Şimdi Ara

YURTTA KALMA (YGS/LYS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BEYLER BENIM ANADOLU LİSESİ UZAKTA OLDUGU ICIN AKLIMDA YURTTA KALMA VARDA SINIFIM 10.SINIF SENEYE SINAV MARATONUNDA KOSMAYA BASLIYCAM İNŞ SİZDEN Bİ ÖNERİ ALMAK İSTİYORUM EVDEKİ RAHATLIGI(DERS CALISMA) SİZCE DAHA İYİMİDİR 2 SENEMI YURTA FEDA EDIYIMMI YURTA GIDENLERDE BILGILENDIRISE SEVINIRIM

• Arkadaşım ben yurtta da kaldım evde de kaldım.Bu işte bütün iş sana bakıyor.Eğer evde iyi çalışabiliyorum ses olmuyor anlayabiliyorum dersen kesinlike evde çalış.Ama diyorsan ki ben evde çalışamıyorum sürekli bir şeyler dikkatimi dağıtıyor o zaman yurda gitmen senin için daha iyi ama eğer yurtta kalacaksan sesli ortamda derse dikkati verebilen biri olman gerekiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: haken61

Arkadaşım ben yurtta da kaldım evde de kaldım.Bu işte bütün iş sana bakıyor.Eğer evde iyi çalışabiliyorum ses olmuyor anlayabiliyorum dersen kesinlike evde çalış.Ama diyorsan ki ben evde çalışamıyorum sürekli bir şeyler dikkatimi dağıtıyor o zaman yurda gitmen senin için daha iyi ama eğer yurtta kalacaksan sesli ortamda derse dikkati verebilen biri olman gerekiyor

hocam sesli ortam felan derken nasıl yani?
    bide istedıgım saatde yatabılırmıyım çünkü bende saat 10 oldumu yatma alıskanlıgı varda
  • köstebek1903 K kullanıcısına yanıt
    Yurt etütleri genelde sınıflarda olur yani 20 kişi aynı ortamda çalışırsınız ve bu 20 kişi içinde illaki konuşanlar etütü kaynatanlar çıkar buradan çıkan sesler konsantreni bozabilir.Ve aynı zamanda yatma işi de sen ve oda arkadaşlarına bağlı eğer uysal oda arkadaşların olursa 10dan sonra sessiz olmalarını istersin olurlar tabi yine ses çıkar ama çok çıkmaz uyuma olasılığın daha yüksektir ama oda arkadaşların senin düşüncelerine saygı duymayan insanlarsa sana bu saatte mi yatılır der ve sesli konuşmaya devam ederler tabi bu yine sana bağlı eğer sesli ortamda uyuyabilirim dersen tabiki de 10da da uyuyabilirsin
  • Yurdun daha bir çok dezavantajını sayabilirim.Ama tabi büyük avantajları da arkadaşın dediği gibi çalışan arkadaşlarını görerek gaza gelir çalışabilirsin.Ama bunun aksine boş boş lak lak eden arkadaşlarını görüp onlara da katılabilirsin.Ama tabi senin bir de ev uzakmış.Yurt onu büyük ölçüde çözebilir.Yani yurt konusunda değişkenler çok hocam kendinin nasıl bir ortamda yaşayabileceğini bilmelisin öncelikle ondan sonra doğru bir karar verirsin
  • quote:

