Şimdi Ara

Zamanında 2500 TL verdiğimiz telefonun rezalet şarj süresi (YENİ SS EKLENDİ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
2.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer buyukluğu sizin için önemli değilse ıphone 6 plus öneririm hocam internette çok takılmadığım zaman 2 gün 7 saat gibi bir kullanım almıstım yoğun kullanımda ise kullanım en az 8 oluyor ki gerçekten iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 8.2 den 5s sattim ve 6 ya gectim. Aralarinda fark var biraz daha iyi 6 ama sizin durumda bir sorun var, vakit bulabilirseniz bir appstore a gosterin yoksa garantiniz varsa yollayin, cihaz degisimi yapilsin

• quote:

Orijinalden alıntı: theknife

Ben 8.2 den 5s sattim ve 6 ya gectim. Aralarinda fark var biraz daha iyi 6 ama sizin durumda bir sorun var, vakit bulabilirseniz bir appstore a gosterin yoksa garantiniz varsa yollayin, cihaz degisimi yapilsin

Batarya sıkıntısında pil mi değişiyor yoksa cihaz mı?

• Herhangi bir arizadan dolayi servise cihaz verdiginizde, cihaz swap cihazlarla degistiriliyor. Garantiniz bittiyse ucret karsiligi pil degisimi yaprlar. Swap cihaz: sifir olmayip sifir ayarinda cihazdir. Serviste degil, apple uretimi fabrikalarda sifirlanarak degisim yapilan cihazlar

• quote:

Orijinalden alıntı: theknife

Herhangi bir arizadan dolayi servise cihaz verdiginizde, cihaz swap cihazlarla degistiriliyor. Garantiniz bittiyse ucret karsiligi pil degisimi yaprlar. Swap cihaz: sifir olmayip sifir ayarinda cihazdir. Serviste degil, apple uretimi fabrikalarda sifirlanarak degisim yapilan cihazlar

swap cihazın ne olduğunu biliyorum 1 yıl önce batarya ve power tuşundan 4S'imi garantiye göndermiştim swap cihaz göndermişlerdi teşekkür ederim, benim forumda gördüğüm bazı konularda sorun sadece bataryadaysa bataryayı değiştirip gönderiyorlar diye okumuştum yedek bir cihaz bulduğumda garantiye göndermeyi düşünüyorum kastamonuda yaşadığım için apple store'a gitmem şuan için mümkün değil.
  • Bence normal, bende iPhone 6 var. Çok yoğun telefon kullanırım tümgün. 7 saatte bitiyor şarjı
  • quote:

Orijinalden alıntı: dbmaster

Bence normal, bende iPhone 6 var. Çok yoğun telefon kullanırım tümgün. 7 saatte bitiyor şarjı

4 saat bile olmayan kullanım süresi nasıl normal olabilir? 5s çıkalı kaç sene olduda bu kadar çabuk öldü bataryası? 5 yıl önce çıkan ip4 bile benim telefonumdan daha iyi batarya performansı sunuyor.

• Arkadaşlar 8.2'ye dönmeme rağmen tekrardan fotoğraflar uygulaması arkaplanda aşırı derecede şarj yemeye devam ediyor ne restoreyle ne de fotoğrafları ve uygulamayı silmekle çözemedim yardımlarınızı bekliyorum
     Zamanında 2500 TL verdiğimiz telefonun rezalet şarj süresi (YENİ SS EKLENDİ)

• Arka planda uygulama yenileyi kapattığınız halde neden hala arka plan olarak kullanıyor ki bunda da bir iş var bence telefonda sıkıntı var hocam yoksa bu kadar düşük kullanım almanız anormal bir durum. 5s kullanan diğer arkadaşlarıma bakıyorumda 5 saatten aşağı kullanım alan görmedim hiç.

