Şimdi Ara

Yurtiçi Kargo'da kurye olarak başladım soruları alayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
116
Cevap
3
Favori
70.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar, Yurtiçi Kargo'da kurye olarak işe başlayacağımı söylemiştim. Bugün itibariyle 1 haftami doldurmuş bulunmaktayım. Öncelikle kısaca bilgi vereyim:

Şu geldik yoktunuz mevzusu; önce adrese gidip zile basıyoruz. Baktın kapıyı açan olmuyor telefonla arıyoruz, yine açan olmuyorsa kargoyu alıp şubeye bırakıyoruz. Veya evde yok ama alıcı komşuya/güvenlige bırakmamizi rica ediyorsa oralara bırakıyoruz. Sonra mobil kurye uygulaması ile teslim ettiğimize dair düşüm yapıyoruz. Öyle eve gelmeden geldik yoktunuz diyip kargoyu tekrar geri götürme durumu yok arkadaşlar. Ha arada bir çıkar öyle nadir insanlar onlara da yapacak bir şey yok. Her zaman söylediğim gibi bu biraz vicdan ve karakter meselesidir. Ama çoğunluk olarak artık olmuyor. Niye diye sorarsanız bu kargo şirketinde verimliliğin artması için yeni bir sistem kurulmuş."Net teslimat performansi" Bunun için de kargoları zamanında ve doğru düzgün hasarsız şekilde teslim etmek, şikayet almamak, müşteriye güleryüz gösterip iyi iletişim kurmak gibi bir takım sorumluluklar istiyorlar. Bunları yapınca da aylık 200 tl prim yatıyor tüm şube çalışanlarına. Sonuçta bu bir takım işidir.

Çalışanlar çoğunluk olarak lise veya ortaokul mezunu. Kültürsüzlük biraz söz konusu olabilir evet. Şu kaba, sert davranan, saygısızlık yapan çalışanlar hep ortaokul mezunlarından oluşuyor buda eğitimsizliklerinden kaynaklanıyor.

Sabah ring aracı gelir. Birisi arabanın arkasına binip kargoları tek tek el terminali ile okutup diğerine verir. Mahalle mahalle ayrılır öyle ayrıştirilir. Elden ele atılır genellikle. Yere düşmedikçe sıkıntı yok sağ salim diğer araçlara koyuyoruz kargoları. Tekstil gibi yumuşak ve kırılmayacak kargoları direk firlatiyoruz arabaya, kolileri elden ele uzatıyoruz, büyük ve ağır kargoları yardımlaşarak iki üç kişi beraber alıyoruz. İndirme yükleme işlemi de genelde böyle oluyor. Şu atma olayına takılanlar oluyor onada şöyle açıklama yapayım: Arkadaşlar zaten şubeye gelen kargolar genelde bellidir çoğunlukla aynı yerlere gidiyor onların da içinde ne olduğunu biliyoruz. Örneğin A firmasina 20 tane koli kargo geldi o firma bilgisayar firmasıdır, kutularda ya pc kasalari ya monitör yada tv falan gibi teknolojik aletler oluyor biz kargo üstündeki etiketi okuyup da ona göre atma fırlatma işlemini yapıyoruz. Bu firmanın kolilerini fırlatmıyoruz sıra halinde dizilip elden ele diğer araçlara gönderiyoruz. Bilmediğimiz yabancı kargo olunca tabikide düşürmeden taşıyoruz/atıyoruz. Onun dışında ufak kargoları, tekstil kargolarıni atıyoruz evet doğrudur, kırılabilecek birşey ise zaten daha dikkatli oluyoruz ki bir zarar gelmesin. Aksi takdirde tek tek al koy özenle bözenle yumuşak tavırlarla indirirsek biz bitiremeyiz arkadaşlar bu işte zamanda önemlidir. Sabahları minimum 500 kargo gelen bir şubede çalışıyorum sizde hak verirsiniz ki zamanda sıkıntı yaşamamak için hızlıca çalışıyoruz.

Yurtiçi Kargo firması Türkiye'nin kurulan ilk kargo firmasıdır. Ne kadar önemli bir firma olduğu tartışılmaz bile. Unutulmasın ki birkaç kişinin hata yapması firmanın tümünü etkilemez. Her yerde aynı olmasını beklemeyin. Bazı yerler çok iyidir bazıları kötüdür. Bu emin olun ki kurumsal olan bir çok firmada böyledir. Örneğin X bankasinin A şubesi iyiyken müşteriye düzgün davranıyorken B şubesi illallah ettiriyor, insana saygı göstermiyor. Gördüğünüz gibi olay aynı.

