Şimdi Ara

Yurtiçi Kargo'da kurye olarak başladım soruları alayım (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
3
Favori
70.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gs190505

Agi içinde mi bu paranın ticket ne kadar
    Evet agi içinde. Ticketde günlük 11 liradan aylık 260 küsür ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yanumthe

Savunmak değil ben sadece gördüğümü geçirdiğimi siz değerli dostlarıma anlatmak istedim. Sonuçta ben burada çalışıyorum ve çalışmayan kişiler bu işin arkaplaninda neler olduğunu bilmiyor, genel olarak merak gidermek için. Ama tabi dediğim gibi her şube farklı olduğu için bissuru arkadaş daha doğrusu yurtiçi kargo dan şikayetçi olan zamanında aralarında iyi bir bağlantı kurulmamış insanlar gelip burada yine kötülemeye ve yaşadığını anlatmaya devam ediyor onlar da haklı sonuçta bir şey diyemiyorum yani :)

Alıntıları Göster
    yurtiçi kargo ile ne gibi bağlantı kuracağız mesela ?
    canım cicim mi diyeceğiz ,yoksa yalvaracak mıyız ?

parasını verdiğimiz bir hizmet için düzgün bir şey alamıyorsak ne diyelim ?

her firmanın şubelerine özel şikayetler oluyor ama özellikle yurtiçi ve sürat kargo için anormal sayıda şikayet var
    tabi diğerlerinin de mükemmel olduğu söylenemez

arka planda ne olduğunu da biliyoruz
    patronlar çalışanlarına fazla ödememek için ,personeli az tutuyorlar ,araçları az tutuyorlar
    sonrasında tabi yetiştiremiyorlar ve böyle bir şeyler uydurmak zorunda kalıyorlar (geldik bulamadık gibisinden)

geçenlerde kurye geldi ,dedik ya genç birisi geliyordu ne oldu ?
    ben müdürüm , 3 personel iş bıraktığı için kendimiz kargoları dağıtmak zorunda kaldık diyor :)
    adamları işe alırken her şeyi anlatıyoruz ama buna rağmen kısa süre içinde işi bırakıyorlar diyor

kuryecilik işine genelde çok genç kişiler giriyor ,bir bakayım iyiyse devam ederim diyerek ama bakıyorlar çekilecek iş değil kısa sürede bırakıyorlar

bu sorunların çözümü çok basit ;
    yeteri kadar eleman ve araç alacaklar
    ve tabi ki bu iş asgari ücretle yapılacak iş değil ,asgari 2500 tl. civarı maaş verilmeli

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    İş biraz da ücrette bitiyor aynen versinler 2500 bak bakalım çıkan oluyor mu. Talep bile artar hatta

• bence kuryeler fazlasını bile hak ediyor ,gerçekten çok zor bir iş
    biz bir defa 3-4 kat inip çıksak nefesimiz kesiliyor ,kuryeciler ise gün içinde kim bilir kaç defa ,kaç kat inip çıkıyor

şahsen ben kuryeleri severim ,şimdiye kadar onlarla hiç sorunum olmadı ve onları hiçbir zaman şikayet etmedim
    ben kuryeleri değil ,şubelerini şikayet ettim (defalarca) ama dediğim gibi bizim şikayetimizi kimse umursamıyor ,çünkü onlar kendilerini haklı görecek sebepler buluyorlar ,tabi diyemiyorlar daha çok kazanma hırsımızdan vazgeçemiyoruz
    Hocam şimdi bazı evlerde asansör var bazılarında yok burada çıktığımız merdivenler sıkıntı yaratıyor. Bazı kargolar hafif bazıları çok ağır, o ağır olanlar bide merdivenli evlere denk geldi mi iyice zorlaşıyor. Onun dışında karşınıza yüzlerce insan çıkıyor. Kimisi canınızı sıkıyor, garip garip saçma sapan konuşuyor ama sesini çıkaramıyorsun mecburen, kimisi de teslimden sonra kolay gelsin iyi günler diyor bi mutlu oluyoruz şu basit diyalogdan, bazıları da oluyor mesela 7 tl lik ücret için 10 tl veriyor 3 liraya bi kola içersin kendine diyor daha da bi mutlu ediyor günde 3 tl aylık 100 tl diyelim. 1 aylık sigara masrafimi çıkarır. Yani bu denli ufak şeyler bile insanı tam işten soğumusken biraz daha umutlandiriyor. Sıcak havayı, sıcaktan beter olmamizi saymıyorum bile. Tabi bunlar kendim için geçerli eminim ki benim gibi bir çok kurye arkadaşım vardır ve eminim ki tam tersi yani sizlerin karşısına çıkan iyi niyetli olmayan kuryelerde vardır. İş biraz şansa düşüyor gördüğünüz gibi. Ben sizin bölgenizde çalışan olsaydim siz belki de hiç sorun yaşamayacak ve pozitif bakmış olacakdiniz. Gel gör ki işte şans işi biraz

