Şimdi Ara

ZAVOLİ DESTEK PLATFORMU ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
11.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: es035

Selamlar
    2011 yılında 2006 model Honda civic aracıma Zavolli sistem taktırdım. 4 senedir 50.000 km civarı yol yaptım. Son zamanlarda sistem kendini kapatmaya başladı.Bir kere kutup başını söküp taktık. Tekrar çalışmaya başladı.2 hafta sonra tekrar kapandı.Sigortasını çıkartıp takınca tekrar aktif oldu.2 gün önce tekrar kendini kapattı.Ama artık malesef devreye girmiyor. Eku den kaynaklandığı değiştirilmesi gerektiğini söylerler.
    Yazılımsal bir sorunmu vardır.Yada eku tamir olabilirmi.? İllaki değişmesi gerekiyorsa maliyeti ne kadardır.
    Konu hakkında sizden bilgi rica ediyorum.

Sn. es035

Aracınızda kutup başı sökmek suretiyle yapmış olduğunuz işlem, aslına yanlış bir metot olduğunu belirtmek isteriz. Bu hem aracınızın elektronik sistemine, hemde LPG sistemine hasar vermiş olabilir. Bu aşamada LPG Ecu'su değişimi söz konusu olabilir (525,00- TL KDV dahil) Ecu tamiri maalesef yapılmamaktadır.

Fakat aracınıza LPG dönüşümü sonrasında bakım yaptırmamış iseniz önce bakımını ardından ise arıza teşhisinin yapılmasını tavsiye ederiz.

Daha detaylı bilgi ve randevu için, Zavoli İzmir Merkez Servisimizden bilgi alabilirsiniz.

T: 44 44 985
    T:02324585373
    info@zavoli.com.tr

• Size yanlis bilgi vermisim. Kutup basi degil ecu yu sokup tekrar takmislar. Sonrasinda gaz sisteminin sigortasi sokulmus tekrar takilmis. Ayrica aracin ve gaz sisteminin periyodik bakimlari zamaninda yapilmaktadir. Sizin ima etmis oldugunuz bir kullanici hatasi malesef yok.Ecu nun tamir olmamasi bana cok mantiksiz geldi. Konuyu arastirip sizede burada bilgi verecegim. İnternet sitenizi inceledigimde yeni sistem fiyati ile parca fiyatlarini karsilstirdigimizda arada iki katindan fazla fiyat farki cikiyor. Parca degistirecegimize yeni sistam taktirmak daha uygun gelecek nerdeyse. Bu da malesef yedek parca satis politikasindan kaynaklaniyor herhalde...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: es035

Size yanlis bilgi vermisim. Kutup basi degil ecu yu sokup tekrar takmislar. Sonrasinda gaz sisteminin sigortasi sokulmus tekrar takilmis. Ayrica aracin ve gaz sisteminin periyodik bakimlari zamaninda yapilmaktadir. Sizin ima etmis oldugunuz bir kullanici hatasi malesef yok.Ecu nun tamir olmamasi bana cok mantiksiz geldi. Konuyu arastirip sizede burada bilgi verecegim. İnternet sitenizi inceledigimde yeni sistem fiyati ile parca fiyatlarini karsilstirdigimizda arada iki katindan fazla fiyat farki cikiyor. Parca degistirecegimize yeni sistam taktirmak daha uygun gelecek nerdeyse. Bu da malesef yedek parca satis politikasindan kaynaklaniyor herhalde...

Sn. es035,

Tarafınıza herhangi bir ima da bulunmadığımızı ve vermiş olduğunuz bilgiden yola çıkarak, olası arıza tahmini yaptığımızı belirtmek isteriz.

ECU tamirinin tarafımızdan yapılmamasında ki mantık is; aracın elektrik sisteminde oluşabilecek olası bir kısa devreye sebebiyet vereceğinden veya olası diğer hasarlardan kaynaklanmaktadır.

Sizi en kısa zamanda aracınızla birlikte Merkez Servis İzmir'de ağırlamaktan ve sorununuzu çözüme kavuşturmaktan mutlu olacağımızı bilmenizi isteriz.

• İyi günler zavoliturkiye,

İzmir' de yaşıyorum ve 2005 model Megane II Hatchback Triptonik aracım var.

Bu aracıma yakıt tasarrufu amacıyla LPG kiti taktırmayı düşünüyorum.

