Şimdi Ara

ZAMAN MAKİNESİ YAPILABİLİR Mİ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
357
Cevap
3
Favori
44.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kısa ve Öz: Zamanı yavaşlatabilirisiniz ama geçmişe gidemezsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sessizyolcu_61

Kuran'da kıyametle alakalı bazı ayetler,olup bitmiş gibi basedilir.Yani zaman bizim için bir algıdır ve Allah'a göre herşey olup bitmiştir.
    Şimdiii;
    Madem ki herşey olup bitmiştir,eğer yapılmışsa kıyamete kadar bu zaman makinesinin birileri tarafından yapılıp geçmişe yolculuk yapmış olması gerekirdi
    Öyle ya tek zaman bizim yaşadığımız zaman mı,veya kainatta tek bir zaman boyutu mu var?
    Günümüze kadar hiçbir kimse bugüne gelip de zaman makinesini icat ettiğini söylememişse bu makine kıyamete kadar yapılmamış demek olabilir
    En azından bu makineyi icat eden kişi geçmişe yani bugünlere veya bizim geçmişimize gelmemiştir
    Eh kainatın son döneminde olduğumuza göre bir tahminle bunun kıyamete kadar olmayacağını veya zamanın yetmeyeceğini anlamış oluruz.

Hocam naptınız siz Yukarda bazı arkadaşlar belirtmiş, siz yıldızlara baktığınızda şuanki hallerini görmezsiniz, ne kadar ışık yılı uzaklıktaysa o kadar yıl önceki halini görürsünüz. Yani şuan belkide o yıldız yok olmuştur ama biz hala onu bir kaç yıl boyunca varmış gibi görmeye devam ederiz çünkü görüntüsü uzayda bulunduğumuz konuma daha yeni ulaşmıştır. Siz aslında yıldızlara bakarak bir anlamda zaman yolculuğu yapıyorsunuz, o yıldızın geçmiş halini canlı görüyorsunuz ama değiştirme imkanınız olabiliyor mu bu görüntüyü ? Zaman makinesi (?) diye bir alet bulunsa bile bu bir düğmeye basıp geçmişteki insanlarla konuşabilme, muhabbet edebilme imkanı sağlaması mümkün değil. Sadece o anda oluşan görüntülere erişebiliriz, tabi mümkün olabilirse... Ya da ışığa yakın hızda hareket ederken zamanı yavaşlatma durumu var bir de tabi. Yani bir zaman makinesi bulunsa bile gelecekten kimse gelip meraba ben zaman makinesini buldum gelecekten (yani daha oluşmamış görüntüden) geliyorum demesi mümkün değil. Ancak şöyle çok fantastik bir teori olabilir, olduğu var sayılan paralel evrenlere bir yolla (belkide solucan delikleri?) yolculuk yapılabilirse o zaman bizimle paralel görüntüyü paylaşmayan maddelerle etkileşime geçebiliriz.

• ben şimdi zamanda geri gidip yanlışlarımı düzeltemeyecek miyim yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: GurkanLee

Zamanı yavaşlatmak için ışık hızına kadar çıkmana gerek yok! Az da olsa yavaşladığı gözlemleniyor zaten zamanın. deneyleri de yapılmış. Ama dediğin gibi paradoks oluşuyor. Ben doğamiycaksam anne babamı nasıl öldürebilirim. (güzel örnek)
    Bir ihtimal belki zaman denen kavram durdurulabilinir! O da ışık hızını fazlasıyla geçtiğinizde olur bence. Çünkü evren okadar büyük ki ışık bile milyon yılda ancak belli bir kısım kat edebiliyor.
    (bugün gece gördüğümüz yıldızlardan bize gelen görüntü milyon yıl öncesine aittir! Güneş ışınları bile bize bir kaç dakika sonra ulaşıyor)
    Zamanın durması demek eskime (yaşlanma) olayını sıfıra indirmek demektir. Yani bu olayıda insan bünyesi algılayamıycağı için siz hariç çevrenizin müthiş bir şekilde hızlanması gibi görünür

bilir kişi

• quote:

Orijinalden alıntı: musty81

Zaman makinası ne türk öğrenci buluşlarından biri mi
    otomatik zaman makinası butona bastığınızda şuradan gazeteniz çıkıyor. :D

