Şimdi Ara

Yurtdisindan geri donulur mu? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
6
Favori
9.785
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Berline gelince haber et. Yurtdisindan geri donulur mu? 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "yani tek basima 2020 model audiye binmek yerine etrafimdakilerle 2015 bir reno clio'ya binsem ben cok mutsuz olmam sanki..

yani tek basima 2020 model audiye binmek yerine etrafimdakilerle 2015 bir reno clio'ya binsem ben cok mutsuz olmam sanki.. "

Ben tek başıma 2020 model Audi'ye binsem daha mutlu olurum sanki... Yurtdisindan geri donulur mu? 

• dönmen için kafayı yemiş olman lazım

• 11 yıl Almanya'da hem öğrenci olarak çalışmış hem de üniversite eğitimi almış ve 36 yıl önce de Türkiye'ye dönmüş eski Alamancılardan biriyim. Zorunlu askerlik hizmetim olmamış olsaydı, o zaman verdiğim dilekçe ile Alman vatandaşlığına geçmiş olacak, Almanların sahip olduğu tüm yasal haklara kavuşacaktım. Fakat kaderin bir cilvesi midir bilemiyorum, bende bir bilişimci olarak Türkiye'de iş bulup Alman şirketlerinde iyi bir maaşla çalışarak emekli oldum. Bütün bunları neden mi yazıyorum? Türkiye'de yaşamış olmaktan ve çalışmaktan çok mutlu oldum mu? Tabii ki çok mutlu oldum. Yaşam ve kalite standartım ise Türkiye standartlarının üstünde sayılır. Türkiye’nin dünyanın cennet köşelerinden biri olduğunu ancak yaşayan bilir. Tüm bunlara rağmen Türkiye'ye kesin dönüş yaptıktan sonra keşke Almanya'da yaşasam, orada çalışsam hayaliyle geçti. Fakat şartlar gereği Türkiye'de kalmak zorundaydım. Türkiye maalesef 18 yıl öncesine nazaran çok kötü yönetiliyor. Halkın alım gücü bilinçli olarak düşürülüyor. Türk halkını üretmek yerine çılgın tüketim politikası ile borçlandırarak ekonomiyi ayakta tutmaya çalışıyorlar. Nitelikli ve eğitimli genç iş gücünün torpil olmadan iş bulması çok zor. Bulsa da alacağı maaş hayal ettiği yaşam düzeyine ulaşmaya yeterli değil.

Demek istediğim şudur. Otur oturduğun yerde, paranı kazanıp bir yandan biriktirmeye çalış, diğer yandan da yeni dostluklar kurmaya çalış. Almanya’ya giderken tek başına yaşayacağını biliyordun. Böylelikle hayat tecrübeni edinmek için birebir yaşama fırsatını bulmuşken, elindeki fırsatı geri tepme. Yoksa sonra çok ama çoook pişman olabilirsin. 

• Kardeşim senin şu an bulunduğun koşullarda sıkılıp, bunalman gayet normal. Hatta tersi olsaydı çok şaşırırdım inan ki. Bir benzerini ben de yaşadım. Sakın kendini bunun için üzme:)
    Yapacağın en önemli şey almancayı öğrenmek. Almancayı ne kadar iyi öğrenirsen o kadar çabuk adapte olabilirsin. Olayı ekonomik açıdan değerlendirmek yanlış olur. Almanya türkiye kıyası yapmak çok saçma ve anlamsız . Almanya nın ekonomik avantajlarından çok daha önemli avantajları var. Bunları zamanla keşfedeceksin. Merak etme zamanla alışırsın ve bu senin gibi akıllı birisi için çocuk oyuncağı. Berlin iyi bir yer yeni gelen birisi için. Yorumların hepsini okudum aralarında gerçekten fark edilmeyen, nadiren değinilen,yazıya dökülmeyen nokta atışlar var. Bunları sen bir yere not et kesinlikle. Sakın pes etme gün gelecek tr deki tatil bitse de almanyaya dönsel diceksin.