Şimdilik söyleyeceklerim bunlar sorularınız varsa alayım.

Bu arada kıyafetleri de şöyle :
    Yurtiçi Kargo'da kurye olarak başladım soruları alayım
    Ben çok beğendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanumthe -- 3 Haziran 2018; 1:48:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yil 2018 kargo sirketleri yapilacak en son is..

Kendim 5 senedir MNG deyim.

Mesai ucreti yok

12 saat (sabah 8 aksam 7-8) calisiyorsun

Onlarin verdigi para 2400 tl klmasi gerelli+yemek

Asgari ucret 1.800 tl

8-6 (10 saat ) calisanlar Hafta sonu calismiyor

1.800 tl+Yemek

Kargoda hafata ici +40saat+ Cumartesi 3, kadar (7 saat)

Toplam; 40+28 saat mesai calisiyorsun=68 saat *9 tl mesai=630 TL eder 1.800+630 mesai+10 tl den yemek olsa 24 gün=240 tl

1.800

630

240=2.660 tl hakkin
    Şu geldik yoktunuz mevzusu; önce adrese gidip zile basıyoruz. Baktın kapıyı açan olmuyor telefonla arıyoruz, yine açan olmuyorsa kargoyu alıp şubeye bırakıyoruz. Veya evde yok ama alıcı komşuya/güvenlige bırakmamizi rica ediyorsa oralara bırakıyoruz. Sonra mobil kurye uygulaması ile teslim ettiğimize dair düşüm yapıyoruz

Buraya kadarokudum, benim bölgemdeki yurtiçi için doğru değil

1) hiçbiri doğru değil, gelmiyorlar bile ama internete geldik diyorlar
    2) kapıya kağıt asıp kaçıyorlar
    3) nadiren bir çalışan zile basıyor ve geliyor

En kötü kargo yurtiçi , dağıtıma göre.

Çalışanlarda genel olarak iyi değildi, arada iyiye denk geldim ama genel olarak yurtiçi = en kötü kargolardan biri

Hayırlı olsun işiniz
    Bölgeden bölgeye değişiyor kargo firmaları.Bizim burda yurtiçi tek memnun oldugum kargo firması.Şu gün gelecek diyor ve o gün geliyor.Gelip bulamadilarsa kağit yapiştirip kargo no su gelip bulamayan gorevli ismine kadar yazıyorlar.Diğer kargolar gelip bulamamiş sözde.Aksama kadar evdeyiz ne kagit var ne bi şey
    Yapay Zekanın Yanıtı

Yurtiçi Kargo'da Kurye Olarak Başlamak: Bilmen Gereken Her Şey

Yurtiçi Kargo'da kurye olarak başlamayı mı düşünüyorsun? İşte bilmen gereken önemli bilgiler:

Sakal Serbestliği:

Yurtiçi Kargo'da kuryelerin sakal bırakıp bırakamayacağıyla ilgili net bir politika bulunmamaktadır. Ancak, kişisel bakımın önemli olduğu ve aşırı facial saçların profesyonel bir görünüme zarar verebileceği unutulmamalıdır.

Kargocu Olmak:

Kargocu olmak için genellikle lise diplomasına veya dengi bir belgeye sahip olmak yeterlidir. Fiziksel olarak uygun olmak, iyi iletişim becerilerine sahip olmak ve temiz bir geçmişe sahip olmak da gereklidir.

Adres Bulma:

Kargocular, verilen adreslere gitmek için GPS cihazları, haritalar ve diğer araçları kullanır. Ayrıca, müşterilerle telefonla iletişime geçerek yolları doğrulayabilirler.

Kargo Dağıtımı:

Kargo dağıtımı, belirli bir alana teslimat yapmak ve imza almak anlamına gelir. Kargocular, teslimatları zamanında ve verimli bir şekilde yapmak için belirli rotalar izlerler.

Günde Kaç Kargo Dağıtılır:

Dağıtılan kargo sayısı, güzergaha, sezona ve o bölgedeki iş hacmine bağlı olarak değişir. Kargocular tipik olarak günde onlarca ila yüzlerce kargo dağıtabilirler.

