Şimdi Ara

Yurtdisindan geri donulur mu? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
6
Favori
9.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yasadigin seyleri herkes yasiyor, dediklerini anlayabiliyorum. Senin durum biraz daha sikinti calistigin yerde yasitinin olmamasi dolayisiyla. Korona da buyuk bir problem bu sonuca gelmende. meetup.com diye bir site var, buradan lokasyon ile yaninda olan eventleri, seninle ayni hobileri yapmak isteyenleri, hadi aksam bara gidelim diyen insanlari vb. bulabilirsin. Sorunun cevabi ise yurt disindan donulur ama henuz erken, parayi ve statuyu bir kenara birak, kendi basina yabanci ulkede yasamanin insani cok gelistirdigini dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: afklm

`Yabancı ülkelere giden tüm arkadaşlarım aşırı mutlu oldular ve geri dönmediler. ` klasik ben bos insanim cumlesi, eger kendi tecruben yoksa bana psikologa git diye sallayamazsin. Herkes kendi tecrubesini yasiyor ve yurtdisinda yasamak da sonsuz mutluluk degil, tabi hic cikmadigin icin bilemezsin. Bu konuya da edirne'den disari cikabilirsen tekrar yazarsin dostum, simdilik kalabalik yapma, tecrubeli insanlar yazsin diye actim konuyu.

Edit; turkiye'den almanya'ya gidip iyi bir maas alan kisi zaten turkiye'de de iyi kazanabilecek seviyededir, aklinda bulunsun. bankamatikci oldugundan is hayati nasil bilmiyosundur bence ;)

Yalancı olduğunu düşünüyorum. Gerçek bir insan samimiyetle böyle şeyler demez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

Yalancı olduğunu düşünüyorum. Gerçek bir insan samimiyetle böyle şeyler demez.

Alıntıları Göster

hakarete hakaretle cevap veririm umrumda bile olmazsiniz 3 iq lu primatlar sizi :) alginin yetmedigi seylere yalan demeyi birak bence cok geri kafali gozukuyorsun uzaktan.

• ben dondum (subat) sarmadi, yine cikiyorum(kasim)

• afklm A kullanıcısına yanıt
    Önce tam olarak ne yapıyorsun ona karar ver.

İlk yazdığında Almanya'da yabancı insanlarla aynı evde yaşadığını..
    Sonrakinde İstanbul'dan Home Office çalıştığını yazmışsın..

Hangi Karaktere yorum yapalım ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Almanyada yasiyorum dönmem sebebi ekonomi degil insanlar ve kanunlar uyulmamasi. Sevmiyorum dolayisiyla.-

• Ya yurtdışında yaşayan arkadaşlar boşuna yırtmayın kendinizi. Türkiye'de yaşayan cahil kesim (bakın hepsi demiyorum) şuna inanıyor. BİR ŞEY TÜRKİYE'DE YANLIŞSA, YURTDIŞINDA 100% DOĞRUDUR.

Bu yüzden sanıyorlar ki bürokrasi TR'de berbat demekki yurtdışında mükemmel, kanunlara uyum TR de çok kötü demekki yurtdışında çok iyi. İnsan hayatına değer TR de sıfır, demekki yurtdışında her eve her hafta profesör geliyor kontrol için, v.s gibi düşünüyorlar. Dayanakları da yurtdışında daha fazla para kazanmamız ve daha ucuza et almamız. Yani bu 2 dayanaktan diğer her şeyin mükemmel olduğunu çıkarıyorlar. Çünkü cahiller. O yüzden çok takmayın. Ben demiyorum ki yurtdışı berbat, hemen dönelim! Tabiki gurbette para kazanıyoruz, ben şahsen 12 yıldır 10 ülkede çalıştım. Alın terimle kazanıyorum ve çok emek veriyorum. Ama bu bizlerle dalga geçmeye çalışan güruh! Ortalama 70 altı IQ ya sahip oldukları için sanıyorlar ki Yaaaaa şunlera beak yaaa, kendileri gitmiş biz gelmeyelim diye yapiyerlaaaar! Ulan sanki bu cahil kesim gelebiliyor da yurtdışına sanki bizim sözümüz yüzünden kapıdan geri döndüler! Zaten gidebilseler giderler yurtdışına ama ne emek bilirler ne bir şey. Emekten kasıt da PC başında oyın oynayıp kahvede çaya gidiyorlar ya, ilte onu emek sanarlar! Biz şuanda yırtdışında çalışanlar zamanında yıllarca günde 2.5 saat uykuyla yaşadık! Bu cahil kesim (tam olarak eb-u cahil) günde 2.5 saat uyusa, 2 hafta sonra psikiyatri servisine yatışları yapılır. Neyse daha uzatmayım. IQ'su 130 üzeri herkese selam. Bundan sonra böyle!