• Yurtdışında yaşayabilmek için kolektif yani yaşamını devam ettirebilmek adına bir başkalarıyla birlikte hareket eden biri olmamanız gerekiyor. Sosyalleşmek dediğiniz şey de kolektivizm'dir. Ortak amaçla mutluluğu yakalayabilmek. Oysaki avrupa'da insanlar tek başına mutlu olabilmenin yollarını, tek başına yaşamla mücadele edebilmenin yollarını 2500 yıl önce buldu

• Yerinde olmak isteyen çok insan var. İnan yurtdışına gitmek olay değil, senin bu yaşadıklarını göze almak daha büyük olay. Kendince haklı nedenlerin var ancak bence dönersen kendine yazık edersin. Hazır gitmişsin, yaşın da çok iyi, devam et.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu sahibi arkadasa ,Berlin dogumlu fakat turkiyede universite bitirmis, ailesinin yarisi tr de yarisi almanyada yasayan kisacasi iki ulkeniyide cok iyi taniyan biri olarak bazi tavsiyeler vermek isterim.

Ben biraz almanyada biraz türkiyede yetiştim. İngilizce öğretmenliği mezunuyum tabikide diplomam almanyada geçerli değil. Almanyada da apple ve amazon gibi şirketlerde de call centerlarda çalıştım. Ben mesela kendimi parçalasam bile 2000 euro net maaş alabileceğim bir iş bulamam almanyada. Sebebi ise diploma denkliğim yok. Şuan türkiyede tarım işleriyle uğraşıyorum. Para da kazanıyorum çok şükür ama 3 çocuğum var ve onların eğitimi için almanyaya dönerim ileride. Almanyayıda severim aslında. Modern gelişmiş bir ülke ve insanıda bizim türkiyedeki vahşilerden 50 kere iyidir.
    Almanyada hava kötüdür, sürekli işe git eve gel adamı kasar doğrudur. Türkiyede yemekleri güzellikleri mumla ararsın. Fakat yinede şöyle bir bakınca malesef türkiyenin önü bence karanlık. Dincileri bir taraftan , partizanları saçma sapan hukuk sistemi ve de ultra cahil halkıyla bir ömür geçirmek insanı deli edebilir.

Ben yerinde olsam almanyada kalırım ama sık sık ülkeni ziyaret et. zaten her geldiğinde iyiki almanyadayım dersin. Ben şahsen türkiyedeki işlerimi belli bir düzene koyup almanyada da işte sağda solda geçinecek birşeyler bulur ve çocuklarımı orada yetiştirmeye bakarım. Sen ise genç yaşında IT yazılım alanında bir iş bulmuşsun bence o yolda ilerle. Almanyanın sıkıcılığına da katlanmak lazım ona yapacak birşey yok :)))

Yolun açık olsun.

• Ben be Almanyadaydım, lisans için gitmiştim, bitirdim ve döndüm. Evet Almanya refah olarak çok üstün ama bazı şeyler refah ile ölçülemez. Aile, Sevdiklerin, Vatanın ( ülkemin vatandaşlarına hasret değilim elbet ama Vatan başka mevzu..) , kendi dilini konuştuğun, yabancılık çekmediğin için v.s cezbediyor tabi. Bu biraz yetişme, düşünce yapısı ve şartlarına bağlı. Burada değinilmesi gereken 2 nokta var aslında,

1.si Maddiyat, Türkiye'de de Almanyada ki refahını sağlayabilecekmisin ?

2.si ise Uzun yıllar boyunca Almanyada kalabilecek ve o ülkeyi ve yaşamını benimseyebilecekmisin ?

Maddi durumum zaten yerinde. Ailem Almanya'da olup orada doğmuş olsam herhalde dönmezdim. Ama benim için Türkiye bu denli kaosa rağmen daha doğru bir tercih oldu.

Şartlar tamamen sana bağlı, döneceksen neden dönmelisin, kalacaksan neden kalmalısın ? Bu iki noktayı da iyice düşündükten sonra kararını ver. Geçmişe baktığın zaman keşkelerin olmasın, emin ol o keşkeler gün gün içini kemirecek.. O yüzden ne yapacaksan yap pişman olmayacağın, içinin rahat olacağı tercihi seç..

