Şimdi Ara

Z87 Anakartta harici ekran kartı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gigabyte Z87X-UD3H Intel Z87 çipsete sahip anakartı yeni aldım.Ancak harici ekran kartını bir türlü tanımadım.Ekran kartı ile sistemi başlatmaya çalıştığımda pc reset atıyor.Denediğim ekran kartları Asus 7950 ve gigabayt GTX 660.Ekran kartları diğer bilgisayarımda sorunsuz çalışıyor.Anakart kendi onboard ekran kartından çalıştırınca sorunsuz açılıyor.Biosta denemediğim ayar kalmadı nerdeyse.Bu konuda sizlerden yardım bekliyorum.

• Bilgisayarınızın tüm özelliklerini yazarmısınız! Yazdığınız iki ekran kartıda güçlü power supply ister

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wingchunegitim -- 3 Mart 2014; 14:32:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wingchunegitim

Bilgisayarınızın tüm özelliklerini yazarmısınız! Yazdığınız iki ekran kartıda güçlü power supply ister

Kullandığım Power supply Termaltake 875 watt. Kullandığım donanımda bu konfigürasyonu kaldıramayacak parça bulunmuyor.
  • msolmaz38 kullanıcısına yanıt
    Bios sıfırlama yapmayı denediniz mi? birde enson versiyon biosu mu kullanıyorsunuz.Hayır ise güncelleyip birde öğle deneyin.
  • msolmaz38 kullanıcısına yanıt
    Hatta sizden başkada pci slotlarında problem yaşayanlar olmuş.Anakartınızın sayfasında f7 versiyonla düzeltildiği söyleniyor.f7 den sonra f8 versiyonda yayınlanmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvanha

Hatta sizden başkada pci slotlarında problem yaşayanlar olmuş.Anakartınızın sayfasında f7 versiyonla düzeltildiği söyleniyor.F7 den sonra F8 versiyonda yayınlanmış.

En kısa zamanda yeni versiyonu deneyeceğim.Teşekkürler.
  • Biosla düzeleceğini sanmıyorum peki ekran kartlarınızı diğer slotlarda denediniz mi hiç mi görüntü gelmiyor ve işlemciniz nedir? ekran kartlarınız pci3 ama işlemciniz pci3 destekliyor mu?
    Ayrıca sistemi toplarken anakart pinlerinide eğilme var mı?
    Biosta on boardlık ekran kartı seçili kalsın önemli değil ama pci açılış diye bir kısım var orayı açtım ekran kartını görüyor artık bende böyle sıkıntı yaşamışt8m ama biosta pci ayarlarını tek tek deneyerek çözmüştüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

Biosla düzeleceğini sanmıyorum peki ekran kartlarınızı diğer slotlarda denediniz mi hiç mi görüntü gelmiyor ve işlemciniz nedir? ekran kartlarınız pci3 ama işlemciniz pci3 destekliyor mu?
    Ayrıca sistemi toplarken anakart pinlerinide eğilme var mı?
    Biosta on boardlık ekran kartı seçili kalsın önemli değil ama pci açılış diye bir kısım var orayı açtım ekran kartını görüyor artık bende böyle sıkıntı yaşamışt8m ama biosta pci ayarlarını tek tek deneyerek çözmüştüm.

Slotlarda sorun yok üç slota da her iki ekran kartını taktım ekran kartları görüntü veriyor.Ekran kartı takılı olarak biosa girebiliyorum.ancak biostan çıkıpta windows yüklenmeye başlayınca ya da windows kurmak için dvd den başlatınca birkaç sn sonra önce pc donuyo sonra reset atıyo.Pc nin donmasının donanımda kullandığım diğer parçalarla alakası yok.Hepsini başka bileşenler ile birlikte çalıştırdım.Kullandığım işlemci Intel Haswell Core i5 4670 3.4GHz 6MB Cache LGA1150.Ekran kartını çıkarıp pc yi açtığımda hiç bir sorun yok pc direk açılıyor.Sanki anakart windows yüklerken ekran kartları arasında karasız kalıp sistemi açamıyor gibi.Anakartta yeda pinlerinde herhangi bir sıkıntı yok.Kutusundan kendi ellerimle çıkardım ve sistem toplarken çok titizimdir.herhangi bir yerine zarar vermedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: msolmaz38

quote:

Orijinalden alıntı: nirvanha

Hatta sizden başkada pci slotlarında problem yaşayanlar olmuş.Anakartınızın sayfasında f7 versiyonla düzeltildiği söyleniyor.F7 den sonra F8 versiyonda yayınlanmış.

En kısa zamanda yeni versiyonu deneyeceğim.Teşekkürler.

Anakartın resmi sitesinde verilen F7 ve F8 versiyonlarını denedim herhangi bir değişiklik olmadı.
  • Format atarken anakartınıza takılı usb kablolarını sökün ve format dvd nizin sağlam olduğundan emin olun sonrasında biosunuz güncelse vga veya dvi çıkışından görüntü alarak şimdilik biosa girin ve ekran kartınızın takılı olduğundan emin olarak biosta başlangıç veya pci ayarlarından diğerini seçin benimde başıma gelmişti ama biostan benim bios türkçe msi z87 kolay oluyor sonrasında açmıştı kabloyu ekran kartına taktım f10 yapip çıktım görmüştü ekran kartımı pci2 ekran kartımı
    ama biosla ayarlandığı kesin bence başka ihtimal yok yada biosunuzdaki pci ayarlarının fotosunu koyun bakalım olmazsa yapacak tek sey deneyerek.
    Aslında anakart üreticilerinin saçmalığı pci3 slota pci3 ekran kartı takıyorsun görmüyor bu işte tuaflık var yada başka ayarlamalar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6Clas

Format atarken anakartınıza takılı usb kablolarını sökün ve format dvd nizin sağlam olduğundan emin olun sonrasında biosunuz güncelse vga veya dvi çıkışından görüntü alarak şimdilik biosa girin ve ekran kartınızın takılı olduğundan emin olarak biosta başlangıç veya pci ayarlarından diğerini seçin benimde başıma gelmişti ama biostan benim bios türkçe msi z87 kolay oluyor sonrasında açmıştı kabloyu ekran kartına taktım f10 yapip çıktım görmüştü ekran kartımı pci2 ekran kartımı
    ama biosla ayarlandığı kesin bence başka ihtimal yok yada biosunuzdaki pci ayarlarının fotosunu koyun bakalım olmazsa yapacak tek sey deneyerek.
    Aslında anakart üreticilerinin saçmalığı pci3 slota pci3 ekran kartı takıyorsun görmüyor bu işte tuaflık var yada başka ayarlamalar var.

VGA yada DVI dan kastınızla sanırım anakartın üstündekilerden bahsediyorsunuz ki dvı,hdmı yada vga dan pc yi başlatınca sorunsuz bir şekilde açılıyor.Ekran kartı slotta takılı yada değil umursamıyor.Direk açılıyor.Ama böyle bir kartı üstündeki uyduruk grafik kartıyla kim kullanmak isterki.Sorunun Setup ayarlarından kaynaklandığından bende eminim slotlarda bir sıkıntı yok.Aynı sorunu yaşamış ve sorunu setup ayarlarıyla halletmiş arkadaşlar biostan ekran görüntüsü koyabilirlermi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.