Otomatik vites araçlarda LPG takılması herhangi bir soruna sebep olur mu??

Benim aracım için hangi LPG kiti tavsiye edersiniz ve fiyatı ne kadar ?

Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: konnichiwa

İyi günler zavoliturkiye,

İzmir' de yaşıyorum ve 2005 model Megane II Hatchback Triptonik aracım var.

Bu aracıma yakıt tasarrufu amacıyla LPG kiti taktırmayı düşünüyorum.

Otomatik vites araçlarda LPG takılması herhangi bir soruna sebep olur mu??

Benim aracım için hangi LPG kiti tavsiye edersiniz ve fiyatı ne kadar ?

Teşekkür ederim.

Sn. konnichiwa

Murat Bey Merhaba,

Öncelikle bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

Zavoli olarak 2005 model Renault Megane II HB, Triptonik vites seçeneğine sahip aracınıza, Zavoli’nin 4 Silindir Alisei/Bora Sıralı Sistem montajını uygun görmekteyiz. Sistem aracınızın Elektronik Kontrol Ünitesi (Electronic Control Unit – ECU) ile %100 uyumlu çalışabilmektedir. Sistem ayrıca aracınızın EKÜ’sünden aldığı bilgileri sentezleyerek LPG için gerekli olan hava-yakıt karışımını ayarlayabilme özelliğine sahiptir. Montaj sonrasında aracınızda herhangi bir performans kaybı yaşanmamaktadır.

Bu sistem ile yakıt harcamalarınızda %45 dolaylarında tasarruf etmeniz muhtemeldir. Sistem 2Yıl yada 100.000km (Hangisi daha önce dolarsa) garantilidir.

Montaj sonrasında Shell Otogaz kullanımında ve garanti koşulları yerine getirildiğinde, aracınızın motor ömrünün daha uzun olacağını da bilmenizi isteriz.

Artık Motorunuz, Zavoli Motor Garanti Sigortası poliçesi ile güvende,

Ayrıca ‘Zavoli Motor Garantisi’ ile artık daha da güvendesiniz. Bu Poliçe 2005 yılı ve sonrasında üretilen araçları kapsamaktadır. 3. Şahıs Sorumluluk Sigortası adı altında aracınız için ayrıca düzenlenecek Zavoli Motor Sigortamız ile Lpg sistemi montajı yapılan aracınızın tesliminden itibaren , 2 Yıl süre ile aracınızın motor aksamı garanti altına alınacaktır.

Bu poliçe ile “Kapsama Alanı” kavramını ortadan kaldırmaktayız. Motorun sadece bazı bölgelerini değil; Yanma odası, subap, subap yatakları, yüzükler, silindir kapak contası vb.. kısaca LPG sistemi kaynaklı motor aksamında oluşabilecek hasarlar 4.000TL bedel ile sigortalanacaktır. 1 Yıllık motor sigortası bedeli 65+kdv, 2 yıllık motor sigortası bedeli 115+kdv’dir. Montaj sonrasında motor garanti belgeniz sms ve mail yoluyla tarafınıza iletilecektir.

İlginiz için tekrar teşekkür eder, iyi günler dileriz;

Daha detaylı bilgi ve bayi yönlendirmesi için iletişime geçebilirsiniz.

T: 44 44 985
    T:02324585373
    info@zavoli.com.tr

• Teferruata girmeden net cevaplar rica edeceğim.

2011 Opel Corsa D 1.4 O.V. A14XER aracım için önerdiğiniz Zavoli sistemi nedir?

Aracın ECU su ile uyumlu çalışmasındaki kasıt nedir?
    Genel uyum mu? yoksa anlık ECU bilgilerinden yola çıkarak gönderilen LPG miktarında - Fakir karışıma düşmemek için- değişiklik yapabilme kabiliyeti mi?

Fakir karışımı önleme sistemi varsa bu iş için LPG mi? yoksa Benzin sarfiyatı mı artıyor?

Cevap için şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sas_sas -- 29 Ağustos 2015; 17:41:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sas_sas

Teferruata girmeden net cevaplar rica edeceğim.

2011 Opel Corsa D 1.4 O.V. A14XER aracım için önerdiğiniz Zavoli sistemi nedir?

Aracın ECU su ile uyumlu çalışmasındaki kasıt nedir?
    Genel uyum mu? yoksa anlık ECU bilgilerinden yola çıkarak gönderilen LPG miktarında - Fakir karışıma düşmemek için- değişiklik yapabilme kabiliyeti mi?