Çarpıcı bir noktaya değinmişsin
  • Zamanda geriye gitme hiç olmayacak. Eğer olsaydı hani gelecekten gelen ziyaretçiler nerede.
    Öyle birşey olsaydı var ya saniyede binlerce zaman yolcusu gelirdi dünyaya.Sonsuz bir zaman diliminden gelecek ziyaretçi sayısının da sonsuz olması gerekirdi bu durumda. Herkes anasını babasını kurtarmaya , ölmelerini engellemeye gelirdi ya da sayısal lotoyu kazanmaya gelirdi.
    Zamanda ileriye gitmek te aslında olmayacak ama sizin zaman algınız yavaşlar ise (zamanın yavaşlaması yani) o zaman geleceğe gitmiş gibi olacaksınız işte.
    Bunun bir limiti olacağını düşünüyorum ben.Yani "zaman en fazla şu kadar yavaşlatılabilir ya da hızlandırılabilir" gibi olacaktır o iş bence.
  • zaman makinesi yapılabilirmi geleceğe gitmek evet olabilir bunun için ışık hızını yaklaşmak gerekir ama enisteina göre bir trenin içinde hareket eden gözlemcinin hızı trenin hızı + artı kendisinin hızıdır bununla nedemek istedim inşsan saniyede 300.000km hızla giden bir makine yapmaası imkansıza yakın ama sn 1.000km(tabi bunun için bile yüzlerce yıl beklemek gerekir) giden bir araç yapması okadarda imkansız değil şimdi makineden 300 tane yapılıp birbirinin içinde döndüğünü düşünün içinede bir tane gözlemci koyun gözlemcinin hızı toplamada 300.000 km olmazmı ??? geçmişe gitme konusu karışık ben bi konuyla ilgili bir yazı yazdım ama şaçmalaya yakın birşeydi herneyse olay bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HacktivistPenguen -- 18 Kasım 2012; 10:12:19 >
  • geçmişe veya geleceğe gitmek imkansızdır o kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaman iç içe girmiş çarklar gibidir !

ZAMAN MAKİNESİ YAPILABİLİR Mİ?

çarkların merkezi o güneş sisteminin yıldızıdır !

örneğin uzayda siz güneş sistemi dışına çıkarsanız hiper uzaya çıktığınız anda ! zaman yavaşlar !

bu açıdan bilmem kaç ışık yılı uzaklıktaki bir yere uzaydaki zamanınız ile dünyadaki kol saatinize göre 1 saniyede gidebilirsiniz !

ama arkada bıraktığınız görsel imgelerin izlenmesi milyonlarca yıl sürebilir. !

yani gök yüzüne baktığınız yerler aslında aynadaki geçmişinize baktığınız ve geçmişin izlerini gördüğünüz yerler olabilir. !

çünkü hiper uzayda zaman yoktur.

zamanda geçmişe gitme konusuna gelir isek

işte bu noktada hayatın her karesinin bir film karesi olduğunu var saymanız gerekir ki

bunu kanıtlayamadığınız sürece sebep sonuç kuramına göre mantıklı olmayacaktır.

einştan kuramlarına gelir ise kuramlar A yıldızı güneş sistemi ile B yıldızı güneş sistemi arasındaki ışık kayması hesaplarına göre bir matematik hesabıdır. ama bu denklem içinde hiper uzayda zamanın olmayışı nedeniyle ışığın
    hiper uzaydaki davranışından %100 emin olamayacağımız için teori hatalıdır.

dahası zaten ışık hızına çıktığınız zaman bu hıza ulaşacak enerji kütle konumu koruyan bir etki oluşturur
    aynı güneşin merkez çekirdeğindeki merkez çekimi misali işte o anda zaten madde atomu parçalanmaz bir şekilde
    kendi varlık zamanını oluşturur ise belli bir yıldıza göre var olan zaman akışından daha yavaş bir zaman akışı elde etmek mümkün olabilir ama bu sadece geleceğe gitmeye yarayan bir teknoloji olacaktır !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 19 Kasım 2012; 5:53:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurtl

geçmişe veya geleceğe gitmek imkansızdır o kadar.

