Şimdi Ara

ZAMAN MAKİNESİ YAPILABİLİR Mİ? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
3
Favori
44.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    quote:

MANGUTAY @ 21 Ekim 2019 19:14:13

Lan savcılık muhabbetini açan sensin. Madem o kadar ılık götlüsün iki küfre tav oluyon neden önüne gelene küfür ediyorsun beyinsiz.

Şikayet yapmayacağımı söyledim . benim paraya ihtiyacım yok
    DH deki sana benzer adamlardan değilim . kendi işimi kendim görürüm. Uyarayım dedim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: MANGUTAY

Bu mesaj silindi.
    hadi sana bi zaman makinesi hediye edem . çıktığın yerde kal .

ZAMAN MAKİNESİ YAPILABİLİR Mİ?

•  ZAMAN MAKİNESİ YAPILABİLİR Mİ?

DH tarihinin gelmiş geçmiş küfür tarihini kırdın .

Trolluk ve fakeliğinle nekadar övünsen azdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: squ@dron

hayır fakat ışık hızına ulaşılırsa zaman yavaşlatılabilir.Zamanda yolculuk ile ilgili bir paradoks vardır;
    mesala düşünün zaman makinesiyle geçmişe gidiyorsunuz ve babanızla anneniz evlenmeden önce annenizi öldürüyorsunuz,bu gidişata göre sizde doğamayacaksınız ve geleceği etkilemiş olacaksınız.Ama acaba bu olay olduktan sonra gelecekte var olacak mısınız?
    Zaman çizgisi teorisi denen bir şey bar hocam tam açıklayamam bir araştırın

El psy congroo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evrenin başından beri varolan enerjinin sabit olduğunu ve hiçbir şekilde kaybolma veya artma olmadığını düşünürsek, enerjinin korunumu yasasından, şuanda bulunan herhangi bir cismi geçmişe göndererek veya geçmişte olmasını sağlayarak başlangıçta E=0 olan evrenin enerjisini E=0+cisimin enerjisi olarak değiştirmiş yahut da E-cisimin enerjisi=0 olacak şekilde yasayı bozmuş olacağımız için kabul görmez bir düşüncedir.

Okuduğum üniversitenin, fizik profesörünün açıklaması bu şekilde (en azından hazırladığım kadarıyla.)

Kolay gelsin :)

• hayatta imkansız vardır.insan her düşündüğünü yapamaz.
    ayrıca zaman bize göre var kendi algımız üzerinden gerçekliği değiştiremeyiz.
  • bilim daha zamanın ne olduğunun %5 ini bile çözmüş değil ki makinasını yapıcak.
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Hocam zamanın ne olduğunu eski yunandan beri biliyoruz.
    Bilimi güneş sistemimizi samanyolunu vs. kasdediyorsanız bilmediğimiz artık çok az şey kaldı.

Ha uzay sonsuzluk vs düşünüyorsanız 1000 ışık yılı uzağa gitmek vs . Bunlar sadece ütopyadan öte değil.
  • Çekilen her fotoğraf veya video insanların ileriki tarihlerde onlara bakmak suretiyle geçmişe gitmelerini sağlar.

Dünya üzerinde teknolojinin ilerlemesi ile ulaşımda kolaylıklar ve hız arttığı içinde bence zamanda ileri gitmiş oluyoruz.

Misal, yürüme ile 1ayda gidilecek yere kağnı ile 3haftada at ile 2 haftada otomobil ile 1gunde uçak ile 1saate gidiyoruz.

Peki yürüme ile gidilerek 1ayda vardiğimiz yerdeki değişimlerin birçoğundan habersiz oluruz. Ama uçak ile gidilecek 1saatlik sürede kalan zamanların değişimine tanik olmuş oluyoruz. Zamanda ileri gitmek yaşanacak bir süreyi o süreden önce yaşamak olduğunu düşünür isek ulaşım araçlarımız aslında bizi zamanda ileri götürmektedir.

Ama genel manada bize empoze edilen bir Zaman makinasının olacağına ben ihtimal vermiyorum.
    Hem kimin zamanina gideceğiz? İnsanların hayatları birbirine bağlı ise geleceğe gidilmesi gidenin gittiği anda yok olacağını da düşünür isek geleceği direk değiştirir.