Fakir karışımı önleme sistemi varsa bu iş için LPG mi? yoksa Benzin sarfiyatı mı artıyor?

Cevap için şimdiden teşekkürler..

Sn. sas_sas

Motorunuz LPG dönüşümü için uygundur. Aracınıza Zavoli 4 Silindir Bora OBD II sistem önermekteyiz.

Ecu ile uyumlu çalışması benzinle çalışmasına en yakın verilerin işlenebilmesi anlamını taşımaktadır. Elbette zengin ve fakir yakıt karışımı LPG sistemi tarafından ayarlanabilmektedir. Benzin parametrelerindeki değişkenliklerin aynı şekilde LPG sistemini etkilediğini de belirtmek isteriz.

Fakir yada zengin yakıt karışımında tamamen aracın verdiği kendi parametreler işlenmekte olup LPG sistemi tarafından sadece +-%7'lük bir düzeltme yapılması söz konusudur. Bu aralığın dışında bir veri gelirse LPG sistemi hata olduğunu algılayıp Arıza Lambasını yaktırmaktadır. LPG sistemi tarafından yapılan bu düzeltme eğilimi, optimum düzeyde yakıt tasarrufu elde etmeyi sağlamaktadır.

Zavoli Türkiye
    44 44 985

• Kurban Bayramınızı Kutlarız.
     ZAVOLİ DESTEK PLATFORMU !
  • zavoliturkiye Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba arkadaşlar,

2006 model Skoda Ambiante var. 2010 yılında Zavoli taktırdım. Dört yıl sorunsuz kullandıktan sonra geçen sene araba ilk çalışmada öksürerek çalışmaya başladı.
    Yazın azaldı hatta kayboldu. Kışa girerken artmaya başladı. Işıkkent ZAVOLİ POLARİS LPG servise gittim arabanızın benzin değerleri fakire düşmüş dediler.
    Zavoliyi iptal edip 300-400 kilometre böyle kullanın dediler. Araba ilk çalışmada öksürmeden çalışmaya başladı. Zavoliyi tekrar devreye aldık yine araba ilk çalışmada öksürüyor.
    Otuz saniye sonra ses öksürme kesiliyor. Hatta bugün arabayı üçüncü denememde ancak çalıştırabildim.

Fikriniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: koray1973

Merhaba arkadaşlar,

2006 model Skoda Ambiante var. 2010 yılında Zavoli taktırdım. Dört yıl sorunsuz kullandıktan sonra geçen sene araba ilk çalışmada öksürerek çalışmaya başladı.
    Yazın azaldı hatta kayboldu. Kışa girerken artmaya başladı. Işıkkent ZAVOLİ POLARİS LPG servise gittim arabanızın benzin değerleri fakire düşmüş dediler.
    Zavoliyi iptal edip 300-400 kilometre böyle kullanın dediler. Araba ilk çalışmada öksürmeden çalışmaya başladı. Zavoliyi tekrar devreye aldık yine araba ilk çalışmada öksürüyor.
    Otuz saniye sonra ses öksürme kesiliyor. Hatta bugün arabayı üçüncü denememde ancak çalıştırabildim.

Fikriniz var mı?

Sn. koray1973

LPG sistemimizin devreye alınmasıyla başlayan bir sorun varsa, buji, ateşleme bobini, LPG Regülatörü veya LPG Enjektörlerinin arızalanıp emme manifolduna gaz verme ihtimalleri vardır. Bu durumu tekrar Merkez Servis/İzmirde kontrol ettirmenizde fayda görmekteyiz.

Konuyla ilgili gerekli işlemlerin yapılması için 444 4 985 nolu telefondan randevu almanızı rica ederiz.

En kısa sürede görüşmek dileğiyle.

• Merhabalar;

Aracımdaki zavoli marka lpgde aşağıda paylaşacağım şekilde bir hata oluştu.

Araç lpg ye geçmemekte ve resimdeki gibi ışık araç çalışırken ve kontak kapalıyken bile yanmakta

Nedeni ne olabilir?

İyi çalışmalar.

