Şimdi Ara

ZAMAN:'Camiye bira tenekesi sonradan konuldu!'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gezi Parkı olaylarının Beşiktaş'a taştığı sırada Dolmabahçe'de bulunan Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi, eylemciler için sığınma evi olmuştu.

BAŞBAKAN “BİRA İÇTİLER” DEMİŞTİ

Eylemciler, hem biber gazından etkilenmemek hem de yaralıların tedavi edilmesi için doktorlarla birlikte Bezm-i Alem Camisi'ne sığınmıştı. Daha sonra Başbakan Erdoğan"Dolmabahçe Camisi'ne maalesef bira şişeleriyle girmek suretiyle, ayakkabıyla onu da yaptılar." diye göstericileri suçlamıştı.

Odatv bunun doğru olmadığını, video görüntüleriyle ortaya koymuştu. (İLGİLİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ…)

Ve…

Şimdi…

Cemaat’in gazetesi Zaman’ın istihbarat şefi İbrahim Doğan çok çarpıcı bir açıklama yaptı.

Zaman gazetesi istihbarat şefi Doğan aynen şöyle dedi:

“O bira kutularını sonradan biri koydu, müezzin de bunu teyit etti.”

Odatv ilk günden itibaren bunu söylüyordu ama tam da AKP-Cemaat kavgasının olduğu bir süreçte Cemaat medyasından bir ismin bunu dile getirmesi oldukça manidar.

İşte Zaman’dan İbrahim Doğan’ın takipçileriyle yaptığı o yazışmalar:

ZAMAN:'Camiye bira tenekesi sonradan konuldu!'

Kaynak:http://www.buyukhaber.com/medya/o-camiye-bira-kutusu-sonradan-kondu-h14601.html

Önceden verildi mi bilmiyorum ben yeni gördüm paylaşmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.Acar -- 2 Aralık 2013; 19:34:40 >

• Bu konuda Başbakan'a suç atmak orantısızlık olur. Adam 7/24 her yerde olacak değil. Densizin birisi çıkıp denildiği gibi yapmıştır. Başbakan'a öyle bilgi verilmiştir. Adam ne yapsın ?

Tamam ben Başbakan'ın hareketlerini onaylayacak değilim ama suç atılacaksa da bir yere kadar. Böyle durumları gördükçe Kur'an a daha sıkı bağlanıyorum. Çünkü haksızlık ederek hüküm vermeyin Allah sizi cezalandırır diyor. Etme bulma dünyası. Tamam suşsuzdular demiyorum ama askerleri tasfiye ederken bin bir hile hurda peşine düşersen gün gelir sıra sana gelir...

Daha bu işin Ahireti var. Patlamış mısır derdine düşmeme umarım :))
  • Olayı baştan alalım;

İnsanlar, eylem yapmak istediler ve sanki ihtilal yapmak istemişler gibi bir polis tepkisiyle karşılaştılar.
    Polisin bu tepkisi hiçbir yayın organında yer bulmadı.
    Ardından, sadece bir sermaye grubu kendisine ait olan oteli, bu eylemcilerin acil sağlık ihtiyaçları için kullandırdı ve sonrasında, bu gruba ait tüm şirketlere maliye müfettişleri yığıldı.
    Eylem sırasında, içerisinde kimyasal madde bulunan gazları sıkan tomalardan kaçanlar, ki bu tomaların üretimi bir iktidar milletvekilinin şirketine aittir, çeşitli yerlere sığındıkları gibi, camiye de sığındılar.
    Camiye sığınanlar, caminin müezzini ve bazı muhalif basın kuruluşları, orada içki içilmediğini belirttiler. Eylemciler gözaltına alındı, o medya kuruluşlarının alana girişleri yasaklandı ve müezzin ise yerinden edildi.
    Olaylar olurken, istihabarat şefi olan dürüst müslüman arkadaş sesini çıkarmamıştı, ya da ben duymadım. Olaylar bitti ve şimdi okun ucu kendilerine döndü. Bir anda bu dürüst habercilik uzmanı yayın kuruluşu sırayla iktidarın kirli çamaşırlarını döküyor ve bunlardan biri de Gezi eylemleri sırasındaki devlet eliyle yürütülen iftira kampanyasını gün yüzüne çıkarmak.

Hangisi daha ayıp, daha ahlaksızca? Olaylar olurken, kendi çıkarlarınız için bu olayların üstünü örtmek mi; benzer olaylar başınıza geldiğinde, bu olayları tehdit amaçlı kullanmak mı? Hangisi gerçek bir dindara yakışıyor?