Yurt etütleri genelde sınıflarda olur yani 20 kişi aynı ortamda çalışırsınız ve bu 20 kişi içinde illaki konuşanlar etütü kaynatanlar çıkar buradan çıkan sesler konsantreni bozabilir.Ve aynı zamanda yatma işi de sen ve oda arkadaşlarına bağlı eğer uysal oda arkadaşların olursa 10dan sonra sessiz olmalarını istersin olurlar tabi yine ses çıkar ama çok çıkmaz uyuma olasılığın daha yüksektir ama oda arkadaşların senin düşüncelerine saygı duymayan insanlarsa sana bu saatte mi yatılır der ve sesli konuşmaya devam ederler tabi bu yine sana bağlı eğer sesli ortamda uyuyabilirim dersen tabiki de 10da da uyuyabilirsin

hocam pekı banyo ne zamanlar yapılıo?ne zamanlar sac kestırıbılıoruz ? sabah kalkınca tualete felan gırebılırmıomuyuz ? odalarımızda neler mevcut? yanı bıraza bılgılendırsen hatta bı gunluk yasantını felan anlatsan ben ders için sıksınlar ama kural için sıkmasınlar boylemı yurt yanı ders ıcın 20 saat calısırım ama kural için fazla cabalamam kabamıdır kuralları bı genel tanım felan bıse yazda ıcımı rahatlatıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: köstebek1903

quote:

hocam pekı banyo ne zamanlar yapılıo?ne zamanlar sac kestırıbılıoruz ? sabah kalkınca tualete felan gırebılırmıomuyuz ? odalarımızda neler mevcut? yanı bıraza bılgılendırsen hatta bı gunluk yasantını felan anlatsan ben ders için sıksınlar ama kural için sıkmasınlar boylemı yurt yanı ders ıcın 20 saat calısırım ama kural için fazla cabalamam kabamıdır kuralları bı genel tanım felan bıse yazda ıcımı rahatlatıyım

Okul yurdu muydu sizinki hocam ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TYT-AYT vs YGS-LYS
    6 yıl önce açıldı
    Mezun senesi dershane
    geçen yıl açıldı
    Ara Tatilde TYT MAT kampı
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

yok okulun yurdu yok okulun yanında bı yurt düşünüyoruz

• quote:

quote:

quote:

quote:

yok okulun yurdu yok okulun yanında bı yurt düşünüyoruz

Şimdi şöyle ayrı yurtsa belki daha temizdir diyebilirim ama yine de kirli bir ortama gittiğini unutma.Bundan sonra söyleyeceklerim genel yurtlarla ilgili belki gideceğiniz yerin kuralları farklıdır bilmem ama genel olarak konuşuyorum.Şimdi banyo tuvalet olayları açısından sıkıntın olmasın yurt deyince diktatörlük binası aklına gelmesin hemen etüt saatleri dışında istediğin zaman tuvalete gidebilir duş alabilirsin tabi etüte yetişecek şekilde veya yat saattinden önce olacak şekilde.Okul dışı yurt olduğu için yurt müdürlüğünden izin kağıdı aldığınız sürece istediğiniz zaman saç kestirmeye gidebilirsiniz diye düşünüyorum.Oda mevcudu da tamamen yurda bağlı ben tv olan yurtları da biliyorum sadece dolap yatak olan yurtları da biliyorum onun için yurda bir gitmelisiniz.Ama standart yatak dolap çalışma masası olur.Bir günlük yaşantı olarak sabah kahvaltı saati bellidir.Kalkıp kahvaltı yaparsınız sonra okula gider dönersiniz yurda bağlı olarak etüt saatleri bulunur akşam yemeği arası uzun olur.Çalışırsınız sonra yat saati gelince bütün koridor ışıkları söner yatarsınız vs vs işte genel olarak yurt böyle ama dediğim gibi ben genel yurtlardan bahsediyorum sizin gideceğiniz yurt çok farklı da olabilir ama genelde böyledir yani yurt hayatı

