Şimdi Ara

z 2300 acil yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dün vatandan logitech z2300 aldım sanırım problemi var yada normal bişey bana öle geldi power tuşuna bastığımda kolonlardan ve subwoofer elektrik sesi var :) nasıl anlatsam vınnn gibi br ses ses kısık olduğu halde sizce normalmidir? şimdiden teşekkürler...

• Merhaba
    Öncelikle Z2300'ünüz hayırlı olsun.Vatan Bilgisayar sağolsun,yaptığı indirimlerle Z2300'ü neredeyse tüm sevenleri ile buluşturdu.

Elektrik sesi dediğiniz ses,hoparlörlerde oluşan his sesidir.Bilgisayarınızdan ses gelmiyorken ve hoparlörün sesi sonuna kadar açıkken daha çok hissedilir.Özellikle dış sesin az olduğu gece vakitlerinde.Eğer bilgisayarınızdan müzik veya film açtığınızda da ses gelmeye devam ediyorsa donanımsal bir sorun olabilir.Ancak ilk bahsettiğim durumdaki gibi ise endişe etmenize gerek yok.Z2300 kullanıcılarının sahip olduğu ve zamanla alıştığı bir problemdir.
    His sesi kötü bir problem değildir,aksine kaliteli sistemlerde rastlanır.O yüzden endişelenmenize gerek yok.Kullanmadığınız zamanlarda kumandadan sesi %50 seviyelerine çekmeniz problemden kurtulmanıza yeter.

• quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

Merhaba
    Öncelikle Z2300'ünüz hayırlı olsun.Vatan Bilgisayar sağolsun,yaptığı indirimlerle Z2300'ü neredeyse tüm sevenleri ile buluşturdu.

Elektrik sesi dediğiniz ses,hoparlörlerde oluşan his sesidir.Bilgisayarınızdan ses gelmiyorken ve hoparlörün sesi sonuna kadar açıkken daha çok hissedilir.Özellikle dış sesin az olduğu gece vakitlerinde.Eğer bilgisayarınızdan müzik veya film açtığınızda da ses gelmeye devam ediyorsa donanımsal bir sorun olabilir.Ancak ilk bahsettiğim durumdaki gibi ise endişe etmenize gerek yok.Z2300 kullanıcılarının sahip olduğu ve zamanla alıştığı bir problemdir.
    His sesi kötü bir problem değildir,aksine kaliteli sistemlerde rastlanır.O yüzden endişelenmenize gerek yok.Kullanmadığınız zamanlarda kumandadan sesi %50 seviyelerine çekmeniz problemden kurtulmanıza yeter.

arkadaş sormuş bende sorcaktım aynı sorunu.tşkr cvp için

• quote:

Orijinalden alıntı: alicanates

quote:

Merhaba

arkadaş sormuş bende sorcaktım aynı sorunu.tşkr cvp için

Alıntıları Göster
    bir ihtimal elektrikle alakalı bir durum olabilir. bu konuda ayrıntılı bilgiye sahip değilim, ancak sanırım voltajdaki değişimler hoparlörlerde bu tip dip seslere sebep olabiliyor. priz topraklı değilse eğer bu durum olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

bir ihtimal elektrikle alakalı bir durum olabilir. bu konuda ayrıntılı bilgiye sahip değilim, ancak sanırım voltajdaki değişimler hoparlörlerde bu tip dip seslere sebep olabiliyor. priz topraklı değilse eğer bu durum olabilir.

Ancak öyle bir durum olsa oluşacak ses hisleme değil pıtırdama sesi olur.Bilgisayarınız aniden restart atınca yada Z2300 jackının takıldığı girişin gücü kesilince oluşan durum gibi.Pat diye bir ses geliyor.O zaman ses oldukça fazla oluyor zaten.
    Ayrıca akım dalgalanması olsa kumandadaki mavi ışığın tonu değişir.Hatta Z2300'ün sigortası bile atabilir.

@alicanates

Rica ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

Ancak öyle bir durum olsa oluşacak ses hisleme değil pıtırdama sesi olur.Bilgisayarınız aniden restart atınca yada Z2300 jackının takıldığı girişin gücü kesilince oluşan durum gibi.Pat diye bir ses geliyor.O zaman ses oldukça fazla oluyor zaten.
    Ayrıca akım dalgalanması olsa kumandadaki mavi ışığın tonu değişir.Hatta Z2300'ün sigortası bile atabilir.

