Şimdi Ara

Yurtdışından gelen 'cep'ten 100 TL har(a)ç alınacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurtdışından gelen 'cep'ten 100 TL alınacak
    Maliye Bakanı Şimşek, yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarından 100 TL'lik harç alınması uygulamasına geçileceğini söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Basın toplantısı düzenleyen Şimşek, yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarından 100 TL'lik harç alınması uygulamasına geçileceğini söyledi.

Kaynak:http://www.ntvmsnbc.com/id/25340833

• iyice abarttılar artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Islander

iyice abarttılar artık
    para diye heryere saldırıyorlar.Az kaldı yunanistan olmaya.
  • Az bile yapiyorlar.

Millet gelirine göre harcamiyor.

Tasarruflar tesvik edilip, harcamalar caydiriliyor son kararlar ile.
  • B.kunu çıkardilar artik! Yeter yahu!
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaelmaslim

B.kunu çıkardilar artik! Yeter yahu!
    paraya neden tapar olduki bu devlet..
  • quote:

Orijinalden alıntı: trineux

Az bile yapiyorlar.

Harcamadan caydırılmak mı :) telefondan deli vergi alıyorlar, millet yurtdışından ucuza getiriyor diye bunu engellemek için yapıyorlar.Milleti mi düşündüklerini sandın kendilerine yeni kaynaklar yaratıyorlar.

Hee ironi yaptım dersen, tamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

quote:

Az bile yapiyorlar.

Harcamadan caydırılmak mı :) telefondan deli vergi alıyorlar, millet yurtdışından ucuza getiriyor diye bunu engellemek için yapıyorlar.Milleti mi düşündüklerini sandın kendilerine yeni kaynaklar yaratıyorlar.

Hee ironi yaptım dersen, tamam

Alıntıları Göster
    O harç değil sadece. Onun gerçek adı HARRRRRRÇÇÇÇÇ. Valla tuttuğu zaman kopartır dikkat edin.

• quote:

Orijinalden alıntı: simurg9492

O harç değil sadece. Onun gerçek adı HARRRRRRÇÇÇÇÇ. Valla tuttuğu zaman kopartır dikkat edin.

Alıntıları Göster
    yok yok haraç degil memet şimşek yaptıysa güncellemedir matematik dehasi adam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuBBa123 -- 18 Nisan 2012; 9:52:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BuBBa123

yok yok haraç degil memet şimşek yaptıysa güncellemedir matematik dehasi adam..

Alıntıları Göster
    Yurtdışından telefon getirerek aslında vergi kaçakçılığı yapıyoruz, devletimiz de en azından bunu makul bir seviyeye çekip kazan & kazan yapmaya çalışmış. Bir telefonda 600 tl'ye yakın kar eden bizler 100 TL'yi devlete vermemiz bence çok saçma değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: vodaveacell

Yurtdışından telefon getirerek aslında vergi kaçakçılığı yapıyoruz, devletimiz de en azından bunu makul bir seviyeye çekip kazan & kazan yapmaya çalışmış. Bir telefonda 600 tl'ye yakın kar eden bizler 100 TL'yi devlete vermemiz bence çok saçma değil..

Bu çerçeveden düşünürsek mantıklı ben mesala galaxys getirdim piyasasi 1600 iken ben 900e almıştım
  • quote:

o zaman yurtdışından çikolata aldığımızda da vergi kaçakçılığı yapıyoruz.bu kararın savunulacak bir tarafı yoktur
  • quote:

Biz keyfimizden mi yurt dışından cihaz getiriyoruz madem bizi düşünüyo dışarda 700 dolar(1250tl) olan iphone'u bize 1500e versinde bizde burdan alalım uğraşmayalım dışarıyla ama yok bizde ilk çıkış fiyatı 2300 tl kim 600 -700 tl havaya atmak ister siz isterseniz kendi tercihiniz ama ben salak yerine konulmak istemiyorum Sizin düşüncenizle devlet çevreyi ağaçları düşündüğü için benzine zam yapıyo az binelim hava az kirlensin diye değilmi ? Geçiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: anl_clk

quote:

Biz keyfimizden mi yurt dışından cihaz getiriyoruz madem bizi düşünüyo dışarda 700 dolar(1250tl) olan iphone'u bize 1500e versinde bizde burdan alalım uğraşmayalım dışarıyla ama yok bizde ilk çıkış fiyatı 2300 tl kim 600 -700 tl havaya atmak ister siz isterseniz kendi tercihiniz ama ben salak yerine konulmak istemiyorum Sizin düşüncenizle devlet çevreyi ağaçları düşündüğü için benzine zam yapıyo az binelim hava az kirlensin diye değilmi ? Geçiniz..

