Şimdi Ara

ZALMAN PC KASASI KULLANANLAR SORU,GÖRÜŞ ve ÖNERİ PLATFORMU[Lütfen ilk sayfayı okuyun] (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.162
Cevap
14
Favori
49.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler 300 liraya kadar pencereli en az 2 fanli hava akisi iyi rx 480 ekran kartina uygun guzel bi modelini onerir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler bugun geldi z3 plus im.

http://www.imgim.com/1486154589807-410999932.jpg

alttaki bosluk psu icin ama sol ustteki bosluk nedendir?

bu kasada kablolari saklama yapabilir miyim?

• Z3 plusın üst ve ön kapaklarını kırmadan nasıl çıkarabilirim acaba temizliyim diyorum da elimde kalır diye korkuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Resurrectionn

Arkadaşlar merhaba,

Bu kasa montaj işlerinden pek anlamam kasam vatan bilgisayar'da toplandı montajlandı.

Anakart Msı b250 Pc mate anakart da 6 adet fan desteği mevcut. fakat Msi command center ile fan ayarlarına girdiğimde fanların 2 tanesine müdahale edebiliyorum bunlardan birisi zaten İşlemci fanı. Benim merak ettiğim nokta kasa da işlemci fanıyla birlikte 6 adet fan var. Bunların tamamını da kontrol edebiliyor olmam gerek miyormuy du ? Anakart da da boş fan yuvası mevcut.

fanları direk güç kaynağından bağlantı yapmışlardır muhtemelem o yüzden müdahale edemezsiniz.standart bir anakartta bir işlemci fanı için, bir ön, bir arkaya takılacak fan için bağlantı mevcuttur, sizin anakartta belki daha çok olabilir. önerim kasayı açın, anakartta kaçtane boş fan çıkışı varsa ön ve arka fanların gücünü ordan verin, üstteki fanlarıda direk güç kaynağına bağlayın. birde fan hız ayarı yapabilmeniz için fanların 3 kablolu olması gerekir (pwm fan denir) eğer fanlar 2 kablolu ise anakartada taksanız hızına müdahale edemezsiniz

• quote:

Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Standart zalman z3 plus kasa ile gelen fanları kullanıyorum hocam 3 pinliler dir sanırım akşam bakacağım. Benim göz ucuyla baktığım kadarıyla Anakart da 2 adet fan pini boştaydı. Yarın detaylı inceleyeceğim. Bu işlem ile ilgili bir video bakayım daha iyi olur. Kablolar büyük ihtimalle gizlendiği için hangi kablo hangisi bulmam zor olur tekrardan teşekkür ederim.

Edit: Bu arada bu Fanları anakarta bağlamam benim için faydalı olur mu yoksa uğraştığıma değmez mi hocam ?

en azından öndeki ve arkadaki birer fanı anakarta bağlarsanız kasanın sesi biraz azalır. 6 adet fan tam güçte baya ses yapar. zalman z3 plus bende de aynı kasa var, üstteki iki fan için kasanın hız ayar düğmesi mevcut, takan eleman üstteki 2 fanı doğru bağladıysa hız ayar düğmesine bastığınızda fanların hızının değiştiğini küçük bir testle anlayabilirsiniz. küçük bir kağıdı kasanın üstüne kouun, tuş low durumunda iken kağıt aşağıda, tuş highta iken kağıt havalanıyorsa doğru bağlamıştır, tuşa basmanıza rağmen bişey deişmiyorsa üst fanların bağlantısını kontrol edin. bende de öndeki 1 fanla, arkadaki 1 fan anakarta bağlı, ihtiyaca göre hızlanıyorlar, oyuna girince kasanın sesi artıyor, tabi ekran kartı gtx 780 3 fanlı, o da yükte ses yapıyor. z3 plus f/p bir kasa, sadece fanları 100tl ediyor. ben memnunım kasadan.

• quote:

Hız ayarı düğmesi çalışıyor hocam dediğiniz şekilde test ettim. Kasadan bende memnunum sanırım ön fan ve arka fan direk power'a bağlı onları da bulabilirsem yarın anakarta bağlarım çok teşekkürler.

bişey değil kardeş, bende kasa ile gelen öndeki mavi ledli fan 2 kablolu, onu mecbur direk güç kaynağına bağladım, sizinki de muhtemelen öyledir, arkadaki fan ise 3 kablolu

• Arkadaşlar merhaba. Ben eski sistemim için sessiz bir kasa arıyorum. Sessiz kasaları araştırırken çok fazla Zalman kasa tavsiyesi gördüm ve burada kullanıcıları varken tavsiye almak istedim. Kullanıp sessizliğinden memnun kaldığınız bir modeli var mı Zalman'ın? Bütçem maksimum 250 TL. Sistemim, elimdeki PSU ve kasam aşağıdaki gibi:

AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz / 3.3GHz Turbo Core 9MB Cache
    ASUS M4A87TD/USB3 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 1600MHz
    HIS HD5850 ICooler V GDDR5 1GB 256Bit ATI DX11 Ekran Kartı
    KINGSTON 4GB (2*2GB) Viper II DDR3 1333MHz CL9 Dual Kit Ram
    ASUS VENTO TA-M11 MidT ATX Siyah Kasa
    HIGH POWER ABSOLUTE POWER 550W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI
    SAMSUNG 1 TB 32MB SATA2 7200RPM HARDDISK

Hatta tavsiye konusu açmıştım ona da https://forum.donanimhaber.com/eski-sistemime-sessiz-kasa-tavsiyesi--124177803#124178164ulaşabilirsiniz. Araştırdıklarım arasında ZALMAN Z3 PLUS tavsiyesi gözüme çarptı. Bu kasayı kullanan varsa sesi konusunda bilgilendirebilir mi lütfen?