• Tamda senin yaşlarında (24) bende Amerikaya gitmiştim work&travel programı ile. Simdi hatirliyorum da bende baya bunalımdayım, yemegi ayri dertti, barinmasi ayri dert, sıla hasreti apayri bir dertti. 3 ayin her gununu saydigimi hatirliyorum bitene kadar. Benim icin zorluklarla dolu bir 3 aydi. Simdi yasim 29. isim geregi yakin zamanda yine amerikaya gittim. 3 ay civari kaldim ama bu sefer çok ciddi bir sey fark etmiştim. Artik yasim kucukken yurtdisina cikinca hissettigim o duygulari hissetmiyordum. Bu sefer daha bir profesyonellesmistim sanki. Tahminimce senin şu anki durumundan soyle bir çıkarımda bulunuyorum.

Birincisi, yasin cok kucuk ve donecegin tarihin belli olmadigi bir yere gitmişsin, Benim senaryo da bu sure 3 aydi ve elbet bir gun bitecek diyerek dayanmıştım. Ama sende tam tersi.

İkincisi, gittigin ulkede ingilizce konusulmasina cok sicak bakmadiklarini biliyorum, bu da onlarin muhabbet etmek istemelerini engelleyen bir durumdur tahminimce. Benim senaryo da boyle bir durum yoktu Allah'tan.

Ucuncusu, ben insanlarla surekli iletisim kurup sosyalleşmeyi severim ve bunun icinde surekli adim atarim. Cunku sosyallesmek bunalıma girmenin onundeki en buyuk bariyerdir bence. O 3 aylik surecte de bunun epey yararini gordum. Ancak senin sansina gittigin ulkenin halki soguk bir halk, sen çaba harcamadığın sürece gerçekten çok zordur oralarda sosyallesmek. Ancak yine senin sansina Turk nufusunun en cok oldugu (Tr disinda)ulkede bulunuyorsun. Ara bul onlari. Turk turke illa yardımcı olur ve mutlu olur. Ama ne yazik ki korona belasi yuzunden bu da bir sure daha askida kalacak.

Burda hayatinda bir defa bile yurtdisina cikmamis (birak yurtdisini sehir disina bile cikmamis) adamlar sana; sakin donme salakmısın sen, ne guzel para kazanıyorsun falan der, ancak özlem duygusunun ve yalnizlik duygusunun maas ne kadar yüksek olursa olsun daha agir bastigini bilmiyorlar. Tum bu duygulari birebir yasamis biri olarak benim tavsiyem; yukarıda sosyallesmek ile ilgili bahsettigim seyleri dene, film izle, kitap oku, kafani dagitacak her türlü aktiviteye balıklama atla. Bu tür durumlarda bir esik suresi vardir, bunalımda olsan bile belli bir süre geçirdikten sonra yavas yavas alistigini ve yuzunun giderek guldugunu fark edeceksin. Yok halen bir değişme yoksa atla gel ya, paradan daha değerli şeylerde var cunku mutluluk gibi, aile gibi, arkadaşlar gibi. Mutlu olmadıktan sonra, surekli icinde bir bosluk hissettikten sonra afedersin ama sokayım o kazandığım paralara. Hem biraz daha buyudukten sonra yine denersin gitmeyi, yasin getirdigi olgunluk ve profesyonellikten dolayi bu sefer daha farkli geldiğini göreceksin.

Bol sans mucadelende...

• quote:

Orijinalden alıntı: chazarss

Tamda senin yaşlarında (24) bende Amerikaya gitmiştim work&travel programı ile. Simdi hatirliyorum da bende baya bunalımdayım, yemegi ayri dertti, barinmasi ayri dert, sıla hasreti apayri bir dertti. 3 ayin her gununu saydigimi hatirliyorum bitene kadar. Benim icin zorluklarla dolu bir 3 aydi. Simdi yasim 29. isim geregi yakin zamanda yine amerikaya gittim. 3 ay civari kaldim ama bu sefer çok ciddi bir sey fark etmiştim. Artik yasim kucukken yurtdisina cikinca hissettigim o duygulari hissetmiyordum. Bu sefer daha bir profesyonellesmistim sanki. Tahminimce senin şu anki durumundan soyle bir çıkarımda bulunuyorum.