• Almanya da iş hayatında mutlu değilsen gel Türkiye ye. Seni mutlu ederler. 😂

Biz burada mutlulukta çok başka boyutlardayız. Tarifi mümkün değil. :))

• hocam neredeyse aynı anda 2 iş yapıyorsunuz, az değil mi kazancınız bu durumda?

• Mutlu olamadıktan sonra hiçbir yerin önemi yok. İlerisi için güzelce düşünüp kalınabilir. Ama eğer mesleğin gereği Türkiye şartlarında yaşam standartın iyi olacaksa ve mutlu olacaksan en güzel yer.

• sensaura kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık. Gördüğüm en mantıklı yorum.

• ayhanst A kullanıcısına yanıt
    Bence böyle başlıyor ilk başta konu sahibi gibi. Sonra avrupadaki imkanların tr den farkını avantajlarını anlıyorlar bir süre sonra. He bide çevreleri artıyor zamanla doğal olarak orda yaşayan birisi senelerce 1 2 kisiyle görüşemez sadece sonuçta. Bikaç yıl çevresi arttıktan sonra sosyal hayat da düzelir. Gezer tozar heryere değerini bilin avrupanın. Aileye uzak kalınıyor onda da senede 2 3 kere gelerek halledilebilinir bence.Eksileri de var tabiki gidenler ona göze alarak gidiyolar zaten. Ama trde cok gitmek isteyen var ülkenin durumundan dolayı bu açık zaten.

• Konu sahibi neden uzaklaştırma almış ya tam da pm atıcaktım kendisine

• 2 senedir geleli. burda geberirim, homeless olurum da donmem tr ye bidaha.

• galaxyg kullanıcısına yanıt

sikayet etmisler anlamadim :) su an acildi ozel mesaj atabilirsin dostum.

bu arada emek verip cevap atan herkese tekrar tesekkur ediyorum, 1 sene daha almanya'da kalip kendimi zorlamaya karar verdim.

• Hocam simdi her insanin kendi tercihi bakis acisi istekleri farklidir. Ustelik yurtdisinda yasadigin icin senden kotusu yok bu forum icin. Hic lafi dolandirmayacagim yurt disinda yasayanlari forumun cogunlugu asiri kiskaniyor o yuzden bir anda hakaret mesajlari vs gelmis sana da normaldir.

Bide bugun hava yagmurlu desen en ufak bir kotu anini paylassan "madem cok seviyorsun neden donmuyorsun" deyince seni bitirip kahrettigini inanilmaz hakli ciktigini sanip gece sevincten uyuyamayan zekasi dusuk troller de boldur forumda alis bunlara.

Senin soruna cevabim basit mutsuzsan huzursuzsan donulur, mutluysan kalinir. Burda mahallesinden disari cikmayan adamlara bakma sen belki Turkiye de muthis bir hayatin var herkes asgari ucretle mi yasiyor? Kafana yatiyorsa donersin bu kadar basit.

Ben mesela cok sukur cok mutluyum Romanya da donmem, isim iyi hayatim iyi sosyal hayatim vs hepsinden iyi. Ama daha once Amerika ve Yunanistan da yasadim bu kadar mutlu olamadim uzun vadeli kalmadim o yuzden bu kadar basit. Hersey sana bagli bu konuda kimse senin yerine karar veremez.

Ben senin yerinde olsam 1-2 sene daha sans verirdim yasin hala genc bir anda bir kiz arkadas yapar birlikte yasarsiniz bu kadar canin skilmaz etmez sosyal hayatin aktif olur. Bu zaman zarfinda hala icinde donmek olursa o zaman donersin bakma kimseye.

Yarin birgun bikac saglam arkadas, ciddi bir kizarkadasin olursa o ulke sana cennet gelebilir yasa kendin karar ver.

• Eşşeğe binmek istiyorsan dön

Yurtdisindan geri donulur mu?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.