Şimdi Ara

Yurtdışından içki getirmek ile ilgili soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
57.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi bu gümrük kanunda %22 alkol üstü 1 litre, %22 altı 2 litre sokabiliyorsunuz diyor. İkisinden birini mi sokabiliyoruz yoksa ikisini birden de sokabiliyor muyuz?
    Bir de bu içkiler dışında bavula içki atıp sokmaya çalışırsak yakaladıkların da bir cezai yaptırımı var mı? Yoksa 1-2 şişe olunca şişelere mi el koyuyorlar sadece?

• hocam geçen hafta arkadaşım 10 x 100ml den toplam 1000ml vodkayı büyük bagajda türkiye ye sorunsuz götürdü.

El bagajında kural neyse o olur.

Çantada yakalansa çıkar derler bence cezası olacağını sanmıyorum
  • %22 alkol üstü 1 litre, %22 altı 2 litre olayı duty free'den alırken uygulanan kural. Senin bavula ne kadar içki doldurduğun kimseyi alakadar etmez. Ben 3 şişe 70lik koymuştum bavula. 4-5 taneye kadar sorun olmaz sanırsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

%22 alkol üstü 1 litre, %22 altı 2 litre olayı duty free'den alırken uygulanan kural. Senin bavula ne kadar içki doldurduğun kimseyi alakadar etmez. Ben 3 şişe 70lik koymuştum bavula. 4-5 taneye kadar sorun olmaz sanırsam.

Maalesef o iş öyle olmuyor hocam, 2 adet 70 lik getirmişliğim var ki onda bile tartışmışlığımız oldu.

Sizde ya gözünden kaçmıştır, yada iyi birine denk gelmişsinizdir. Biz genelde valiz başına 1 adet koyuyorduk ailede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: La Ley del Diamante

quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

%22 alkol üstü 1 litre, %22 altı 2 litre olayı duty free'den alırken uygulanan kural. Senin bavula ne kadar içki doldurduğun kimseyi alakadar etmez. Ben 3 şişe 70lik koymuştum bavula. 4-5 taneye kadar sorun olmaz sanırsam.

Maalesef o iş öyle olmuyor hocam, 2 adet 70 lik getirmişliğim var ki onda bile tartışmışlığımız oldu.

Sizde ya gözünden kaçmıştır, yada iyi birine denk gelmişsinizdir. Biz genelde valiz başına 1 adet koyuyorduk ailede.

Valla getirdiklerimden biri absinthe ti %70 oranı var yanıcı madde diye durdurmalarından korktum bi tek arkadaşlarım da 2 veya 3 şişe ile geliyordu onlarda da hiç sorun çıkmamıştı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• mX-L4S3R kullanıcısına yanıt
    Valla hocam cidden şanslıymışsınız, normalde ürüne el koymaları gerekirdi.

Dediğim gibi 2 adet ve sonrası sıkıntı yaşatıyor. Bir adet valize bir adette ayrıca el çantasına koyarsa biraz daha iyi olur sanırım arkadaş için.
  • 1 tane1. 75 litrelikfinland premium votka

1 tane olmeca gold pltnim 1 litre tekila

1 tanerusky standart 1 litrevotka

1 tane aksam icerim dedigim icmedigim yoresinin sarabi 1 litre cabernet 2013

1 tane grants 1 litre bavulumdayken

1 tane duty free tekirdag altin1 litre aldim gumruk memuru durdurdu. Nparsan yap hakkin bir litre...

Yer ataturk havalimani.

Edit: sonucu yazmamisim hepsi bende. Ama arkadaki telefoncular sayesine o an bi anlik gectim. Yoksa el koymuslardi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_mania -- 28 Şubat 2017; 5:9:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kıbrıs'tan 5 tane 100'lük rakı, 2 tane viski bir tanede votka getirmiştim. yanımda 3 tane daha arkadaşım vardı. İkisi karı-koca. Onlarda aynı şekilde doldurmuşlardı bavullarını. 4 tane gümrük memuru arasından sorunsuz geçtik. O anda mümkün olduğunca gümrük memuru ile göz göze gelmeyip rahat davranıcaksın. Biz sohbet edip gülücükler atarak rahatlıkla geçtik. Memurlar o kalabalıkta herkesi kontrol edemiyorlar ama yolcular arasında rstgele birilerini seçip çantayı kontrol edebiliyorlar. Önemli olan göze batmamak.
  • Bende kibristan 3 litre jack 3 karton sigara getirmistim

• Haram kardeşim, getirmeyin.
  • Bavulda sadece 1 litrelik viski sokmayı planlıyorum, daha fazlasına yer yok zaten, sorun olmaz sanırım. Bu %22 olayında da sanırım aynı anda şarap ve vodka filan sokamıyorum o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teddybear01 -- 28 Şubat 2017; 22:46:58 >
  • Arkadaşlar kuzenim yarın Dubai e gidiyor, ilk defa gidiyormuş, sabiha dan sharjah a uçacakmış. giderken ve gelirken ne alması tavsiye edilir ? Forumda okuduğuma göre parfümeri pek mantıklı değil, çok kampyanya oluyor yurtiçinde malum.. Ben giderken bişi alma dedim ama, axess kampanyası varmış duty free de 250tl harcamasa, yurtdışında 1000 tl ye 100tl chip para/indirim olacakmış.. Tecrübeli arkadaşlar tavsiyede bulunur mu lütfen ?

• 6 litre bavulda, 1 litre elde viski getirmiştim 1 ay önce. atatürk'te bir sorun çıkmadı.
  • Bende getirecegim birkac sise millet istedi. Sabihadan su ana kadar hic aranmadim 4-5 sise getirecegim bavula koyup.
  • Bizim bir arkadaş kuzeninin düğünü için 10 şişe jack götürdü diye hatırlıyorum.
    Şuana kadar götürüp de yakalanan birisini duymadım.
  • Hortlatmis olacagim ancak bu yasa hala gecerli

Simdi 2 litre %22 alti ve 1 litre %22 ustu alkol getirebilir miyim? (yani toplam 3 litre)

Yoksa 2 litre %22 alti getirince bunun uzerine 1 litre koyamiyor muyum? (yani toplam 2 litre)

Bunu deneyen oldu mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hesher -- 28 Aralık 2021; 0:7:34 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.