Şimdi Ara

Yurtdisindan geri donulur mu? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
6
Favori
9.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ya hocam, ciddi tavsiye istediğin yerdeki insanların sana yazabileceği tek şey "Dön o zaman, al 2300 lira, aç kal" olacaktır. Ben de Amerika'da çalışıyorum 4 yıldır. 2008'de mwzun oldum, 3 gün sonra yurtdışına çıktım 24 yaşımdaydım. 12 yıldır da yurtdışında çalışıyorum 10 ülke değiştirdim. Özlemini anlıyorum, insan arkadaşlarını, ailesini çok özlüyor. Hani Ferrari'ye binsen, yanında kimse yoksa kime hava atacaksın? Bunu ancak zekası olan anlar. Bun yüzden dön o zaman diyenlere kulak asma. Onlar şuan senin Arnavutlukta bi yerde barmenlik yaptığını sanıyor. Yazmışsın Almanya'da IT'ciyim diye ama 100% eminim okuduğunu anlayabilen yok artık bu forumda. Yazıp desen ki Almanya'da beyin cerrahıyım, kazancım ayda 1 milyon euro, ama memleketi özlüyorum desen. Dön de al 2300 lira aç kal yazarlar. Adamlar 2300 rakamına sabitlenmişler. Beyin cerrahı da olsan 2300 lira alacağını sanıyorlar çünkü zeka seviyelerinden ötürü beyin cerrahlığını sakatatçıda çalışan bir çırak olarak anlar onlar. Yani kimseyi dinleme. Ben sana 12 yıl yurtdışında çalışan biri olarak şu tavsiyeyi vereyim. IQ seviyesi 120 altından uzak dur. Gördüğün yerde kaç. Soru falan sorarlarsa ben Türkçe bilmiyor, ben Almanca yok, de uydur bişeler kaç. İki ülkede de koru kendini. Coronadan dolayı şuan her yer aynı. Kimse sosyalleşemiyor. İdare et, paranı biriktir. Ayda en az 3000 euro biriktir ki 5 yıl çalış, 180,000 euro ile gel Türkiye'ye. 2025'te euro 20 lira olsa, 3,6 milyon liran olur. Büyük bi restaurant açarsın. İşletme sahibi olursun. Türkiye'de de bi IT firmasına girsen o zaman alacağın para da 25 bin lira olur. 2300 liradan başka para almaya yetkinliği olmayanlara bakma. Meslek nedir, profesyonellik nedir bilmez onlar. Hadi kolay gelsin. Amerika - New York'tan sevgilerle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 3 Eylül 2020; 14:52:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• @afklm

Kardeşim seni gayet iyi anlıyorum, bende 39 yaşındayım ve 1.5 yıl önce Almanya'ya taşındım. Yaşadığın sıkıntıları ve durumunu az çok tahmin edebiliyorum. Ben nisbeten daha şanslı bir süreç geçirdim, şirketimin bana verdiği teklif içerisinde relocation paketi de vardı yani Türkiye'deki eşyalarımın tümünün Almanya'ya nakliyesi, ev bulana kadar geçici bir ev verilmesi, bir relocation şirketinin de desteği ile tüm yerel mevzuatların tamamlanması (sosyal sigorta kaydı, adres kaydı, kiralık ev bulunması, banka hesabı açılması, vergi kaydı vs) ve bu şirketin desteği olmasa bu süreçleri nasıl hallederdim bilemiyorum. Devlet dairelerinde tüm süreçler Almanca işliyor ve çok çok yavaş ilerleyen bir bürokrasi var. Benim diğer şansım da eşimle birlikte gelmiş olmak. İki kişi birbirine destek olunca birçok sorun daha kolay çözülüyor. Tek gelmiş olsaydım seninle aynı durumda olurdum ve belki de çoktan dönmüş bile olabilirdim.
    Biz eşimle bizim gibi olan çiftler bulup onlarla görüşerek sosyalleşme çözümü bulduk. 1 Meksikalı, 1 İranlı ve 1 de Türk çift arkadaşımız var. Ara ara onlarla görüşüyoruz ve onların da durumu bizle aynı. O yüzden ortak paydada çok rahat buluşuyoruz. Tavsiyem, kendin gibi olan yabancıları bulmaya çalış öncelikle. Dil kursları bu açıdan gayet güzel ortamlar. Akşam dil kurslarında bizler gibi çalışan kişiler oluyor (mülteciler gündüz dil kurslarında oluyorlar) onlarla güzel bir bağ yakalanabiliyor. Bence biraz daha dişini sık. İlerde kesinlikle iyiki sabretmişim diyeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coppermine -- 3 Eylül 2020; 16:36:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye de herkes çok mutlu dostum. Ne arıyorsunuz kıskanç alamanyalarda? Bu kaos bir harika dostum. Bir de arkadaşlarımız ile hergün barbekü partileri veriyoruz, sosyallikten çıldırdık. Kop gel günahlarından buralar yıkılıyor.