@alicanates

Rica ederim.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar benim evdeki her eletronik alet yavaş yavaş bozuluyor ya elektrikten olabilirmi

• quote:

Merhaba

Rome çok teşekkürler açıklama için dediğin tamamen doğru bugün dayanamyp gittim vatan topkapı şübesine verdim cihazı saolsn müşteri hizmetlerindekilrle saglam bir garanti geçmişimiz olduğundan sorun ne demeden değişim kuponu verdiler :)) yeni aldığımda da aynı problem açıklaman doğru bu olayda yaşadığım komiğime giden olay ordaki satıştaki arkdaşların cevabı 200 w sistem ses normaldir açıklama sadece bu kabardım bir anda heytt 200 w sistemin var kim takara sesi :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chiqo -- 11 Ekim 2010; 12:43:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: chiqo

quote:

Merhaba

Rome çok teşekkürler açıklama için dediğin tamamen doğru bugün dayanamyp gittim vatan topkapı şübesine verdim cihazı saolsn müşteri hizmetlerindekilrle saglam bir garanti geçmişimiz olduğundan sorun ne demeden değişim kuponu verdiler :)) yeni aldığımda da aynı problem açıklaman doğru bu olayda yaşadığım komiğime giden olay ordaki satıştaki arkdaşların cevabı 200 w sistem ses normaldir açıklama sadece bu kabardım bir anda heytt 200 w sistemin var kim takara sesi :))

Alıntıları Göster
    @lucadris24

Evinizin elektrik tesisatı eski ise dediğiniz doğru olabilir.Çünkü tesisat kullanıldıkça,kablolardan yüklü akım geçtikçe kabloların direnç gücü azalıyor.
    Ancak akım dalgalanması olsa tüm elektronik eşyalarınız bir anda gider.Kötü bir durumdur ve bozulan ürünler garanti kapsamında tamir edilmez.
    Eğer evinizde elektrikli şofben yada yüksek güç tüketen cihazlar varsa (elektrik sobası vs) ve bu cihazların kullanımı sırasında odalardaki ışıkların parlaklıkları değişiyorsa elektrik tesisatınızı gözden geçirtmenizde fayda var.

@chiqo

Z2300 bu konuda biraz daha az ses çıkartıyor.Z5500'de hissedilen his sesi daha fazla.
    Bir zamanlar Bose Acoustimass 10 kullanıyordum,gece sistemi açık bırakıp uyumak pek mümkün olmuyordu.
    Tekrar güle güle kullanmanız dileğiyle.
    Bu arada sistemden ilk kullanım zamanlarında,özellikle yüksek seslerde,subwooferdan yanık ve plastik karışımı bir koku geliyor.Bu da endişe edilecek bir durum değil.Zamanla o koku da yok oluyor.

• quote:

@lucadris24

Evinizin elektrik tesisatı eski ise dediğiniz doğru olabilir.Çünkü tesisat kullanıldıkça,kablolardan yüklü akım geçtikçe kabloların direnç gücü azalıyor.
    Ancak akım dalgalanması olsa tüm elektronik eşyalarınız bir anda gider.Kötü bir durumdur ve bozulan ürünler garanti kapsamında tamir edilmez.
    Eğer evinizde elektrikli şofben yada yüksek güç tüketen cihazlar varsa (elektrik sobası vs) ve bu cihazların kullanımı sırasında odalardaki ışıkların parlaklıkları değişiyorsa elektrik tesisatınızı gözden geçirtmenizde fayda var.

@chiqo

Z2300 bu konuda biraz daha az ses çıkartıyor.Z5500'de hissedilen his sesi daha fazla.
    Bir zamanlar Bose Acoustimass 10 kullanıyordum,gece sistemi açık bırakıp uyumak pek mümkün olmuyordu.
    Tekrar güle güle kullanmanız dileğiyle.
    Bu arada sistemden ilk kullanım zamanlarında,özellikle yüksek seslerde,subwooferdan yanık ve plastik karışımı bir koku geliyor.Bu da endişe edilecek bir durum değil.Zamanla o koku da yok oluyor.

Alıntıları Göster
    sesde olan dınıltı aynı problemı farklı bır logıtech sıstemımde yasıyorum topraklı pirizi değiştirdim farklı bir yere taktığımda ses kesildi sadece sistemin tek bir pirize takılması taraftarıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: erenxx

sesde olan dınıltı aynı problemı farklı bır logıtech sıstemımde yasıyorum topraklı pirizi değiştirdim farklı bir yere taktığımda ses kesildi sadece sistemin tek bir pirize takılması taraftarıyım.