Birincisi, yasin cok kucuk ve donecegin tarihin belli olmadigi bir yere gitmişsin, Benim senaryo da bu sure 3 aydi ve elbet bir gun bitecek diyerek dayanmıştım. Ama sende tam tersi.

İkincisi, gittigin ulkede ingilizce konusulmasina cok sicak bakmadiklarini biliyorum, bu da onlarin muhabbet etmek istemelerini engelleyen bir durumdur tahminimce. Benim senaryo da boyle bir durum yoktu Allah'tan.

Ucuncusu, ben insanlarla surekli iletisim kurup sosyalleşmeyi severim ve bunun icinde surekli adim atarim. Cunku sosyallesmek bunalıma girmenin onundeki en buyuk bariyerdir bence. O 3 aylik surecte de bunun epey yararini gordum. Ancak senin sansina gittigin ulkenin halki soguk bir halk, sen çaba harcamadığın sürece gerçekten çok zordur oralarda sosyallesmek. Ancak yine senin sansina Turk nufusunun en cok oldugu (Tr disinda)ulkede bulunuyorsun. Ara bul onlari. Turk turke illa yardımcı olur ve mutlu olur. Ama ne yazik ki korona belasi yuzunden bu da bir sure daha askida kalacak.

Burda hayatinda bir defa bile yurtdisina cikmamis (birak yurtdisini sehir disina bile cikmamis) adamlar sana; sakin donme salakmısın sen, ne guzel para kazanıyorsun falan der, ancak özlem duygusunun ve yalnizlik duygusunun maas ne kadar yüksek olursa olsun daha agir bastigini bilmiyorlar. Tum bu duygulari birebir yasamis biri olarak benim tavsiyem; yukarıda sosyallesmek ile ilgili bahsettigim seyleri dene, film izle, kitap oku, kafani dagitacak her türlü aktiviteye balıklama atla. Bu tür durumlarda bir esik suresi vardir, bunalımda olsan bile belli bir süre geçirdikten sonra yavas yavas alistigini ve yuzunun giderek guldugunu fark edeceksin. Yok halen bir değişme yoksa atla gel ya, paradan daha değerli şeylerde var cunku mutluluk gibi, aile gibi, arkadaşlar gibi. Mutlu olmadıktan sonra, surekli icinde bir bosluk hissettikten sonra afedersin ama sokayım o kazandığım paralara. Hem biraz daha buyudukten sonra yine denersin gitmeyi, yasin getirdigi olgunluk ve profesyonellikten dolayi bu sefer daha farkli geldiğini göreceksin.

Bol sans mucadelende...

Mesajiniz icin cok tesekkur ederim, gercekten beni anlatmissiniz dediklerinize harfiyen katiliyorum. Tek dusuncem, sizin dediginiz gibi kendimi biraz daha zorlayip kalmaya calismak mi yoksa ben yalniz ve icimdeki o bosluk hissiyle yapamiyorum diyip kabullenip geri donmek mi dogru olur acaba..

Tabi her zaman mukemmel karar vermek gerekmiyor bu hayatta, birini secip yola devam etmek gerek ben de artik hangisi olursa kendimi ona adapte edicem.

• Şaka yapıyor diye okumadım

• Hocam homeoffice çalışma ortamına geçmeye çalışsan fena olmaz. Yani yılın belli zamanlarında orda belli zamanlarında burda kalırsınız. Tamamen ayağınızı da ordan kesmemiş olursunuz. Dünyaya iş yapmak her zaman daha iyidir daha kazançlıdır.

not:olumsuz yorumlara takılmayın, onların derdi BMW ve iPhone alamamak. Bunlara sahip olanların dertleri daha başka oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Winter Is Coming

dön dön türkiye çok güzel

Aynen gel Türkiye mükemmel kişi başı milli gelir çok yüksek enflasyon yüzde 10 herşey ucuz gel gel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • afklm A kullanıcısına yanıt

Hocam düşün bu haldeyken bu fikirdeyim. Şöyle düşün elin adamıyla aynı kalitedeki ürüne o 1 saat çalışarak sahip olacak sen ise 2 gün boyunca. Süreyi uzatalım.. o 10 ay çalışarak alacak sen ortalama 127 ayda. İşte adama koyan bu. Aynı katma değeri üretip karşısında buna maruz kalmak.. Emeğini adeta hiç etmek. Kolaya kaçmak değil orası başta daha zor.. Birçok gurbetçi videosu izledim. Elbette deneyimlemedim ama kimse de kardeşim burada bizi hiçe sayıyorlar demedi. Ekonomik, yaşam kalitesi ve insan ilişkilerindeki artı eksileri açık açık söyleyen de var söylemeyen de ancak bizi burada izmarit gibi atıyorlar vs. diyen gören yok. Yurt dışı öcü değil burası da çöplük değil ama yaşam standartlarını yükseltebileceksek, bir fırsatımız varsa neden olmasın?

