Şimdi Ara

Yurtiçi Kargo'da kurye olarak başladım soruları alayım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
3
Favori
70.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benzini sürücü kendi cebinden koyuyor. Firma ona karışmıyor yani. Ama biz kuryeleri aldığı maaşı almıyor. Biz kendi şubemizdeki müdürümüzden alıyor 1800-1900 civarı bir şey sürücüler ise bölge müdürlüğünden alıyor kimisi 4k,5k diyor da bilemiyorum ne kadar doğru.

Az kargo olayı yok çünkü 400,500den aşağı kargo geldiğini görmedim hiç

Anlaşmalı kişilerden tahsilat ücreti de alınıyor hocam ayriyeten, bireysel gönderide niye öyle inanin bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lars Mikael Akerfeldt

El kadar küçücük kargo gelince bunun için uğraştırıyorlar adamı diye içinizden kızmıyorsunuz değil mi?
    Yok be öyle düşüncemiz hiç olmuyor Asansörsuz bina ise ve yukarılarda oturuyorsa o zaman içimizden birkaç birşeyler geçiyor elbette hahaha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanumthe -- 3 Haziran 2018; 0:6:30 >
  • Şubeden kimlikle teslim alabilirsiniz sıkıntı yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kargoyla sektirme rekorun kaç
  • quote:

Orijinalden alıntı: b0Ni

kargoyla sektirme rekorun kaç
    Öyle bir rahatlığa ulaşmadım henüz. Top veya top benzeri hasar almayacak bir kargo çıkarsa karşıma neden olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-D50B08F8B

Konu sahibi yalan söylüyor bence.
    Bence bu adam kurye değil Yurtiçi kargo firmasından üst rütbeli bir adam.Bu kargo şirketinin ne mal olduğunu zaten herkes biliyor.
    Seni inandırmak gibi bir zorunlulugum yok ama bu söylediğiniz şeyin asılsız olduğunu göstermek amacıyla cevap veriyorum.

Günler öncesinde açtığım konulara bakın ve kendiniz karar verin yönetici miyim değil miyim

https://forum.donanimhaber.com/editlendi-ise-giricem-top-sakal-biraktim-ss-li--133034197

https://forum.donanimhaber.com/kargo-sirketinde-kurye-olarak-calisilir-mi--132854515

• Benim kargocularla fantezim var😂 bu fanteziyi de ek hizmet olarak veriyor musunuz? Burada bizim kapıya gelen kargocu çok seksi de 😂

• quote:

Orijinalden alıntı: ysb223

Benim kargocularla fantezim var😂 bu fanteziyi de ek hizmet olarak veriyor musunuz? Burada bizim kapıya gelen kargocu çok seksi de 😂
    Aman aman nereye geldik

• adreste bulamadığın olunca varsa tel nodan ulaşıp teslim almalarını sağlarsan 10larca hanzonun yanında memlekette insan yaşadığına görebilirsin.

yaşın ve dolayısı ile tecrübeni bilmem ama bu işte bir kaç yıl çalışırsan insan görmekten bıkacak duruma geleceksin.

senin yapacağın ipini koparıp gömlek kravat takıp topluma karışmış öküzlere değil az da olsa hala insan kalmışlara odaklanmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C234DE19A

Bu mesaj silindi.
    Valla bilmiyorum ki ticari mi değil mi. Şöyle söyleyeyim belki siz anlarsiniz. Bize sadece sabahları misal olarak 450 kargo geliyor bunların hepsini 5 farklı bölgeye dağıtmak üzere yola çıkıyoruz. Hem evlere hem dükkanlara, şirketlere dağıtıyoruz gün sonuna doğru 3,5 firmadan da alım yapıp şubeye geri dönüyoruz. Evde olmayanları, adresi yanlış olanları, ödemesi olup da üstüne ödeyecek parası olmayanları saymazsak hepsi bitiyor gün içinde. Bu saydıklarımda geri şubeye geliyor

• Genelde herkesin şikayeti kapıya kadar gelip bir kere zile basıp kaçmak , yada kapıya not bırakıldılıp açıkca daire numarası isim kişi belirtilmesine rağmen inatla kargoyu teslim etmeyip şubeye kadar insanları yormak oluyor.

Anlamadığım kargo çalışanları bu muhabbetten haz zevk mi duyuyorlar?Neticede kargo geri gidiyor ağırsa ve büyükse tekrar taşınıyor ,şubedeki görevli tekrar teslimatla ilgileniyor falan iş ve güç kaybı .Siz kendiniz demişsiniz takım işi diye .Yani kolayına kaçıp takım arkadaşlarınıda yoruyor aslınsa bu kişiler?

