Şimdi Ara

ZAVALLI ÇOCUK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar size az önce karşılaştığım elzem bir olaydan bahsetmek istiyorum. Hepinizin malumu Suriye'deki savaştan ötürü sınırlarımız mülteci kamplarıyla donatıldı. Bir çok Suriyeli, şehir içlerine dağılarak yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyor. Bunun doğruluğunu yanlışlığını tartışmıyorum, zaman zaman çok kızmış, zaman zaman da empati yaparak onlar adına üzülmüşümdür lakin az evvel karşılaştığım bir hadise beni derinden yaraladı. Epi topu 5 yaşında bir ufaklık.. üzerinde eskimsi muhtemelen daha önce başka birine ait olan parlak grimsi siyahlı, omuzları hafiften kırmızı çizgili bir mont... ayaklarında alalade, eskimiş, sağ ön tarafının derisi soyulmuş bir ayakkabı... başında siyah bir bere... ilk gördüğümde anlayamadım... Söyle bir baktım elinde poşetler var... Arkasından bizim iş yerindeki arkadaşlar yürüyor sonra yanlarına doğru ağır adımlarla yürüyerek hafiften kulak kabarttım, bizim arkadaşlar sipariş vermişler meğer bu mahzun çocukta onları getirmiş, çıkardı bizimkiler parayı ödediler. Sen Suriyeli misin dedi arkadaşlardan biri, Türkçe bilmiyordu muhtemelen, her zaman aşağılarcasına yöneltilen bu kalıp soruyu ezberlemişti belkide... Evet anlamında hafiften kafasını öne doğru eğdi. Aman yarabbim o ne vakar bir duruş, daha beş yaşındasın çocuk, senin parkta oynaman, arkadaşlarınla şakalaşman, gülmen, eğlenmen gerekiyor... Çocuksun sen, sana mı kaldı dünya'nın yükünü omuzlamak, bu kadar ağır bir yükü bu bünye nasıl kaldırsın ki ? Şöyle bir süzdüm çocuğu baştan aşağı parayı alırken, ne aldığı paradan haberi vardı, ne yaptığı alışverişten... Onun derdi sadece ekmekti. Bugünde bir kuru ekmek yersek karnımız doyarsa, şükür diye düşünüyordu , belkide içinden şükrediyordu bir kuru ekmeğe sahip olmanın zenginliğinin bilincinde olmanın hissiyle, kim bilir bugünde ölmedim diye seviniyordu... O ağırbaşlı duruşu görmeliydiniz dostlar, sanki savaş çocuğun içinde yaşanıyordu, ülkesinden koparılıp uzak diyarlara savrulmuş bir gül misali... İnanın insanlığımdan utandım, böyle hayatın a.q diye bağırasım geldi içimden, ulannnnn diye bağırasım geldi, sağı solu tekmelemek, yumruklamak istedim... Sustum, durdum, düşündüm... Düşündükçe gözlerim doldu, ah zavallı çocuk, senin bu durumda olmana biz kendine insan diyen ırk sebep olduk. Hayvanlardan vahşi iradeye sahip, hayvanlardan fazla şehvete sahip, bencil, acımasız bizler.. Bizi affet çocuk, sana bir günde 5 veya 10 lira kazandıracağını düşünerek seni iş sahibi yaptığını söyleyen ve bununla böbürlenecek kadar aşağılık olan bizleri affet. O bakışların, o duruşunu asla unutmayacağım, bana 2 dakika içinde savaşı yaşattın ve 2 saattir yaşattığın yıkım içimde devam ediyor..

İnsanlığı değiştirecek kudretim, iradem yok. Keşke istifamı sunabilseydim....

• csb

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keep calm and çocuğa 5-10 lira ateşle.Olay bitti de durumun olduğu halde yardım etmediysen burada "garibanlar, yardım edilmiyor, hor görüyorlar" diye isyan etmeye hakkın yok.iğneyi kendine batır önce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Emir kullanıcısına yanıt
    5-10 lira çocuğun bir gününü kurtarır belki senide günün kahramanı yapabilir ya sonra ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eriadorkolcusu

5-10 lira çocuğun bir gününü kurtarır belki senide günün kahramanı yapabilir ya sonra ?

Parası olan burs verir, olmayan 5-10 lira verir.Başka biri çıkar iş verir ötekisi iş verir.olay 5-10 lirada değil.Olay hz.ibrahim-karınca hikayesi.
    Bunu düşünmek hayal tabi.Adam olsak içimizde gariban suriyelileri asgari ücretinde altında hemde kaçak çalıştırıp sömüren elemanlar olmazdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çocuk bana zulmediyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.