Şimdi Ara

Yurtdışından Alışveriş

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yurtdışından anneme dikiş makinası almayı düşünüyorum. Türkiyede satılanlar ya fazlaca pahalı, ya da kalite olarak yerlerde sürünüyorlar. Araştırdım ve şunda karar kıldım, annem de çok beğendi. Ürünün fiyatı 160$, ama bu indirimli fiyat. Asıl değeri 449$ olarak görünüyor. Şimdi anladığım kadarıyla normalde yurtdışından gelen ürünler 100$'ı aşmıyorsa gümrüğe takılmıyor. Bu kota, yanlış anlamadıysam, yılbaşı ve bayramlardan önceki/sonraki 1 ay için 300$'a çıkıyor. Bildiklerim bunlar, şimdi sorulara geçeyim.

Gümrük çalışanları ürünün değerini saptarken ödediğim 159 dolara mı, yoksa ürünün indirimsiz fiyatı olan 449 dolara mı bakarlar? Kargo bedelinin herhangi bir etkisi olur mu? Ürünü hediye olarak paketlemelerini istersem, ne kazanırım? Ürünün kotanın arttırıldığı dönem içinde Türkiyeye girmesi için, tam olarak hangi zaman aralığında sipariş vermem uygun olur?

Tam olarak, resmi bir kaynak belirtebilecek var mı bu işler için? Benim baktığım sitelerde herkes farklı bir şeyler söylüyor da. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim. Yanlış bölüme açtıysam özür dilerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.