Şimdi Ara

Yurtdışında yaşamak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben yurtdışında Almanya, İngiltere gibi ülkelerde yaşamak istiyorum. Gerek hayat standardı, gerekse insanların hayata bakış açıları bakımından kendimi bu ülkeye ait hissetmiyorum.Şu an 20 yaşındayım ve Ankara üniversitesi hukuk fakültesinde 2. sınıf öğrencisiyim.Uluslararası hukuk alanına yönelerek bu idealimi gerçekleştirmek istiyorum.Ama sadece bi fikirden öteye gidebilmiş değil bu yargılar.

Yurtdışında yaşayan arkadaşlardan veya daha önce seyahat etmiş arkadaşlardan görüş bildirmelerini rica ediyorum. Ve bu uluslararası hukuk konusunda bilgisi olan arkadaşların da bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.

Not: Bu ülkeye ait hissetmeme nedenim: Yüksek vergi oranları, adaletsizlik(adaletsiz ülkede hukuk okuyan ben), sağlık sektöründeki özensizlik, insanların marka takıntıları, polisin suçlarda takipsizliği, seçim dönemleri kesilen elektrikler.

Sağlık mevzusu üzerine özellikle parantez açmak istiyorum.
    Ben ellerim titrediği için doktora gittim yaklaşık 3 sene önce.Hala doktor doktor gezerim.Biri sende hiçbir sorun yok psikolojiktir diyor, biri şeker hastalığına yatkınlığın var diyor, biri b12 eksikliği, öteki fiziğin boyuna göre zayıf kalmış ondan diyor.Ama çözüm hiçbir şekilde elde edilemiyor.

Hatırlarsanız haberlerde eklem ağrılarını giderici bir yöntemden bahsedildi.Şekerli suya benzer bir sıvıyı enjekte ediyorlar eklemin olduğu yere ve beyin orayı onarmak için çalışıyor vs. Bizim doktorlarımız böyle bir şeyin varlığından habersiz ki zaten normalde bilmeleri gereken şeyleri bilsinler önce.Bir doktor günde 200 hastaya nasıl bakabilir zaten? Her birine ağrı kesici verip gönderen doktorlar varmış sanırım.

Ha diyeceksiniz ki çok iyi doktorlar da var. Şahsen tanık oldum, kuzenimin çapraz bağları koptuğunda araştırdık araştırdık bir özel hastanede bir profesörün bu işte uzman olduğunu öğrendik.Masrafları çalıştığı kurum karşılıyordu zaten.Tedavi oldu ve şuan iyi durumda.Ama bir devlet hastanesinde tedavi olsa belki de şuan hafif aksayarak yürüyecekti ya da erken ağrıları başlayacaktı.Bu kadar kalite farkının olduğu bi sağlık sistemi nasıl oluştu bilemiyorum.Özel hastaneler iyileri kapıyor sanırım.

Öteki yaşam standartlarına el atacak olursak, avrupada bizim bu ülkede dişimizi tırnağımıza takıp çalıştığımız kadar çalışsanız mesai vs. hesaplarıyla 1 yılda tasarruf ederek ortalama ikinci el bir araba alabiliyorsunuz.Ama bu ülkede insanlar ne kadar çalışsa da tüm hayatları boyunca 1 araba 1 ev bazen 1 ekstra ev alabiliyorlar.Sosyal yaşantıya vakitleri kalmıyor.Ama zenginler daha zengin oluyor, alt tabakadakiler daha da gömülüyor.Malum insanlar yandaşlarını zengin ediyor.

Siyasi tartışmalara lütfen girmeyin. Benim bir tarafım yok, mantık ilkeleriyle doğru olan her fiil kabulümdür.Failleri sadece ayrıntıdır.

• Merhaba,ben 17 yaşındayım.Attığım her adımı yurtdışında yaşama hayali ile atıyorum,seçtiğim mesleği dahi :) Kanada,mesleği ve dili olanlara göçmenlik veriyor isterseniz bi göz atın ona göre bi meslek seçin :) ben sağlık meslek lisesinde okuyorum,üniversiteyi de okuyup 1-2 yıl Türkiye'de çalıştıktan sonra Kanada'ya göçmenlik için başvurucam.

Edit: yazınızı okudum.Hukuk bölümü öğrencisimişiniz:) tavsiyem ingilizcenizi ana diliniz gibi kavrayıp,yutun bir de hafiften fransızca ekleyin hocam ( tabi 1-2 yıl Tr de çalışmanız lazıö kanada göçmenlik şartlarını değiştirdi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ellie_Williams -- 27 Mayıs 2015; 3:20:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, 25 senedir belçıka da yasıyorum
    25 senedır burdan çıkmayı ve turkiye de yaşamayı duşunuyorum

Tamam

• Crytron kullanıcısına yanıt
    Konunuzu kısa kesmişsiniz.