Alıntıları Göster
    Ben şimdi yurtdışından gelip IMEI'imi kaydetmek için 100TL mi ödeyeceğim?

• quote:

Orijinalden alıntı: RenkliArif

Ben şimdi yurtdışından gelip IMEI'imi kaydetmek için 100TL mi ödeyeceğim?

Alıntıları Göster
    yurt dışından telefon getirtmenin bi anlamı kalmıyor artık :) pasaport kaydı için millete 50 lira.. devlete 100 lira.. bilmem ne derken türkiyeden almadığına değmeyecek bi duruma geldi..
  • quote:

Az bile yapiyorlar.

Bencede az bile yapıyorlar. Ben olsam 200 TL yapardım .Bu millete herşey müstahak . Milletin maaşı 1 milyar elinde 2 milyarlık telefon .İphone 4s geldiği gibi bitti !!! müstahakkkk...Utanmadan avrupada telefonu bedavaya veriyorlar diyorlar !!! Neden bedavaya versinki ? nasıl olsa fiyatı kaç olursa olsun alıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: CATBALCA

quote:

Az bile yapiyorlar.

Bencede az bile yapıyorlar. Ben olsam 200 TL yapardım .Bu millete herşey müstahak . Milletin maaşı 1 milyar elinde 2 milyarlık telefon .İphone 4s geldiği gibi bitti !!! müstahakkkk...Utanmadan avrupada telefonu bedavaya veriyorlar diyorlar !!! Neden bedavaya versinki ? nasıl olsa fiyatı kaç olursa olsun alıyoruz

Alıntıları Göster
    Yurtdışından sayısında kısıtlama olmadan cihaz alıp kullanma "hakkı",

2 senede 1 telefon getirip pasaportumuza kaydettirme "hakkı",

2 senede 1 telefon getirip pasaportumuza haraç ödeyerek kaydettirme "hakkı".

Ama neden? İstikrarlı bir şekilde büyüyen (yersen) ekonomimiz için

• quote:

Vergi satış üzerinden verilir. Yurtdışından alınan ürünün vergisini zaten ödüyoruz. Ülkeye sokmak için vergi ödemek aptallıktan başka birşey değil.

Gittigidiyor, sahibinden gibi siteler üzerinden yapılan satışların hiçbirinde vergi ödenmiyor. Bunu göremeyecek kadar gerizekalı mı bu adamlar? İşin ticaretini yapan vergisini ödesin ama kendine telefon alan niye 100 TL averiyor anlayabilmiş değilim. Sosyalist, komünist, anarşist ne varsa hepsinden olasım geliyor bazen.

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk

quote:

Vergi satış üzerinden verilir. Yurtdışından alınan ürünün vergisini zaten ödüyoruz. Ülkeye sokmak için vergi ödemek aptallıktan başka birşey değil.

Gittigidiyor, sahibinden gibi siteler üzerinden yapılan satışların hiçbirinde vergi ödenmiyor. Bunu göremeyecek kadar gerizekalı mı bu adamlar? İşin ticaretini yapan vergisini ödesin ama kendine telefon alan niye 100 TL averiyor anlayabilmiş değilim. Sosyalist, komünist, anarşist ne varsa hepsinden olasım geliyor bazen.

Alıntıları Göster
    Aciklamayi canli yayinda izledim.

Maliye bakani sektorden (tabiki distributorler) gelen sikayetler uzerine haksiz rekabeti onlemek icin bu vergiyi koyduklarini soyledi.

• quote:

Orijinalden alıntı: faruk

quote:

Alıntıları Göster
    bundan sonra telefon getirirken yanında bir 100 TL de getirmek zorundasınız, farklı ülkelerde çok daha ucuza satın alınabiliyor..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.