Hatta böyle bir makinanin bulunması bile gidilebileceğini varsaydigimiz geleceği direk değiştirir.

Geçmişi de akıp giden film kareleri gibi görür isek dönüp en baştaki kareleri tekrar izlemek kolay görünür ama Zaman için hiç kolay değildir. Akip giden zamanın hızına erişip hatta onun önüne geçmek için nasıl bir enerjiye ihtiyaç vardır benim aklım almıyor.
    Hadi yakaladık diyelim müdahale etme durumumuz olmaz. Nasil ki çekilmiş filmi tekrar tekrar izlesekte değişen bir şeyin olmayacağı gibi gecmiside tekrar görmekten başka Bir olayı olmayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 21 Ekim 2019; 20:15:24 >

• Yapılamaz bu kadar net. Böyle bir şey imkansız.
  • Zaman kesinlikle vardır denilen şeyler üretilmiş ama Zamanın B teorisi Zaman denilen akışın sadece insanın yanılgısı(ilüzyon) olmasından bahseder. Zamanın A teorisine göre zaman vardır ve zamansal bir yolculuk teorik olarak mümkün olabilir ama Zamanın B teorisi doğruysa ki -şayet doğru olduğunu düşünüyorum- zamansal yolculuk mümkün değil. Einstein'in Genel Görelelik Kuramı tam olarak desteklemese de dolaylı bir yoldan destekliyor B kuramını. Zamanın herkese göre eşit olmaması ve göreceli olması ilüzyon sanrısını güçlendirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 21 Ekim 2019; 20:36:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kruegerfred

Hocam zamanın ne olduğunu eski yunandan beri biliyoruz.
    Bilimi güneş sistemimizi samanyolunu vs. kasdediyorsanız bilmediğimiz artık çok az şey kaldı.

Ha uzay sonsuzluk vs düşünüyorsanız 1000 ışık yılı uzağa gitmek vs . Bunlar sadece ütopyadan öte değil.
    alaka yok bahsettiğin şey evren zaman ayrı bir kavram nasıl oluştuğuna dair en ufak somut bilgi yok halen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 21 Ekim 2019; 20:35:5 >
  • İlk yerli zaman makinesi 2020'de inşallah

•  ZAMAN MAKİNESİ YAPILABİLİR Mİ?

Der ve giderim:)
  • arog da yapılmıştı hocam. Zaman, ileri veya geri hiçbir şekilde alınamaz. Bizler mekandan ziyade zaman içerisinde hapsolmuş varlıklarız. Işık hızında gitsen bile zaman akar, zamanı sadece ölçersin elle tutulur değil ki evirip çeviresin ileri geri alabilesin. Zaman hayatın kaynağıdır. Elimizde olsa da zamanın aktığı yere gidip yön verebilsek! Mantıksal olarak zaten hatalı dedeni öldürsem meselesi falan.
  • Eğer zaman makinası yapılsaydı şimdiye kadar gelmişlerdi :)

Gelecekte de yapılamayacak çünkü gelen giden olmadı. Bizim bildiğimiz kadarıyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VR_27 -- 21 Ekim 2019; 22:22:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanda yolculuk yapılması ütopyadan ileriye gidemez. Bir insan geleceğe nasıl gidebilir ki ? Olmayan bir geleceğe ? Geçmişe gitsen bu sefer paradokslar oluşacak. Ama zamanı yavaşlatmak teorik olarak mümkün olabilir belki. Bizim zaman diye adlandırdığımız kavram bilmem kaç milyon yıl km uzaklıktaki bir galakside farklı şekilde işler. Burada geçen 20 yıl orada 2 saate denk gelebilir mesela. Böylelikle zamanı yavaşlatmış olursunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Özgürkan911

Zaman konusunda Albert Einstein'ın bir teorisi var;

"Madde ışık hızına yaklaştığında zaman onun için yavaşlar, ışık hızına geldiğinde zaman onun için durur, ışık hızını geçtiğinde de zaman gerilemeye başlar"

Bu teori kısmen deneylerle ıspatlanmıştır. Şöyleki; 2 adet saat saniyesine kadar herşeyi aynı olmak koşuluyla alınmış. ve bu saatlerin biri dünya üzerinde sabit herhangi bir noktaya ve diğeride çok süratli bir jet uçağına konulmuş! Jet son sürat havada bir müddet seyahat etmiş. Ve geri geldiğinde jette olan saatin yerde olanınkinden daha geride olduğu gözlemlenmiş!
    Buradan çıkarılacak sonuç ışık hızına kısmen de olsa yaklaşmış olan jet için zaman Einstein'ın teorisinde olduğu gibi yavaşlamıştır! Şuan ki teknoloji Eistein'ın teorisini tamamen ıspatlamaya yetmemektedir.