Tam olarak açığa kavuşmamış bir konu hakkında kesin yargılarda bulunamassın ayrıca neye göre kime göre imkansız arkadaşım @ozgurtl

@playstyle aslında bakıldığında geleceğe gitmek yapılan acılamalara göre geçmişe gitmeye göre daha imkanlı ama şöyle bir şey söyleyeyim geçmişe gitmek geleceğe gitmekten farklı
    bana göre geçmişe gitme olayı kuantumla acıklanabilir ama şöyle bir sıkıntı var kuantumdada acıklanması gereken problemler olmasına rağmen geçmişe gitme olayı kuantumla acıklanabilir örnek olarak bir gözlemci düşünün gözlemcinin bir aynaya baktığında kendinin bir kaç nano sn önceki halini görür gözlemcinin belirli bir mesafeden kendine baktığını düşünün oda kendinin bir kaç nano sn önceki halini görecek ama bilinç ortak olduğu için gelecek ve geçmiş (gözlemcinin) bilinecek tabi üzerine uzun süre konuşulacak bir konu düşünmeye devam :D

• yapılabilirsede yapılmayacak. Çünkü yapılsa büyük ihtimal gelecekten gelenler olmuştu ve dünya bambaşka bir yerdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: GurkanLee

Zaman konusunda Albert Einstein'ın bir teorisi var;

"Madde ışık hızına yaklaştığında zaman onun için yavaşlar, ışık hızına geldiğinde zaman onun için durur, ışık hızını geçtiğinde de zaman gerilemeye başlar"

Bu teori kısmen deneylerle ıspatlanmıştır. Şöyleki; 2 adet saat saniyesine kadar herşeyi aynı olmak koşuluyla alınmış. ve bu saatlerin biri dünya üzerinde sabit herhangi bir noktaya ve diğeride çok süratli bir jet uçağına konulmuş! Jet son sürat havada bir müddet seyahat etmiş. Ve geri geldiğinde jette olan saatin yerde olanınkinden daha geride olduğu gözlemlenmiş!
    Buradan çıkarılacak sonuç ışık hızına kısmen de olsa yaklaşmış olan jet için zaman Einstein'ın teorisinde olduğu gibi yavaşlamıştır! Şuan ki teknoloji Eistein'ın teorisini tamamen ıspatlamaya yetmemektedir.

Ama bana sorarsanız bu teoride yanlış olan bir şeyler var! Şayet ışık hızında zaman duracak olsa, ışığın saniyede 300.000 km gibi bir hıza sahip olmaması gerekir! (yani hız kavramını aşmış olur) Bu da demektir ki ışık geleceğe nakletmez yani görmemizi sağlayan ışık duramayacağı için o zaman dilimide kalması gerekir. Oysaki ışık için zaman durmuyor. ve böyleyse cisim için de durmaz! ( maddenin ışık hızında enerjiye dönüşme olayına girmiyorum, onun da deneyi yapılmış)

Kanaatimce zamanda yolculuk olamaz! Nedeni; zaman diye tarif edilen olgunun aslında var olmayıp sadece insanlar tarafından araç olarak kullanılmak üzere icat edilmesindendir! asıl var olan eskimedir. ve bu mekan farklılıklarında değişim gösterebilir.

Bana cok sacma geldi. Saat zamani olcmuyorki. Saat kendine verilen gorevi yapiyor .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şöyle bir şey olabilirmi.

Biz zaten tv izlerken internet kullanırken sesimizi, görüntülerimizi falan başka yerlere iletebiliyoruz. Eğer maddeyi atomlarına parçalayıp karşı taraftada birleştirebilen bir makine yapabilirsek.Başka zamanlara gidebiliriz mi :D ?
  • Henüz gelen olmadı. Demek ki henüz bulunamadı.

Bu arada gelip de haberin olmadıysa demeyin, insan muhakkak ki belli eder. :))
  • yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 26 Kasım 2012; 8:23:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk_mehmet

ayrıca şöyle bişey düşünebilirmiyiz?oluşan görüntülerin hepsi gözümüze ulaşan ışıkla olmuyor mu?görüntü sonra yok oluyor ama nereye gidiyor?görüntüler ışık enerjisi ile olmuşmuyormu? eee hiç bir madde/enerji yok olamaz.demek oluşan görüntüler de bi yerlere gidiyor ama biz göremiyoruz o zaman?