Ben bu açıklamanın da ucunu açık görüyorum. Eğer yarın aralarındaki buzdağı erirse, aynı istihbarat şefi çıkıp "Ben müezzinin beyanını söyledim. Yalansa, onun yalanıdır" diyecektir.

Buraya yazıyorum...

• ahlaktan bahsedenlere bakın, dinden imandan bahsedenlere bakın.
    Zamanında ne dedim, konu ahlaksa, dinse,imansa size laf düşmez.
    Boşuna demedik herhalde...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonrada orda burada başka dinleri,ateistleri eleştirirler,ulan onların tırnagı etmezsiniz be.En tehlikeli insan din yoluyla iftira atan insandır,her türlü pislik beklenir bunlardan.
  • polis de koymamış olabilir o kutuları.

toplumumuzu vaktiyle nasıl birbirlerine kırdırdıklarını unutmayalım. zaman dene paçavra bu işi iyi sömürdü ama...
  • Onu bunu bırakında herkes nasıl da çıkar peşinde yav şuraya bak bi görüş ayrılığına girdiler herkes birbirinin pisliğini ortaya çıkarıyo bakalım daha neler neler çıkacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir bira sarhoş eder mi ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 25 cuma geçti efendi hala görüntü, video yayınlayacak.
    Benim bildiğim kadarıyla o caminin müezzini bira içtilerse de ben görmedim demişti. sonra adamı oraya buraya sürmeye başladılar.
    Bunlar birbirlerinin pisliklerini ifşa ede ede bitiremezler. Daha o kadar bilmediğimiz şeyler vardır ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: X Files

Bu konuda Başbakan'a suç atmak orantısızlık olur. Adam 7/24 her yerde olacak değil. Densizin birisi çıkıp denildiği gibi yapmıştır. Başbakan'a öyle bilgi verilmiştir. Adam ne yapsın ?

Tamam ben Başbakan'ın hareketlerini onaylayacak değilim ama suç atılacaksa da bir yere kadar. Böyle durumları gördükçe Kur'an a daha sıkı bağlanıyorum. Çünkü haksızlık ederek hüküm vermeyin Allah sizi cezalandırır diyor. Etme bulma dünyası. Tamam suşsuzdular demiyorum ama askerleri tasfiye ederken bin bir hile hurda peşine düşersen gün gelir sıra sana gelir...

Emin olmadığı şeyler hakkında konuşmayacak o zaman. Herkes istediğini desin sallasın ona buna, sonra haber kaynağım yanlış pardon. Ki çıkıp pardon yanlış bilgi aktarmışım şöyle şöyle bile diyemedi.

• Konuyu açan arkadaş.Neden RTE ye iftira atıyorsun.

Bak delikanlı RTE o dediği Cuma gününden 5 ay geçmesine rağmen görüntüleri hala yayınlayacak.Hani kendiside izlemiş ya camide bira içildiği görüntüleri.Gezi olaylarında burada camide içki içtiler diye provakasyon yapan din kardeşlerimizide bu konuya bekleriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Konuyu açan arkadaş.Neden RTE ye iftira atıyorsun.

Bak delikanlı RTE o dediği Cuma gününden 5 ay geçmesine rağmen görüntüleri hala yayınlayacak.Hani kendiside izlemiş ya camide bira içildiği görüntüleri.Gezi olaylarında burada camide içki içtiler diye provakasyon yapan din kardeşlerimizide bu konuya bekleriz.

Aslında o görüntüleri kanaat önderlerine izletmişler de demişler ki ''aman efendim bu görüntüleri yayınlamayalım, kan gövdeyi götürür'', o yüzden yüce efendimiz yayınlanmasın fermanını buyurmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1881

quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Konuyu açan arkadaş.Neden RTE ye iftira atıyorsun.

Aslında o görüntüleri kanaat önderlerine izletmişler de demişler ki ''aman efendim bu görüntüleri yayınlamayalım, kan gövdeyi götürür'', o yüzden yüce efendimiz yayınlanmasın fermanını buyurmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

quote:

Bu konuda Başbakan'a suç atmak orantısızlık olur. Adam 7/24 her yerde olacak değil. Densizin birisi çıkıp denildiği gibi yapmıştır. Başbakan'a öyle bilgi verilmiştir. Adam ne yapsın ?

