Arkadaşlar bu forumda da diğer opel forumlarında da okuduğum bir şeyi sormak istiyorum.
Özellikle 1.6 astra sedanlarda 800-3000 devirlerde çekiş güçlüğü yaşandığını ve bu tip motorlara opel servislerinde yazılım yüklendiğini duymuştum.Biz de 31 martta 1.6 sedan elegance paket astra siparişini verdik samsundan.ancak acaba gelen araca yazılım yüklemek gerekir mi yoksa yüklenmiş olarak mı gelir? bazı arkadaşlar opel in bu sorunu çözdüğünü ve bundan dolayı bu yazılımı sürdüklerini söylemiştiiler o zmn yeni gelecek araclara bu yazılımı yüklemiş olabilirler mi?
yardımcı olursanız çok sevinirim.şimdiden hepinize çok teşekkürler...
arkadaşlar bu kadar okunmuş hiç bilgisi olan yok mu yaa
en güzeli geldiğinde deneyin eğer sorun varsa servise gidip yükletin
bu konuda kimse tam bilgi veremez
birde araba sıfır geliyorsa yüklenmiş olması kuvetle muhtemel
yüklenmemişse basarsın fırçayı yükletirsin
öncelikle cvp yazdığın için teşekkürler @aragorn01.ancak araba teslim alınırken ben orda olamayacağım büyük ihtimal
temmuzun ilk haftası gibi ancak deneme fırsatım olcak.eğer böyle bir sorun varsa da 180 km yol yapmam gerekecek.o yüzden sordum eğer bu yazılım
yüklü değilse alındığında babamlar yükletsin diye ama galiba yine de en iyisi önce bi denemek.zaten olmazsa araba teslim edilirken telefonda sorcam
servise eğer gidemezsem.malum başlığa pek cvp olmadığından bu zmn sürecinde bayaa düşünecek zamanım oldu
Yüklenmiş olarak gelir. Merak etmeyin, Yeni versiyon yazılımını servislere gönderip de ürettiği araçlara eski yazılımı yükleyeceğinden şüphelendiğin bir markadan neden araç alırsınız diyeceğim ama diyemiyorum alınırsınız diye.
Boşu boşuna kendinizi üzmeyin. Test edeceğim diye de dikkatinizi yoldan ayırmayın arkadaşlar. Aracı aldığınızda problem var şüphesi ile bakarsanız hiçbir zaman araçtan mutlu olamazssınız.
Saygılarımla
Bu motorun yazılımı için bir konu daha önce açmıştım opel başlığı altında.Sizin aracınız yeni yazılımla gelicektir %99.Emin olmak için aracı teslim alırken yüklü yazılım versiyonuna baktırın birde son çıkan yazılım versiyonunu sorun.Açtığım konu başlığında bu motor için çıkan yazılımları gösteren bir mesaj da sayfa linki vardı diye hatırlıyorum.
benım motor numarası z16xep benimde bu yazılımı yüklememe gerek var mı arkadaslar. arabam 2006 new astra 1.6 16v elegance.
@ilgazi ben bu yazılım olayından ancak sipariş verildikten sonra haberdar oldum(babam verdi siparişi).sınavlarım dolayısıyla forumlara çok fazla bakamadım dolayısıyla da siparişten sonra böyle bir yazılımdan haberim oldu...
@taner11 ben aslında defalarca size pm yollamaya çalıştım bu konuda.yazılım yüklü gelir mi diye ancak bi türlü yollanmadı.bi şeylerim eksik heralde alıntı da yapamıyorum.neyse konu bu deil.sizin yazdığınız yer alsında 1.3 cdti lar ile ilgiliydi çok arattım direk bu konuyla ilgili bi başlık bulamadım.ben de o yüzdn yeni konu açtım bu yazılım ile ilgili.ama yine de gereksizde silinebilir tabiki boynumuz kıldan ince modlara karşı
bir de araç alınırken ben orda olamayabilirim o yüzden içim rahat deildi.ancak bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler hepinize.
Bildiğim kadarıyla bu yazılım sadece xer kodlu motorlar için.Çünkü bu motor değişken subap zamanlamasına sahip bir motor toyota vvt motor gibi.
quote:
Orjinalden alıntı: ulasmak
benım motor numarası z16xep benimde bu yazılımı yüklememe gerek var mı arkadaslar. arabam 2006 new astra 1.6 16v elegance.
arkadaşlar, 2008 mayıs'ta 1.6 astra sedan enjoy aldım ve aldığım ilk günden beri tek kelime ile sürünüyorum. sebep: aracımın motoru malesef XER tipi. aracı aldığım gün evin önüne park ederken 30 derece eğimli yokuşu çıkamadım. hayırdır inşallah deyip servise götürdüm ve problemin bu araçların yazılım sebebiyle kronik problemi olduğunu öğrendim. İnanın abartmıyorum, iki ay servis servis dolaştıktan sonra bu problemi bile bile araçları sattıklarını ve arızayı çözecek cihazın sadece gedizler ve mar'da olduğunu öğrendim (bu kadar ticari ahlaksızlık ancak bu ülkede olabilir herhalde). gedizler'e gittim, yaklaşık 4 saatlik bir işlemden sonra problemin hallolduğunu söyleyip aracımı teslim ettiler. buraya kadar anlattıklarımı 2008 mayıs ve haziranında yaşadım.