Okuduklarım içinde en mantıklısı
  • Zaman makinası diye bir şey olsa ve ben o zaman makinesini bir arkadaşımın yanında kullansam, bu sırada arkadaşım iphone ile ilgileniyor olsa, geçmişe gittiğimde steve jobsu öldürsem, iphone arkadaşımın elinden bir anda puf diye yok mu olacak? Ayrıca ben arkadaşımın yanında zaman makinesini kullandığımda ben bir anda puf diye yok mu olcam? Ben geçmişe gittiğimde, diğer insanların durumu hala aynı mı olacak? Yani ben geçmişteyken onlar olmam gereken zaman da hala her şeyin olması gerektiği gibi mi yaşayıp gidecekler?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Zaman makinası diye bir şey olsa ve ben o zaman makinesini bir arkadaşımın yanında kullansam, bu sırada arkadaşım iphone ile ilgileniyor olsa, geçmişe gittiğimde steve jobsu öldürsem, iphone arkadaşımın elinden bir anda puf diye yok mu olacak? Ayrıca ben arkadaşımın yanında zaman makinesini kullandığımda ben bir anda puf diye yok mu olcam? Ben geçmişe gittiğimde, diğer insanların durumu hala aynı mı olacak? Yani ben geçmişteyken onlar olmam gereken zaman da hala her şeyin olması gerektiği gibi mi yaşayıp gidecekler?

cevap veriyorum :D bana göre eğer bir zaman makinesi kullanıyor olasaydın geçmişe gittiğin zaman arkadaşının yanında puf diye yok olmazdın ve geçmişe gittiğinde steve jobsu öldürseydin arkadaşının elindeki iphone yok olmazdı durum şu eğer sen geçmişe yolculuk yapmış olsaydın senin bilincine saip görüntün geçmişe gider di bi nevi kopyan eğer sen geçmişe steve jopsu oldurseydin zaman da ayrı bir kol açılır ve o gelecekte steve jops olmaz doğal olarak iphone da olmazdı kısacası sen geçmişe gidip geçmişi değiştirsen senin geldiğin gelecek değişmez sadece zamanda ayrı bir kol açılır ve sen o geleceği yaşarsın bu arada gelecekteki sen geçmişe gittiğinin farkında olur mu olmaz mı orası ayrı bir konu ve daha önceki entry lerimde de bahsettiğim gibi bu kuantumla açıklanabilir bana göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HacktivistPenguen -- 26 Kasım 2012; 19:10:02 >

• bu zaman kavramı kafamda bir cok soruyu sormamı saglıyor. ve nedense hıcbır teori bu sorularıma yanıt veremıyor.

siz bir ısıksınız diyelim.ve sizin arkanızdaki 2. ısıkda sizden 1 sanıye gerıde basladı yoluna.yani siz ondan 1 sanıye ondesınız. fakat ona gore sız eskidiniz. yani 1 sanıye gecmıssınız.eınstein ve teorisi ısık hızına ulasıldıgında zamanın durdugunu soylemekte.
    simdi asıl noktaya gelelim. 2 mizde bır ısık kaynagından bır sanıye aralıklarla cıktık. fakat ısık hızında hareket ettıgımız ıcın, eınsteina gore zaman ıkımız ıcınde cıktıgımız anda durdu.yanı cıktıgım an, kaynaktaki bır duvar saatınde 10:00 gosterıyor dıyelım. benden sonra cıkan ıcınse 10:01 gosterecek. ve buzaman artık bızım ıcın durmus oldugundan, bu zamanı yasıyormus gıbı olcaz.teori boyle soyluyor degılmı.
    peki ya ben bı anda kendımı, ısıgın hızından kurtarsam, yanı fren yapsam ve arkamdakı ısıkla bır olsam, ben bunu yaparken, bı anda tum hızımı durdurdugumu soylersek ve arkamdakı ısıgı yakaladıgımı soylersek, ben arkamdakı ısıgı yakalamadan once, kendı hızımı durdurdugum anda, duvar saati neyi gosterıyor???.10.00 benım ıcın duran zamandı, 10:01 ise arkamdakı ısıgın durmus olan zamanıydı.bız kaynaktaki duvar saatine gore ise 10:53 gosterene kadar yol aldık. tam bu anda ben arkamdakı ısıgı yakalamak ıcın, hızımı bır an durdurdum. benım ıcın zaman arkamdaki ısıgın zamanımıdır? yoksa duvar saatininmi?????????yani 10:00 tam bu ortadaki anda 10:01 mi oldu yoksa 10:54 mü?????......