Alıntıları Göster
    ben çoklu prizden bağlıyorum (z5500 değil tabi) ama yeri gelmişken sorayım. x540'da ses çıkışını 96000 khz yaptığımda bazı parçalarda cızırtı oluyor. 41000 khz yaptığımda cızırtı gidiyor. bu cızırtının elektrikle alaklı bir durumdan kaynaklanma ihtimali var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed -

ben çoklu prizden bağlıyorum (z5500 değil tabi) ama yeri gelmişken sorayım. x540'da ses çıkışını 96000 khz yaptığımda bazı parçalarda cızırtı oluyor. 41000 khz yaptığımda cızırtı gidiyor. bu cızırtının elektrikle alaklı bir durumdan kaynaklanma ihtimali var mıdır?

Alıntıları Göster
    @erenxx
    Dediğiniz gibi dandik çoğaltıcı prizler sistemleri kötü yönde etkiliyor.
    Ayrıca elektrik kablolarının hoparlör kabloları ile dolanması da cızırtıya sebep olabiliyor.

@Crosshair
    Hocam o sorun elektriksel değil.Dinlediğiniz müziğin yada izlediğiniz filmin kaydedilirken yada sıkıştırılırken boyutlarını küçültmek için frekans aralıklarının daraltılmasından ve müzikteki ses boşluklarının kaybedilmesinden kaynaklanan bir sorun.
    Eğer direkt olarak CD'den yada kayba uğramamış bir parçadan müzik dinlerseniz cızırtı kesilir.

• quote:

@erenxx
    Dediğiniz gibi dandik çoğaltıcı prizler sistemleri kötü yönde etkiliyor.
    Ayrıca elektrik kablolarının hoparlör kabloları ile dolanması da cızırtıya sebep olabiliyor.

@Crosshair
    Hocam o sorun elektriksel değil.Dinlediğiniz müziğin yada izlediğiniz filmin kaydedilirken yada sıkıştırılırken boyutlarını küçültmek için frekans aralıklarının daraltılmasından ve müzikteki ses boşluklarının kaybedilmesinden kaynaklanan bir sorun.
    Eğer direkt olarak CD'den yada kayba uğramamış bir parçadan müzik dinlerseniz cızırtı kesilir.

Alıntıları Göster
    peki z2300 için biliyoruzki yüzde 60 dan sonra bası actıkdan sonra uydulardakı mıd ve tızler kayboluyor ses gıdıyor peki ek olarak ne baglamalıyızkı sesı kayıp etmeyelım yada baska bır formulu varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: erenxx

peki z2300 için biliyoruzki yüzde 60 dan sonra bası actıkdan sonra uydulardakı mıd ve tızler kayboluyor ses gıdıyor peki ek olarak ne baglamalıyızkı sesı kayıp etmeyelım yada baska bır formulu varmı?

Alıntıları Göster
    ekolayzır ayarlarıyla oynanabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed -

ekolayzır ayarlarıyla oynanabilir.

Alıntıları Göster
    @ ROME

Çok teşekkürler o yanık kokusu olayını daha önce okumuştum o kokuyu sabırsızlıkla bekliyorum :) sistemin performansını henüz keşfedemedim yarın izinli günüm güzel vakit geçircez inanıyorum :))

@ erenxx

Tek prizle veya kaliteli bir çoğaltıcı ile kullanma olayına katılıyorum ama o ses dediğin olay ne yazık ki her şekilde oluyor evin bütün prizlerin de nedim işi biraz abartıp acaba evde fazla voltaj mı var deyip bakkala gidip bakkalda bile denedim :))) gene ses var çözüm o değil artık problem de değil 200 w sistem :)

• quote:

Orijinalden alıntı: chiqo

@ ROME

Çok teşekkürler o yanık kokusu olayını daha önce okumuştum o kokuyu sabırsızlıkla bekliyorum :) sistemin performansını henüz keşfedemedim yarın izinli günüm güzel vakit geçircez inanıyorum :))

@ erenxx

Tek prizle veya kaliteli bir çoğaltıcı ile kullanma olayına katılıyorum ama o ses dediğin olay ne yazık ki her şekilde oluyor evin bütün prizlerin de nedim işi biraz abartıp acaba evde fazla voltaj mı var deyip bakkala gidip bakkalda bile denedim :))) gene ses var çözüm o değil artık problem de değil 200 w sistem :)