• quote:

Orijinalden alıntı: Anna Dewitt

Arkadaşlar merhaba. Ben eski sistemim için sessiz bir kasa arıyorum. Sessiz kasaları araştırırken çok fazla Zalman kasa tavsiyesi gördüm ve burada kullanıcıları varken tavsiye almak istedim. Kullanıp sessizliğinden memnun kaldığınız bir modeli var mı Zalman'ın? Bütçem maksimum 250 TL. Sistemim, elimdeki PSU ve kasam aşağıdaki gibi:

AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHz / 3.3GHz Turbo Core 9MB Cache
    ASUS M4A87TD/USB3 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 1600MHz
    HIS HD5850 ICooler V GDDR5 1GB 256Bit ATI DX11 Ekran Kartı
    KINGSTON 4GB (2*2GB) Viper II DDR3 1333MHz CL9 Dual Kit Ram
    ASUS VENTO TA-M11 MidT ATX Siyah Kasa
    HIGH POWER ABSOLUTE POWER 550W 80PLUS GÜÇ KAYNAĞI
    SAMSUNG 1 TB 32MB SATA2 7200RPM HARDDISK

Hatta tavsiye konusu açmıştım ona da https://forum.donanimhaber.com/eski-sistemime-sessiz-kasa-tavsiyesi--124177803#124178164ulaşabilirsiniz. Araştırdıklarım arasında ZALMAN Z3 PLUS tavsiyesi gözüme çarptı. Bu kasayı kullanan varsa sesi konusunda bilgilendirebilir mi lütfen?

z3 plus kullanıyorum, 4 fanla geliyor. öndeki ışıklı fan 2 pinli olduğu için direk güç kaynağına bağlanıyor, bu nedenle tam hızda dönüyor ve sesli çalışıyor. eğer z3 plus alacaksanız öne ayrıca 3 pinli sessiz 12cm ışıklı bir fan alın direk anakarttan güç verin. arka fan direk anakarta bağlanıyor gayet sessiz. üstteki 2 fan direk güç kaynağına bağlanıyor, hız ayarı için kasada tuş mevcut onlarda sessiz. öne 3 pinli sessiz fan değişikliği işi çözer. ben memnunum z3 ten tam f/p. eğer oyun oynuyorsanız ramleri 8 gb yapın, full hd de şuanki tün oyunlarda en az 6gb ram kullanımı mevcut. benim anakart max 8gb destekliyor, tomb raider da ayarlar sonda 8 gb da yetmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 20 Şubat 2017; 23:13:19 >

• z9 neo white kasam var. ürünü hb den aldım. yan panel camında leke var. zalman servislerini aradım ama herkes bu ürünü biz satmadık servisinede biz bakmıyoruz diyor. cam panelin garanti kapsamında olmadığını biliyorum parasını verip yaptıracam ama hiçbir servis mesajıma olumlu cevap vermedi. bu camı ben nerden bulabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-863C807A0 -- 28 Mayıs 2017; 6:13:35 >
  • sonerhac kullanıcısına yanıt
    anakartın usb,ethernet vs girişinin olduğu kısmı olacak orda. anakartın kutusunun içinden orayı kapatacak süslü bir kapak çıkması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-863C807A0 -- 28 Mayıs 2017; 6:18:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihsenerr

z9 neo white kasam var. ürünü hb den aldım. yan panel camında leke var. zalman servislerini aradım ama herkes bu ürünü biz satmadık servisinede biz bakmıyoruz diyor. cam panelin garanti kapsamında olmadığını biliyorum parasını verip yaptıracam ama hiçbir servis mesajıma olumlu cevap vermedi. bu camı ben nerden bulabilirim?

REKLAMCILARDAN KASANIN KAPAIĞNA UYGUN ŞEFFAF PLEKSİ KESTİRİN
  • arkadaşlar, kasamın ayaklarından birisi kırıldı, bulma şansımız var mı?
  • Lucifer kullanıcısına yanıt
    Model ne kasanın? Bir de en alt ayağı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: heavyrocker

Model ne kasanın? Bir de en alt ayağı mı?
    z3 plus ön sol ayak.
    Kore, Zalman firmasına mail attım. Cevap gelince bildiririm.
    İthalatçı firma bu sanırım. İletişime geçip bir sorunuz.
    www.gumenbilgisayar.com
    GUMEN BILG.SAN.TIC.LTD.STI. - TECHNOLOGY DISTRIBUTOR - ZALMAN - CRADIA - PATRIOT - 3RSYS - DEEP COOL - ANTEC
    http://www.gumenbilgisayar.com/about_us.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 20 Kasım 2018; 23:16:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: heavyrocker

Kore, Zalman firmasına mail attım. Cevap gelince bildiririm.
    İthalatçı firma bu sanırım. İletişime geçip bir sorunuz.http://www.gumenbilgisayar.com/about_us.html
    İlginize çok teşekkür ederim, buraya yazmadan önce gumen bilgisayara mail attım. Dönüş bekliyorum.
    gelişmelerden sizi haberdar edeceğim.
    3d yazıcı için dosyası var da, printer baskısı alan var mı parayla onu bulmak lazım.
  • zalman i3 mesh ön panelli kasayı düşünüyorum kullanan varmı yorumlarınızı rica ediyorum
    Bana cevap gelmedi usta firmadan. Size dönüş var mı? Bu kasayı alacaklar sanırım bunu da göz önüne alacaklar. Yedek parça ve muhatap bulmak zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: eldorado45

zalman i3 mesh ön panelli kasayı düşünüyorum kullanan varmı yorumlarınızı rica ediyorum
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 30 Ekim 2020; 14:0:18 >
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.