Şimdi Ara

Yurtdisindan geri donulur mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
6
Favori
9.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu da yeni mi şimdi memleket çok güzel falan. Bırakın Allah aşkına Türkiye'de zengin olsan da kaliteli bur hayat yaşayamazsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne alakası var ? Tr de 15 alan Almanya'da max 3.5 mu alabilirmiş ? Sen boşuna çıkmışsın yurtdışına. Sana tr yeter

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanca ogren

• afklm A kullanıcısına yanıt
    Neye göre alamaz kime göre alamaz ? Çok fazla bilip bilmeden sallıyorsunuz . Her ülkede her meslek aynı değerde değil bu yüzden sallamayı bırakın bence .
    1. Pilot türkiyede 30 bin tl nin üstünde maaş alıyorken almanyada 9-10 bin euro alıyor yani demin söylediğim 3 te birlik fark kadar . Daha bir sürü sayabilirim tabiki bunun tersinide sayabilirim .
    Edit : hatta 1. Pilotların maaşı türkiyede 60 bin olmuş ben biraz geçmişte kalmışım , almanyada da 15 bin civarı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 3 Eylül 2020; 9:45:10 >
  • konu nefret kusma haline gelmis, ya ben almanya kotu dememisim turkiye iyi dememisim, zaten herkes iki ulkenin de nasil bir halde oldugunun farkinda. ama bizim aptal halkimiz yazilani okumak yerine kendi nefretini kusmayi cok seviyor bu foruma da yansimis.

daha 2 kelimeden fazla cumle kuramiyorsunuz, yok don sana orasi fazla tr sana yeter gibi aptalca argumanlarla konuya yorum yaziyorsunuz. bana neden fazla olsun hakedip, calisip gelmisim anlat bakalim nesi fazlaymis?

sizin gibi 3 iqlu insanlara soru sordugum icin ben ozur dilerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekatroniks kullanıcısına yanıt
    bak dostum, maksimum dedigim icin ozur dilerim ortalama birinin alabilcegi maaslari soyledim, tr de 15 alan almanyda (hatta berlin) 3-3.5 luk sirketlere girer diye bu da tamamen yazilim sektoru acisindan soyledim diger sektorleir bilemem. ama boyle agresif konusunca daha akilli gozukmuyorsunuz bilginiz olsun.

edit: pilot ornegini de merak ettim, pilot arkadasim var sansima, sorucam kendisine hemen almanyada 9k net eur alinir mi diye. buraya yazarim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afklm -- 3 Eylül 2020; 9:37:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dönülmez manyak mısın birader. Yerinde olmak isteyen milyonlar var.

• Dönme kardeş dönme... Sabrın sonu selamettir. Kimse ne zorluklarla uğraştığına bakmaz ama finalde kazanan sen olursun. O kadar emek vermiş gitmişsin. Şu kadar kazandın bu kadar alırdın max min zart zurt boşver onları. Sık dişini ortama uyum sağla. Bu ülkede çevremdeki insanlara baktığımda kimseyi mutlu falan görmüyorum ben. Madem her şey iyi neden insanlar mutsuz? Alım gücü hergün düşmekte, enflasyona boyun eğmeye devam ediyoruz halk olarak. Onun için onun bunun dediğini boşver. Sık dişini arkadaş edin. Almancaya yoğunlaş bir de. Almanlar ingilizceyi çok sevmezler. Kendi dillerinin konuşulmasını isterler. Selametle...

• Dostum merhaba, hemen hemen aynı yaştayız ve ben de senin gibi geçen sene ekim ayında Hollanda'ya geldim. Ancak gelirken yalnız değil şimdiki eşim, o zamanki kız arkadaşım ile geldim. Ama anlattığınız durumu ben de yaşadım ilk zamanlarda, burada arkadaşlık kuramadık kimseyle havalar çok kasvetli ve kötüydü. İnsanın depresyona girmeme ihtimali yok bu yüzden D vitamini takviyesi şart. Ayrıca Haziran ayında başka bir şirkete geçtim, genç ve dinamik bir şirket ve bu sayede şu an için kısıtlı da olsa sosyal etkileşim sağlayabiliyorum onlarla ilerde virüsten sonra çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Ayrıca dil olayının çok etkili olduğunu düşünüyorum, Almaya'da 1 kes bulundu son 1 senede ve neredeyse kimse ingilizce konuşmuyordu ve çok zorlanmıştım, ancak Hollanda böyle değil, herkes ingilizce konuşuyor ve inanın hayat kurtaran birşey. Size tavsiyem D vitaminin eksik etmeyin ve imkan var ise daha büyük ve daha uluslararası bir şirkete geçin veya buradan bir iş bulmaya çalışın. Hollanda Almanya'ya göre biraz daha pahalı vergi olarak ve daha az kazanıyorsunuz ancak yaşam kaliteniz artabilir. Ayrıca biz de Türkiye'deki bir çok şeyi özlemeye başladık bu dönemlerde ancak tatil imkanı olmadığı için şu an bastıramıyor insan bu istekleri :) özellikle yemekleri aşırı özledim :)