Emin olmadığı şeyler hakkında konuşmayacak o zaman. Herkes istediğini desin sallasın ona buna, sonra haber kaynağım yanlış pardon. Ki çıkıp pardon yanlış bilgi aktarmışım şöyle şöyle bile diyemedi.

Ben Başbakan'ı sevmem. Ne kadar muhalif olduğumu hemen herkes bilir. Ama hakkını vermek lazım. Sahaya inmiş, olayları yerinde kontrol etmiş bile olsa bir insan bu konu hakkında kandırılabilir. bu normal bir durumdur. İçildi diyenlerin kanıtları vardır, içilmedi diyenler de bir takım kanıtlar sunmuş olabilir.

Elbette bunu değerlendirmek zannedildiği kadar kolay değil. Sap ile samanı ayırmadan hüküm vermek bana yakışmaz. Bu konuda Başbakan'a mana bulmanın yeri yok. He dersiniz hesap ver ölen kuşlar için, kediler için, insanlar için amenna derim ama bu konuda suçu ona yıkmak doğru değil.

Sen nasıl "içilmedi" diyenlere inanıyorsan aynı hak onunda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Acar

Onu bunu bırakında herkes nasıl da çıkar peşinde yav şuraya bak bi görüş ayrılığına girdiler herkes birbirinin pisliğini ortaya çıkarıyo bakalım daha neler neler çıkacak

Her şey menfaat uğruna dönüyor. Çıkarlar kesişince başlarını yemeye başladılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Acar

Onu bunu bırakında herkes nasıl da çıkar peşinde yav şuraya bak bi görüş ayrılığına girdiler herkes birbirinin pisliğini ortaya çıkarıyo bakalım daha neler neler çıkacak

Başlığı görünce ben de başta "Yahu ZAMAN, aklına şimdi mi geldi arkadaş" diye düşündüm.

Ancak verilen linklere, Google il aratınca çıkan tüm haberlere ve Zaman Gazetesi internet sitesined yayınlanan haberlere baktığımda genel olarak haberin ne zaman atıldığı bilinmeyen bir TWİT üzerine kurulu olduğunu gördüm. Ben de sanıyordum ki bir kaç gün önce ZAMAN bunu haber yapmış. Ama öyle değil, sadece Zaman'dahi bir habercinin Twitter üzerinde biriyle tartışması sırasında ortaya atılan bir mesaja dayanan bir haber var.

Yani adam durduk yere "Gezi olaylarında camideki bira kutusunu da göstericiler koymadı zaten" dese o zaman dediğiniz gibi olur, ben de başlığa bakınca ilk öyle sandım.
    Fakat olay iki kişi arasındaki tartışma sırasında atılan bir Twit ile ilgili o kadar.

Burada sadece şunu sorabilirsiniz:
    "Doğruyu biliyordu, neden şimdi konuştu?"

Aylardır HÜKÜMET Gezi Parkı olaylarının arkasında kim var diye paranoyakvari şekilde suçlu arıyor. Tabi öncelikle güçlü ve rakip gördüğü yerlere bakıyor. Zaten aylar öncesinde yapılan "Türkçe Olimpiyatları" etkinliğinin sponsorlarından birinin KOÇ Grubu olmasından da hükümet kıllanmış. KOÇ Grubuna zaten Gezinin arkasındaki olağan şüpheli gözüyle baktılar, Gezi sonrası OPET ya da AYGAZ şirketine müfetitş üzerine müfettiş yolladılar. Taciz üstüne taciz... Ardından veya o zamanlar adamlar Türkçe Olimpiyatlarına sponsor olunca AKP gözünü cemaate çevirdi.
    Şimdi tam o zamanlarda Zaman habercisi ya da istihbarat şefi her neyse gazetede haber yapsa ve dese ki: "Başbakan Gezi Parkı olaylarında camide içki içilmiş dedi ancak o olay ölye değil yalandır" dese ne olur? Bu sefer hırsından cemaate sardırır. Tıpkı şimdi olduğu gibi.

Zaten o doğruyu, yani göstericilerin camide bira içmediğini cami müezzini de bir çok kişi de dile getirdi. Bir kaç kanalda ve haber ajansında yer aldı, sadece Zaman muhabiri söylememiş oldu. Başkaları tarafından defalarca dile getirilmiş bir yalanlamanın fazladan bir kişi tarafından daha dile getirilmesinin çok anlamı yoktur. Koca bir camianın üzerine suç atılmaması için o bir kişinin de susması gerekebir. Sanırım o da bunu yaptı. Aylar sonra da ikili tartışma sırasında o yalanlamayı desteklemiş olay bundan ibaret.