• Adapazarı'ndan istanbul'a 60 grlık bir el büyüklüğünde bir paket 17tl ye geldi, niye ? zaten ürüne 20tl ödedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyuna dair herşey -- 5 Haziran 2018; 16:37:1 >
  • yaya kuryemisin sürücü kuryemi
  • evet kurye farkı da çok etkili oluyor ,bir kurye vardı adamla artık ahbap gibi olmuştuk ve onun zamanında hiç aksaklık yaşanmadı
    hatta tüm ülkede şikayet yağarken ben çok memnunum diyordum
    ne zaman ki o kuryenin işine son verildi o zamandan beri sorun yaşanıyor
    gerçi daha sonra gelenlerde pırlanta gibi gençlerdi ama dayanamayıp bırakıyorlar
    dediğim gibi bu işlerde kuryelerin pek suçu olmuyor (bazı istisnalar dışında) ama gözü dönmüş firma sahipleri en iyi çalışanını dahi harcıyor

diğer konu ise ters sözler söyleyenler aslında kuryelere söylemiyor ama karşısında o olduğu için ona patlıyor :)
    o nedenle bu gibi durumlarda kuryeler hiç üzerine almamalı ,onların ne suçu var ?
    zaten aldıkları çok düşük ücretler

çok eskilerde bir şikayet bildirdiğimde kısa sürede telefonla arayıp özür dilerlerdi ,hatta bir defasında geceleyin koliyi getirdiler ,fırça yeyince :)
    ama artık hiç umursamıyorlar

kolay gelsin genç kardeşim ,Allah yardımcın olsun
    iyi niyetli ,çalışkan gençlerimizi çok seviyorum :)
    inşallah daha iyi şartlarda çalışmak nasip olsun

Allah razı olsun çok teşekkür ederim değerli görüşleriniz için. Çok güzel konuştunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Skuderya

yaya kuryemisin sürücü kuryemi
    Sürücünün yani oturup kargo dağıtan kişiyim ben, yaya oluyor heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: oyuna dair herşey

Adapazarı'ndan istanbul'a 60 grlık bir el büyüklüğünde bir paket 17tl ye geldi, niye ? zaten ürüne 20tl ödedim.
    Yönetmelik böyleyse biz ne yapabiliriz ki hocam. Kargonun ağırlığına, uzunluğuna, yüksekliğine, gideceği yere göre değerlendirildiği için değişiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Taparcasına

Bu mesaj silindi.
    her sektörde oluyor özellikle eve paket servis yapan çiğköfteciler çoğunluk öğrenci kızlar oluyor
  • quote:

Yönetmelik böyleyse biz ne yapabiliriz ki hocam. Kargonun ağırlığına, uzunluğuna, yüksekliğine, gideceği yere göre değerlendirildiği için değişiyor

Alıntıları Göster
    nedir son durum ? 1 ay olmuş son gelişmeleri yazarmısın ? Bende başvurdum dönüş yapılacak muhtemelen
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibo83

Yil 2018 kargo sirketleri yapilacak en son is..

Kendim 5 senedir MNG deyim.

Mesai ucreti yok

12 saat (sabah 8 aksam 7-8) calisiyorsun

Onlarin verdigi para 2400 tl klmasi gerelli+yemek

Asgari ucret 1.800 tl

8-6 (10 saat ) calisanlar Hafta sonu calismiyor

1.800 tl+Yemek

Kargoda hafata ici +40saat+ Cumartesi 3, kadar (7 saat)

Toplam; 40+28 saat mesai calisiyorsun=68 saat *9 tl mesai=630 TL eder 1.800+630 mesai+10 tl den yemek olsa 24 gün=240 tl

1.800

630

240=2.660 tl hakkin
    bu ne bilgisizlik, sonra isveren cok calistiriyor az veriyor oluyor

Asgari ucret nerede 1800 tl, asgari ucret agi haric 1450 tl civari ve mesai ucretiniz bunun uzerinden hesaplanir (agi mesai ucretine katilmaz o sabittir isveren degil devlet verir)

