Şimdi Ara

Yusuf peygamber ile Firavun'un hikayesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir yerde okumuştum yanlış hatırlamıyorsam:
    Zamanında Yusuf peygamber ile firavun bir mücadeleye giresecekmis bizim zamanımızda açık oturum gibi bir şey sanırsam.
    Herneyse
    Yusuf peygamber aşırı rahatmis hiç ama hiç çalışmamış çünkü sonuçta peygamber o koskocaman tanrının dünyaya elcim diyip gönderdiği biri fakat firavun gece boyunca uyumamış hazırlık yapmış çalışmış.
    Ve sonuç olarak Firavun kazanmış.

Kendimi Nihat Hatipoğlu gibi hissettim bir nevi fakat benim gibi stres içerisinde olan arkadaşlarıma seslenmek istiyorum.
    Korkmayın, inşallah emeklerimiz boşa çıkmayacak.Belki şuan keşke daha fazla çalışsaydım diyorsunuz ama emin olun ki elinizden gelenin en iyisini yaptınız.

Şimdiden tanıdığım tanımadığım emek veren herkese başarılar.

Ama dediğim gibi emek veren herkese başarılar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam hikaye yanlış. Kusura bakmayın. Kıssadan hisse olarak anlatılabilir ama yine de özne olarak Hz Yusuf un kullanılması saçma olur.

Hz Yusuf zamanındaki firavun Hz yusufun dinine inanıyordu zaten. Hz yusufun asıl mücadelesi putperestlerle olmuştur.

Size de başarılar

• Darkseid09 kullanıcısına yanıt
    Başta yanlış hatırlamıyorsam dedim zaten hocam.
    Ama kıssadan hisse olarak bu çıkıyordu.

Teşekkür ederim

• Sübhanallah ibretlik paylaşım
  • Moving On kullanıcısına yanıt
    Dkiejfiwjdisjdjs şerefsiz

• Subhanallah. İlk kez gorenler begensin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumadım kardeş durumumuz yoktu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yoğurtlu Ayran kullanıcısına yanıt
    Hocam nerelerdesin yaaa

• Allahuakbar

• enesskrgl E kullanıcısına yanıt
    Ahhh hocam ahhh çok büyük aptallık yaptım. Çalışmadım bu sene.
    Mezun yolu gözüktü.

• Yoğurtlu Ayran kullanıcısına yanıt
    Bende ortalıktan kaybolunca ders çalışıyorsun sandım oysa

Ama bence dert etme mezuna kalmak kötü bir şey değil. Eğer ki gereken özeni verirsen rahat TM de ilk 5k ya oynarsin

• Bunu bilmem de Kanal7de hz yusuf dizisi vardı baya iyi züleyha kavuşuyor finalde.

• phosphorus kullanıcısına yanıt
    Olum o dizi miydi ya. Ben onu film sandın yıllarca. Aynı filmi niye defalarca veriyorlar diyordum.

• 4 günlük iman deluxe paket alayım, sonra aboneliği iptal ederim :d
  • Just_brtsh kullanıcısına yanıt
    Djdockodmdjdjd benim 2 haftalık bro.
    Uzun süre sonra cumaya gittim :p

• phosphorus kullanıcısına yanıt
    Jddidjicksksks

• Arkadaşlar hz.yusuf dizisi mantık hatalarıyla dolu.Diyorsanız ki dinde mantık olmasına gerek yok olduğu gibi kabul edelim diyene birşey diyemem.1 bölüm izledim söyleyim gördüğüm mantık hatalarını:
    1-Parayı lidyalılar buldu MÖ 700 lü yıllarda fakat dizide parayla alışveriş yapılıyor.Eğer yusuf o yıllarda yaşamışsa ondan daha yeni olan kral Davut nasıl MÖ 10.yüzyılda yaşamış oluyor.
    2-Dizi güya Kurana göre çekilmiş oluyor dizinin başında ayet okunuyor fakat Kuranda Yusufun kardeşlerinin adı geçmiyor.Yusufun kardeşlerinin adı Tevratta geçiyor.O zaman dizi Tevrata göremi çekilmiş yoksa.Müslümanlar yahudilerin kitabına göre dizi mi yapıyor pes doğrusu.
    3-Mısır kaynaklarında Akhenaton adlı firavun var.Bu firavunun özelliği tek tanrı inancını benimsemiş olması.Fakat herşeyi yazan Mısır kaynaklarında ne Yusuf veya Yuzarsif her neyse,Züleyha,Potifar adı geçmiyor.Üstelik Akhenaton tek tanrı inancını getirmek isterken Mısır halkı ve rahipler bu firavunu yok ediyor.Dizide anlatıldığı gibi Mısıra tek tanrı inancı baskın gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuel20 -- 19 Nisan 2020; 23:53:46 >

• Bir denemede vardı ya bu soru 😂345 di galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: samuel20

Arkadaşlar hz.yusuf dizisi mantık hatalarıyla dolu.Diyorsanız ki dinde mantık olmasına gerek yok olduğu gibi kabul edelim diyene birşey diyemem.1 bölüm izledim söyleyim gördüğüm mantık hatalarını:
    1-Parayı lidyalılar buldu MÖ 700 lü yıllarda fakat dizide parayla alışveriş yapılıyor.Eğer yusuf o yıllarda yaşamışsa ondan daha yeni olan kral Davut nasıl MÖ 10.yüzyılda yaşamış oluyor.
    2-Dizi güya Kurana göre çekilmiş oluyor dizinin başında ayet okunuyor fakat Kuranda Yusufun kardeşlerinin adı geçmiyor.Yusufun kardeşlerinin adı Tevratta geçiyor.O zaman dizi Tevrata göremi çekilmiş yoksa.Müslümanlar yahudilerin kitabına göre dizi mi yapıyor pes doğrusu.
    3-Mısır kaynaklarında Akhenaton adlı firavun var.Bu firavunun özelliği tek tanrı inancını benimsemiş olması.Fakat herşeyi yazan Mısır kaynaklarında ne Yusuf veya Yuzarsif her neyse,Züleyha,Potifar adı geçmiyor.Üstelik Akhenaton tek tanrı inancını getirmek isterken Mısır halkı ve rahipler bu firavunu yok ediyor.Dizide anlatıldığı gibi Mısıra tek tanrı inancı baskın gelmiyor.
    sana bi sır vereyim mi? dinin hepsi yalan

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.