Sırf buna özel bir haber yapsa "O zaman aklın nerdeydi arkadaş?" derdik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigasyonel -- 3 Aralık 2013; 11:13:50 >

• Günaha bak.
    Sen camiye içki tenekesi koy.
    Sonra eylemciler içki içti diye iftira at.
    Son olarak bunu siyasi malzeme yap.
    Allah'tan korkun, bu nasıl iş böyle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmet//

quote:

Ben Başbakan'ı sevmem. Ne kadar muhalif olduğumu hemen herkes bilir. Ama hakkını vermek lazım. Sahaya inmiş, olayları yerinde kontrol etmiş bile olsa bir insan bu konu hakkında kandırılabilir. bu normal bir durumdur. İçildi diyenlerin kanıtları vardır, içilmedi diyenler de bir takım kanıtlar sunmuş olabilir.

Elbette bunu değerlendirmek zannedildiği kadar kolay değil. Sap ile samanı ayırmadan hüküm vermek bana yakışmaz. Bu konuda Başbakan'a mana bulmanın yeri yok. He dersiniz hesap ver ölen kuşlar için, kediler için, insanlar için amenna derim ama bu konuda suçu ona yıkmak doğru değil.

Yanılmasında benim de bir problemim yok zaten. Yanılabilir, yanlış bilgilendirilebilir. Ancak yukarıdaki videoyu izlersen kendinden emin bir şekilde görüntüleri cuma günü arkadaşlarıma iletip yayınlayacağım diyor. Görüntüler elinde yani. Buraya kadar da tamam bir şey oldu yanlış yönlendirildi, yanıldı. O zaman çıkıp diyecek ki kusura bakmayın böyle bir şey yokmuş, halkı tahrik ettiğim için özür dilerim. Yapılması gereken şey budur. Camide içki içiyorlar demek dinine bağlı insanlarımızı provoke etmez mi?

• quote:

Hicbir seyi baskalarindan ögrenmeyecegi gibi, basbakanligi da bizden ögrenecek degil. Zira o, basbakanlik yapmayi cok iyi bilir.

Ya da bildigini zanneder.

Basbakanlik koltugunda oturan biri, "kesin kanitlar önüne getirilene dek" agzina böyle bir kelam alamaz arkadasim. Basbakan sorumluzlugun dik alaligini yaparak dini duygulari hassas insanlarini Gezi göstericilerine karsi kiskirtmayi amaclamistir, bu da yerini bulmustur.

Bu kadar ugrasmayin savunmaya. Balik bastan koktu, simdiye kadar cürüdü bile...

• quote:

Orijinalden alıntı: Serdar

quote:

Hicbir seyi baskalarindan ögrenmeyecegi gibi, basbakanligi da bizden ögrenecek degil. Zira o, basbakanlik yapmayi cok iyi bilir.

Ya da bildigini zanneder.

Basbakanlik koltugunda oturan biri, "kesin kanitlar önüne getirilene dek" agzina böyle bir kelam alamaz arkadasim. Basbakan sorumluzlugun dik alaligini yaparak dini duygulari hassas insanlarini Gezi göstericilerine karsi kiskirtmayi amaclamistir, bu da yerini bulmustur.

Bu kadar ugrasmayin savunmaya. Balik bastan koktu, simdiye kadar cürüdü bile...

Bana neyi ve kimi savunup savunamayacağım ile ilgili tavsiye vermenize gerek yok. Gösteri niyetine ortalığı yakıp yıkanları da, onlara zarar veremeye çalışanları da savunmaya niyetim yok.

Gezi göstericileri dediklerin insanların bir kısmı, sağı sola ateşe verip polisle çatışırken, benim alın terimi yakıp yıktılar. Bunu mu savunuyorsun ? O zaman olan biten olaylar için Taksim Dayanışma Platformunu suçlayalım bizde.

Sen bir kutu için Başbakan'ı yargılıyorsan bende Gezi'nin sorumlusu biziz diyenlerin yakılan yıkılan kamu malı için yargılanmasını talep edeyim. Neme lazım canım, kontrol etseydiler oradakilerini...

Uluderede öldürülen insanların hesabını sormayan, soramayan ama bira kutusuna takılan çakma hümanistler... Berfo Ana'nın çocuğunun kemiklerini umursamayan ama Sivas'ta duyarlı geçinen çakma vicdanlar.