• quote:

Orijinalden alıntı: imjustreal

Arka planda uygulama yenileyi kapattığınız halde neden hala arka plan olarak kullanıyor ki bunda da bir iş var bence telefonda sıkıntı var hocam yoksa bu kadar düşük kullanım almanız anormal bir durum. 5s kullanan diğer arkadaşlarıma bakıyorumda 5 saatten aşağı kullanım alan görmedim hiç.

bende anlayamadım 8.3'e geçtikten sonra başladı 8.2'ye döndüm sorun devam ediyor önceden yoktu böyle bir sorun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İşsiz Güçsüz

quote:

Orijinalden alıntı: imjustreal

Arka planda uygulama yenileyi kapattığınız halde neden hala arka plan olarak kullanıyor ki bunda da bir iş var bence telefonda sıkıntı var hocam yoksa bu kadar düşük kullanım almanız anormal bir durum. 5s kullanan diğer arkadaşlarıma bakıyorumda 5 saatten aşağı kullanım alan görmedim hiç.

bende anlayamadım 8.3'e geçtikten sonra başladı 8.2'ye döndüm sorun devam ediyor önceden yoktu böyle bir sorun.

İşin aksi herkes 8.3 te şarjda artış olduğunu söyledi ve çok çok memnunlar kullananlar bilemedim bence siz cihazı gösterin diyeceğim ama istanbulda değilsiniz sanırım kötü bir durum valla.

• quote:

Arkadaşlar 8.2'ye dönmeme rağmen tekrardan fotoğraflar uygulaması arkaplanda aşırı derecede şarj yemeye devam ediyor ne restoreyle ne de fotoğrafları ve uygulamayı silmekle çözemedim yardımlarınızı bekliyorum

Şimdi size iOS 8 ile iyi bir pil sonucu almanız için yapacaklarınızı yazacağım.

Probleminiz arka plan etkinliği ise;

Öncelikle Ayarlar / Fotoğraf/Kamera bölümüne gelin ve orada açık olan tüm seçenekleri kapatın, özellikle Fotoğraf Yayınım. Sonra Ayarlar/ iCloud'a girin ve Fotoğraflar seçeneği de Kapalı olarak gözüksün. Ayrıca Ayarlar/Genel/ Arkaplanda Uygulama Yenile'yi aktif hale getirin, aşağısındaki tüm programların tiklerini kapatın. Arkaplan aktif iken Home tuşuyla geri dönün, Ayarlar'a girin ve en altta kurduğunuz tüm uygulamalar var. O uygulamaların hepsine tek tek girin ve Arkaplan Etkinliği açıksa kapatın. Çünkü bazı programlar Arkaplanda Uygulama Yenile'de gözükmüyor ve kurulduğunda aktif halde geliyor. Siz hepsine girip kapatacaksınız, sonrasında Arkaplanda Uygulama Yenile'yi kapatın.

Ayarlar/Bildirimler'deki tüm gereksiz programları kapatın.

Ayarlar/iCloud'daki kullanmadıklarınız kapalı olmalı, özellikle iCloud Drive ve Fotoğraflar.

Ayarlar/Ekran ve Parlaklık'a girin Otomatik Parlaklık'ı kapatın.

Ayarlar/Genel/Erişilebilirlik kısmında Kontrastı Artır'a girin ve Beyaz Noktayı Azalt açık olsun, daha flu bir görüntü elde edeceksiniz. Eğer şarjınız daha çok gitsin ve menülerdeki saydamlık benim için gereksiz diyorsanız Saydamlığı Azalt'ı da açabilirsiniz.

Ayarlar/Genel/Erişilebilirlik kısmında Hareketi Azalt kısmına girin ve açın. Telefonun menüsündeki animasyonları kısıtlıyor.

Ayarlar/Mail,Kişiler,Takvimler bölümünde Yeni Verileri Al kapalı olmalı, içindeki ayar Elle seçili olmalı.

