Şimdi Ara

Yurtdışından gelen iş teklifini kabul etmeli miyim? Kararsız kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
6
Favori
2.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar, Yardımcı olursanız çok sevinirim.

IT sektöründe yazılımcı olarak çalışıyorum yaklaşık 4-5 yıllık total tecrübeye sahibim. Şu an remote olarak Amerika’da bir şirkette yazılımcı olarak çalışıyorum 1 yılı biraz geçti bu şirkette. Contractor olarak çalışıyorum saatliği 20 dolar aylık ortalama 3400-3600 USD elime para geçiyor ortalama 50.000-55.000 TL kazanıyorum -şu günün kuruyla.

Yakın tarihte bir Alman firması bana linkedin aracılığıyla ulaştı görüştük ettik teklif sundular net maaş 3.850 Euro gibi bir ücret. Lokasyon Berlin ve remote değil ofise gitmek zorunlu.

Şu an çalıştığım iş inanılmaz rahat istediğim saat çalışıyorum bazen işe ara verip tüm ihtiyaçlarımı görebiliyorum dışarı çıkıyorum uyuyorum gezebiliyorum ve kimseye bununla ilgili bir rapor vermem gerekmiyor. benden sadece haftalık saati doldurmam isteniyor. Buradaki tek eksi izin vs gibi bir kavram yok çalışmazsan para alamıyorsun bir sgk.

Alman şirket taşınmamı istiyor relocation sürecinde destek vereceklerini belirttiler sağlık, hayat emeklilik, izin gibi yan haklar var. Ofisten çalışma zorunlu.

Kafam inanılmaz karışık o sebeple sizlerden değerli görüşlerinizi rica edeceğim ne yapacağımı bilmiyorum artık yazı tura atacak boyuta geldim ne yapacağımı bilmiyorum. Bu işime de tam ısınmaya yeni başladım güzel gidiyor ve rahatlığı bambaşka ama sıfır sosyal hayatım var hayatım tam anlamıyla çalışmaktan ibaret bazen yürüyüşe çıkıyorum, diğer yandan da uzun zaman yurt dışında yaşamak istemiştim bu işi bulana kadar ve şimdi fırsat ayağıma geldi aynı zamanda sosyalleşeceğim imkanların olacağını yeni insanlarla tanışabileceğimi düşünüyorum. Benim en endişelendiğim konu maddiyat şu aşamada ve mevcut rahatlığımdan feragat ediyor olmak. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

EDIT: teklifi reddettim bir çok şeyi gözden geçirdim şu aşamada Türkiye’de kalmak daha mantıklı geldi. Herkese teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daily_ST -- 31 Mart 2022; 14:28:40 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hocam bence iki türlüde iyi.
    Bende yeni yazılımcıyım evden çalışıyorum gerçekten sosyal hayatım kalmadı.
    Evde zombi gibi sabah uyan çalış akşam youtube bak falan yat uyu çok sıkılıyorum. Ama günüm 2 saat yolda geçmediği için mutluyum.
    TR koşullarında çok güzel maaş alıyorsun,araba almak istesen alırsın, ev almak istesen borç morç bir şekilde alırsın en azından ev almayı hayal edebilirsin...
    Almanya'da hele berlinde o maaşla standart bir hayat yaşayacaksın.
    berlinde kiralar uçuk diye biliyorum en az 1k€ diyebiliriz herhalde. 2800€ ile Almanyada yine de güzel hayat yaşanır.

cevap senin hayattan beklentine bağlı.
    Türkyiede çok rahatsan mutluysan TR çok daha avantajlı senin için ama bana sorsan mesela ben Almanya'ya gitmeyi seçerdim çünkü sevmiyorum bu ülkede, bu insanlarla yaşamayı.
    Sen TR'de iyi kazanıyorsun ama insanlar açlık sınırının altında yaşıyor. Almanyada ise bu tam tersi. Hayat kalitesi anlamında çok fark var.
    Berlinde ofiste çalışacaksın insanlarla tanışacaksın falan bence bunlar çok güzel şeyler.

Senin için almanyaya gitmek garanti hayatı bırakman ve maceraya başlaman olacak, daha az kazanacaksın ama hayat kaliten bence artacaktır. Türkiye'de yarın öldürülmeyeceğinin garantisi yok.
    Maceraperest birisiysen ve Almanya'da mutlu olacağını düşünüyorsan git bence. Ben giderdim...
  • Burada kazandığını kenara atarsın ama Berlin'e gidince masrafların bir hayli artacak hocam

• patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    Evet burada birikimi çok bir şeyi kısmadan yapabiliyorum ama orada tabi çok mümkün olmayacak diye düşünüyorum.

• Almanya evet çok iyi bir ülke, mühendislik alanında Avrupa'da daha iyisi yoktur fakat Almanya yerine Amerika, Avustralya ya da Yeni Zelanda olsaydı gözüm kapalı giderdim sizin yerinizde olsam.

Bu hayatta önceliğiniz ne ise ona göre seçim yapmakta fayda var. Türkiye'yle manevi anlamda bir bağınız yoksa Avrupa yolunuz açıktır hocam.

