Şimdi Ara

ZAVOLİ DESTEK PLATFORMU ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
11.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilgilendirme için teşekkürler. Muhtemelen dediğiniz gibi olur 3/1 doluyordur. Fulleyip görmek lazım.
  • herkese selamlar ... benim aracım mazda 323 1.5 familia doch motor 16 v ... zavali sıralı sistem lpg var. bazı kalkışlarda ve belirli sabit devirde giderken tekleme sorunu var sıkıntı be olabilir ???
  • Etire_vhf37 E kullanıcısına yanıt
    Sn. Etire_vhf37

Belirttiğiniz ani kesiklikler; kalkışlarda, sabit devirlerde, yokuş yukarı devir yükseltmelerinde genelde görülmektedir.

Sebeplerini sıralayacak olursak;

1. Akü kutup başı gevşekliği ve LPG bağlantılarının akü üzerindeki kablosundaki gevşeklik,
    2. Ateşleme Bobini,
    3. Ateşleme Bujisi,
    4. Ateşleme Kabloları,
    5. LPG ECU (Elektronik Kontrol Ünitesi)
    6. LPG emniyet sigortası oksitlenmesi/gevşekliği,
    7. LPG Tesisatı.

Bu kontrolleri yaptırdıktan sonra, sorunun çözüme kavuşacağını belirtebiliriz.

Zavoli Türkiye
    44 44 985
  • selamlar 2. el olarak 2009-2012 Mitsubishi LAncer 1.8 otoMATİk veya 2010 -2011 MAZDA 3 Otomatik araçlardan birini almayı planlıyorum..

Alır almaz lpg taktırmak istiyorum ama hangi kiti- nerede- nasıl taktırmalıyım ki en az 100 bin km bana sorun çıkarmadan başımı ağrıtmadan kullanabileyim???

ayrıca LPG sisteminde 3000 devire kadar sadece LPG de 3000 - 4000 devir arası benzin + LPG ile 4000 devir üstü sadece BENZİNLE çalışsın ayrıca pedala tam gaz yüklenildiğinde devirden bağımsız doğrudan BENZİNE geçen bi LPG sistemi istiyorum...

bu saydıkalrım OBD li ve yazılımlı sistemlerle rahatlıkla yapılabilir mi??? araçta pedala basış hızını-basıncını ölçen bi aparat bağlamak gerekir mi???
  • ghostiki kullanıcısına yanıt
    Sn. ghostiki

Belirttiğiniz modeldeki her iki aracada, Zavoli 4 Silindir Bora OBD II Sistem montajımız uygundur.

http://www.zavoli.com.tr/tr/bayilerimiz sekmesinden, Türkiye genelindeki size en yakın bayilerimize ve İzmir, İstanbul ve Adana da bulunan bölge müdürlüklerimize ulaşabilirsiniz.

Belirttiğiniz devir aralıklarındaki benzin kullanımı LPG programından ayarlanabilmektedir. Bu parametreler LPG ECU'suna işlendiğinde otomatik olarak benzin ve LPG geçişlerini sistem kendi yapacaktır.

Ayrıca belirtmek isteriz'ki Zavoli Bora Sistem, yeni nesil bir LPG program ve işlemciye sahiptir. OBD II bağlantısı olan tüm araçlara bağlanılabilir ve aracınızın pedalına bunun için ayrı bir parça taktırmanıza gerek yoktur.

Dilerseniz 44 44 985 nolu telefondan veya info@zavoli.com.tr adresinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Zavoli Türkiye
    44 44 985 (ZVL)

• Sevdiklerinizle birlikte; mutluluk, huzur ve sağlık dolu bir yıl dileriz...

Mutlu Yıllar
     ZAVOLİ DESTEK PLATFORMU !
  • zavoliturkiye Z kullanıcısına yanıt
    clio4 grand tourer 0.9 tce start stoplu aracım için uyumlu kitiniz var mı ? fiyatı ne ? karsta ikamet ediyorum tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyber Cop -- 4 Ocak 2016; 21:38:06 >
  • Sn. osman13

Renault Clio IV 0,9 tce motor yapısına sahip aracınıza henüz LPG dönüşümü yaptırmanızı tavsiye etmiyoruz. Aracınıza uygun Zavoli Sistemimiz mevcut, fakat Ar-Ge çalışmaları devam etmekte olduğu için henüz 0,9 tce motora Zavoli LPG dönüşümü yapılmamıştır.