Yurtiçi Kargo'da kurye olmak, zorlu ancak ödüllendirici bir kariyer olabilir. Bu ipuçlarını izleyerek ve bağlı kalarak, bu alanda başarılı olabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • işe nasıl ve nereden başvurdun? başvuruyu nasıl yaptın? yani konuşma felan nasıl geçti
  • Şu geldik yoktunuz mevzusu; önce adrese gidip zile basıyoruz. Baktın kapıyı açan olmuyor telefonla arıyoruz, yine açan olmuyorsa kargoyu alıp şubeye bırakıyoruz. Veya evde yok ama alıcı komşuya/güvenlige bırakmamizi rica ediyorsa oralara bırakıyoruz. Sonra mobil kurye uygulaması ile teslim ettiğimize dair düşüm yapıyoruz

Buraya kadarokudum, benim bölgemdeki yurtiçi için doğru değil

1) hiçbiri doğru değil, gelmiyorlar bile ama internete geldik diyorlar
    2) kapıya kağıt asıp kaçıyorlar
    3) nadiren bir çalışan zile basıyor ve geliyor

En kötü kargo yurtiçi , dağıtıma göre.

Çalışanlarda genel olarak iyi değildi, arada iyiye denk geldim ama genel olarak yurtiçi = en kötü kargolardan biri

Hayırlı olsun işiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 2 Haziran 2018; 22:10:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde eleman.net de ilanlar yayınlanıyor bende oradan bulmuştum bir de evime yakın olan şubenin ilanını görünce hemen aradım beni şubeye davet ettiler gittim işte konuştuk, nerde çalıştın, yapabilir misin, biraz yorucudur, maaş, sistemin işleyişi gibi şeyler konuşuluyor sonra müdür seni bölge müdürlüğüne gönderiyor orada da görüşüyorsun gerekli evraklar listesi veriliyor onları tamamlıyorsun bitiyor

• sürekli kargo dağıtmak sıkıcı iş mi size göre?
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Benim şubem asla dediğiniz gibi değil. Bize o yapmamız gerekenleri müdürümüz toplantı şeklinde anlattı. Hatta daha geçen cuma günü toplantı yapıp konuştuk asla ama asla böyle şeyler yaşanmaması için bizi uyarıyor. Zaten şirket her araca bir telefon ve bir hat veriyor. Cebinden bile gitmiyor aramak çok zor olmuyor 30 saniye falan.

Size kötü gelen bir şube yüzünden firmayı komple kötüleyemezsiniz. Yukarıda söylediğim örneğe çıkıyor bu

• quote:

Orijinalden alıntı: Zlatan.İbrahimovic

sürekli kargo dağıtmak sıkıcı iş mi size göre?
    Yok değil bence. Yada daha yeni başladığım için bana şuanlik sıkıcı gelmiyor. İleride nasıl duygulara kapılırim bilmiyorum. Şubeden arabaya kargoları yükledikten sonra öğlene kadar genelde araçta oluyoruz hep. 3,4 saat kadar. Sonra öğle yemeği sonra tekrar devam dağıtım ve alım. Arabada olduğumuz o süreçte konuşuyoruz sohbet muhabbet falan eğlenceli geçiyor havada sıcak olunca cam açık esiyor falan güzel oluyor Bir de zaten belirli bölgeye çıktığımız için kargo dağıtımı yaptığımız adresler birbirine yakın yerlerde oluyor. Arabada fazla süre geçirmiyoruz. Arada bir sabrimizla oynayan müşteriler oluyor onlara da dayanıyoruz. Bir gün geç kaldık diye(adresi yanlış yazmışlar bulamadık, telefon numarası da yoktu yazmıyordu ulaşamadık) bağırıp çağıran küfür eden hakaret eden insanlar oldu buna boyun eğmek kusura bakmayın efendim demek biraz ne yalan söyleyeyim koyuyor insana. Ama ekmek parası ne yapalım :) Çeşit çeşit insanla karşılaşıyorsunuz gerçekten. Günün yorgunluğu, havanın bunaltici sıcaklığı, böyle dengesizler yüzünden yaşanan tartışmalar sonucu sinirlilik duyguları... Bu durumlar çok yaşanıyor ama kargoyu teslim ettiğimiz başka birisi bize guler yüzlu ve samimi davranınca kolay gelsin falan gibi basit ama sevindirici kelimeler kullanınca bile mutlu oluyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanumthe -- 2 Haziran 2018; 22:22:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zilde adınız yazmıyordu diye kapıdan dönüp giden kargocuya bi araba sopa çekmek istemiştim, ulan daire numarası yazıyor adım niye yazsın. Telefonla aradığımda bi de pişkin pişkin "yapabileceğimiz bir şey yok" demez mi şubedeki kadın. Tabi bu rezalet MNG denen merdiven altı oluşuma ait.
  • Sakal yasaksa calisma.

