Şimdi Ara

ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun] (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.162
Cevap
14
Favori
49.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Muhabbet84

quote:

Orijinalden alıntı: Thrax

Arkadaşlar ben z3-plus almayı düşünüyorum, lakin her kafadan bir ses çıkmış. Özellikle ses problemi olduğunu söylüyorlar.(fanlar çok ses yapıyormuş.) Generçekte durum böylemi, ses o kadar rahatsız edici mi. Oda da diğer kalanları gece uyurken rahatsız eder mi. ? kullanan veya bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz. ?

bence z3'ün zamanı geçdi onun yerine zalman r1 öneririm yada corsair 100r

Anladım hocam, ona birazda onları araştırayım, son kararımı vereceğim. Ama r1 z3 den daha mantıklı gelmeye başladı. :) İyi günler.
  • Z3 Plus la gelen 600W psu ile R9 380x kullanan var mı ? Sorun oldu mu ?
    İşlemci i5 6500 olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

Z3 Plus la gelen 600W psu ile R9 380x kullanan var mı ? Sorun oldu mu ?
    İşlemci i5 6500 olacak

zalman değil de corsair spec 03 650 watt düşün derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

zalman değil de corsair spec 03 650 watt düşün derim.

Kasa alındı zaten. Sorum başka PSU ile değil, bununla gelen PSU ile kullanıp sorun yaşayan var mı ? Varsa R9 380 yerine GTX alacağım için soruyorum
  • Merhaba arkadaşlar bende Zalman Z5 kasa var fakat penceresiz modelinden. Bir pleksi alip bi guzel kocaman pencereli yapabilirmiyim. Ölçüleri bilen varmidir(kasa suan bende degil).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zalman z11 neo mu yoksa dark n10 mu alıyım?Hangisi daha kaliteli malzemesi ve uzun ömürlü?

• Zalman z11 neo da fazladan hdd takabiliyormuyuz?Birde dvd rom ek olarak satın alsam kasaya montaj olurmu?

• Zalamn z11 neo kalitesi nasıl?Acil yardım edin

• arkadaşlar zalman z11 neo nun o öndeki 2 fanı havayı nereden alıyor .z11 plusta gine ızgara gibi bişey vardı ancak bunun önü tamamen kapalı sizce bir faydası olurmu?
  • whitelated kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı olmaz. Ben de oyle bir yer değiştirme yapmıştım. Anakartım m5a97 r.02 idi. Asus all suit 2 de fanların RPM leri 3500 falan gösteriyordu. Sanırım fanların dik ve yatay olmaları kablo uzunlukları o fanların kasanın hangi bölgesi için yapıldığını simgeliyor. Fabrika çıkışında öyle ayarlanıyor yani. Ama dediğim gibi ekranki göstergelerde 3000-5000 dönüyor gözüksede aldırmam , zaten maksimum 1000 rpm dönüyor, görselik daha mühim derseniz takın gitsin. Ha tabi bu dediğim hatayı almayıp değerler ne ise onuda görebilirsiniz.
  • Kasa alırken dikkat etmeniz gereken hususlar.
    * Evvela içi geniş mi? hava sirkülasyonunu sağlayacak şekilde fan yerleri ve sayısı yeterli mi?
    * Kablo saklama kanalları yeterli boşluğu sağlıyor mu?
    * SSD, HDD yuvaları var ve yeterli mi?
    * Usb portları 2,0 ve 3,0 var mı? Ulaşılabilirliği nedir? ( bazen kasanın ön çapraz köşelerine konuluyor takması dert sökmezi ayrı bir dert... )
    * Powersuply bölgesi kasanın altında ve yeterince yer ayrılmış mı?
    * Belki 1. madde power ve reset tuşunun yerleri !!
    ( Bu konuda Z-12 Plus ta sıkıntı yaşıyorum. Kasayı çalışrken az sağa sopla çekiyim derken elim power ya da reset tuşuna geliyor bazen de dizimi yanlışlıkla değdirince hop oyun/çalışmalarım gidiveriyor. Kasanın ön panelinde sağ tarafa koyulmuş ki alırken hiç umursamamıştım.)
    * Son olarak kasanın dışı toz filtreleri sağlam mı , kasanın meteryalleri sağlamlık hissi veriyor mu?
    * Kasanın dış yüzeyi çok toz tutuyor mu?

bu konulara dikkat ederseniz iyi ve uzun süre size yetecek bir kasa almış olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