• Sizin durumunuz biraz eski sevgiliyi özleme gibi olmuş. Düşününce Türkiye'nin sadece iyi ve özlediğiniz yanları aklınıza geliyor. Ama burası kadınların, anlamlı bir cezası olmadan öldürülebildiği, kimsenin ne kimseye ne kendine saygısı olmayan, insan canının ve emeğinin üç kuruş değeri olan, üst seviye geliriniz bile olsa yine bir alay öküzle muhatap olacağınız, çocuğunuz olsa onun da bu öküzlerin yetiştirdiği çocuklarla muhatap olacağı, sevdikleriniz dışarıdayken rahat oturamayacağınız bir memleket. İş kursanız vergisi kuru en ufak sallantıda tepe aşağı gidiyor, işe girseniz yine bir alay hıyar ile çalışıyorsunuz, iş bilmeyen adamlar tepelerde. Bence çok iyi düşünün bu kararı. Senede 1 kere, yazın kısa bir süre yeter de artar bile çok özlüyorsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi welmour -- 5 Eylül 2020; 10:2:32 >
  • Türkiyede 20-25k gelir altında gelirin olursa oraya göre ciddi yokluk çekersin,hele 5k civarı bir gelirin olursa canın çok yanar

• Ülke seçimi yanlış. Almanlar bize tepkili bize göre de soğuk onlar. Hiç alakamız yok adamlarla. Ülke seçerken bunu da hesap etmek lazım. Dil bariyeri de cabası. Ben şahsen ne dilini ne kültürünü sevmiyorum almanların. Almanya'ya gitsem mutsuz olurum ben de ama Türkiye'de perişan. Japonya veya ingilizce konuşan bir yerde ise hem mutlu olurum hem ekonomik olarak tatmin.

Ama yine de şu var, içine girdiğiniz kültüre adapte olmak zordur espirit dediğin sadece şaka anlayışı olmayan ruhu anlamadan bir parçası gibi hissetmemek normal.

Şöyle anlatayım eşim ömrü boyunca eskişehir'den çıkmadı. Mutsuzdu ve değişim istiyordu (sağlık problemlerine neden olacak kadar) çocuk olunca hadi diye benim memlekete taşındık. Ben de istanbul'dan lisede taşınmıştım ve defalarca depresyona girmiştim şehir değişikliğinden, eşim 30 yıl sonra ayrılınca çok zorlanmıştı. Şehir değişikliği yahu 7 saat yol.

2 sene geçti aradan, daha ilk kez bu yaz gezmelere gidiyoruz. Bahsettiğim şehir çanakkale daha kabatepe'ye gitmemişiz, asos masos hak getire. 2 sene sonunda anca ısınmaya başladı. Arkadaşı eskişehir'de de yoktu zaten ama burda olanları bile görmek istemiyorken şimdi 15 günde bir iş arkadaşları ile içmeye gidiyor ki bunlardan biri yüzünden uzun süre anti depresan kullandı, eski müdürü. Şimdi mutlu, hayattan keyif alıyor iyi ki gelmişim diyor. Değişen ne derseniz şartlarını kabullenip olumsuzluklara değil elindekilerin hepsine odaklanması oldu. Artıları eksilerini çok temiz götürüyor, pis çanakkaleliler burjuva elitler diye yaftalamak yerine tanıdıkça saygı duyduğu insanlar tanıması da ön yargılarını kırmasını sağladı.

Diyeceğim odur ki, şu ya da bu şekilde perspektifin ya da durumun değişmeden mutlu olamazsın. Durumunu değiştirirsen mutlu olma ihtimalin düşük. (Geri dönersen) en kötüsü 5 yıl sonra kafama sıçayım diyeceğini garanti ediyorum. Perspektifini değiştirirsen, hayattan zevk almaya başlayabilirsin. Bunun için dil bariyerini ortadan kaldırman lazım, sosyalleşmek için 21.yy'ın tüm nimetlerini kullanabilirsin. Ya da hepsini boşver başka bir ülkeye geçmeyi dene. Pişman olmamaya çalışırken mutsuzluğa adama kendini ama karar alırken objektif bir şekilde gelecekteki halini de hesaba kat. Eş çocuk vs hayatın gerçekleri, çok stres yapmadan soğuk kanlılıkla bunları hesaba katıp karar ver.