ZAVOLİ DESTEK PLATFORMU !
  • Merhaba 3008 1.6 vti aracımdaki zavoli kit sürekli benzinle kullanmak istediğimde ve benzine aldığımda stop edip çalıştırtıktan bir süre sonra normal gaza geçiş yapıyor.Sormak istediğim zavolide sürekli benzinde çalışma yok mu her araç çalıştırmada düğmeyle mi benzine alacağız.Teşekkürler.
  • decgial D kullanıcısına yanıt
    Sn. decgial

Paylaştığınız resimde ve ifade ettiğiniz gibi araç LPG sistemine geçmediğini görmekteyiz.

Buna Sebep,

1. Manyetik Valflerden birinde hata olması (tank üstündeki veya gaz valfi üstündeki)
    2. Kutup başından alınan LPG bağlantısında bir gevşeklik, oksidasyon veya akü değişiminde takılmayan kablo...
    3. LPG kablo tesisatında temassızlık, hasar veya kopma...
    4. MAP sesnörü olarak adlandırdığımız manifold hava emişini kontrol eden parçanın arızalanmış olması
    5. LPG hava emiş hattındaki hortumlardan birinin çıkmış olması
    6. Zor bir ihtimalde olsa ECU (elektronik kontrol ünitesi) arızalanmış olması.

Gerekli kontrolleri size en yakın Zavoli Yetkili Bayimize giderek incelettirilmesini tavsiye ederiz.http://www.zavoli.com.tr/tr/bayilerimiz

Zavoli Türkiye
    44 44 985

• ozgurkso kullanıcısına yanıt
    Sn. ozgurkso

Zavoli LPG sistemi takılmış araçlarda ilk önce aracınız benzinde daha sonra LPG'ye otomatik geçiş sağlar. Fakat aracınızı benzinde çalıştırmak için ve benzinle devam etmek istiyorsanız araç seyir halinde iken veya kontağı ilk açtığınızda seçici düğmeyi benzin konumuna alabilirsiniz. Aracınızı stop etmenize gerek yoktur. Aracınızı bir defa seçici düğmeden benzine aldığınızda aracınız bir sonraki çalışmasında da benzinde çalışacaktır. Siz LPG'de çalışması için komut verene kadar bu şekilde devam edecektir.

Fakat aracınızda LPG'den benzine geçmek istediğinizde düğme komut almıyor veya geçişte stop ediyorsa en yakın Zavoli Yetili Bayimize gitmenizi tavsiye ederiz.

Zavoli Türkiye
    44 44 985
  • 2010 model valvematik motor 132 hp Avensis aracıma zavoli sistem lpg takılı şekilde satın aldım.Birkaç defa ayar yaptırdım.Ama sürekli arıza lambası yakıyor.elm 327 ile bağlanıp siliyorum bir kaç gün sonra tekrar arıza lambası yakıyor.Nasıl bir ayar yaptırmamı önerirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seydiekici -- 26 Ekim 2015; 8:56:15 >
  • Seydiekici S kullanıcısına yanıt
    Sn. Seydiekici

Öncelikle OBD test cihazında hangi hata kodunu görüyorsunuz? Bunu bilmek ve üzerinden yol amamız gereklidir. Şayet zengin yada fakir yakıt karışımı olarak arıza lambası yanıyorsa, LPG sisteminde montajdan tutun enjektör ucuna kadar komple kontrol edilmesi gerekmektedir. Son olarak aracınıza uygun yol testi ve ayarı yapılması gerekmektedir.

Ancak aracınızda LPG kaynaklı arıza lambası yanmaması için, en başta OBD'li Zavoli Sistemin takılı olması gerektiğini de belirtmek isteriz.

Zavoli Türkiye
    44 44 985
  • quote:

Orijinalden alıntı: zavoliturkiye

Sn. Seydiekici

Öncelikle OBD test cihazında hangi hata kodunu görüyorsunuz? Bunu bilmek ve üzerinden yol amamız gereklidir. Şayet zengin yada fakir yakıt karışımı olarak arıza lambası yanıyorsa, LPG sisteminde montajdan tutun enjektör ucuna kadar komple kontrol edilmesi gerekmektedir. Son olarak aracınıza uygun yol testi ve ayarı yapılması gerekmektedir.

Ancak aracınızda LPG kaynaklı arıza lambası yanmaması için, en başta OBD'li Zavoli Sistemin takılı olması gerektiğini de belirtmek isteriz.

