Şimdi Ara

ZAMAN MAKİNESİ YAPILABİLİR Mİ? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
3
Favori
44.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mr.respect

Bir iş yaparken aksilikler hep detaylarda çıkar. Hafife alınan detaylardır asıl problem. Kaba taslak düşünüldüğü zaman herşey mümkün.

Bunları niçin söylüyorum anlatayım.

Diyelimki saatte 1000 km hız yapan bir araba icad edildi. Bu nerde test edilir yada kullanılır? O hıza ulaştıracak bir asfaltta!!! İşin detayı burada işte.

Işık hızına ulaşabilecek bir makina icad etseniz bile o ışık hızına nerde ulaşmayı düşünüyorsunuz? Uzaydamı?! Güldürmeyin beni.

Herkes sanıyorki uzay mutlak bir boşluk. Uzayda karşınıza her an çıkacak mini meteorlar. Büyükleri saymıyorum. Siz ışık hızına yakın hızda ilerlerken bir leblebi büyüklüğündeki mini meteorun o aracı ne hale getireceğini hayal edin bir. Ve o hıza ulaşmak için gideceğiniz güzergah üzerinde mutlaka böyle taşlara çarpacaksınız.

Bu asıl problem değil. Asıl problem uzaydaki radyasyon oranı. O oranın problem olması şuradan kaynaklanıyor. Işık hızında gittiğiniz zaman ilerlediğiniz istikamet üzerindeki radyasyon aracın önünden içeriye doğru yoşunlaşacaktır çünki ışık hızından bahsediyoruz. Nasılki arabayla ilerlerken rüzgarın yoğunluğu hız arttıkça cama çarpıyorsa uzaydaki radyasyonda aracın ön kısmına yüzbinlerce kat yoğunlaşacaktır.

Bunu ben söylemiyorum. Bilim adamları söylüyor. En büyük problem radyasyon diyorlar. Ve o ışık hızına yakın hızda yoğunlaşan radyasyonu engellemek için gerekli malzeme yok bir kere. Yüzbin kattan fazla oluşan yoğunluktan bahsediliyor. Yani mümkün değil...

Birde böyle bir şeyin icad olunmayacağını şurdan anlayın. Gelecekten günümüze gelenler varmı? Yok. Demekki gelecektede mümkün değil

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: HacktivistPenguen

zaman makinesi yapılabilirmi geleceğe gitmek evet olabilir bunun için ışık hızını yaklaşmak gerekir ama enisteina göre bir trenin içinde hareket eden gözlemcinin hızı trenin hızı + artı kendisinin hızıdır bununla nedemek istedim inşsan saniyede 300.000km hızla giden bir makine yapmaası imkansıza yakın ama sn 1.000km(tabi bunun için bile yüzlerce yıl beklemek gerekir) giden bir araç yapması okadarda imkansız değil şimdi makineden 300 tane yapılıp birbirinin içinde döndüğünü düşünün içinede bir tane gözlemci koyun gözlemcinin hızı toplamada 300.000 km olmazmı ??? geçmişe gitme konusu karışık ben bi konuyla ilgili bir yazı yazdım ama şaçmalaya yakın birşeydi herneyse olay bu

ilginç bir yaklaşım olmuş 300 tren olayı +1

• Zaman makinası yapılabilir mi, değil. Zaman makinası zaten var. İnsan bedenlerini oluşturan kan hücresi içinde tüm zamanları bulabilirsiniz.

DNA'da bilgileri, genlerde de tüm bedensel değişimleri görebilirsiniz.

Sizler alkan hücresini küçük sanırsınız ama, o en büyük al emdir.

Allah (Alkan hücresi) ahaddır. Allah (alkan hücresi) bütün kainatı kuşatmıştır. Bir ve tek varlıktır. Kainatta ondan başka canlı yoktur. Onun karşısında ben diyen onu, ahad olarak kabul etmeyendir.
  • Geçmise yolculuk yapılamaz gecmis yasanmış ve bitmistir bana göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkurt02 -- 11 Ekim 2014; 22:02:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaman tektir eğer bir başka zaman varsa bunun iman küçülteceğini düşünüyorum ve bu da kanımca yasaktır ona göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semeaih -- 11 Ekim 2014; 22:49:39 >
  • birturk B kullanıcısına yanıt
    okuyunca fatal error verdim.daha açıklayıcı bi anlatım linki varsa güzel olur.malum forum ortamında din konuşması düzgün yapılamıyor.öte taraftan son zamanlarda bi kaç film izledim zaman yolculuğu ile alakalı.film hem kendine ters hem de mantığa ters.ama hollywood bu herşey oluyor.bu evrendeki zaman yasasından etkilenmeyen canlı ve/veya makina olunca zamanda yolculuk yapılır diye düşünüyorum.
  • yapılamaz
  • Bilmiyorum
  • Halen yapılmadısa bir umut var demektir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