Ben bunları çok gördüm . ))

Eğer bira kutusu oraya provakasyon amaçlı konulduysa yapan bulunup cezalandırılsın.

Veya bu ülkede Kemalizm üzerinden, yüzlerce cana kıyanlar da bulunup yargılansın...

• quote:

Bana neyi ve kimi savunup savunamayacağım ile ilgili tavsiye vermenize gerek yok. Gösteri niyetine ortalığı yakıp yıkanları da, onlara zarar veremeye çalışanları da savunmaya niyetim yok.

Gezi göstericileri dediklerin insanların bir kısmı, sağı sola ateşe verip polisle çatışırken, benim alın terimi yakıp yıktılar. Bunu mu savunuyorsun ? O zaman olan biten olaylar için Taksim Dayanışma Platformunu suçlayalım bizde.

Sen bir kutu için Başbakan'ı yargılıyorsan bende Gezi'nin sorumlusu biziz diyenlerin yakılan yıkılan kamu malı için yargılanmasını talep edeyim. Neme lazım canım, kontrol etseydiler oradakilerini...

Uluderede öldürülen insanların hesabını sormayan, soramayan ama bira kutusuna takılan çakma hümanistler... Berfo Ana'nın çocuğunun kemiklerini umursamayan ama Sivas'ta duyarlı geçinen çakma vicdanlar.

Ben bunları çok gördüm . ))

Eğer bira kutusu oraya provakasyon amaçlı konulduysa yapan bulunup cezalandırılsın.

Veya bu ülkede Kemalizm üzerinden, yüzlerce cana kıyanlar da bulunup yargılansın...

Ben ne Gezi parkinda bulundum, ne de birine tas attim. Lakin o günlerde gözüme uyku girmedi. Yüklenen tüm videolari izledim. Gezi'ye, Besiktas'a ve daha bircok yere giden arkadaslarimla irtibattaydim. Polisin kullandigi, hic anlamsiz o orantisiz gücü de, yakilan cadirlari, börek verenlere skilan sulari, öldüresiye atilan dayaklari ve dahi ölümleri, göstericilerin arasina karisan pkklilari da gördüm. Hatta biji apo slogani atanlar polis arabasina zarar vermeye calisirken "yapmayin, yapmayin" diye slogan atanlari da.

- Taksim dayanisma platformu olsa olsa bir dernektir. Dernegi basbakanla mi kiyasliyorsunuz?
    - Devlet malina zarar verenler zaten yargilansin, yargilanmasin diyen yok ki? Örnegin 600 milyon dolar miydi neydi, devlet bankasindan alinip batirilan kredi var hani su güncel konu, ya da basbakanin bir yakininin sahibi oldugu ATV icin yine bir devlet bankasindan cekilen kredi var. Bunlar devlet mali degil mi? Verilen de zarar degil mi? Bu ona buna cekilen peskes miktarlariyla kac tane otobüs alinir? Kac yere tas dösenir?

Acikcasi ben cekemezdim o kredileri valla. Surada 10.000€'luk kredi cekmek icin dahi zilyon tane kagit, tapu, bilmemne istenirken, bu insanlar ne ibraz ettiler acaba?

Tam unutuyordum. Örtülü ödenek üzerindeki sayistay kontrolünü babam mi kaldirdi? Taksim platformu mu? Yoksa kanarya sevenler dernegi mi?

Kemalistler yüzlerce cana kiymis. O sözümona "Kemalistler" diye adlandirdiklariniza 80 darbesi sonrasi Sizinti dergisinde "Son Karakol" isimli yazisiyla yikama yaglama ceken de benim dayi oglum muydu?

Dalga gecmeye calisirken gülünc duruma düsüyorsunuz arkadasim. Bence yorum yapmayin siz daha.

Ekleme: "Bir kutu icin basbakani sucluyorsan" demissiniz.

Suclamanin bir kutudan ötürü oldugunu mu ima ediyorsunuz gercekten? Saf misiniz bu kadar?

Suclamanin, o bira kutusunun camide bulundugundan yola cikarak camide icki icildigi kiskirtmasiyla dini duygulari hassas insanlarda Gezi protestolarina katilanlara karsi bir nefret olusturmak, ve hatta genc ve delikanli olanlarini da bunlarin üstüne salmayi amacladigini, ve bu amacini da "evde zor tuttugum %50 var" sözleriyle de destekledigini, alenen bir ic catismaya canak tuttugunu anlatmak zorunda kalmaktan ötürü de ben sizin adiniza utaniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 3 Aralık 2013; 15:22:01 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.