• 2 sene yurtta kaldım. Eğlence falan güzeldir ama etütler tamamen verimli olmuyor. (Çok gürültü) Ayrıca üst sınıflar eziyet edebiliyor. (Kendi okulum için konuşuyorum. Fen Lisesi idik, bu açıdan düşünebilirsin.) 11'in basinda kendi oturdugum ilcedeki okula geldim. Sonuç yurt=hapishane.
    Şuan çok daha başarılıyım. Ygs-lys döneminde evde olmak en iyisi bence. Okul çıkışında dershaneye-derse gitme imkanın var. İhtiyaçlarını istediğin zaman halledebilirsin. Bence uzak dur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi bu kadar şeye rağmen başta da dediğim gibi her şey sana bağlı eğer ben evde de yurtta olduğu gibi çalışırım bağıran küçük kardeşim yok tvye takılmam sadece ders çalışabilirim diyorsan yurda bence hiç gerek yok.Ama evde böyle problemlerin çoksa yurt gayet ideal bir seçenek senin için
  • quote:

Tabi bu kadar şeye rağmen başta da dediğim gibi her şey sana bağlı eğer ben evde de yurtta olduğu gibi çalışırım bağıran küçük kardeşim yok tvye takılmam sadece ders çalışabilirim diyorsan yurda bence hiç gerek yok.Ama evde böyle problemlerin çoksa yurt gayet ideal bir seçenek senin için

hocam tek sıkıntı okul ev arası 90 dakıka suruo 1bucuk saat yanı annem oyuzden dedı yurtda kalırmısın dıe
  • quote:

quote:

Tabi bu kadar şeye rağmen başta da dediğim gibi her şey sana bağlı eğer ben evde de yurtta olduğu gibi çalışırım bağıran küçük kardeşim yok tvye takılmam sadece ders çalışabilirim diyorsan yurda bence hiç gerek yok.Ama evde böyle problemlerin çoksa yurt gayet ideal bir seçenek senin için

hocam tek sıkıntı okul ev arası 90 dakıka suruo 1bucuk saat yanı annem oyuzden dedı yurtda kalırmısın dıe

Anladım evet 1.5 saat bayağı fazlaymış. Yani onu sen ya boş zamanlarından kısacaksın ya da ben sana şunu öneririm 1 ay git yurdu dene senin için yararlı olursa kalırsın olmazsa eve döner farklı bir sistem oturtursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yurt biraz şans işi. Oda arkadaşlarına bağlı. Benim gittiğim yurtta yaşları 18 olmalarına rağmen gece odaları dolaşıp herkesin yüzüne salça, jole vb. Şeyler sürüyorlardı. Yurtların genelinde odada kilit olmuyor. Kapıyı kilitleyemiyorsun yani.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DogukanOzSs

Yurt biraz şans işi. Oda arkadaşlarına bağlı. Benim gittiğim yurtta yaşları 18 olmalarına rağmen gece odaları dolaşıp herkesin yüzüne salça, jole vb. Şeyler sürüyorlardı. Yurtların genelinde odada kilit olmuyor. Kapıyı kilitleyemiyorsun yani.

hocam ev sakınde yol 1bucuk saat suruo sıkıntı orda
  • okul ne ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DogukanOzSs

okul ne ?

hocam anadolu liisesi
  • okulu değiştirme imkanın varsa öyle yap daha rahat olur ev çalışmak için
  • Sana LYS'e hem yurtta hazırlanmış hem de evde hazırlanmış birisi olarak vereceğim öğüt: TAMAMEN SANA BAKIYOR.

Şimdi yurtta o kadar saçma ve gereksiz insanlar olacak ki, yeri gelecek çalışma isteğin varken elinden alınacak. Yeri gelicek dinlenmen gerekiyorken uyandırılıcak, yeri gelecek saçma programlara dayatmalarla katılacaksın.

Evde ise, eğer TV, ps3 bilgisayar gibi hobilerine hakim olabileceksen ve hırsla çalışacaksan, en uygun ortam evdir.

Yurt LYS sonucum; MF3 18bin
    Ev LYS Sonucum; MF 3300

Bu benim farkım,, ama sende nasıl olur bilmiyorum.
  • Ama dediklerim mezun sonrası ders çalışma programı için. Lise zamanında ne olur ne biter birşey diyemem, bilgim yok o konuda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.