Zavoli Türkiye
    44 44 985(ZVL)
  • 2005 model 1.6 Golf V araç aldım. Üzerinde Zavoli LPG kiti var. Sarfiyat biraz fazla gibi geldi Ankara'da bakım ve kontrol için nereye gidebilirim ?
  • -AhmtOzdmR- kullanıcısına yanıt
    Sn. -AhmtOzdmR-

http://www.zavoli.com.tr/tr/bayilerimiz/detay/6 sekmesinden Ankaradaki Yetkili Zavoli bayilerimize ulaşabilir veya Ankara Zavoli Polaris Lpg Bölge Müdürlüğüne aşağıdaki adres bilgilerimizden ulaşabilirsiniz.

İvedik Org. San.Bölg. Mürted Sanayi 1333. Cad. (Eski 30.Cad) No: 123
    0312 394 24 83 - 84 - 0312 394 24 66

Zavoli Türkiye
    44 44 985 (ZVL)
  • Selamlar;
    Bilecik Bozüyük'te yaşıyorum. 2012 yılı Şubat ayında Burdur'da Zavoli marka lpg sistemi taktırdım. Aracım 2000 model Astra G. Taktırdığım günden itibaren 2. ve 5. viteste (özellikle 90-100km arası) seyir halinde iken ayağımı gaz pedalından her çekişimde araç gaz yemiyor ya da gaz bitiyormuş gibi silkeleme sorunu ile karşı karşıyayım. Bu sorunu her gaza basıp belli bir hıza ulaşıp pedaldan ayağımı çektikten bir süre sonra yaşıyorum. Aynı sorun benzinde yaşanmıyor. Sadece lpg de yapıyor.

Önce Burdur'da enjektörler değişti, ateşleme bobini değişti, EGR valfi temizlendi ancak sorun yine devam etti. Yazılımsal bir hata olduğu söylendi. Araçta 12.90 versiyonu yüklü fabrika iken fabrika çıkışı olan 10.10 versiyonu ile sorunsuz kullanabileceğim söylendi ama ecu fabrika ayarlarına dönmüyor en son yüklü yazılımın kalıntıları kalıyor dendi ve çözüm bulunamadı. Hangi servise gittiysem problemin klasik sebeplerden yaşandığını söylediler. 2 yıl boyunca egr valfinden tutun, boğaz kelebeği, bujiler, ateşleme bobini, enjektör değiştirme, katalizöre kadar dayanan klasik usta parça değiştirme önerilerini ya dinledim ya da bunlara para verdim.

2013 Haziran ayında Eskişehir bir kaç zavoli servisini dolaşıp servis ve kalibrasyon parası verdikten sonra Aşkın Otogaz'a geçtim. Sorunun yine motorsal sebeplerden kaynaklandığı söylendi. Deneme sürüşlerinde silkelemenin devam ettiğini gördük. Daha sonra TeamViewer ile Ankara merkez Polaris üzerinden ayar atıldı. Önce servisteki kurulu program kaldırılıp tekrar kuruldu sonra araç lpg de çalışır durumda iken, soğuk klima son seviyede ve uzun farlar açık olarak bir ayar atıldı. Tüm dinlediğim ve her seferinde para vermek zorunda kaldığım klasik usta parça değiştirme işlerinin aksine sorun yarım saat gibi kısa sürede çözüldü ve silkeleme ortadan kalktı. Yapılan ayarın arşivde tutulmasını ve herhangi bir durumda referans olmasını istedim ve servisten ayrıldım. Bu işler yapılırken Ankara servisten Sevim Hanım, Uğur Bey ve Süleyman Bey ile yoğun bir telefon trafiği yaşandı.