Ayrıca Ayarlar/Gizlilik/Konum Servisleri'nde de gereksiz olan programları kapatın ve Her Zaman seçeneği olan sadece Hava Durumu olsun, çünkü Bildirim Merkezi'ne baktığınızda hava durumunu o şekilde yazabiliyor.

Konum Servisleri'nde en altta Sistem Servisleri var; iPhone'umu Bul haricindekileri kapatın, eğer Arkadaş Bul uygulamasını kullanıyorsanız Konumumu Paylaş açık kalabilir.

Ayarlar/Gizlilik içerisinde en altta Tanılar ve Kullanım var, ona girip Gönderme'yi işaretleyin.
    Ayarlar/Gizlilik içerisinde yine en altta Reklam var, Reklam Takibini Sınırla'yı aktif hale getirin.

Ayarlar/Genel/Sınırlamalar'a girin, bir şifre belirlemenizi isteyecek, mesela 1234, tekrar 1234 girip, kullanmadıklarını kökten kapatın. Mesela Siri ve Dikte, AirDrop, Carplay, iBookStore, Podcast'ler.

Ayarlar/Genel/Tarih ve Saat'e girin, Otomatik Ayarla seçeneğini kapatın. Yurtdışına çok çıkan biriyseniz, çıkmadan önce açarsanız bulunduğunuz konuma göre saati belirleyecektir (Konum Servisleri'ndeki Sistem bölümünde Saat'i tekrar aktifleştirmeniz gerekecek).

Ayarlar/Genel/Spotlight Araması'ndaki tüm kullanmadıklarınızın tiklerini kapatın, Kişiler ve Uygulamalar kalabilir. Ana menüde Spotlight kullanıyorsanız kişilere ve uygulamalara hemen ulaşabilmeniz için.

Ayarlar/Genel/Handoff ve Önerilen Uygulamalar'a girin ve hepsini kapatın. Apple bilgisayar kullanmıyorsanız ya da kullanıyorsanız da OS X sistemi olarak Yosemite kullanmıyorsanız, Mavericks veya Mountain Lion kullanıyorsanız, buradaki ayarlar sizin için önemsiz.

Eğer Jailbreak kullanıyorsanız, gereksiz jailbreak tweak'lerinizi kaldırın. Kaynaklar bölümünehttp://ib-soft.net/cydia/ link reposunu ekleyin ve iCleaner Pro tweak'ini indirin. Bu tweak'te + işaretine basın ve Hizmetler bölümüne girin. Orada gereksiz tüm sistem hizmetini kapatabilirsiniz; AirPrint, AssistiveTouch, Çince kablosuz ağlar, Game Center, Günlük dökümleme ve çökme raporu, Güvenli Hizmetler, Havadan yazılım yükleme(OTA), HealthKit, HomeKit, İnternet Paylaşım, PassBook, Sesle Kontrol ve VPN hizmetlerini kapatmanızı öneririm.

Eğer Jailbreak kullanıyorsanız, Rubik tweak'ini kurun. Çünkü Wifi kullanırken Edge ve 3G'i kapatıyor, tanıdık bir Wifi bulamadığında ise açıyor. Tuşları kilitlediğinizde Wifi yoksa, Edge'i açıyor. Tuş kilitini açtıktan 5 sn sonra 3G'e otomatik geçiş yapıyor. Yani 3G kullanırken sürekli 3G açık kalarak şarjı bitirmesini engelliyor.