Zavoli Türkiye
    44 44 985

Arabamın hata kodu vermesini bekledim ve bugün hata kodunu öğrendim.Aracım P0420 Hata kodunu veriyor.
  • Seydiekici S kullanıcısına yanıt
    Sn. Seydiekici

Hata kodu P0420 Katalitik Konvektör arıza koduna ait. Bu hata kodu Lambda Sensörünüzün veya Katalizörünüzün arızalı olduğuu göstermektedir. Konuyla ilgili ilk önce lambda sensörünüzü kontrol ettirmeniz, akabinde katalizörü kamera ile kontrol ettirmeniz ve daha sonrasında aracınızın LPG sistemini sigortasını çıkarttırmak suretiyle yaklaşık 300 KM Benzinde kullanmanızı önermekteyiz. Benzinde kullandığınız süre içerisinde, aracınızın Benzinli Motor Kalibrasyonunu tekrar yenilenmiş olacaktır.

Aracınızda tekrar LPG'yi Yetkili bayilerimizden aktif hale getirmelerini talep ediniz. Düşük karbon salınımı olduğu için için ilerleyen zamanlarda lamda sensörü hata olarak P0420 verdiği görülmüştür.

Afyon, Adana, Ankara, İzmir veya İstanbul'a yakınsanız Zavoli Merkez Servislerimizde işlemlerinizi takip edebiliriz.

Zavoli Türkiye
    44 44 985

• Öncelikle herkese merhaba.
    İkinci el 2006 model Honda civic 1,6 dream otomatik aldım. Üzerinde yeni takılmış simit Zavoli marka lpg kiti var.
    Sorunum şu, lpg göstergesi 4 ışıktan oluşuyor bide çalışıp çalışmadığını gösteren bir lamba var bu kırmızı/sarı/yeşil yaniyor, diğer 4 lamba sarı yanıyor.
    ilk başta 40tl lik gaz doldurdum 2 ışık yandı 190km yol yaptım bitti. (bu kullanışım biraz ağresifti)
    2. sefer dolduruşum yine 40tl lik gaz oldu bu seferde tek diş yanıyor. 55 litrelik tankta 40tl lik yakıt dolumu yapınca tek ışık yanması normalmi?
    İlk defa lpg li araç kullanıyorum bu konuya çok yabancıyım yardımcı olursanız çok sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ike

Öncelikle herkese merhaba.
    İkinci el 2006 model Honda civic 1,6 dream otomatik aldım. Üzerinde yeni takılmış simit Zavoli marka lpg kiti var.
    Sorunum şu, lpg göstergesi 4 ışıktan oluşuyor bide çalışıp çalışmadığını gösteren bir lamba var bu kırmızı/sarı/yeşil yaniyor, diğer 4 lamba sarı yanıyor.
    ilk başta 40tl lik gaz doldurdum 2 ışık yandı 190km yol yaptım bitti. (bu kullanışım biraz ağresifti)
    2. sefer dolduruşum yine 40tl lik gaz oldu bu seferde tek diş yanıyor. 55 litrelik tankta 40tl lik yakıt dolumu yapınca tek ışık yanması normalmi?
    İlk defa lpg li araç kullanıyorum bu konuya çok yabancıyım yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sn. Ike,

Öncelikle şunu belirtmek isteriz. LPG Tankına 40 TL yakıt aldığınızda tank full olarak doluyormu?

Şayet full olarak doluyor ve tek bir yeşil led lamba yanıyorsa, LPG şamandırasında veya seviye sensöründe sorun vardır. 55 LT tank max. 44 min. 38 LT yakıt alması gerekmektedir.

55 LT boş bir tanka 40 TL yakıt aldığınızda bu ortalama tankın 3/1'ni doldurmaktadır. Bu durumda ya tek yada 2 lamba yanması muhtemel ve normaldir. Ancak bilmenizi isteriz'ki Şamandıra sensörü bir mıknatısın mukavemeti ile yakıt seviyesini ölçmekte ve çok sağlıklı veriler yansıtmamaktadır. Bu pompa istasyonu gaz basıncına göre bile değişkenlik gösterebilmektedir.

Dilerseniz, 44 44 985 nolu telefondan satış sonrası hizmetler birimimizden daha kapsamlı ve detaylı bilgi alabilirsiniz.

Zavoli Türkiye
    44 44 985

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.