Çoğu telefonla bile aramıyor bilerek komşu dairenin numarasını yazıyorum adrese hiç dikkate bile almıyorlar.Hatta birkaç kere söylediğimde telefonla aramak zorunda olmadıklarını söylediler?

En son geçen hafta teslim etmediler şube ve il adı vermiyorum şikayet falan uğraşmamak için.Ancak alt?kattaki annanemin daire numarası da yazarım genelde hiç dikkate almıyorlar.Sözde tek adrese teslim edebilirlermiş alt tarafı alt kat ve ayıptır diyorum her seferinde.İnsanız eşim uygun olmayabiliyor markete komşuya çıkmış olması mümkün neticede.

Kendim bilişim sektöründeyim aklıma şöyle bir proje geliyor .Tüm teslimat arabaları akıllı telefon uygulamasından gps ile takip edilebiliyor olacak.Mahalle mahalle teslimat saatleri belirtiliyor olacak , kargo arabası kişinin mahallesine girdiğinde veya belli bir km çapında olunca kişi telefonuna bildirim gidecek.Kargo teslimat arabası plakası teslim görevlisi açıkca belirtilcek.Ben böyle bir uygulamayı Sektörün lideri yurtiçi kargodan beklerdim ancak alt yapı sistemleri bile çok eski hala.Sizce?mümkün mü?

• Yaş 21 kurye tecrübem yok ama bu yaşıma kadar işte çalışmışligim oldu. Karşımıza hanzo diye tabir ettiğiniz insanlar da çıkıyor, çok elit diye nitelendirebilecegimiz anlayışlı ve samimi insanlar da çıkıyor. Davranış biçimi etkiliyor elbette, dediğiniz gibi ileride düşüncelerimin değişmesini bile sağlayabilir bu durum

• 8 - 10 yıldır kargo firmalarını kullanıyorum en memnun kaldığım kargo Yurtiçi Konya'daki ve Ankaradaki evime teslimat yapan kuryeler çok yardım sever iyi niyetli arkadaşlar evi bulamazlarsa yada zili çaldıklarında kapı açılmazsa mutlaka Kargo üzerindeki iletişim numaralarından arayıp bilgi veriyorlar.

Uygulama üzerinden kurye çağırdığımda falan kesinlikle belirtilen tarihte geliyor.

Aras Kargo da güzel zamanında teslimat yapıyor ulaşamadıklarında telefon ile iletişim kuruyorlar ama iş kargo göndermeye geldiğinde eve gelen kurye ambar tesellüm fişini kesinlikle getirmiyor geçenlerde 2.400 tl lik monitörü ambar tesellüm fişi olmadan adama verdim allah var adamda ürünü çalmadı gideceği yere gönderdi :)
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz projenin olma ihtimalinin olduğunu düşünmüyorum. En azından şimdilik. Kurye uygulaması çıktı mesela önceden her şey el terminaliyle yapılırdı şimdi akıllı telefonuna indirdiğin uygulama ile tüm işlemleri hallediyorsun. Dediğiniz şeyin de ileride belki olacağını düşünebiliriz.

Telefonla arama konusunda zorunluluk yok deniliyor bizede evet ama aslında hem net performansi arttırdığı için hem de kişinin yararına olduğu için neden ısrarla aramayan kuryeler var onları bende çözemedim. Biz ağır kutuları arabadan indirmeden önce sahibini arıyoruz belki evde değilse sırf git gel yapıp yorulmamak için. Adresi yanlış yazılan kargo da aranmak yerine şubeye gidiyor genelde ne uğraşıcam ya onlarda düzgün yazsaydı denilip geçiliyor. Daha bugün başıma gelen bir olay anlatayım size :

Bugün 1e kadar çalışıyoruz. Kargonun üstünde yazan adrese getirdi bizi şoför. Arkadan kargoyu çıkardım ben diğerleri devam etti diğer kargoları dağıtmaya bende elimdekini verecektim. Neyse işte indim bina önündeyim zile bastim kadının teki yanlış adres burası değil dedi aradım telefondan anlattım durumu orası değil dediler yakında misiniz dedim evet dedi tamam o zaman tarif edin geleyim dedim adam tarif ediyor oruçlu oruçlu sıcağın dibinde 10 dk yol yürüyüp gittim adreslerine verdim. Mesela böyle durumlarda yanımdaki diğer abiler gitmeyeceksin dediler adres yanlış yazıp şubeye geri götürcez dediler bende zaten pişman oldum kan ter içinde kaldım bide asansörsuz binaydi :D 20 dk zaman kaybı da yaşamış olduk. neyse ilk tecrübem olmuş oldu. Durum bundan ibaret yani bizi amele olarak görenler için bence az bile yapılıyor.

