutuyor olabilirim ; ama onların belki coğunun sahip olmadığı ingilizce deneyimine sahip olduğumu da düşünüyorum.

Neyse burada kendimi kanıtlmaya çalışmıyorum konu dağılmasın.

lise döneminde boğaziçine, odtüye, itüye vs. girince ve mezun olunca insanlar her girdiğiniz ortamda sizi kırmızı halıyla karşılayacaklar sanırsınız ama gerçekler öyle değildir. üniversitede alacağın eğitimin sana 1-2 belli başlı iş dışında ciddi bir katkı yapmayacaktır. hatta ingilizce kelimelerin etimolojik kökenini bilmek askeriyenin ciddiye alacağı bir şey değildir. eğer akademik çeviri yapmıyorsanız boğaziçi işletme mezunu ile tercümanlık mezunu arasında ingilizce ihtiyacı bakımından bir fark yoktur. boğaziçi etiketi askerde nasıl işe yarar, komutan çocuğuna ders verdireceği zaman. ancak o bile senin mıntıka yapmanı, içtimaya katılmanı yani normal askerlik yapmanı engellemez. itü makine mühendisliğini ve metalurji mühendisliğini yani iki bölümü birden bitirmiş amerikada yaşayan bir adama nöbetçi çavuşluğu devrettim ben ki bu adamın başardıkları görece olarak sayısal bilgileri yetersiz olan kişilerin tercih ettiği dil bölümünü sınavında derece yapmaktan daha zor bu iş.

• @webislander

çok sağolun hocam dediğiniz doğru yanlışlarım varmış onu öğrendim bu başlıkta.iyi bayramlar

@noktanınsâbiti

bu durumu önceki mesajınızda da güzel bir şekilde özetlediniz hocam.öğretmenlik ders vermek bana uygun bırsey degıl bıraz sabırsızım cunku bu konuda.

merak ettıgım sorunun cevabını almıs bulunmaktayım hepınıze cok tesekkur ederım
  • Niye türkiyede yapmıyorsun korkuyon mu la yoksa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: qolpaa

Niye türkiyede yapmıyorsun korkuyon mu la yoksa?

Arkadaşım ne alâkası var şimdi?
    yukarıda da yazdım görevi sorumluluğu farklı birşey olsun istiyorum dedim.
  • Surpentor isimli arkadaşın üslubu pek hoş olmasa da özünde anlatmak istediği doğru. Bu konuda 2 unsur var bana göre: Torpil ve ağlamayana meme vermezler kuralı. Torpilin varsa hiç çekinmeden ileteceksin. Torpilin yoksa ilk günden itibaren çok da göze batmadan bölük komutanının ilgisini çekeceksin. Baktın kafa adam, askerin derdini dinleyen türden biri falan, gidersin odasına durumu açıklarsın. Ama sana verecekleri görev o birlik içinde olur en fazla. Yani atıyorum askerliğin Konya'ya çıktı. Ordan seni Genelkurmaya göndermeleri mucize. 2 dönemdir kısa dönemlerin usta birlikleri de teslim olmadan belli oluyor. Kolay kolay değiştirmezler. Yurt dışı zaten imkansız. Kısa dönem askeri yurt dışına göndermezler heralde. Yukarda bir arkadaşın bahsettiği gibi komutan çocuğuna ders verme konusu olabilir. Askerde komutanların şahsi işlerinin askerlere yaptırılması kağıt üzerinde yasak olsa da çaktırmadan ders vermen karşılığında sana rahat bi görev verir, mesleğinle ilgisiz bir görev olur ama rahat edersin en azından.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.