• 2015 clio konusuna takıldım.
    Eşim de çalışıyor ben de. Standartların üstünde kazanıyoruz. 2013 cliomuz var, 2 sene önce aldık 57ye. Aynı arabayı şu an almaya kalksak alamıyoruz. Şu anda tek maaşla 2015 clioya binecek arkadaşa saygı duyarım.

Arkadaşlarımız var karı koca doktor. 2sene önce ilk clioyu aldılar 2015 model 44e aldı. Eşi 0 aldı 95e daha araba 5bin km olmadı aracın sıfırı 120k oldu. Kredi borçları 200bin lira kadar. Düğün yapmadı bir de bu insanlar.

Kazandığın paranın değeri yok ki. Hangi elektronik aleti geç alırsan kaybediyorsun. 2 sene önce durum yine çok iyiymiş bu ülkede, o zaman da çok lanet ediyordum ama. Şu an rezalet ötesi bir durum var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • afklm A kullanıcısına yanıt

şu yorumdan sonra atmci olduğuna kanaat getirdim..

• "aktroll" diye blokladığım birinin böyle bir yorum yapması  

maaşlar yatmıyor mu ?

• Aman ha sakın

• Konuyu açan arkadaşa hak veriyorum.

yurtdışında yaşayıp para kazanmak kolay ama hayat kocaman bir sıfır.

almanyada robot gibi yaşamaktan bahsetmişsiniz. Çok doğru. Türkiyedeki robotla hayatla avrupadaki robot hayatın arasında çok fark var

• Bir çok akraba var 35 yıldır sizin gibi birçok söylemlerini duydum ama dönen hiç olmadı.

• lazer__ kullanıcısına yanıt

Csb nedir hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Purps

Csb nedir hocam?

Serin hikaye / sallama

Yazıyı da değiştireyim csb nedir ergen gibi  nerden nerden de dilime dolanmış  

• lazer__ kullanıcısına yanıt

Eyvallah, teşekkür ederim yanıtın için.

•  

• Hocam ben senle aynı durumdayım , 23 yaşında belçikaya taşındım 3.haftam. Bende fransızca bilmiyorum , dil konusunda çok zor tabi öğrenmek gerekiyor bende 1-2 ay sonra öğrenmeyi düşünüyorum.

Şu an günler sürekli bilgisayar televizyon çgeçiyor , sokağa çıksan max markete gidiyorsun ama geçicek diye umuyorum

üstüne aynı şekilde İstanbulda sosyal hayatım buraya göre çok aktifti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opricnik -- 3 Eylül 2020; 19:22:27 >
  • bir kısım yapamıyor gurbette ve geri dönüyor. bu olay absürt bir olay değil.

yurt dışında her yer buradan göründüğü gibi ya da anlatıldığı gibi toz pembe değil.

• Biraz dişini sık 1 2 sene para biriktirip dönersin, yurt dışı tecrüben cv'in için de yararlı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Apple_M1

Aa

Yazılım alanında daha da fazla, İstanbul'da junior seviyesinde 10.000 başvurulu ilanlar var. İyi kötü işe girebilen 5 sene doldurmadan çıkmasın bence,

deneyimsizler için şu aralar ekstra zor yeni iş bulmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kelise

Hocam ben Kanada’da Java programlama okudum. Almanya’da iş bulabilir miyim? Sizin iş yeriniz hangi dili kullanıyor

Avrupa'da ve özellikle İngiltere'de bulabilirsin. Türkiye'de de JAVA yaygın olsa da sektör ağırlıklı olarak .Net ve .Net core üzerine.

• afklm A kullanıcısına yanıt

Madem Türkiye'de iyi kazanabilecek seviyedesin o zaman orada ne işin var? 24 yaşında şu an aldığın maaşın yarısını Türkiye'de alma ihtimalinin olmadığını herkes biliyor, boş yapma.

• Türkiye'deki heyecanı hiç bir ülkede bulamazsınız macera dolu Türkiye güzelim ülkem Türkiye yaşasın özgürlük

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.