arkadaşlar iki gün evvel aracın çekiş arızası tekrarladı ve ben sinirden kudurmak üzereyim, bu problemin çözülebileceğine falan da inanmıyorum. bu başlığı da aynı sorunu yaşayan başkaları da var mı acaba yoksa tek talihsiz ben miyim? diye ararken buldum. astra sedan almayı düşünen arkadaşlara "bisiklet alın, yokuş çıkarken birazcık daha fazla yorulursunuz ama hiç değilse ruh sağlığınızı korursunuz" diyorum. opel markası benim için bitmiştir, ne kendim alırım ne de tanıdıklarıma aldırırım. o, yazılımı yüklettikten sonra motoru canavar gibi olan arkadaş da Allah'ın sevgili kuluymuş, ucuz yırtmış.
sırf astra sedanlarda mı var şimdi bu sorun anlamadım
Merhaba
Sizin yaşadığınız bu olayı bir talihsiizlik olarak görüyorum .. Daha önceden başka forumlarda da sizin bu sorunu nuzu okumuştum. sonradan düzeldüğünüde biliyordum .. yeniden tekarür etmesi çok kötü olmuş. . Bence bu konuda opel le görüşüp yazışıp aracın değişmesini yada farklı bir uygulama isteye bilrisiniz. ki bunu yapmış olduğunuzu düşünüyorum. sonuçda aracınız garantide olması lazım 2008 de almıştınız sanırım ..
Benim takip ettiiğim kadarıyla böyle bir sorunu yaşayan dizel motorda yaşayan birisi daha vardı ama başka sizin gibi böyle bir sorun yaşayan net de karşılaşmadım
Peki opel le göüştünüzmü ne dediler sizee???
quote:
Orjinalden alıntı: ghanburi
arkadaşlar, 2008 mayıs'ta 1.6 astra sedan enjoy aldım ve aldığım ilk günden beri tek kelime ile sürünüyorum. sebep: aracımın motoru malesef XER tipi. aracı aldığım gün evin önüne park ederken 30 derece eğimli yokuşu çıkamadım. hayırdır inşallah deyip servise götürdüm ve problemin bu araçların yazılım sebebiyle kronik problemi olduğunu öğrendim. İnanın abartmıyorum, iki ay servis servis dolaştıktan sonra bu problemi bile bile araçları sattıklarını ve arızayı çözecek cihazın sadece gedizler ve mar'da olduğunu öğrendim (bu kadar ticari ahlaksızlık ancak bu ülkede olabilir herhalde). gedizler'e gittim, yaklaşık 4 saatlik bir işlemden sonra problemin hallolduğunu söyleyip aracımı teslim ettiler. buraya kadar anlattıklarımı 2008 mayıs ve haziranında yaşadım.
arkadaşlar iki gün evvel aracın çekiş arızası tekrarladı ve ben sinirden kudurmak üzereyim, bu problemin çözülebileceğine falan da inanmıyorum. bu başlığı da aynı sorunu yaşayan başkaları da var mı acaba yoksa tek talihsiz ben miyim? diye ararken buldum. astra sedan almayı düşünen arkadaşlara "bisiklet alın, yokuş çıkarken birazcık daha fazla yorulursunuz ama hiç değilse ruh sağlığınızı korursunuz" diyorum. opel markası benim için bitmiştir, ne kendim alırım ne de tanıdıklarıma aldırırım. o, yazılımı yüklettikten sonra motoru canavar gibi olan arkadaş da Allah'ın sevgili kuluymuş, ucuz yırtmış.
Ben aracı 31 ekim 2008 de aldım.dün servise gittim.Yazılım güncel değilmiş yenisini yüklediler...ankara opal da.
mutont sen daha önce yükletmemişmiydin ?
arkadaşlar aracı(1.6 astra sedan elegance paket) benm bulunduğum yerden teslim aldık izmir'den.yazılım yükleten arkadaşların söylediği şeylerden biri de rölantide anlık tüketimin 0.9-0.8 lerden 0.7-0.6 lara indiğiydi.ben de baktım rölantide 0.7-0.6 yakıyor anlık.çekişinden de kalkışından da memnunum.demek ki yazılım yüklü gelmiş.
ucanhoroz kardes. uzun zamandır girmiyordum foruma msjnı simdi gordum. tesekkuler öncelikle cevap için. erzurum merkezdeyim. sendemı erzurumdasın?
Ben tekmandayım.Bugün 50.yıldaki michelin bayiisinden lastik alıcam.Ya şu senin ids li astra içimde uhte kaldı.Denk gelirsek görüşelim.
2009 model Opel Astra 1.6 115 Hp Enjoy+Elagans NB. (motor numarası Z16XER) düz vites arabamın ilk kalkışta ve yokuşlarda baya hantal olduğunu fark ettim. servise götürüp gösterdim. böyle bir yazılım güncellemesinin söz konusu olmadığını hepsinin tek yazılımı olduğunu, yazılım yüklense dahi çekiş gücünde hiçbir değişmenin olmayacağını söyledi. acaba doğrumu söylediler yoksa başlarından mı saldılar.
quote:
Orijinalden alıntı: Mehmetgenco
2009 model Opel Astra 1.6 115 Hp Enjoy+Elagans NB. (motor numarası Z16XER) düz vites arabamın ilk kalkışta ve yokuşlarda baya hantal olduğunu fark ettim. servise götürüp gösterdim. böyle bir yazılım güncellemesinin söz konusu olmadığını hepsinin tek yazılımı olduğunu, yazılım yüklense dahi çekiş gücünde hiçbir değişmenin olmayacağını söyledi. acaba doğrumu söylediler yoksa başlarından mı saldılar.
bendede aynı modelden var, tüp yok ve sorun aynı.. yazılımın eskimi yenmi olduğunu, ve hayredip etmeyeceğini servise götürüp anlayabileceğiz galiba. bugün fiyatını sordum yeni yazılımın 50 tl dedi ankara da bi yetkili servis. ama yazılım gerekip gerekmediğini ücretsiz söylerlermiş saolsunlar:)