Ayrica brut ucret uzerinden yapilan hesaplamada vergi diliminiz degisirse (asgari ucrette ancak sizin gibi cok mesai yapanlarda olabilir) kazanacaginiz mesai ucreti de vergiye gideceginden yilin ilerleyen zamanlarinda dusecektir

Ayrica is kanuna gore isveren in servis ve yemek saglamak gibi bir zorunluluğu yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ponchik -- 18 Temmuz 2018; 22:13:41 >

• quote:

Doğrudur hocam ben geçici bir süreliğine çalışıyorum o yüzden şimdilik sorun etmiyorum bunları ama ciddi şekilde hayatının ilerleyen zamanında bu işte devam edecek insanlara bende tavsiye etmem. Mesaisi yok, maaşı az, çalışma saati çok bir çok sebep var
    Mesaisi yok degil

Size mesai dahil ucret soylenmistir ise girerken de ondan

• quote:

Orijinalden alıntı: ponchik

bu ne bilgisizlik, sonra isveren cok calistiriyor az veriyor oluyor

Asgari ucret nerede 1800 tl, asgari ucret agi haric 1450 tl civari ve mesai ucretiniz bunun uzerinden hesaplanir (agi mesai ucretine katilmaz o sabittir isveren degil devlet verir)

Ayrica brut ucret uzerinden yapilan hesaplamada vergi diliminiz degisirse (asgari ucrette ancak sizin gibi cok mesai yapanlarda olabilir) kazanacaginiz mesai ucreti de vergiye gideceginden yilin ilerleyen zamanlarinda dusecektir

Ayrica is kanuna gore isveren in servis ve yemek saglamak gibi bir zorunluluğu yoktur

Alıntıları Göster
    Belli ki işveren patronsunuz veya tanıdığınız var.

1-Hangi firma ben yemek vermem+parasını vermem diyecek.

2-servisnyoksa olduğu bölgeden eleman alacak ben 40 dakikalık yoldan geliyorum.

3-Calisma saati sanayi bölgelerinde

Sabah 8 akşam 6 haftada 5 gün hafta sonu tatil oluyor.

Yani 1 kisi günde 10 saat haftada 50 saat ayda 200 saat işyerinde oluyor..

2 mola 15*2=30 dakika çay molalar

1 yemek molası=1 saat derken

günde 8.5 saat çalışıyor

*5 Gün=42.5 saat

*ay olarak 170 saat eder

Kargo-Kurye işine bakalım

Çay molalar yok.yemek molası asla 1 saat değil

günde 11.5 saat

* 5gun=57.5 saat

*Ay olarak 230 saat eder

Ahmet 170 saat çalışıp hafta sonu yatip=1800 alıyor

İbrahim 230 saat çalışıp 2 cumartesi +12 saat calisip

242 saat için 2000 TL alıyorum

Bu mu doğru olan

Kusura bakmayın Çoğu patron bencil

• Fabrikada çalışan 1800 TL maaş aldığında agi dahil yemek servis dahil her saat çalışma karşılığı 11 TL kazanmış oluyor. Aldığı maaş ÷ Çalışma saati

Kargo+Kurye günde 11.5 saat çalışanlar ise

8 TL 25 kuruş alıyor..2000 TL maaş÷242 saat

Benim hakkım almam gereken 11 TL x242 saat=2662 TL

Hadi 2600 olsun onada eyvallah
    2662 nerede 2000 TL nerede bu mu Adalet?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 19 Temmuz 2018; 8:25:33 >
  • Kapiya acan kisi abdust giyinmis olan var mi

• quote:

Orijinalden alıntı: ibo83

Fabrikada çalışan 1800 TL maaş aldığında agi dahil yemek servis dahil her saat çalışma karşılığı 11 TL kazanmış oluyor. Aldığı maaş ÷ Çalışma saati

Kargo+Kurye günde 11.5 saat çalışanlar ise

8 TL 25 kuruş alıyor..2000 TL maaş÷242 saat

Benim hakkım almam gereken 11 TL x242 saat=2662 TL

Hadi 2600 olsun onada eyvallah
    2662 nerede 2000 TL nerede bu mu Adalet?
    Maas hesaplama konusunda gram bilginiz yok anlatmakla ugrasamayacagim

Diyecegim hesap kitap yapacagina gidio fabrikada calisin zorla tutan yok

• ponchik P kullanıcısına yanıt
    Alınan maaş agi dahil

÷

Çalışma saati ( mola yemek hariç) hesaplandığında

Normal fabrika işçisi günlük 11 tl

ama daha uzun saat çalışan kargo kurye vb meslek için günlük 8.5 TL geliyor arada 650-660 TL fark var anlatın fark neden var

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.