Şimdi Ara

Zamanında 2500 TL verdiğimiz telefonun rezalet şarj süresi (YENİ SS EKLENDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
2.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim şimdiye kadar iphone'u 4 serisinden beri her seriyi kullanmış birisi olarak iOS 8 ile birlikte böyle bir rezalet görmedim, apple belki bu sefer sunduğu stabilitenin yanında belki birazda şarjı iyileştirmiştir diye düşünüyordum ama yok şarj süreleri her geçen gün berbatlaşıyor, 1 sene önce çok büyük umutlarla belki bu sefer yapmışlardır düşüncesiyle hatta bu kez direk sazan gibi atlamayıp almadan uzun araştırmalarım ve kullanıcı yorumları sonucu gittim 2500 TL'yi bayılıp 5S aldım verdiğim paranın bi önemi yoktu telefonu günlük yaşantımda çok aktif olarak kullanan birisi olarak sırf stabilitesi yüzünden iphone kullanmak zorundayım eğer herhangi bir telefon benim işim olduğunda 1 saniyelikte olsa donma, çökme gibi bir sıkıntı yaşatıp beni zora sokacaksa sadece o telefon değil o markada benim için bitmiştir ama iphone bende donma yada çökmeyle değil şarj süresi yüzün bitti yeniden büyük umutlarla cihazı 8.3'e güncelledim ve öyle bir hayal kırıklığına uğradım ki hesaplamalarıma göre telefonumu günde 6 saatte 1 şarj edip gün içerisinde 4 defa şarja takmam gerekiyor ve ha şimdi şarjı bitecek şimdi nerde nasıl şarja takıcam ben diye korkmaya ve paranoyak olmaya başladım iphone 6 serisi çıktığında almak için apple online store sadece 1 tık uzaktaydı ama bu sefer akıllandım tekrardan 2000 küsür bayılmıycam dedim sadece 1 saat fazla gidiyor diye o telefona o parayı bayılmak hiç içimden gelmedi, lafın kısası sen apple gibi dev bir firmasın telefonu 1 mm incelteceğim diye rezalet bir batarya performansıyla dünyaya sunuyorsun bu telefonu ve bu açıkcası çok gülünç bir durum :)

12.04.2015 - Bu da cevaplardaki tavsiyelere göre alınan şarj süresi (icloud, arkaplanda uygulama yenileme kapalı, parlaklık %60 civarı, tüm gün wifi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İşsiz Güçsüz -- 12 Nisan 2015; 16:01:44 >

• Anlaşılan aşırı yoğun kullanıyorsun cihazı.
    O yoğunluğa sadece ıphone değil hangi cihazı alırsanız alın yine dayanmaz.tavsyem powerbank türevi bir cihaz almanız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu süreler normal değil. Ya telefonu şarjda kullandığınız için pili öldürdünüz yada parlaklık full 3G açık arka planda uygulama yenileme açık maillerde anında ilet açık gibi özelliklerin hepsi açık. Ki bunlar açık olsa bile o şarj süresi normal değil. Telefonu sıfırlayın ve bir kerelik şarjı tamamen bitirin ve %100 olana kadar ellemeyin. Sürekli şarjl tamamen bitirip şarja takmak zarar verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşsiz Güçsüz kullanıcısına yanıt
    Neredeyse aynı süreleri alıyorum hocam bende. Pil ömrünü Gösteren bası programlardan baktığımda hala ful kapasitesi 1500mAh olarak gözüküyor bataryada sıkıntı yok gibi ama neden bu kadar az gittiğini bende anlayamadım. Yakın zamanda garantiye vermeyi düşünüyorum

• Bir diğer konuda bu sabah paylaştım;

Sürüm: ios 8.3
    Geri dönmeyi düşündüğüm sürüm: 8.2 ancak emin değilim

Kullanım;

• quote:

Orijinalden alıntı: a7v8x

Bu süreler normal değil. Ya telefonu şarjda kullandığınız için pili öldürdünüz yada parlaklık full 3G açık arka planda uygulama yenileme açık maillerde anında ilet açık gibi özelliklerin hepsi açık. Ki bunlar açık olsa bile o şarj süresi normal değil. Telefonu sıfırlayın ve bir kerelik şarjı tamamen bitirin ve %100 olana kadar ellemeyin. Sürekli şarjl tamamen bitirip şarja takmak zarar verir.