• Şunu da söyleyeyim :

Geçen yine ödemesi olan bir eve kargo bıraktım. 26 TL. Kadın diyor üstümde para yok. Normalde böyle olunca geri alıp şubeye göndermemiz gerekiyor onlar kendisi gelip şubeden alacak anca ama kadın dedi biraz bekleyin oğlanı göndereyim komşulardan alsın getirsin dedim tamam. Çocuk bi gitti tüm komşulara sormuş çoğu yok demiş vermemiş en sonunda birinden aldı getirdi bu süre zarfında da yaklaşık olarak 20dk gitti. Bir yandan diğer kurye arkadaşım ve şoför aşağıda beni bekliyor ayıp etmiş oldum ve ilk zamanlarım olduğu için sistemi daha çözemedim nasıl işliyor bilmiyorum utandım kendimi kötü hissettim. Bu durumda da beklemeden kargoyu al geri çık denildi bana.

Adres yanlış olunca, arayıp hemen yakın yerdeyiz gelip alacağız veya siz getirin denildiği durumlarda da goturme durumu yok direk şubeye gidecek.

• Siz çalışanların işi zor Allah hepinize kolaylık versin diyorum.Zaten bende kendim emekçi olduğum için sorun yaşadığım arkadaşı şimdilik şikayet etmedim.

Ancak kargo sistemlerinde gördüğüm bir diğer sıkıntı kargo kayıtlarındaki adres ile ürün teslimat adresi uyuşmazlığı.Kargolar kişilerin adreslerini illa kendi sistemlerine ekliyorlar ancak müşteri adresi değişebiliyor .Kargo teslimat görevliside fatura yada irsaliyeye bakmaz ve adreste kargo fişinde yazıyorsa oraya götürüyor ve sonra yanlış adres polemiği çıkıyor.

Kargo işi bence %50 bilişim sistemi % 40 kargoyu teslim eden kişidir.Kalan yüzde onluk dilim ise şöför depolama falandır.Toplama merkezi , dağıtım ağı bilişim sistemi ne bağlı neticede.

Demek istediğim teslimat işi kargo teslim elemanının vijdanına , o anki ruh haline yorgun olup olmamasına bağlı olduğu zaman olmaz bu iş.

Bakınız avrupadaki sistemler nasıl işliyor örnek alınması gerek .Ups de mesala gündüz teslim sağlanamazsa gece veya akşam üzeri yada ertesi gün teslimatı sağlamak zorunda .Yurt içi aras kağıt ile uğraşırken taa yıllar önce adamlarda motorala el terminali vardı.

Demek istediğim öyle 200 lira falanla olmaz memnuniyet .çalışanın hakkını vereceksin sadece görevini yapmayı şart koyacaksın ama bizim şirketlerde böyle bir kafa yok malasef.Az eleman çok iş memleketin genel sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 3 Haziran 2018; 1:26:55 >

• hocam o yere düşme esprisi her konuda yapılır
  • Hocam hayırlı olsun ilk önce;

1 alıcıyı evde bulamazsınız kapı veya apartman girişine geldik evde bulamadık yazısı yazsaniz inandırıcı olur

2 bazen kargo ağır oluyor kargocu yukarı çıkmıyor alıcıyı aşağı çağırıyor ağır gelin siz alın deme durumları varmı

• meeb kullanıcısına yanıt
    Doğru söze ne hacet. Katılıyorum bu konuda size

• Amazon Amerika da sanırsam eyalet mi mahalle mi bilmiyorum ancak bölgeler bazda teslimat kutuları koymuş kişi oradan cep telefonuna gelecek güvenlik koduyla ürününü teslim alabiliyor.

Ben bir bilişimci ve teknoloji ilgili biri olarak ülkemde böyle uygulamaları görmek istiyorum .Evime biri gelecekte kargoyu teslim edecek ancak onun da saati belli değil bugün gelir mi gelmez mi çok ilkel geliyor bana.Mesala Edirne 150 bin nüfüslü 10 küsür mahalleli il 3 tane kutu olsa şubelerden uzak yerlerde kargonun da maliyeti düşer memnuniyetide artar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.