Şimdi Ara

Yüzümün sağ tarafını sol kadar iyi kullanamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela beyler şöyle açıklıyım.Ağzımı sol gözüme doğru çekebiliyorum ama aynı şeyi sağ tarafta o kadar cok yapamıyorum.sağ taraftaki kasları o kadar etkin kullanamıyorum gözümü kırpmakta dahil.kırpıyorum ama sol kadar rahat olmuyor niye böyle beyler bi yardım edin valla yüz felcimiyim diye düşünmeye başladım

• Sinir sistemi hareketlerin daha hızlı olması için çapraz olarak evrimleşmiştir. Beynin sağ yarım küresi vücudun sol tarafını, sol yarım küresi ise vücudun sağ tarafını kontrol eder ve bir yarım küre daha aktiftir, buna göre diğer kürenin sebep olduğu sonuç, diğer kürenin, kendi yönettiği vücut tarafını daha iyi kullanamaması ve, kullanmayarak körelmeye başlamasıyla çıkar. Hangi küre daha aktif ise, içgüdü olarak o yarım kürenin tarafıyla hareket ederiz ve böylece onun yönettiği taraf gelişir, diğeri ise körelmeye başlar akabinde sağ-sol ellilik kavramı oluşur. Yüzünün sağ tarafını kullanamamanın nedeni, baskın olmayan elini kullanamamanın nedeni ile aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Neighbourhood -- 19 Şubat 2015; 21:36:19 >
  • Bende sağ kaşımı sol kaşım kadar oynatamıyorum.
  • Ben de sol gözümü kırpamıyorum, sağlağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de dilimle burnuma dokunamıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Neighbourhood

Hangi elini kullanıyorsun?

Çapraz sinir sistemi. Uzun uzun açıklamak istemiyorum, yüz felci değilsin.

Sağ elimi kullanıyorum ama diğerinide kullanabiliyorum hocam yazi yazma olsun herşeyde fark etmiyor ama sağ elim daha güçlü kas kütlesi olarak
  • Doktora sor bi , sinirlerde problem olabilir ya da normal bi şeydir ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.