neredeyse full wifi açık arkaplanda 2-3 uygulama çalışıyor maillerde anında ilet kapalı parlaklık otomatik normal olmadığını bende biliyorum telefona 8.3'ü temiz kurulum şeklinde ipsw dosyasıyla yükledim ayrıca telefonda aşırı derecede ısınma söz konusu bir yerde okumuştum sıcaklık batarya ömrünü azaltır diye acaba bununla alakası olabilir mi? 8.2'de daha iyiydi batarya.

• 4S :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ateistanbul

4S :)

4S gelmiş geçmiş en iyi telefondur gözümde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İşsiz Güçsüz

quote:

Orijinalden alıntı: Ateistanbul

4S :)

4S gelmiş geçmiş en iyi telefondur gözümde.

8.3 yüklemeden önce 7.0.2 vardı ve tamı tamına 6 saat kullanım alıyordum :) yapacak bişey yok.

• Kullanım oranlarına baktım ne sosyal ağ var ne bişi yoğun kullanım da olmamış.

Ama %64 lük tüketimi alan, arka plan etkinliği diye gözüken fotoğraflar olayı çok saçma geldi. Çözümünü bilsem hemen söylerim ama bi terslik var o işte, arkaplanda fotograflar sürekli şarjını yemiş sonucu çıkıyor

• Fotoğraflar Uygulaması arka planda bütün fotoğraf ve videoları iCloud a yüklüyor çok uzun Sürüyor genelde şarjı da içiyor. Kapatıyorum ben hemen. Seçim şansı da vermiyor ne var ne yok yüklüyor. Sildiğim fotoları bari yükleme ya

• quote:

Orijinalden alıntı: brownness

Fotoğraflar Uygulaması arka planda bütün fotoğraf ve videoları iCloud a yüklüyor çok uzun Sürüyor genelde şarjı da içiyor. Kapatıyorum ben hemen. Seçim şansı da vermiyor ne var ne yok yüklüyor. Sildiğim fotoları bari yükleme ya

icloud değil google+ fotoğraf uygulaması üniversite bölümüm ve işim fotoğrafçılık üzerine olduğu için günde 100-150 adet fotoğrafı google+ hesabına yedekliyor ama bu yedeklemenin bu kadar şarj yiyeceğini sanmıyorum
  • Benim gayet iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: İşsiz Güçsüz
    icloud değil google+ fotoğraf uygulaması üniversite bölümüm ve işim fotoğrafçılık üzerine olduğu için günde 100-150 adet fotoğrafı google+ hesabına yedekliyor ama bu yedeklemenin bu kadar şarj yiyeceğini sanmıyorum

Bölümünüz için lazımsa eğer yapacak birşey yok tabi ama sanmamalık bir durum yok, detaylar ortada sırf fotoğrafların arka planda çalışmasının şarja etkisi %64 yazıyor işte orada.
  • Bende 4 yil apple urunleri kullandiktan sonra tovbe ettim bidaha almamaya z3 yada z2 al 1,5 gun garanti kullanim
    Kafa rahat