Kasa alırken dikkat etmeniz gereken hususlar.
    * Evvela içi geniş mi? hava sirkülasyonunu sağlayacak şekilde fan yerleri ve sayısı yeterli mi?
    * Kablo saklama kanalları yeterli boşluğu sağlıyor mu?
    * SSD, HDD yuvaları var ve yeterli mi?
    * Usb portları 2,0 ve 3,0 var mı? Ulaşılabilirliği nedir? ( bazen kasanın ön çapraz köşelerine konuluyor takması dert sökmezi ayrı bir dert... )
    * Powersuply bölgesi kasanın altında ve yeterince yer ayrılmış mı?
    * Belki 1. madde power ve reset tuşunun yerleri !!
    ( Bu konuda Z-12 Plus ta sıkıntı yaşıyorum. Kasayı çalışrken az sağa sopla çekiyim derken elim power ya da reset tuşuna geliyor bazen de dizimi yanlışlıkla değdirince hop oyun/çalışmalarım gidiveriyor. Kasanın ön panelinde sağ tarafa koyulmuş ki alırken hiç umursamamıştım.)
    * Son olarak kasanın dışı toz filtreleri sağlam mı , kasanın meteryalleri sağlamlık hissi veriyor mu?
    * Kasanın dış yüzeyi çok toz tutuyor mu?

bu konulara dikkat ederseniz iyi ve uzun süre size yetecek bir kasa almış olursunuz.

Teşekkürler hocam, sessizliğe kafayı taktım şu sıralar. silencio pure, yada R1 düşünüyorum.

• Yani sessiz veya tozsus bir kasa olayını belki ilk aldığınız zamanlarda yaşayabilirsiniz. Sonra o kasa eninde sonunda ses yapar , bir güzel tozda toplar :) . Zaten ses ve toz yoksa kasa hava almıyor haliyle parçalarınız da ısınıyor demektir. Bazen bende anakartın fan kontrolcüsünden 5 sanı sonluyorum tam gaz , bu da bana huzur veriyor sesli ama serin
  • quote:

Sıkıntı olmaz. Ben de oyle bir yer değiştirme yapmıştım. Anakartım m5a97 r.02 idi. Asus all suit 2 de fanların RPM leri 3500 falan gösteriyordu. Sanırım fanların dik ve yatay olmaları kablo uzunlukları o fanların kasanın hangi bölgesi için yapıldığını simgeliyor. Fabrika çıkışında öyle ayarlanıyor yani. Ama dediğim gibi ekranki göstergelerde 3000-5000 dönüyor gözüksede aldırmam , zaten maksimum 1000 rpm dönüyor, görselik daha mühim derseniz takın gitsin. Ha tabi bu dediğim hatayı almayıp değerler ne ise onuda görebilirsiniz.

valla arkadaki egzoz fan cok yüksek devirli dönüyor gibime geliyor anakarta takılı ama anakart üzerinden müdahale edemiyorum..
  • whitelated kullanıcısına yanıt
    anakart modeli nedir?
  • quote:

anakart modeli nedir?

gigabyte z170-hd3p
  • Üst fanları bağlayamadım gitti, molex çevirici bulamadım gitti :(

• Bilgisayar Hakkında Her Şey !!!

+ Pardus İşletim Sistemi ile Kendiniz Format Atın.
    + VPN Özel Ağ ile Yasaklı Sitelere Giriş Yapın.
    + DipTrace Programı ile Kendi Devrenizi Kendiniz Hazırlayın.
    + Teknik Resim ile İlgili Nasıl Çizim Yapıldığını Öğrenin.
    + Statik Elektriğe Karşı Alınacak Önlemleri Öğrenin.
    + Speccy Programı ile Bilgisayar Hakkında Herşeyi Öğrenin.
    + SMD Elemanları Hakkında Bilgiler Öğrenin.
    + Eset Antivirüs Programının 3 Aylık CD Keyi !!!
    + E-Posta Kullanımı ve Hesabı Açma.
    + Günün Ürünü Olan Paylaşımı Yapılacaktır. Kaçırma !!!

ve daha fazlası için sayfayı takip edeniz.

https://www.facebook.com/Bilgisayar-D%C3%BCnyas%C4%B1-457806527736295/

https://www.youtube.com/channel/UCdXlSVdEnAnrTrCqAeu7O4g

• Zalmaz R1 mi yoksa Corsair Carbide serisi mi almalıyım?

• BORUBEY06 kullanıcısına yanıt
    Benide ekle hocam, Zalman z3 plus, aranıza dün katıldım, süper bi kasa, çok memnun kaldım

• 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.