Alıntıları Göster
    @erenxx

Ses kartınızın marka ve modeli nedir bilmiyorum ancak Z2300'ü tam verimli kullanabilmek için kaliteli bir ses kartı şart.
    Z2300'ü almadan önce okuduğum yorumlarda mid ve tizlerin,devasa subwoofer ve performansı altında neredeyse kaybolup gittiğini okumuştum.
    Bu yüzden sistemi almadan önce laptopta kullanabileceğim kaliteli bir ses kartı almaya karar verdim ve Creative X-Fi Surround 5.1 Usb ses kartı aldım.
    Aradaki farkı test etmek için önce onboard ses kartı ile Z2300 denemesi yaptım.Dedikleri gibi ses %60'tan sonra bozulmaya başlıyordu.Basslar tam olarak hissedilmiyordu.Usb ses kartını takıp denemeyi onda yaptığımda ise sonuç çok farklıydı.Basslar daha derin ve hissedilebilir,tizler artmış haldeydi.
    Harici olarak hiçbir şey kullanmıyorum.Sadece Winamp ve sözlerin fazla olduğu şarkılarda Jammix Enhancer eklentisini kullanıyorum.(Auto Volume-Treble%300)
    Onboard ses kartı ile Z2300 kullananlar haklı olarak şikayetçi ancak beslemeyi doğru olarak yaparsanız Z2300 gerçekten başarılı.

@chiqo

Z2300 ilk kullanımda performansını göstermeyen bir sistem.Körüklerin yanması diye tabir edilen sistemin ısınma süreci var.
    %50 ses dolaylarında 30 dakika kullandıktan sonra bassların açıldığını hissedeceksiniz.En ağır koku da o ilk süreçte gelecek.

• O yanık kokusuna hastayim. :) ayrıca bir sorum olacak. Ben Z2300'u dizüstü bilgisayarımda kullanıyorum. Sesi %60-70 arasına gelince tizler kötüleşmeye başlıyor ve subwoofer boğuluyormuşcasina ses geliyor. Eğer harici ses kartı alırsam sistemi %80-85 civarına kadar boğmasan müzik dinleyebilir miyim? Bu benim için çok önemli. Ayrıca tavsiye ettiginiz harici ses kartı var mi? Ucuz ama kaliteli olanlardan. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

O yanık kokusuna hastayim. :) ayrıca bir sorum olacak. Ben Z2300'u dizüstü bilgisayarımda kullanıyorum. Sesi %60-70 arasına gelince tizler kötüleşmeye başlıyor ve subwoofer boğuluyormuşcasina ses geliyor. Eğer harici ses kartı alırsam sistemi %80-85 civarına kadar boğmasan müzik dinleyebilir miyim? Bu benim için çok önemli. Ayrıca tavsiye ettiginiz harici ses kartı var mi? Ucuz ama kaliteli olanlardan. :)

Laptop için olan ses kartlarında kaliteli ürün yelpazesi bellidir.
    Zaten şu an hala üretilen ve piyasada bulunabilen Creative X-Fi Sound Blaster 5.1 Usb ses kartı var.F/P oranı gayet başarılıdır.
    Kullandığım için gönül rahatlığı ile tavsiye ederim ancak şunu unutmamak lazım,en iyi multimedia ses sistemini alsanız dahi,%100 volumede stabil performans gösteremez.
    Her sistemin belirli bir ses düzeyinden sonra bozulma oranı vardır.Mesela kaliteli sistemlerde ses kalitesi %1 bozuluyorsa basit ve kalitesiz sistemler bu bozulma oranları %25'lere çıkar.Hatta bazı markalar var ki sesi sonuna kadar açtığınızda sadece gürültü gelir,ne çaldığını anlamanız imkansızdır.
    Ses kartının amacı bu bozulmaları en aza indirgemeye yardımcı olmak ve kaliteli ses almayı sağlamaktır.
    Kullandığım ses kartını önerebilirim.Bozulmayı en aza indirgiyor.
    Onboard ses kartı kullandıktan sonra farkı hemen anlarsınız zaten.
    Vatan Bilgisayar'da deneyip,dinleyerek kararı kendiniz vermeniz daha doğru olacaktır.

• Cevabın için Tesekkurler. Peki bu kartın sıfır ve ikinci el fiyatları hakkında bilgin var mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Cevabın için Tesekkurler. Peki bu kartın sıfır ve ikinci el fiyatları hakkında bilgin var mi acaba?
    Vatan Bilgisayar fiyatı için buraya bakabilirsiniz.
    2. el almanızı tavsiye etmem.Arada çok fazla bir fiyat farklı olmayacaktır.En azından garantili bir ürün almanız yararınıza olacaktır.

• Baya da tuzluymus. :) peki Creative x-fi xmod ürününü tavsiye eder misiniz? O da 110-120 civarı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.