Şimdi Ara

Zaman Rolesi Özel bağlantı Şeması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Merhaba Arkadaşlar.
    8 Aylık bir kızım var evde zil çaldığında hemen uyanıyor. Bende onun için birşeyler yapmak istedim. Elektrik bilgim çok fazla yok, bu nedenle yardımcı olabilirseniz memnun olurum.

Yapmak istediğim şey kısaca şöyle.

Ben zile bastığımda zaman rolesi devreye girerek (Mcb-9 aldım) yakklaşık 30sn boyunca içeride odalara bağladığım lambaların yanık kalmasını istiyorum.
    Ek bir adaptör daha kullanarak mühürlenen enerjiyi beslemek istedim yapamadım.
    Ben Zile bastığım sürece ışıklar yanıyor. Elini çekince sönüyor. Sanırım benim hatam mühürleme işleminde.
    Bana bir bağlantı şeması ile sorumun çözümünü anlatabilirseniz çok sevinirim.

• Bağlantısını tam anlayamadım,, hinede benim fikrim şu yönde,,
    zilden 220v alıp zaman rölesine giriyorsunuz, zaman rölesinin çıkış kontağınada evdeki lambayı bağladınız...
    Mühürleme yapınca, rölenin dışarı verdiği kontrol, tekrar röleye besleme yapacağından, hatta bu şekilde çıkışı girişe bağlamış gibi oluyorsunuz, enerjilendiği anda mühür kalkana kadar çalışır.

Başka arkadaşlar daha iyi bir çözüm bulabilir,,
    Bu iş zaman ayarlı çalışan merdiven lambası devresi ile daha net yapılabilirdi belki,
    devreye devamlı 220v geliyor, anahtara basınca, 220v ile lambayı belirlenen süre yakıyor.. burada birşey dikkatinizi çektimi,, devrenin belli bir süreyi sayması için, devamlı enerji girişi gerekiyor.

İçimden birses diyorki,, bu zaman rölesine 220v sabit girilir,, kontak çıkışınada kontrol edilecek sistem bağlanır,
    ve ayrıca zaman rölesinde bir sinyal giriş ucu olmalı, burasıda zil anahtarından gelen komutu gireceğiniz yer...

zaman rölesi hep devrede, biri zile bastı komutu gönderdi, 30sn saydı ve çıkışı kapattı, birdahaki sinyal için bekliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 6 Şubat 2017; 13:11:52 >

• Zil Trafosu 15V
    Bende 12V Lambalar aldım.
    Tetiklemeyi Zil Trafosu başlatacak. Kişi Zile basacak.
    Devamlı Enerji için 15V bir adaptör daha var elimde onuda ekteki resimde olduğu gibi bağladım.
     Zaman Rolesi Özel bağlantı Şeması

Zil Trafosu 15V olduğundan sistemin düşük gerilim ile çalışması gerekiyor.
  • güzel konu takipteyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.