• Ne dertler var. Biz yurtdışına çıkmaya çalışıyoruz adam geri döneyim mi diyor

• afklm A kullanıcısına yanıt
    Almanya 150-200 bin euro senelik kaptan pilot maaşı .
    Seni ilk mesajımda da terslemedim aslında . Ama kime sorsan almanyada iyi maaş alıp türkiyeye dönsem mi diye düşünen insanın aklından zorumu var diye sorulur .

• Yani dediklerinde biraz haklılık payı var.Almanyada yaşıyorsun iyi derecede Almanca bilirsen bu sorunu aşabilirsin ama İngilizcem iyi diyorsun oradan İngiltereye veya Abd ye zıplayabilirsin iletişim açısından.Aile olayı önemli tabi insanın en mutlu olduğu yer Ailesinin yanıdır gerisi boştur arkadaştan komşudan mutluluk olmaz.Karar senin yani Türkiyenin durumada ortada herşeye faiş zam geldi insanlar birşeylerin sahibi olmak için mutsuz bir şekilde çalışıyor Toplumsal huzur sıfır karar sana ait nasıl mutlu olmak istyorsan öyle yaşa.Ben senin yerinde olsam gayet mutlu olurdum mesela çünkü ben yanlız bir insanım yanlız yaşamayı seviyorum toplumsal bağ veya iletişim önemli birşey değil benim için.Almanyada istediğin Ps4 Oyunun rahatca satın alıp mutlu olabilirim veya kendi tek başıma kitap okuyarak.Kimi insan da iletişimi sever işte insan karaktertirtiği herkesin farklı farklı keşke hayatımızı takas edebilsek senle :)

• Soğansız Dürüm kullanıcısına yanıt

Merhaba dostum, mesajini okurken o kadar gulumsedim ki anlatamam, sonunda beni anlayabilen birisi ya. tesekkur ederim cevap icin;

Oncelikle evet hollanda'da ingilizce konusma orani daha yuksek hatta daha da iyi paralar kazanabilirim galiba almanya'dan ancak simdi bir ulke daha degistirmeyi goze alamiyorum, 1-2 sene daha berlin'de kalmayi zorlasam mi onu dusunuyorum bir yandan.

Buradaki insanlara turkiye'den birsey ozledigini soyleme sakin direk ustune saldiriyorlar :) yani tamam biz de biliyoruz her sey kotu de ozlenen seyler de ozleniyor, insanin kendi kisiligini karakterini oturttugu 24 sene yasadigi ulkeden ayrilmasi o kadar da kolay olmuyor arkadaslar.

Sizin sansiniz esinizle tasinmaniz olmus, bazen beni daha once taniyan 1 kisiyle konusmaya o kadar ihtiyacim oluyordu ki, video call'lar da bir yere kadar sonucta sokakta yururken, toplu tasimada vs hep yalnizsiniz.. hava da kotu olunca cok kotu etkilendim ben acikcasi.

Sonuc olarak baska bir is ve baska bir paylasimli ev benim bakis acimi degistirebilir ama bunlari da yapmak bilirsiniz zor, ozellikle ev bulmak bazen is bulmaktan da zor olabiliyor buralarda :)

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt

Dogrudur yanlis anlamisim kusura bakma o zaman,

Pilot maasi icin de vergilerden sonra eline ne kalir bilemem tabi ama pilotluk meslegi dunyanin her yerinde cok kazanan, toplumun ust seviyesinde olan bir meslek zaten ordan karsilastirma yapmak ne derece dogru olur bilemedim.

Benim kendi derdim ise daha cok para kazanmama ragmen cok daha az sosyallesmek, yalnizlasmak. Almanca bilmemenin (ogrenmesi de zor 1-2 yil aliyor) getirdigi toplumdan kopukluk ve entegre olamamak. Havanin kotu olmasi da gercekten cok etkiliyor bunu bi kere daha yazmak istedim.