Ama bana sorarsanız bu teoride yanlış olan bir şeyler var! Şayet ışık hızında zaman duracak olsa, ışığın saniyede 300.000 km gibi bir hıza sahip olmaması gerekir! (yani hız kavramını aşmış olur) Bu da demektir ki ışık geleceğe nakletmez yani görmemizi sağlayan ışık duramayacağı için o zaman dilimide kalması gerekir. Oysaki ışık için zaman durmuyor. ve böyleyse cisim için de durmaz! ( maddenin ışık hızında enerjiye dönüşme olayına girmiyorum, onun da deneyi yapılmış)

Kanaatimce zamanda yolculuk olamaz! Nedeni; zaman diye tarif edilen olgunun aslında var olmayıp sadece insanlar tarafından araç olarak kullanılmak üzere icat edilmesindendir! asıl var olan eskimedir. ve bu mekan farklılıklarında değişim gösterebilir.
    Deney bencede hurafeden ibaret. Zaman bizim olcme aracimiz oldugu kismina katiliyorum. Metre gibi birsey.

Ama zamanin tanimi bile göre farkli sekillerdede olabiliyor mesela atom saati. (Parcaciklarin titresme sayisiyla olculuyordu tam hatirlamiyorum)

Kuantum dolanikligi meseleleri ise gercekten zamanda geriye gitme durumlarini aciklayabilecek tek şey ve bunun ispatlandigi yönünde deneyler okudum. (İki elektronun birbiri ile iletisim halinde olmasi) (elektronun bir yerden yok olmadan baska bir yerde gorunmesi bir nevi isinlanma ve zamansal kirilma)

Bu isler karisik isler benim aklim almiyor. Kutle cekimiyle zaman iliskisi varki hele ondan hicbirsey anlamiyorum mantikli gelmiyor.
    Cocukluktan beri duydugum ikizlerden birnin isik hiziyla hareket eden bir aracta 10 yil gidip gelmesi. İkizinin dunyada 10 yas yaslanirken kendisinin 10sn gecmis gibi hissetmesi. Bence seyahat edenin atomlarinin enerjiye donusmesini hesaplamiyorsa oldukca sacma. Tabi bu enstain doneminde yasamis bohr vs birsuru ustad varken simdilerde astrofizikci onca adam varken buna benim sacma demem tamamen benim gerizekaliligimdandir

• quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Zamanda yolculuk yapılması ütopyadan ileriye gidemez. Bir insan geleceğe nasıl gidebilir ki ? Olmayan bir geleceğe ? Geçmişe gitsen bu sefer paradokslar oluşacak. Ama zamanı yavaşlatmak teorik olarak mümkün olabilir belki. Bizim zaman diye adlandırdığımız kavram bilmem kaç milyon yıl km uzaklıktaki bir galakside farklı şekilde işler. Burada geçen 20 yıl orada 2 saate denk gelebilir mesela. Böylelikle zamanı yavaşlatmış olursunuz.
    Kutle cekimiyle alakali.mesele galiba iste bu nasil aciklaniyor biraz anlatsaniz. Ortamin ilmi seviyesi artsa.

Ben bahsettiginiz seyin kismen dunayda yasandigini biliyorum. Hormonal dengenizin degismesi dusunce ve duyusal alginizi artirip zamani yavaslattigi anlar yasamissinizdir. Evet zaman algidir. Konumuz ama yavaslatma degil. Yinede zamani anlamamiza yaraya bilir

• wttM W kullanıcısına yanıt
    Okudugum en saglam yorum.
    Ama kuantum işi bozuyor üstad

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.