Şimdi Ara

ZAMAN MAKİNESİ YAPILABİLİR Mİ? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
3
Favori
44.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuan biz 4 boyutlu hayatta yaşıyoruz 3 boyut : En boy yükseklik 4 Boyut : Zaman en boy yükseklik 5.Boyuta gecisimiz halinde bunun mümkün olabileceğini okumuştum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyla ilgili eğlenceli romantik bir kısa film yapmışlar.Dil İngilizce.

İngilizce ile arası iyi olmayan arkadaşlar için kısa bir özet de geçelim:

Esas oğlanımız, ki kendisi bir dakikalık zaman makinesini elinde tutuyor, esas kızı etkilemek için defalarca ve defalarca makinenin tuşuna basıyor. Gelin görün ki, esas kızımız da kuantum mekaniği üzerinde doktorası olan bir bilim insanı.

Ve olayın farkına varınca, esas oğlanın paralel evrenlerde kendini defalarca öldürdüğünü açıklayınca işler içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Esas oğlanın çoklu intiharı, sonrasında akıllı kızımızla tekerrür etmeye başlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: asosyal yaratik

arkadaş bir insan veya madde geçmişe gitmişse zaten ha dedesini öldürmüş ha yoldan geçen kediyi tepiklemiş birşey faretmez .evrende tüm maddeler birbirileriyle ilişkili yani siz geçmişte herhangi küçük birşeyi değiştirirseniz değiştirdiğiniz şeyin tetiklendiği tüm olaylar oluşmayacak ve bu evren içindeki madde ilişkiden dolayı tüm evrenin çökmesi demek yani imkansız geçmişe yolculuk.(dereyi tersine akıttıramazsınız ama daha hızlı akması için bir şeyler yapabilirsiniz)

Belkide bizler geçmişte değiştirilmiş bi olasılığı yaşıyoruz var mı bunun kanıtı yok :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılır neden yapılmasın
  • Geleceğe gidebilirsin. Ama geçmişe gidemezsin.

Neden ?

Her şeyin bir sebebi, her sebebin bir sonucu vardır.

Sonuç, sebebine sebep olmayacağı için, zamanda geçmişe gidilemez.

Geçmişe giden zaman makinesi bunun için Mantıksızdır. Mantık Dışıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Perceptron

Geleceğe gidebilirsin. Ama geçmişe gidemezsin.

Neden ?

Öyle mi?

en.m.wikipedia.org
    Retrocausality - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Retrocausality

• Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    gerçekten ilginç.

yeni bir hipotez öğrenmiş oldum.
  • Yapılamaz şöyle ışık hızının iki katı giden bir araç olsun biz dünyadan yola çıktık artık biz her saniye dünyanın 1 saniye önceki halini göreceğiz 1dk geçti dünyanın 1dk önceki halini göreceğiz.
    Nasıl oluyor
    Işık hızı 1sn 300.000km
    2 katı 1sn 600.000km
    Yani dünyada yaşanan olaylar 300.000km ye ulaşırken biz 600.000 ile gittiğimiz için artık bizim için zaman gereye doğru akacak.

Ama bu mümkün değil eğer bu mümkünse Einstein'in teorisi çöker.

• quote:

Orijinalden alıntı: Perceptron

Geleceğe gidebilirsin. Ama geçmişe gidemezsin.

Neden ?

Geleceğe gidilebiliyorsa geçmişe de gidilebilir. İmkansız diye birşey yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoxFun

geleceğe de gidilemez, geçmişe de gidilemez ... imkansız diye bir şey vardır ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayberty

quote:

geleceğe de gidilemez, geçmişe de gidilemez ... imkansız diye bir şey vardır ...

