İstediğim bir dosyanın istediğim saatte çalışmasını istiyorum.Yani mesela bir script olacak php ile yazılmış.Haftada bir kez veritabanında kullanıcıların son giriş tarihlerini alacak ve eğer üstünden 7 gün geçmişse bu kullanıcıyı silecek.PHP kendime yetecek kadar biliyorum yani bu scripti yazabilirim.Ama her hafta mesela cuma günleri otomatik çalışmasını nasıl sağlarım.Tek yolu cpanel 'den yapmak mı?
Dostum bunu admin paneline ufak bi kod ekleyerek de yapabilirsin
define("GUN",60*60*24); $son_giris; // bu değişken son giriş zamanının UNIX timestamp'ı olmalı .. ( veritabanından almalıyız ..) $gecen_gun = ( time() / GUN ) - ( $son_giris / GUN ); $sorgu = "DELETE FROM uyeler WHERE $gecen_gun > 7"; mysql_query($sorgu);
Gün bazından işleyeceği için hergün bu dosyayı bi kere çalıştırırsan işine yarar yada herhangi bir üye login olurken bu kodu işletebilirsin ... Ama kendi elinle 1 kere çalıştırman güzel olucaktır ;)
kodun mantığı böyle olabilir .. Hatalar varsa yazın ben DH Forumu olarak çözelim ve yeni mantıklar bulmaya çalışalım !
kolay gelsin :)
Kod mantığı böyle fakat arkadaş istediğim saatte çalışssın demiş.Eğer server "Cron Jobs" diye bir özellik destekliyorsa onla çok kolay yapılabilir.
kHuG evet dediğin şeyi ben de düşündüm ama dediğim gibi bu sadece bir örnekti başka işler içinde o scriptin bellirli bir gün ve saatte çalışması gerekiyor..
Bu tarz işler için windows service yazmak daha mantıklı