• bu mesaji troll icin yazdisan sana hakkimi helal etmiyorum, ha yok samimiysen sana izahatini dilimin dondugunce yapayim kardesim.

Bir kere onceliklerin ne onu bir anlaman gerekiyor, avrupa yerine avrupadaki ulkelerin bizim memlekete gore iyi ve kotu yanlari var, onemli olan senin icin neyin onemli oldugudur. Para senin icin sadece bir arac, sosyal yasam ve Turk kulturu vazgecilmez ise, aile kurmayi dusunmuyor yada cocuk sahibi olmayi dusunmuyorsan, yada bunlari dusunuyor ama herkes yapiyor kardesim bende herkesi taklit ederim Allah buyuk vs vs diyorsan, o zaman avrupadaki hicbir ulkeye gitmemelisin. {bir ihtimal almanyadaki gurbetci nufus istisna olabilir}

Ama emeginin karsligini almak cok onemliyse, hergun paranin degeri degismesin ulke ekonomik anlamda guclu refah seviyesi yuksek, paran dunyanin heryerinde kiymetli, adalet egitim sistemi cok oturmus, kurallar tamamen toplmun refahi icin ve herkese ayni sekilde konmus ve isletilmis olsun diyorsan, avrupanin bazi ulkeleri gercekten calismak ve yasamak icin cok ama cok mantikli. Evet etnik kimligin sorun olabilir ama. oda bilisim sektorunde pek sorun olmuyor zira evrensel bir meslek. heleki Dublin gibi bir sehirde yasarsan degme keyfine.

Ozunde konu sudur: herkes her yerde yasar, insan herseye alisir, nasilki askere gittigimizde sok gecirip sonra alisiyorsak insan herseye heryere adapte olabilen bir varlik. Gunun sonunda insan gibi yasayacak 35 sene omur var, bunu calisarak ve calistigin kazandigin parayi harcayarak gecireceksin, boyle oluncada mantikli adam sunu der: emegimin karsiligini eksiksiz almaliyim, ve satin alma gucumde ona uygun olmali. bir araba satin almak bir ev almak yada cocugunu okutmak meslek sahibi bir adam icin sorun olmamali, tatile yurt disina gitmek marifet yada lux olmamali kardesim. bu dediklerim kim icin gecerli ? dunyada kabul goren meslek sahipleri, yada kendi isinin sahibi adamlar icin gecerli. Yoksa her ulkede mesle gruplarina bagli olarak gelir farkliligi var ama, avrupanin cogu ulkesinde muhendisle temizlik iscisinin maasi arasinda bizdeki gibi ucurum yok. bugun bir yazilimci burda 18k maas alirken bir temizlik iscisi adam asgari ucret aliyor ve bu bana gore cok buyuk bir adaletsizliktir. Gelir seviyesinde ucurum olan toplumlar surunmeye mahkumdur. Sen cok sansli bir adamsin ama bu sansini iyi degerlendir, covid bir talihsizlik evet ama bu durum gecici, sen zorluklara katlanacak iradeye sahipmisin yoksa zora gelemiyormusun bunu sor kendine ? Kafani kullanirsan onunde ekonomik anlamda parlak bir hayat beklyor seni, yasin genc keyfine bak 30'a dayaninca hayatina farkli bir duzen getirmek istersin belki ama o vakte kadar avrupa icerisinde mumkun olan herseyi deneyimle, belkide kendini isini kurarsin yeni insanlar girer hayatina bilemezsin, bir yandanda kontrollu yatirim/birikim yap. agustos bocegi gibi olusa sonra cok gelir burda aglarsin avrupa cennet degil vs vs, unutma akilli adam yarinini dusunur ve kendini saglama alir. Hicbirsey insanin basina kendiliginden gelmez, hepsinde insanin secimleri rol oynar akilli bir adamsinki ordasin, kullan bu aklini suan duygusal olarak kafan kirlenmis hepsi bu, sila hasreti vs vs geciyor gisiyor sonunda oraya cok guzel adapte oluyor ve insan gibi yasiyorsun.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi symbiat -- 5 Eylül 2020; 12:53:54 >

• Döneceksen 1-2 sene sabret güzel para biriktirip öyle dön madem gitmişsin bir kere. Dönene kadar kadar euro 10 olur zaten döndüğünde 1 ev alırsın en azından kendine.

• Yerine beni geçir. Ondan sonra Türkiye’ye dön kardeş

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.