2008'den beri iPhone kullanan biri olarak umarım iyi şarj sonucu için güzel bir kaynak olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goyus -- 25 Nisan 2015; 8:57:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: goyus

quote:

Arkadaşlar 8.2'ye dönmeme rağmen tekrardan fotoğraflar uygulaması arkaplanda aşırı derecede şarj yemeye devam ediyor ne restoreyle ne de fotoğrafları ve uygulamayı silmekle çözemedim yardımlarınızı bekliyorum

Öncelikle Ayarlar / Fotoğraf/Kamera bölümüne gelin ve orada açık olan tüm seçenekleri kapatın, özellikle Fotoğraf Yayınım. Sonra Ayarlar/ iCloud'a girin ve Fotoğraflar seçeneği de Kapalı olarak gözüksün. Ayrıca Ayarlar/Genel/ Arkaplanda Uygulama Yenile'yi aktif hale getirin, aşağısındaki tüm programların tiklerini kapatın. Arkaplan aktif iken Home tuşuyla geri dönün, Ayarlar'a girin ve en altta kurduğunuz tüm uygulamalar var. O uygulamaların hepsine tek tek girin ve Arkaplan Etkinliği açıksa kapatın. Çünkü bazı programlar Arkaplanda Uygulama Yenile'de gözükmüyor ve kurulduğunda aktif halde geliyor. Siz hepsine girip kapatacaksınız, sonrasında Arkaplanda Uygulama Yenile'yi kapatın.

Ayarlar/iCloud'daki kullanmadıklarınız kapalı olmalı, özellikle iCloud Drive ve Fotoğraflar.

Ayarlar/Genel/Erişilebilirlik kısmında Kontrastı Artır'a girin ve Beyaz Noktayı Azalt açık olsun, daha flu bir görüntü elde edeceksiniz. Eğer şarjınız daha çok gitsin ve menülerdeki saydamlık benim için gereksiz diyorsanız Saydamlığı Azalt'ı da açabilirsiniz.

Ayarlar/Genel/Erişilebilirlik kısmında Hareketi Azalt kısmına girin ve açın. Telefonun menüsündeki animasyonları kısıtlıyor.

Ayarlar/Mail,Kişiler,Takvimler bölümünde Yeni Verileri Al kapalı olmalı, içindeki ayar Elle seçili olmalı.

Ayrıca Ayarlar/Gizlilik/Konum Servisleri'nde de gereksiz olan programları kapatın ve Her Zaman seçeneği olan sadece Hava Durumu olsun, çünkü Bildirim Merkezi'ne baktığınızda hava durumunu o şekilde yazabiliyor.

Konum Servisleri'nde en altta Sistem Servisleri var; iPhone'umu Bul haricindekileri kapatın, eğer Arkadaş Bul uygulamasını kullanıyorsanız Konumumu Paylaş açık kalabilir.

Ayarlar/Gizlilik içerisinde en altta Tanılar ve Kullanım var, ona girip Gönderme'yi işaretleyin.
    Ayarlar/Gizlilik içerisinde yine en altta Reklam var, Reklam Takibini Sınırla'yı aktif hale getirin.

Ayarlar/Genel/Sınırlamalar'a girin, bir şifre belirlemenizi isteyecek, mesela 1234, tekrar 1234 girip, kullanmadıklarını kökten kapatın. Mesela Siri ve Dikte, AirDrop, Carplay, iBookStore, Podcast'ler.

Ayarlar/Genel/Tarih ve Saat'e girin, Otomatik Ayarla seçeneğini kapatın. Yurtdışına çok çıkan biriyseniz, çıkmadan önce açarsanız bulunduğunuz konuma göre saati belirleyecektir (Konum Servisleri'ndeki Sistem bölümünde Saat'i tekrar aktifleştirmeniz gerekecek).

Ayarlar/Genel/Spotlight Araması'ndaki tüm kullanmadıklarınızın tiklerini kapatın, Kişiler ve Uygulamalar kalabilir. Ana menüde Spotlight kullanıyorsanız kişilere ve uygulamalara hemen ulaşabilmeniz için.

Ayarlar/Genel/Handoff ve Önerilen Uygulamalar'a girin ve hepsini kapatın. Apple bilgisayar kullanmıyorsanız ya da kullanıyorsanız da OS X sistemi olarak Yosemite kullanmıyorsanız, Mavericks veya Mountain Lion kullanıyorsanız, buradaki ayarlar sizin için önemsiz.