Detaylıca anlatsaydınız keşke..Türkiye'de ki az buçuk eğitimli birçok gencin hayalini avrupa ve abd , kanada süsler.

Siz acaba neden Belçika gibi Türkiye'ye göre cennet sayılacak bir ülkeden geri gelmeyi düşünüyorsunuz ?
  • Bizim burada çocuğun teki Almanca okuyup Almanyaya gitti. Almanlar bunun Türk olduğunu öğrenince çok soğuk davranıyorlarmış. İngiltere çok daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Grimmjow Jaggerjack

Bizim burada çocuğun teki Almanca okuyup Almanyaya gitti. Almanlar bunun Türk olduğunu öğrenince çok soğuk davranıyorlarmış. İngiltere çok daha iyi.

İngilterenin de aşağı kalır bi yanı yok almanyadan hocam bizzat biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sheva37

quote:

Bizim burada çocuğun teki Almanca okuyup Almanyaya gitti. Almanlar bunun Türk olduğunu öğrenince çok soğuk davranıyorlarmış. İngiltere çok daha iyi.

İngilizlerin Türklere tutumu hakkında çok kötü şey duymadığım için öyle dedim. Londra da kibrisli türkler dolu zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İsviçre'de yaşamak
    8 yıl önce açıldı
    Bulgaristan da yaşamak?
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sheva37

quote:

İngilizlerin Türklere tutumu hakkında çok kötü şey duymadığım için öyle dedim. Londra da kibrisli türkler dolu zaten

Yo zaten ingilterede türklere inanılmaz bi ırkçılık var demiyorum,berlin de londra da yüzlerce farklı ırktan insanı barındıran şehirler.Demek istediğim berlinde türklere ne kadar kötü bakılıyorsa londrada da o kadar kötü bakılıyor.

• TheSociaLFume kullanıcısına yanıt
    Kardeşim hangi şubedesin,tanışıyor olabiliriz
  • Öğrencilik dışında nasıl vize alabiliriz herkese çalışma izni vermezler sanırım avrupa için ?
  • radamelfalcao R kullanıcısına yanıt
    A :D
  • TheSociaLFume kullanıcısına yanıt
    Ben B şubesindeyim(Hso mağdurları ).

Konuya gelirsek hukuk ile ilgili donanımhaberden doyurucu bilgi alacağını pek sanmıyorum.Sektörden avukatlarla ve okuldaki akademisyenlerle görüşmeni tavsiye ederim.Neden akademisyenler dedim çünkü biz mezun olduğumuzda diplomamız doğal olarak sadece Türkiye'de avukatlık,hakim savcılık vs için elverişli olacak.Kendini geliştirsen ancak İstanbul'da uluslararası çalışan firmalarda avukatlık yapabilirsin Avrupada baroya kayıt olamazsın.Bu yüzden yurtdışında yüksek lisans yapmak iyi bir seçenek olarak gözüküyor.Yüksek lisansla ilgili en doğru bilgileri de yurtdışında llm-doktora yapmış akademisyenler verir.Ben de yurtdışında llm yapmak istediğim için
    geçen sene baya araştırma yapmıştım.İnternetten birkaç yararlı kaynak önerebilirim

http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=60173 İngiltere'de avukatlık
    (ayrıca yabancılar için Qualified Lawyers Transfer Regulation 1990 diye bir yeterlilik testi varmış,bu yolla da avukat olunabiliyormuş)

http://www.ankarabarosu.org.tr/AvukatlikMevz/doc/avrupabirligimevzuat.pdf AB ülkelerinin avukatlıkla ilgili mevzuatları

http://www.llm-guide.com/ Bu ise favori sitem.Dünyadaki çoğu hukuk fakültesiyle ilgili yüksek lisans bilgilerine,tartışmalara ulaşabilirsin.

Sonuç olarak benim önerim her ülkenin mevzuatı ayrı olduğu için hedef bir ülke belirlemen,araştırmalarını onun üzerinde yoğunlaştırman.Avukatlık dışında alternatif olarak dışişleri bakanlığının sınavlarına girmeni öneririm Türkiye'yi temsilen yurtdışına çıkabilirsin

• radamelfalcao R kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler adamım

• Kardeş avrupada on bin euro maaşla seçim zamanı elektrik kesilmeyen bir yerde yaşamaktansa ülkende acısıyla tatlısıyla yaşa daha iyi bence. ama ille de gidip göreyim diyorsan git. Git de memleketinin kıymetini anla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.