• Yil 2018 kargo sirketleri yapilacak en son is..

Kendim 5 senedir MNG deyim.

Mesai ucreti yok

12 saat (sabah 8 aksam 7-8) calisiyorsun

Onlarin verdigi para 2400 tl klmasi gerelli+yemek

Asgari ucret 1.800 tl

8-6 (10 saat ) calisanlar Hafta sonu calismiyor

1.800 tl+Yemek

Kargoda hafata ici +40saat+ Cumartesi 3, kadar (7 saat)

Toplam; 40+28 saat mesai calisiyorsun=68 saat *9 tl mesai=630 TL eder 1.800+630 mesai+10 tl den yemek olsa 24 gün=240 tl

1.800

630

240=2.660 tl hakkin

• Executor06 kullanıcısına yanıt
    Bazı zillerde ne ad yazıyor ne de isim. Kargo üstüne daire numarası da yazmıyor. Bu durumda iş telefonla arayıp öğrenmeye koyuluyor. Ama şöyle bir şey var ki: aramak gibi bir zorunlulugumuz yok hocam. Evet garip gelebilir ama gerçekten de öyle. Müdürümüz söyledi bunu. Adres yanlışsa bulamadiysan şubeye götür hiç uğraşma deniliyor bu durumda kişilerin doğru adres vermesi gerekiyor. Her şey kargoculara yüklenmesin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: AMC

Sakal yasaksa calisma.
    Yasak maalesef, top sakal serbest bende top sakal bıraktım

• yere düşen kargoları ne yapıyor sunuz?
  • ibo83 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam ben geçici bir süreliğine çalışıyorum o yüzden şimdilik sorun etmiyorum bunları ama ciddi şekilde hayatının ilerleyen zamanında bu işte devam edecek insanlara bende tavsiye etmem. Mesaisi yok, maaşı az, çalışma saati çok bir çok sebep var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çekilin Ben Baytarım kullanıcısına yanıt
    Yerden kaldırıyoruz
    Yere düşürmemek için dikkat ediyoruz hocam zaten genelde düşen olursa küçük kargolar oluyor. Onlarda kirilmaz şeyler falan oluyor. Bir düşüşte de kırılma dağılma olmaz. Yerden maksimum bacak boyu yüksekliği kadar yerden atılıyor bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanumthe -- 2 Haziran 2018; 22:35:2 >
  • Bölgeden bölgeye değişiyor kargo firmaları.Bizim burda yurtiçi tek memnun oldugum kargo firması.Şu gün gelecek diyor ve o gün geliyor.Gelip bulamadilarsa kağit yapiştirip kargo no su gelip bulamayan gorevli ismine kadar yazıyorlar.Diğer kargolar gelip bulamamiş sözde.Aksama kadar evdeyiz ne kagit var ne bi şey

• JohnLocke. kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam. Teşekkür ederim anlayan birisi çıktı sonunda. Gerçi herkes yaşadığı kadarını konuşuyor bir şey diyemiyorum o yüzden :)

• quote:

Orijinalden alıntı: yanumthe

Bazı zillerde ne ad yazıyor ne de isim. Kargo üstüne daire numarası da yazmıyor. Bu durumda iş telefonla arayıp öğrenmeye koyuluyor. Ama şöyle bir şey var ki: aramak gibi bir zorunlulugumuz yok hocam. Evet garip gelebilir ama gerçekten de öyle. Müdürümüz söyledi bunu. Adres yanlışsa bulamadiysan şubeye götür hiç uğraşma deniliyor bu durumda kişilerin doğru adres vermesi gerekiyor. Her şey kargoculara yüklenmesin :)
    Adreste daire numaram yazıyordu zaten kardeşim, bizi sokakta gördüğün kekolardan mı zannettin, öyle bir şey olsa o mesajı yazmazdım bile.
  • Kolay gelsin, kargo şirketim olsun tırlar gidip gelsin falan çok tatlı geliyor. Vızır vızır otomatize bir toplama merkezi falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sosisli Süt -- 2 Haziran 2018; 22:46:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Adreste daire numaram yazıyordu zaten kardeşim, bizi sokakta gördüğün kekolardan mı zannettin, öyle bir şey olsa o mesajı yazmazdım bile.

Alıntıları Göster
    Yahu adam ne yükleniyon işini yapıyor sadece, sakin olun

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.