ben ve arkamdakı ısık trılyonkere trılyon ısık yılı seyahat ettik.ve ben ondan sonra bu hareketi yaptım. ben sayahatım boyunca 10:00 dayım. arkamdaki ısıkda 10:01. fakat bızım cıktıgımız kaynakdaki duvar saati ,kendine trılyon kare kez devir atlattı.tam bu anda ben ve arkamdaki ısık durduk. bızım ıcın zaman 10:02,,03,,,04 diyemi gitmesi lazım, yoksa kaynaktaki duvar saatinin zamanınamı atladık.

eger bu sorunun cevabı 10:01 e atladınız ise eınstein ve teorisi doğru soyluyor.
    ama eger bı anda duvar saatının zamanına atlamıs isek, isac newton dogru soyluyor.
    yanı aslında zamanı bız ne kadar durdursakta KENDIMIZE GORE!!!!!, aslında zaman durmuyor. benım ısık hızında buyuk yollar katedıp, zamanı durmus gıbı gorsemde. aslında zaman hıc durmadı.yani bu da şu anlama geliyor, newtonun dedıgı gıbı ZAMAN EVRENSEL BİR OLGUDUR ASLA DEĞİŞMEZ!!!!

evet degıstıgını görduk. ısıkla gıttık ve zaman durdu. ama kıme gore? evrenın tum maddeleri ıcın gecen bır zaman var ve bız onumu durdurduk? hayır! bız sadece kendımızı oyle hıssettik.sadece hıssetmıs olmamız, zamanı durdurdugumuz anlamına gelmıyor.ve ben teorık olarak.

cünki 10:00 da duruyorum ama 10:53 kadar zaman gectı aslında. kaynaktakı duvar saati boyle soyluyor.
    tam o anda hızımı tamamen durdurdugumda, en kucuk an bıle olsa, hızmı sıfır yaptıgımda, bır hızım olmadıgı ıcın kaynaktakı duvar saatının zamanına dondum. fakat bu ısı yaptıktan hemen sonra,arkamdakı ısgın hızına ulastım. ve onla hareket ederken ,gene zaman durdu.ona gore duran zaman 10:01 di. simdi de ben 10:53 den 10:01 e gecmıs bır yolculuk yapmıs olamam. cunkı ben 10:53 u yasarken, ısıgın hızına tekrar ulastım .ve o an zaman durdu. sımdı arkamdakı ısık ve ben bırız. aynı yerdeyız. fakat bana gorede,ona gorede, bız aynı zamanı yasamamız gerekırken, teorıye gore ben 10:53 o 10:01 i yasaması lazım. ama aynı yerde durgunuz artık ve aynı mekandayız. şartlarımız artık aynı. sizce suan hangı zaman doğru?

galiba newton haklı diyerek sonlandırıyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esaretin Nedeni -- 27 Kasım 2012; 1:43:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cevaba123

bu zaman kavramı kafamda bir cok soruyu sormamı saglıyor ve nedense hıcbır teori bu sorularıma yanıt veremıyor.

1. siz bir ısıksınız diyelim.ve sizin arkanızdaki 2. ısıkda sizden 1 sanıye gerıde basladı yoluna.yani siz ondan 1 sanıye ondesınız fakat ona gore sız eskidiniz yani 1 sanıye gecmıssınız.eınstein ve teorisi ısık hızına ulasıldıgında zamanın durdugunu soylemekte.
    simdi asıl noktaya gelelim 2 mizde bır ısık kaynagından bır sanıye aralıklarla cıktık fakat ısık hızında hareket ettıgımız ıcın eınsteina gore zaman ıkımız ıcınde cıktıgımız anda durdu.yanı cıktıgım an kaynaktaki bır duvar saatınde 10:00 gosterıyor dıyelım benden sonra cıkan ıcınse 10:01 gosterecek ve buzaman artık bızım ıcın durmus oldugundan bu zamanı yasıyormus gıbı olcaz.teori boyle soyluyor degılmı.
    peki ya ben bı anda kendımı ısıgın hızından kurtarsam yanı fren yapsam ve arkamdakı ısıkla bır olsam ben bunu yaparken bı anda tum hızımı durdurdugumu soylersek ve arkamdakı ısıgı yakaladıgımı soylersek ben arkamdakı ısıgı yakalamadan once kendı hızımı durdurdugum anda duvar saati neyi gosterıyor???.10.00 benım ıcın duran zamandı 10:01 ise arkamdakı ısıgın durmus olan zamanıydı.bız kaynaktaki duvar saatine gore ise 10:53 gosterene kadar yol aldık tam bu anda ben arkamdakı ısıgı yakalamak ıcın hızımı bır an durdurdum benım ıcın zaman arkamdaki ısıgın zamanımıdır yoksa duvar saatininmi?????????yani 10:00 tam bu ortadaki anda 10:01 mi oldu yoksa 10:54 mü?????......