Eğer Jailbreak kullanıyorsanız, gereksiz jailbreak tweak'lerinizi kaldırın. Kaynaklar bölümünehttp://ib-soft.net/cydia/ link reposunu ekleyin ve iCleaner Pro tweak'ini indirin. Bu tweak'te + işaretine basın ve Hizmetler bölümüne girin. Orada gereksiz tüm sistem hizmetini kapatabilirsiniz; AirPrint, AssistiveTouch, Çince kablosuz ağlar, Game Center, Günlük dökümleme ve çökme raporu, Güvenli Hizmetler, Havadan yazılım yükleme(OTA), HealthKit, HomeKit, İnternet Paylaşım, PassBook, Sesle Kontrol ve VPN hizmetlerini kapatmanızı öneririm.

Eğer Jailbreak kullanıyorsanız, Rubik tweak'ini kurun. Çünkü Wifi kullanırken Edge ve 3G'i kapatıyor, tanıdık bir Wifi bulamadığında ise açıyor. Tuşları kilitlediğinizde Wifi yoksa, Edge'i açıyor. Tuş kilitini açtıktan 5 sn sonra 3G'e otomatik geçiş yapıyor. Yani 3G kullanırken sürekli 3G açık kalarak şarjı bitirmesini engelliyor.

2008'den beri iPhone kullanan biri olarak umarım iyi şarj sonucu için güzel bir kaynak olmuştur.

Alıntıları Göster
    Ne kadar teşekkür etsem az. %100 eminim, her kullanıcı bunları yaptığında epey bi faydasını görecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scorpioleo -- 25 Nisan 2015; 10:20:17 >

• goyus kullanıcısına yanıt
    Hocam hava durumunu dediğiniz gibi yaptım bildirimler ekranında görülmüyor ne yapmam lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RushBerry

Hocam hava durumunu dediğiniz gibi yaptım bildirimler ekranında görülmüyor ne yapmam lazım

Konum Servisleri'nde Hava Durumu Her zaman Açık olarak gözüküyorsa ve Bildirim Merkezi'ne girdiğinizde görünmüyorsa, ana menüye gelip Hava Durumu aplikasyonuna bir girip çıkın. Telefonu kapatıp açın (biliyorsanız hard restart yapın), düzelmesi gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goyus -- 25 Nisan 2015; 15:14:35 >
  • Haftada 1 kez şarj bitirilmeli, telefon kapandıktan sonra şarja takılmalı ve %100 olana kadar dokunulmamalı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RushBerry

Konum Servisleri'nde Hava Durumu Her zaman Açık olarak gözüküyorsa ve Bildirim Merkezi'ne girdiğinizde görünmüyorsa, ana menüye gelip Hava Durumu aplikasyonuna bir girip çıkın. Telefonu kapatıp açın (biliyorsanız hard restart yapın), düzelmesi gerek.

Düzeldi hocam teşekkürler.

• quote:

quote:

Ne dediysen hepsini harfien eksiksiz biçimde yaptım telefon 4s 8.3 bakalım 5 saatlik kullanımdan 6 saati görebilecek miyim ? ☺️

• Benim 5S'in de şarj süresi böyle 3-4 saat kullanım süreli. Telefondan çok memnunum en az 4 sene kullanmak için aldım kullanırım da performansı harika ama henüz 1.5 sene olmuşken bu şarj olayı üzüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: busterr

Benim 5S'in de şarj süresi böyle 3-4 saat kullanım süreli. Telefondan çok memnunum en az 4 sene kullanmak için aldım kullanırım da performansı harika ama henüz 1.5 sene olmuşken bu şarj olayı üzüyor.

Önceki güncellemelerle ne kadar gidiyordu.

Ben şuan Samsung galaxy S6'yla 3,5 saat kullanım süresi alabiliyorum yepyeni cihazdan bu cidden çok sinir bozucu.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.