• Tr de web yazılım ve sunucu işi yapıyorum. Aylık gelirim 6 7k gibi. Gel sana hazır kurulu işi devrediyim yer değişelim? Sen burda yardır ben orda? İstanbul avcılar. Bolca sosyalleşir vakitte geçirirsin?

Hıı? 🤓

• quote:

Orijinalden alıntı: aykut291

Yani dediklerinde biraz haklılık payı var.Almanyada yaşıyorsun iyi derecede Almanca bilirsen bu sorunu aşabilirsin ama İngilizcem iyi diyorsun oradan İngiltereye veya Abd ye zıplayabilirsin iletişim açısından.Aile olayı önemli tabi insanın en mutlu olduğu yer Ailesinin yanıdır gerisi boştur arkadaştan komşudan mutluluk olmaz.Karar senin yani Türkiyenin durumada ortada herşeye faiş zam geldi insanlar birşeylerin sahibi olmak için mutsuz bir şekilde çalışıyor Toplumsal huzur sıfır karar sana ait nasıl mutlu olmak istyorsan öyle yaşa.Ben senin yerinde olsam gayet mutlu olurdum mesela çünkü ben yanlız bir insanım yanlız yaşamayı seviyorum toplumsal bağ veya iletişim önemli birşey değil benim için.Almanyada istediğin Ps4 Oyunun rahatca satın alıp mutlu olabilirim veya kendi tek başıma kitap okuyarak.Kimi insan da iletişimi sever işte insan karaktertirtiği herkesin farklı farklı keşke hayatımızı takas edebilsek senle :)

hocam mesajin icin tesekkurler, beni anlayan birilerini gormek sevindiriyor.

karari vermek gercekten cok zor ama dedigin gibi kesinlikle ingiltere ve amerika'da veya ingilizce anadili olan bir ulkede cok daha mutlu olabilirmisim gibi geliyor. En azindan yoldan gecen kisilerle, markette, toplu tasimada iletisim kurma gerektirdigi yerlerde utanip sikilmak yerine direk konusabilirim bu da beni daha entegre eder topluma.

Ama hal boyle olunca almanya'dan oralara gitmekle turkiye'den oralara gitmek arasinda da bir fark goremiyorum, sonucta ingilizce bilip, yazilim dillerinde kendimi gelistirdigim taktirde mulakatlarda bana neden o ulkeden gelmek istiyorsun sorusunu sormuyolar. O yuzden de 1 sene turkiye'ye geri donup tekrar bi sicrama yapsam mi diye dusunuyorum, tabi kafayi yedim dusunmekten orasi ayri :)

Bu arada amacim kesinlikle turkiye'de omrumun sonuna kadar kalmak degil, kesinlikle baska ulkelerde de calismak kendimi gelistirmek istiyorum sonucta dunya turkiye'den ibaret degil ve bu hayata da 1 kere geliyoruz..

• Senin sorunun sosyallesememek, berlin gibi biryerde is disinda ingilizce bilen birilerini bulmak zor olmamali. Ilgin varsa bisiklet alabilirsin, mesafe korundugu surece risk yok ve insanlar gruplar halinde turlara cikiyor.

yada baska gruplar icin expat forumlarini veya facebook gruplarini deneyebilirsin.

• yurdakull kullanıcısına yanıt
    Burası Avcılar Welcom to cehennem :))))

• Namaste. kullanıcısına yanıt

bisikletim var berlin'in her yerini gezdim diyebilirim :) evet facebook gruplarindan ve tenis oynadigim icin tenis gruplarindan bir sosyallik oldu aslinda en iyi kisim orasi su an.

ama genel olarak bir mutsuzluk ve turkiye'de yasasam daha mutlu olur muydum hissi var onu uzerimden atamadim, keske turkiye'den nefret edicek durumda ayrilsaydim donmeyi hic dusunmezdim kafa rahat yasardim berlin'de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afklm -- 3 Eylül 2020; 10:6:53 >
  • Bu arada mesaj atan herkese cok tesekkur ederim,

Mezun olduktan sonra almanya'da is bulmak ve nasil vize alirim konularini vs merak edenlere de kendi surecimi anlatabilirim yardimci olmak acisindan. Biraz kotu ornegim donmeyi dusundugum icin ama en azindan iki turlusunu de gormek gitmek isteyenler icin de mantikli olur.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.