• Değmez bence. Almanya'da orta direk olmak yerine Türkiye'de üst sınıf olmayı tercih ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yazı tura atman gerekiyorsa at.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bence iki türlüde iyi.
    Bende yeni yazılımcıyım evden çalışıyorum gerçekten sosyal hayatım kalmadı.
    Evde zombi gibi sabah uyan çalış akşam youtube bak falan yat uyu çok sıkılıyorum. Ama günüm 2 saat yolda geçmediği için mutluyum.
    TR koşullarında çok güzel maaş alıyorsun,araba almak istesen alırsın, ev almak istesen borç morç bir şekilde alırsın en azından ev almayı hayal edebilirsin...
    Almanya'da hele berlinde o maaşla standart bir hayat yaşayacaksın.
    berlinde kiralar uçuk diye biliyorum en az 1k€ diyebiliriz herhalde. 2800€ ile Almanyada yine de güzel hayat yaşanır.

cevap senin hayattan beklentine bağlı.
    Türkyiede çok rahatsan mutluysan TR çok daha avantajlı senin için ama bana sorsan mesela ben Almanya'ya gitmeyi seçerdim çünkü sevmiyorum bu ülkede, bu insanlarla yaşamayı.
    Sen TR'de iyi kazanıyorsun ama insanlar açlık sınırının altında yaşıyor. Almanyada ise bu tam tersi. Hayat kalitesi anlamında çok fark var.
    Berlinde ofiste çalışacaksın insanlarla tanışacaksın falan bence bunlar çok güzel şeyler.

Senin için almanyaya gitmek garanti hayatı bırakman ve maceraya başlaman olacak, daha az kazanacaksın ama hayat kaliten bence artacaktır. Türkiye'de yarın öldürülmeyeceğinin garantisi yok.
    Maceraperest birisiysen ve Almanya'da mutlu olacağını düşünüyorsan git bence. Ben giderdim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07kubi07 -- 27 Mart 2022; 22:4:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Değmez bence hocam türkiyede yi bir maaş 50 bin ama almanyada 3500 euro normal bir maaş

• Hocam bu tür kararlar verirken süreklilik en önemli kriterlerden biri. şuan çalıştığınız yer sürekli ise kesinlikle Türkiye daha avantajlı.

• 5000 olsa git derdim ama şuanki şartların daha iyi.

Türkiye'de yaşamaktan memnun musun? Cevabın evet ise kal, hayır ise git. Her şey para değil.

• IrrepertuX kullanıcısına yanıt
    Evet şirket stabil bir şirket tabi yarının garantisini kimse veremez maddi anlamda avantajlı ama sosyal anlamda baya sıkıntı ailemle yaşıyorum mevcutta ve tek hayatım iş olmuş bir insanım..
    Yorumunuz için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daily_ST -- 27 Mart 2022; 23:25:56 >
  • Mevcut işime başlamadan önce asla değildim nefret ediyordum ve her gün iş başvurusu yapıyordum yurt dışına ama USD kazanınca aslında gayet rahat bir standardı sağlayabilir oldum o sebeple ne iyi ne kötü diyebilirim şu aşamada

• Brotha B kullanıcısına yanıt
    Aslında hem maddi rahatlık hem işin sağladığı rahatlığın devamını istiyorum ama bir yandan da sosyalleşmem gerektiğini düşünüyorum neredeyse 2.5 yıldır evden çalışıyorum ve her günüm aynı gibi. Türkiye ile bir bağım yok aslında ailem dışında evli vs değilim. İşte hepsi bir arada olsun istediğim için böyle arafta kaldım. Değerli yorumunuz İçin teşekkür ederim.

• Hocam yazilim isi icin universite okumak sart midir? Yazilimci bir yakinim var ben sana ogretirim diyor onunla birlikte baslasam universite okumasam olur mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kyrie2 kullanıcısına yanıt
    Aynen gerek yok bence belki şirket içi yükselmeye etki eder bende yazılımla alakası olmayan bir bölüm okudum ancak merak olmazsa olmaz diyebilirim.

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    İşte öyle güzel değinmişsiniz mevcut rahatlığım bozulmadan sosyal olabilmeyi düşünüyorum ama malesef olmuyor 2-2.5 yıldır neredeyse her günüm aynı, robota döndüm. Hala karar veremedim ama gidersem önceliğimi sosyal yaşam yapmışım demektir.

• Almanyada yaşam zordur monotonluk var irkcilik var suanki isin zaten oradan daha iyi neden daha kötü ise gecesin ki?

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Aile evindeyim ve robot gibiyim sosyalleşmeye katlı sağlar diye düşünüyorum ve belki kariyer anlamında da daha ileriye taşır sebeple aslında bunlar. Bir de bu işimden önce gitmek taşınmak İçin çok uğraştım ama nasip olmadı şimdi de ayağıma geldi gibi düşünüyorum.

• Daily_ST D kullanıcısına yanıt
    Yabancilarin arasinda dost bulmak cok cok zor hele sosyal bi tip değilsen isin daha da zor

Yurt disina gidenler gene türklerle takılıyor öyle oraya gidem almanlarla kanka olam olayi yok yani bunu iyi hesap et

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.