Bir süre sonra silkeleme sorunu ortadan kalktı fakat , bu ayarları optimize ederken aracım yakıt tasarrufunda azalma ve çekişinde düşüş hissettim. Yani bir yandan sıkıntıdan kurtarırken diğer yandan daha fazla yakıt tüketmeye ve çekişten ödün vermeye başladı. Periyodik olarak sistemin tüm bakımlarını yaptırmama rağmen sorunlar birbirine eklendi. 2. vitesteki silkeleme problemi tekrar başladı.

Son olarak 15.000 bin bakımı ve filtre değişimi için Temmuz 2015'de Eskişehir'e Aşkın Otogaz'a gittim. 2 yıl öncesinin durumunu hatırlatıp, silkelemenin yeniden başladığını, yakıtın arttığını ve çekişteki düşüşü anlattım. Silkeleme için yeni bir ayar atılıp filtre değişti. Silkeleme sorunu ortadan kalkmadığı gibi buna motor arıza ışığı da eklendi. Aracı çalıştırdığımda motor arıza ışığı uyarısı alıyorum. Işık seyir halinde bazen kendiliğinde sönüyor bazen seyir halinde durmaya yakın araç stop ediyor, rolantisi birden düşüyor. Bazen de ışığın söndüğünü görünceye kadar aracı stop edip tekrar çalıştırmam gerekiyor.

Bütün bu anlattıklarımın ışığında Polaris Türkiye ve marka değerini ön planda tutan bir firma olarak sorunumun ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.

*** 2013 hem de 2015 deki yapılan ayarın fotosunu ekliyorum.

• 2013 ayar
  • 2015 ayar
  • blackswarthy kullanıcısına yanıt
    Sn. blackswarthy

Konuyla ilgili aracınızda ekstra bir yazılım olduğunu, ancak bundan öncede sorunun devam ettiğini ve soruna sebep olabilecek tüm noktaları kontrol ettirdiğinizi anlamaktayız.

LPG sistemimizle ilgili sorunuzun takibini ''Öz Konyalılar Otogaz / Eskişehir'' bayimiz üzerinden Murat Usta ile devam etmeyi planlamaktayız.

Bayi iletişim bilgileri;

Öz Konyalıla Otogaz / Eskişehir

Sanayi Çarşısı Polat Alp Sokak No: 72 - 74

0 222 217 47 48 / 0534 336 05 34

Her durumda bizimle, info@zavoli.com.tr veya 44 44 985 nolu telefonumuzdan iletişimde kalabilirsiniz.

Zavoli Türkiye
  • Merhaba, peugeot 1.6 vti 3008 aracımda zavoli alisei kit ve pan enjektörler mevcut. Bütün lpg,benzin bakımları tamam benzinde hiç sorun yok ama lpg de rolanti dalgalanması var.Birden çok bayinize ve bölge müdürlüğünüze gittim sistemi kontrol ediyorlar ayar yapıyorlar her şey normal ama rolantideki dalgalanma çözülmüyor.En son peugeot 1.6 vti motorlar vakumsuz olduğu için rolanti de dalgalanma yapar gibisinden sözler duydum.Size sormak istediğim bu motorlarda rolanti dalgalanmasının çözümü var mı?Lütfen bayimizde aracı kontrol ettirin yazmayın çünkü bir çok kez gittim çözülmüyor sizden beklediğim kesin bir çözümü var demeniz ya da çözüm yok böyle kullan demeniz.Saygılarımla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zavoliturkiye

Sn. blackswarthy

Konuyla ilgili aracınızda ekstra bir yazılım olduğunu, ancak bundan öncede sorunun devam ettiğini ve soruna sebep olabilecek tüm noktaları kontrol ettirdiğinizi anlamaktayız.

LPG sistemimizle ilgili sorunuzun takibini ''Öz Konyalılar Otogaz / Eskişehir'' bayimiz üzerinden Murat Usta ile devam etmeyi planlamaktayız.

Bayi iletişim bilgileri;

Öz Konyalıla Otogaz / Eskişehir

Sanayi Çarşısı Polat Alp Sokak No: 72 - 74

0 222 217 47 48 / 0534 336 05 34

Her durumda bizimle, info@zavoli.com.tr veya 44 44 985 nolu telefonumuzdan iletişimde kalabilirsiniz.