ben ve arkamdakı ısık trılyonkere trılyon ısık yılı seyahat ettik.ve ben ondan sonra bu hareketi yaptım ben sayahatım boyunca 10:00 dayım arkamdaki ısıkda 10:01 fakat bızım cıktıgımız kaynakdaki duvar saati kendine trılyon kare kez devir atlattı.tam bu anda ben ve arkamdaki ısık durduk bızım ıcın zaman 10:02,,03,,,04 diyemi gitmesi lazım yoksa kaynaktaki duvar saatinin zamanınamı atladık.

eger bu sorunun cevabı 10:01 e atladınız ise eınstein ve teorisi doğru soyluyor.
    ama eger bı anda duvar saatının zamanına atlamıs isek isac newton dogru soyluyor.
    yanı aslında zamanı bız ne kadar durdursakta KENDIMIZE GORE!!!!! aslında zaman durmuyor benım ısık hızında buyuk yollar katedıp zamanı durmus gıbı gorsemde aslında zaman hıc durmadı.yani bu da şu anlama geliyor newtonun dedıgı gıbı ZAMAN EVRENSEL BİR OLGUDUR ASLA DEĞİŞMEZ!!!!

evet degıstıgını görduk ısıkla gıttık ve zaman durdu ama kıme gore evrenın tum maddeleri ıcıng ecen bır zaman var ve bız onumu durdurduk? hayır bız sadece kendımızı oyle hıssettik.sadece hıssetmıs olmamız zamanı durdurdugumuz anlamına gelmıyor.ve ben teorık olarak.

cünki 10:00 da duruyorum ben ama 10:53 kadar zaman gectı aslında kaynaktakı duvar saati boyle soyluyor.
    tam o anda hızımı tamamen durdurdugumda en kucuk an bıle olsa hızmı sıfır yaptıgımda bır hızım olmadıgı ıcın kaynaktakı duvar saatının zamanına dondum. fakat bu ısı yaptıktan hemen sonra arkamdakı ısgın hızına ulastım ve onla hareket ederken gene zaman durdu.ona gore duran zaman 10:01 di simdi de ben 10:53 den 10:01 e gecmıs bır yolculuk yapmıs olamam cunkı ben 10:53 u yasarken ısıgın hızına tekrar ulastım ve o an zaman durdu sımdı arkamdakı ısık ve ben bırız aynı yerdeyız fakat bana gorede ona gorede bız aynı zamanı yasamamız gerekırken teorıye gore ben 10:53 o 10:01 i yasaması lazım ama aynı yerde durgunuz artık ve aynı mekandayız şartlarımız artık aynı sizce suan hangı zaman doğru?

galiba newton haklı diyerek sonlandırıyorum...

Saatlere fazla kapılma bence daha çok örnek ver, ben ışık hızında gidiyorum ve kolumda saat var ışık hızına ulaştığımda saatimde durur ve yaşlanma sürecim biter. Sonra tekrar dünyaya döndüğümde herkes ölmüş olur bense hepsine kazık atmış olurum. Paragraf başlıklarında büyük harf ile başla noktalama işaretlerinden sonra boşluk koyarak tekrar büyük harf kullan ve biraz daha gündelik yaşamdan örnek ver ki anlamamız kolay olsun bu konulara meraklıyım ama gerçekten yazını okurken zorlanıyorum ve anlamam mümkün olmuyor.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.