okuyunca fatal error verdim.daha açıklayıcı bi anlatım linki varsa güzel olur.malum forum ortamında din konuşması düzgün yapılamıyor.öte taraftan son zamanlarda bi kaç film izledim zaman yolculuğu ile alakalı.film hem kendine ters hem de mantığa ters.ama hollywood bu herşey oluyor.bu evrendeki zaman yasasından etkilenmeyen canlı ve/veya makina olunca zamanda yolculuk yapılır diye düşünüyorum.

Söz konusu olan makine yapılamaz!

Kalıtım/kalıtsal hastalıklar, ana-babadan geçerse, bizim ana-babalarımızdan önceki ana-babalara da, ana-babalarından geçip geldiği bir gerçektir. Hastalıkları aktaran genlerdir.
    Genlerin tek başına geçmesi de mümkün değildir. Genlerle birlikte dna da geçiyor. DNA ve genler de spermin içindeki kan hücresi içindedir.

DNA'da, erkek "o+" bu şekilde, dişi de ">" bu şekilde mevcuttur!
    Ben, sen, o dediğimiz bedenleri oluşturan bu ikisidir. Bu ikilinin bedenleridir!

Zamanda yolculuk, DNA'da bilgi, genlerde de, genetiksel bilgiler, ilk kan hücresinin oluşumundan günümüze, hepsi mevcuttur. Geçmişi merak eden, Alkan hücresi içinde tüm geçmişi bulup, görebilir!

"Evrende, hiçbir şey yoktan var olmaz, var olan da yok edilemez!"

Oluşmuş her beden, kendisinden önceki bedenlerin toplamı/sonuncusudur!

Ortalama bir insan bedeninde 100 trilyon hücre varmış! Bir bedeni 100 trilyona ayırıp birleştirecek bir makinayı insan beyninin yapması mümkün değildir.

Kalıtımı anlamayan birinin, zaman makinesi yapılmasından söz etmesi, kafa karıştırmaktan öteye bir şey değildir.

Zaman makinesi: Alkan hücresinin bizzat kendisidir!

-Zamana Yolculuk programını yapan âlimlere Sine5' gönderebilirsen, bunu gönder.

Allah (Alkan hücresi): Yaratan, yapıp eden, EZELİ, EBEDİ olan, VARLIĞINDAN BAŞKASINA muhtaç olmayan, eşsiz, ortaksız kudrettir.
    Alkan Ahaddır: Zatında, varlığında tek olandır., Âhir: Sonu olmayandır. Âlim: Tüm bilgilerin kaynağı olan, herşeyi gereğince bilendir.

Kur'an, Ş.: 151. "Savurganlık edenlerin/haddini aşanların buyruğuna uymayın." Yasin S.: 19. ... Size öğüt verildi diye mi bütün bunlar? Hayır, siz savurganlığa sapmış bir topluluksunuz."

• Hayır.

• Forumun bilim adamları net konuşmuş konu kapanabilir.
  • Bilim adamlarınca en imkansız kabul edilen meselelerden

• Hayır, düşündüğünüz şekilde mümkün değildir.
    Mesela siz zamanla 1 saat önceye geri döndünüz ve zaman makinesine girmeden önceki kendinizi öldürdünüz. Bu sizce mümkün müdür? Hee tabi derseniz paralel evrendir şudur budur catturu cutturu o biraz felsefeye girer ve felsefeye göre bu yazıyı burada gören sadece senin zihnin yani o öyle istediği için sen görüyorsun.
    Yani kısaca mümkün değildir yapılamaz. Yapılmış olsa bile o zaman makinesine giren nesne, kişi bizim dünyamıza dönmez başka bir paralel evrene gider ve bizim yaşadığımız dünyada değişiklik yaratamaz.

Amma şöyle bir durum vardır ki zaman göreceli bir kavramdır. Mesela çok yüksek kütleli bir varlığın yakınındaki zamanla(Mesela karadelik) daha düşük kütleli(Mesela dünya) bir varlığın yakınındaki zaman aynı akmaz. Şöyle ki bir uzay mekiği kara deliğin etrafında içine girmemeyi başarıp da -ki günümüzde mümkün değil- çevresinde 10 yıl dönse ve bu sürede de biz dünyada kalmaya devam etsek biz dünyada 10 yıl yaşlanırız fakat uzay mekiği ve içindekiler 5 yıl yaşlanır ve bizden 5 yaş daha genç olurlar. Eğer buna zamanda yolculuk derseniz evet mümkün diyebiliriz tabi böyle bi uzay mekiği icadı mümkün mü tartışılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: GurkanLee

