Şimdi Ara

Yüzük parmağımda kaldı ...! acill

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
14.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar parmağıma yüzüğü taktım çıkmıyor kırmak istemiyorum .. galiba sıktığından hafiften şişiyor acil yardım sabun v.s denedim çıkmıyor şiştiğinden dolayı ): lütfen yardım edin ya kırmamam lazım ..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Parmağım Şişti Yüzük Çıkmıyor

Parmaklarımızda oluşan şişlikler, iltihaplanma, sıvı birikmesi veya yaralanma gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Yüzüklerin bu şişliğe neden olması da mümkündür.

Yüzük parmağında şişme olduğunda, yüzük parmağı etrafındaki doku şişer ve basınç oluşur. Bu basınç, yüzüğün çıkarılmasını zorlaştırabilir. Parmağının şişmesi, yüzüğün parmağında sıkışmasına ve kan dolaşımını bozmasına neden olabilir. Bu durum ciddi komplikasyonlara yol açabilir.

Eğer parmağın şiştiyse ve yüzüğün çıkarılması gerekiyorsa, aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

• Parmağını Soğut: Parmağını soğuk suda bekletmek şişliği azaltmaya yardımcı olabilir.
    • Yüksekliği Sağla: Parmağını kalp seviyesinden yukarıda tutmak sıvı birikmesini azaltmaya yardımcı olabilir.
    • İlaç Kullan: Şişliği azaltmak için reçetesiz satılan ağrı kesici ve iltihap giderici ilaçlar alabilirsin.
    • Doktoruna Danış: Parmağının şişliği şiddetliyse veya birkaç gün içinde geçmiyorsa, tıbbi yardım alman önemlidir. Doktorun şişliği azaltmak için ilaçlar reçete edebilir veya yüzüğü kesmek için bir prosedür önerebilir.

Şişmiş parmaktan yüzüğü çıkarmaya çalışırken sabırlı ve dikkatli olman önemlidir. Yüzüğü çıkarmaya zorlarsan dokuya zarar verebilirsin.

Parmağının şişmesi ve yüzüğünün çıkarılmasıyla ilgili herhangi bir sorunuz varsa, bir sağlık uzmanına danışmaktan çekinmemelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • reyis hastaneye ak
  • Bence de hastaneye git. Evde pek birşey yapabileceğini sanmıyorum. Zaten şişmesi işini zorlaştırır.
  • parmağına buz koy şişi insin sonra yağ dök yada sabunla çıkarmaya çalış.parmağın morarmaya başladıysa hastaneye git hemen
  • Yüzüğü ısıtmanız bir miktar genleşmesine yardımcı olabilir.
  • her cevap için teşekkürler şişti derken yani okadar morarma v.s yok sadece biraz şişti ama çıkartmam zorlaşacak diye acill yazdım başlığa ... hastaneyi bende düşündüm ama sizce nasıl çıkartabilirler hastahanede ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: samils
    her cevap için teşekkürler şişti derken yani okadar morarma v.s yok sadece biraz şişti ama çıkartmam zorlaşacak diye acill yazdım başlığa ... hastaneyi bende düşündüm ama sizce nasıl çıkartabilirler hastahanede ?

3 saat sonra gelip buraya orda nasıl çıkarırlar diyceğine gitseydin çoktan çıkmış olurdu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • soguk su ile sabunla elini biraz dene bakalım çıkarmak için.
  • yüzüğün kırılmasını istemiyosan parmağını kır ???
  • Morarma yoksa evde halledebilirsin . Doktor değilim fakat bir kaç önerim var. Öncelikle şişi indirmeyi dene başarısız olursan bi kaba sıcak su dök ve yüzüğün çevresini güzelce yağla daha sonra elini kabın içine sok ve biraz beklet sonra hafiften sağ sol yaparak çıkarmaya çalış. Çıkmadıysa 1 kez daha yağla aynı işlemi yap.

Dip Not : Zeytinyağından sonuç alamazsan vazelin veya türevi varsa onu dene .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CookieMonster -- 6 Aralık 2010; 23:43:07 >
  • Aradan 5 saat gecti eger cikmadiysa hala birak kalsin;)
  • yüzüğü çıkarabildin mi acaba, durum nedir? bir de bu eli ısıtırken hangisi daha çabuk genleşir..
  • Yuzuge alttan uste dogru bastir. (Alt dedigim yer elini kapattiginda parmagin avucicine gelen kismi). Daha sonra yuzugu bu sekilde(bastirarak) parmaktan cikarmaya calis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speakerphone2010

yüzüğü çıkarabildin mi acaba, durum nedir? bir de bu eli ısıtırken hangisi daha çabuk genleşir..

Parmakta genleşme olmaz. Olsada ihmal edilecek kadar küçüktür.
  • Parmağına Lastik Dola...
    Lastikleri Sık.(kangren olma)
    Sonra VAZELİN dene yada sabun çek çek çek çek
    gelmiyorsa pense falan al onla dene..
    Hiç olmuyorsa Bi profosyonelden yardım al....
    yada elini buzlu suya sok..
    beklet sonra yüzüğü çıkar.
    bu arada yüzük altın falan mı gümüşmü
    kırılmasını istemediğine göre pahalı bişey.??

• Çözüldü beyler dün sabun+zeytin yağı + uzun uğraş formülü denedim :) manevi değeri vardı . çıkınca parmağım kıpkırmızıydı teşekkürler cevaplar için
  • biraz geç kaldım ama daha sonra başına gelebilecek arkadaşlar için söyleyeyim, elinizi, bol tuzlu çeşme suyunun içinde bekletirseniz parmaklarınızdaki hücrelerdeki su miktarı azalacak ve parmağınız incelecektir. tek başına yeterli olmayabilir fakat şişmiş parmaklar için ideal.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.