/>
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bayberty

quote:

/>

bi'l-mukabele ... gidince haber ver ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ugur Bezcioğlu

Zamanda geçmişe gitmek ve geleceğe gitmek farklı makineler aracılığı ile olabilir. Geçmişe gitmek için bilinç altı kullanılabilir; çünkü bilindiği üzere bilinç altı geçmişe ait bütün bilgileri içerisinde bulundurur. Bunların belli bir kısmı aklımızda kalır, örneğin küçükken bir olay olmuştu sen bu olayı unutmuş olabilirsin ama bilinç altı bunu unutmaz ve bizi bu duruma göre hareket ettirir, fark etmesek de onun dediğini yaparız. Kısacası bilinç altımız bizim geçmişimizdir. Tabi bu durum sadece bizi etkiler, bunu diğerleri göremez bilemez; çünkü orası bizim bilinç altımız. Bu da geçmişin sadece izlenebileceğini kanıtlar.
    Geleceğe gitmek ise atomun belli bir oranda parçalanması ve bu parçalanmayı hıza dönüştürecek bir makine sayesinde, ışık hızını geçmekle mümkün olabilir. Bu şekilde hızı yakalayabilirsek bize uzak olan bir gezegene hareket etmemiz gerekir, bu gezegene çok hızlı gideceğimiz için geri dönmesi de çok hızlı olacaktır. Gezegene gidip geri döndüğümüz de yaşımız bizim o gezegene gidip geri gelmemiz süresince artar; çünkü uzayda zaman yavaşlar. Dünyada ise zaman hızlı geçeceğinden siz geri gelene kadar belki de her şey değişecek.

Tabi bu durumda geçmişe dönemeyeceğimiz için sevdiklerimizi kaybetmiş olacağız. Benim önerim sevdiklerinin sığacağı büyüklükte bir makine yapmaktır.
    6 yıl önceki BEN!

Zaman makinesi yapılmadı. Bu bir gerçek. Ama dediğin bir şey gerçek oldu. SEVDİKLERİNİ KAYBETMEK.. Bir çoğunu kaybettim. Bir çoğunu kazandım. O yıllara gelip sana hayatın güzel olduğunu hiçbir şeye fazla kafa yorup en güzel yıllarını boşa harcamaman gerektiğini söylemek isterdim. Mesela aşktan, aşık olmaktan korkma derdim sana. Çünkü en güzel yıllarını böyle boş işlerle harcamazdın. Neyse canın-m- sağolsun. Öyle bir hayat yaşamasam belki böyle bir insan olamayacaktım.

Bir 6 yıl sonra burada görüşmek üzere. MUTLULUKLAR..

• Bu imkansız
  • yapılamaz.

bilimle bilimkurguyu ayırmak lazım.

başka yaşamlar ,zamanda yolculuk vs . güzel şeyler .

ama kendinizide fazla kaptırmayın.
  • Zaman ileri alinabilir ama geriye imkansız

• quote:

Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77

Bu imkansız
    Allahı inkarmı ediyon

O herşeye kadir ve muktedir değilmi ?

Bi ol der , Yıl milattan önce 25 bin oluvermiş.

Seni münafık seni. Çarpılırsın ağzın burnun yamulur.

ZAMAN MAKİNESİ YAPILABİLİR Mİ?

• Allah hariç tabiki

• quote:

Orijinalden alıntı: Kütahyalı 77

Allah hariç tabiki
    Allah bu be aklına eser, hüsamettine zaman makinesinin zaman makinesini icat ettiriverir olur biter

Sümme haşa günaha giriyon.

allah muktedirdir. iktidar sahibidir. ol der olur.

Yürü ya kulum der yürürsün.

İcat et der icat edersin.

Sana allah tarafından zaman makinası yapmak emroldu. Yapmam mı dicen.?

ike ike zaman makinesini icat edecen.

Bak ben allah emretti zaman makinesini yaptım . ama tek kişilik .

Sana allah teala 30 kişilik zaman makinası yap derse . yapmammı dicen ?

Töbe de. töbe de.

ZAMAN MAKİNESİ YAPILABİLİR Mİ?

• Konu bu bölümün kalite seviyesinin geniş özeti gibi. Açılış tarihinden itibaren seviye düzenli bir düşüş yaşamış
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.