Zamanı yavaşlatmak için ışık hızına kadar çıkmana gerek yok! Az da olsa yavaşladığı gözlemleniyor zaten zamanın. deneyleri de yapılmış. Ama dediğin gibi paradoks oluşuyor. Ben doğamiycaksam anne babamı nasıl öldürebilirim. (güzel örnek)
    Bir ihtimal belki zaman denen kavram durdurulabilinir! O da ışık hızını fazlasıyla geçtiğinizde olur bence. Çünkü evren okadar büyük ki ışık bile milyon yılda ancak belli bir kısım kat edebiliyor.
    (bugün gece gördüğümüz yıldızlardan bize gelen görüntü milyon yıl öncesine aittir! Güneş ışınları bile bize bir kaç dakika sonra ulaşıyor)
    Zamanın durması demek eskime (yaşlanma) olayını sıfıra indirmek demektir. Yani bu olayıda insan bünyesi algılayamıycağı için siz hariç çevrenizin müthiş bir şekilde hızlanması gibi görünür

Ozaman biz gecmisi görüyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: birturk

quote:

Orijinalden alıntı: montevo

Söz konusu olan makine yapılamaz!

Kalıtım/kalıtsal hastalıklar, ana-babadan geçerse, bizim ana-babalarımızdan önceki ana-babalara da, ana-babalarından geçip geldiği bir gerçektir. Hastalıkları aktaran genlerdir.
    Genlerin tek başına geçmesi de mümkün değildir. Genlerle birlikte dna da geçiyor. DNA ve genler de spermin içindeki kan hücresi içindedir.

DNA'da, erkek "o+" bu şekilde, dişi de ">" bu şekilde mevcuttur!
    Ben, sen, o dediğimiz bedenleri oluşturan bu ikisidir. Bu ikilinin bedenleridir!

Zamanda yolculuk, DNA'da bilgi, genlerde de, genetiksel bilgiler, ilk kan hücresinin oluşumundan günümüze, hepsi mevcuttur. Geçmişi merak eden, Alkan hücresi içinde tüm geçmişi bulup, görebilir!

"Evrende, hiçbir şey yoktan var olmaz, var olan da yok edilemez!"

Oluşmuş her beden, kendisinden önceki bedenlerin toplamı/sonuncusudur!

Ortalama bir insan bedeninde 100 trilyon hücre varmış! Bir bedeni 100 trilyona ayırıp birleştirecek bir makinayı insan beyninin yapması mümkün değildir.

Kalıtımı anlamayan birinin, zaman makinesi yapılmasından söz etmesi, kafa karıştırmaktan öteye bir şey değildir.

Zaman makinesi: Alkan hücresinin bizzat kendisidir!

-Zamana Yolculuk programını yapan âlimlere Sine5' gönderebilirsen, bunu gönder.

Allah (Alkan hücresi): Yaratan, yapıp eden, EZELİ, EBEDİ olan, VARLIĞINDAN BAŞKASINA muhtaç olmayan, eşsiz, ortaksız kudrettir.
    Alkan Ahaddır: Zatında, varlığında tek olandır., Âhir: Sonu olmayandır. Âlim: Tüm bilgilerin kaynağı olan, herşeyi gereğince bilendir.

Kur'an, Ş.: 151. "Savurganlık edenlerin/haddini aşanların buyruğuna uymayın." Yasin S.: 19. ... Size öğüt verildi diye mi bütün bunlar? Hayır, siz savurganlığa sapmış bir topluluksunuz."

Çok Assassin creed oynamış sın hocam

• zaten şimdi zamanda yolculuk yapıyoruz ileriye doğru.

ama bunun dışında fantastik yolculuklar mümkün değil.
    bir kere en mantıklı yol ışık hızı ile yolculuktır ama bunun için sonsuz enerji gerekir ki mümkün değildir.
  • bilgisayar ortamında simüle edilebilir, gerçekte yapılamaz. Çünkü tüm maddeler bir enerji düzeyine sahiptir. Eksotermik bir tepkimeyi geriye döndürmek mümkün değildir mesela.
  • Zaman makinesi diye bir şeyin olması imkansız bence. Düşünsene sen geçmişe gideceksin sevdiklerin başka bir yüzyılda kalacak. Tam bir film konusu. Çok saçma
  • Yapılabilir.Ancak şu şekilde,her şey insanın beyninin içinde olup bitecek.Hafızandaki anılar,resimleri sanki yaşıyor muşçasına hissettirecek bir cihaz yapılabilir,neden olmasın.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.