• Evet şarj süresi iPhoneda cok cok sıkıntı milyonlarca telefon satan bir şirkete sadece Türiye'de degil bir cok ülkeden hata üretilidiği ülkeden şiayetlerin gelmemesi imkansız ancak iPhone senelerdir bu sorunu aşmak icin ugraş veremdi vermiyor bunun acıklamasını bile yapmıyor iPhone icin şarj diye bir sorun yok acaba diyroum iPhone yetkilileri kendi cihazını kullanmıyor mu :)))) bir haber olduklarına gore sorundan ama bu cihazı alırken bu sorunu dikkate alarak alma gerek ben z3 den ip 6 gectim evet z3 şarj suresi cok iyi iyleştirmelerle falan bir bucuk iki gunu tamamlayabilirsiniz ancak elbete onunda bir takım sorunları var o sorunlarla uğraşacagıma şarjla ugraşırım dedim geçtim yani iPhone cihazları alacaklar bilmeli ki yogun kullananlar şarj cihazını yannda taşıyacaklar başka caresi yok..
  • arkadaş yerden göge kadar haklı şarj cok igrenc bir skinti iphone da. hocam bi kaç tavsiyem var
    1-) icloud ı devre dışı bırakın çok lazım değilse çünkü cihaz senin her hareketini kaydedicem diye bi tarafini yirtiyor
    2-) jailbreak kullaniyor iseniz telefonu log off yaptiginizda yani ekrani kapattiginizda 3g yi 2g ye düşüren tweakler var, siz tekrar cihazi uyandirdiginizda 3g hizinda girecek bu gereksiz cihazi yormamizi önleyecek.
    3-) evdeyseniz ve bir wifi agi varsa onu kullanin 3g cihazi cidden cok yoruyor 1 saat erkem bitiyor şarji.
    4-) ekranin parlakligini otomatik belirle yi kapatin siz onu elinizle kontrol edin mümkünse.
    5-) cihaz tam şarj olmadan cihazi şarjdan almayin %100 olduktan 15-20 dk sonra alin
    6-) şarj dayken telefonu uçuş moduna alın daha hizli şarj olacak denendi
    7-) telefon şarjdayken kullanmayin cidden batarya verimini azaltiyor
    8-) orjinsl sarj aleti ve kablosunu kullanin ya da ksliteli ürünler
    simdilik aklima gelenler bunlar ama şarj konusunda icloud ile araniza mesafe koyarsaniz rahatlarsiniz bende bi ara 5s vardi aynen bu dediklerimi yaptim rahat 6-7 saat gidiyordu hatta az söylüyorum 8 falan da oluyordu hatta daha fazla.

• İşsiz Güçsüz kullanıcısına yanıt
    Ateistanbul kullanıcısına yanıt
    ya zaten telefonun pilini %2 ye kadar düşürerek kendin öldürmüşsün. hiç bir zaman bu telefonların pili bitirilmemeli, bitmeden %10 civarında şarja takılmalı. 5 senedir iphone4 kullanıyorum, pili 10 defa belki bitip kapanmıştır ve hala 24 saatten fazla dayanır. bence önce telefonu nasıl kullanmanız gerektiigini ögrenin. o pili o seviyeye getirmişseniz hata sizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 11 Nisan 2015; 19:23:32 >
  • brhmrsln B kullanıcısına yanıt
    bunlara hic gerek yok. pil bitmeden şarja takın. isterseniz 2 dk sonra çıkartın sonra tekrar takın. %100 e kadar dolması sonra bekleme filan uydurulmuş şeyler. bunlar nokia zamanından kalma bilgiler. olay sadece ve sadece pilin tam olarak bitmemesinde. her pil bittiginde pilin ömrü azalır. ardarda 10 kere hergün pil bitip telefon kapanacak hale geliyor, 1 ay sonra telefonumun şarjı dayanmıyor diyorlar. pilin azını burnunu kırıyorlar sonra pile suç atıyorlar.

JB tweaklerinin bazıları stabil olmadıgından pil ömrünü etkiler dogru, ekran parlaklıgı en SON noktaya getirildiginde biraz altına getirilmiş halinin 2 katı enerji harcıyor. en sondan yarım santim altına çekin parlaklıgı. diğer şeyleri nasıl kullanmanız erekiyorsa kullanın. az once soyledigim seyler bile pil dayanma süresini normal kullanımda 20 saatten 15 saate anca düşürür. eğer oyun oynanmadıysa sabahtan aksama kadar telefon şarjı normal şartlar altında yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 11 Nisan 2015; 19:41:42 >

• Usta hastaneye ziyarete gittiğimde kuzenin teli aldım. İnstagram ve facebookta 3 4 dk birşeye baktım %7 şarj yedi 3G de 1 senelik 5s. Şaşkınlıklar içerisindeyim.Birşey daha var 5s in şarj olayı zaten kötüdür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.