Zavoli Türkiye

Bütün bu anlattıklarımı önerdiğiniz servise yetkili biri olarak aktarırsanız ve kendinizi referans gösterirseniz Özkonyalıları değerlendirebilirim. Daha önceki gidişlerimde de Ankara Polarisin referansıyla gitmişken yarım yamalak sorunu dinleyip üstün körü bir kalibrasyon yapıp başlarından yolluyorlar. Derdimizi anlatamıyoruz bile. Müşterinin derdiyle çözüm odaklı değil basma kalıp bildikleriyle ilgileniyorlar. Bunu defalarca yaşadım. O yüzden bu konuda kesin ve net bir cevap verirseniz ben de çoğu zaman olduğu gibi boşuna git gel yapmamış olurum.

• ozgurkso kullanıcısına yanıt
    Sn. ozgurkso

Aracınızda LPG ayarları ile ilgili bir problem yok ise, Valvetronic motoru olarak tabir edilen (vakum motorunun) parçanın kontrolün yaptırmanız veya boğaz kelebeği olarak tabir edilen parçanın temiz ve adaptasyonunun doğru olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

Şirketimizde bulunan aynı motor yapısına sahip Peugeot 508 model aracımızda bahsettiğiniz sorunu yaşamadığımızı da belirtmek isteriz.

Yine, size yakın olan yetkili bayimize gidip bizimle iletişime geçmenizi ve bizim bağlantı kurarak çözüm bulmamıza olanak sağlayabilmenizi rica edeceğiz.

Zavoli Türkiye
    44 44 985(ZVL)
  • blackswarthy kullanıcısına yanıt
    Sn. blackswarthy

Aracınızla ilgili bayimize bilgi verilmiş olup referansımız ve forum.donanımhaber.com aracılığıyla geldiğinizi Murat Ustaya aktarmanız yeterli olacaktır. Daha önceki bilgilendirmemizdeki Cep telefonu numarasından Ustamız ile gitmeden önce iletişime geçip teyitleşebilirsiniz.

Zavoli Türkiye
    44 44 985(ZVL)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zavoliturkiye

Sn. ozgurkso

Aracınızda LPG ayarları ile ilgili bir problem yok ise, Valvetronic motoru olarak tabir edilen (vakum motorunun) parçanın kontrolün yaptırmanız veya boğaz kelebeği olarak tabir edilen parçanın temiz ve adaptasyonunun doğru olduğundan emin olmanız gerekmektedir.

Şirketimizde bulunan aynı motor yapısına sahip Peugeot 508 model aracımızda bahsettiğiniz sorunu yaşamadığımızı da belirtmek isteriz.

Yine, size yakın olan yetkili bayimize gidip bizimle iletişime geçmenizi ve bizim bağlantı kurarak çözüm bulmamıza olanak sağlayabilmenizi rica edeceğiz.

Zavoli Türkiye
    44 44 985(ZVL)

Ben bu iş çözülmeyince zavoli program kablosu ve programı aldım.3008 1.6 vti 120hp araçlarda zavoli menüsündeki valvetronic seçeneğini işaretlemenin faydası veya zararı olur mu sorunun çözümünde?(İşaretleyince 12 voltu benzin pompasından alınız diye bir uyarı veriyor.)Serviste de bu konuda net bir şey söylenmedi.Teşekkür ederim ilginize.

• ozgurkso kullanıcısına yanıt
    Sn. ozgusko

Belirttiğiniz işlemi Tam Valvetronic motorlarda işaretlemekteyiz (BMW'nin motorlarında) işaretlenen kutucuğunda LPG ecu tesisatında kabloların şemaya göre tam olarak bağlanmış olması gerekmektedir. Sizin aracınızda bu kutucuğun işaretlenmesine gerek yoktur.

Valvetronic motoru kontrol ettirmenizde veya bayimize gitmeden önce 44 44 985 nolu iletişim numaramızdan bizimle iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Zavoli Türkiye
    44 44 985
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.