Arkadaşlar aracımda kullanmak için zaman geciktirme devresi yapak istiyorum. Elektronikten anlamıyorum ama evimde hobi amaçlı bişeyler yapmaya çalışıyorum. İnternette birçok devre şeması var şemalardaki harflerin yada şekillerin ne anlama geldığını internetteki kaynaklardan okuyup öğrendim. Ancak anlayamadığım bir nokta var örneğin aşağıdaki şemayı yapmak istiyorum bu şemayı nası kuracağımı anlayamadım internettede bununla ilgili bir bilgi bulamadım mesela aşağıdaki şema bana ne anlatmak istiyor neyi nereye koymam gerektiğini nasıl bulacağım burda bana yardımcı olabilirmisiniz
Küçük bir delikli plaka alın. Üzerine şemadaki devre elemanlarını lehimleyip bağlantılarını kablo ile lehimleyerek birleştirim. Şemada V1 yazan yere 12 V bağlanır, S1 anahtar, TI ve T2 transistör (3 bacaklı, bacakların yerleri önemli), C1 kondansatör, R1,R2,R3 direnç, P1 ayarlı direnç yani ptansiyometre. R1 yerine kontrol edeceğiniz lambayı bağlayacağınız röleyi koyun. Basit bir şekilde anlatmaya çalıştım ama tecrübeniz yoksa küçük bir hata bile devrenin çalışmasını engelleyebilir. Kolay gelsin.
Teşekkür ederim peki bunun baskı devres çizile bilirmi yada siz çizebilirmisiniz ??
seri üretim yapmayacaksanız bunun için baskı devre çizmeye ve yapmaya gerek yok bence.
Benim İçin daha anlaşılır olacağı için baskı devre olmasını tercıh ettim ilginiz için teşekkür edrim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme