Şimdi Ara

ZAVOLİ DESTEK PLATFORMU !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
103
Cevap
2
Favori
11.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zavoli LPG SİSTEMLERİ İLE İLGİLİ OLARAK SORU VE SORUNLARINIZI TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜ CEVAPLIYOR !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zavoliturkiye -- 3 Ağustos 2015; 10:59:15 >

• 2014 Corsa 1.2 aracıma yaklaşık 3 hafta önce taktırmıştım. Araçta yol bilgisayarı var. Yalnız yol bilgisayarı bir şeyleri gösteriyor ama LPG yi göstermiyor fakat yine de çalışıyor. Yol bilgisayarının LPG'yi göstermesi için ne yapılması gerek? Kafayı fena halde buna takmış durumdayım. Bana bi çözüm yolu söyleyin lütfen.
  • Sn. kaymak817

Öncelikle bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.

LPG dönüşüm sistemlerinde, aracınızda bulunan yol bilgisayarı özelliği maalesef kullanılmamaktadır. Bu LPG yakıtının birebir ölçülememesi ve buhar fazında işlem görmesinden dolayıdır. Yol bilgisayarında görülen anlık tüketim ve yakıt baz alınarak kat edilen mesafe bilgileri aracın kendi ECU(Elektronik Kontrol Ünitesi) yazılımında belli parametreler dahilinde stabil bulunmasından dolayı görülmektedir. Ayrıca Benzin depo seviye sensörü, ABS sensörü, Krank devir sensörü v.b. diğer sensörlerden ECU'ya gelen sinyaller hesaplanmakta ve tüketim miktarları matematiksel bir işlemden geçirilmektedir. Kontağı açıp ilk çalıştırmanızdan sonlandırıncaya kadar geçen sürede yapılan tüm yakıt hesaplamaları yol bilgisayarınıza yansıyacaktır.

İlginiz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zavoliturkiye -- 27 Temmuz 2015; 12:04:48 >

• zavoli motor sigortası mı garantisi mi veriyor ayrıntılı bilgi verir misiniz. Aracim yeni focus 1.6 125ps. 250km oldu alalı. Hangi lpg sistemi öneriyorsunuz. Subap sorunu yaşar mıyım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sn. osamanos

zavoli olarak Ford Focus 1.6 125 PS motor gücüne sahip aracınıza, zavoli’nin 4 Silindir Alisei/Bora Obd II Sistem (Akıllı) montajını uygun görmekteyiz. Sistem aracınızın Elektronik Kontrol Ünitesi (Electronic Control Unit – ECU) ile %100 uyumlu çalışabilmektedir. Bu nedenle “OBD II Akıllı Sistem” olarak adlandırılmaktadır. Normal Sistemlerden farkı, aracınızın EKÜ’sünden aldığı bilgileri sentezleyerek LPG için gerekli olan hava-yakıt karışımını ayarlayabilme, farklı iklim koşullarında yakıt parametrelerini düzeltebilme, her zaman optimum düzeyde yakıt tasarrufu sağlayabilme özelliğine sahiptir. Akıllı sistemin bir diğer özelliği de, aracınızda LPG kaynaklı arıza lambasını yakmayacak olmasıdır. Montaj sonrasında herhangi bir performans kaybı yaşanmamaktadır. Aracınıza uygun sistemimizin liste fiyatını öğrenmek için tıklayın…

Bu sistem ile yakıt harcamalarınızda %45 dolaylarında tasarruf etmeniz muhtemeldir. Sistem 2Yıl yada 100.000km (Hangisi daha önce dolarsa) garantilidir. Tasarruf hesaplamanızı buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz…

Montaj sonrasında Shell Otogaz kullanımında ve garanti koşulları yerine getirildiğinde, aracınızın motor ömrünün daha uzun olacağını da bilmenizi isteriz.

Kilometreniz Ne Olursa Olsun Motorunuz, zavoli Motor Garanti Sigortası poliçesi ile güvende,

Ayrıca ‘zavoli Motor Garantisi’ ile artık daha da güvendesiniz. Bu Poliçe 2005 yılı ve sonrasında üretilen araçları kapsamaktadır. 3. Şahıs Sorumluluk Sigortası adı altında aracınız için ayrıca düzenlenecek zavoli Motor Sigortamız ile Lpg sistemi montajı yapılan aracınızın tesliminden itibaren , 2 Yıl süre ile aracınızın motor aksamı garanti altına alınacaktır.

Bu poliçe ile “Kapsama Alanı” kavramını ortadan kaldırmaktayız. Motorun sadece bazı bölgelerini değil; Yanma odası, subap, subap yatakları, yüzükler, silindir kapak contası vb.. kısaca LPG sistemi kaynaklı motor aksamında oluşabilecek hasarlar 4.000TL bedel ile sigortalanacaktır. 1 Yıllık motor sigortası bedeli 65+kdv, 2 yıllık motor sigortası bedeli 115+kdv’dir. Montaj sonrasında motor garanti belgeniz sms ve mail yoluyla tarafınıza iletilecektir.

zavoli motor sigortasında montaj kilometre sınırlaması yoktur. Aracınızın LPG dönüşümü sonrasında ise, 1 yıl veya 2 yıl yine kilometre sınırlaması olmaksızın garantilidir. (garanti şartlarına uyulduğu sürece)

İlginiz için tekrar teşekkür eder, iyi günler dileriz;

ZAVOLİ DESTEK PLATFORMU !

• quote:

Orijinalden alıntı: zavoliturkiye

Sn. kaymak817

LPG dönüşüm sistemlerinde, aracınızda bulunan yol bilgisayarı özelliği maalesef kullanılmamaktadır. Bu LPG yakıtının birebir ölçülememesi ve buhar fazında işlem görmesinden dolayıdır. Yol bilgisayarında görülen anlık tüketim ve yakıt baz alınarak kat edilen mesafe bilgileri aracın kendi ECU(Elektronik Kontrol Ünitesi) yazılımında belli parametreler dahilinde stabil bulunmasından dolayı görülmektedir. Ayrıca Benzin depo seviye sensörü, ABS sensörü, Krank devir sensörü v.b. diğer sensörlerden ECU'ya gelen sinyaller hesaplanmakta ve tüketim miktarları matematiksel bir işlemden geçirilmektedir. Kontağı açıp ilk çalıştırmanızdan sonlandırıncaya kadar geçen sürede yapılan tüm yakıt hesaplamaları yol bilgisayarınıza yansıyacaktır.

İlginiz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.

Cevabınız için teşekkürler. Peki OBD2 aleti alsam hani şu bluetoothlu olanlardan. Sonra telefondaki programlardan baksam yine de gazda ne kadar yaktığını göremez miyim?

• Sn. kaymak817

Takacağınız Bluethooth'lu OBDII Test aleti ile aracın ani yakıt kesme, ms (mili saniye) zengin yakıt karışımı, fakir yakıt karışımı oranlarını takip edebilirsiniz. LPG sisteminde yakıt geçişini Lt bazında veya farklı bir matematiksel işlem ile okuma seçeneği (parçası) olmadığından. LPG yakıtı yol bilgisayarınızda maalesef net bir rakam göstermeyecektir.

LPG dönüşümü yapılan araçlarda genelde yol bilgisayarında görülen tüketim miktarına ortalama 2 litre fazlası yakıldığı hesaplanarak tüketim miktarı hesaplanabilir. Yinede bu tahmini bir veri almanızı sağlayacaktır.

Saygılarımızla.
  • Öncelikle burada sizleri gördüğüm için oldukça mutluyum. benim zavoli'yle ilgili ciddi soru işaretlerim var. onları sizinle paylaşmak istedim.

İzmir'de yaşıyorum ve 2014 şubatından beri 2012 opel corsa 1.2 d serisi aracıma arkadaşların da tavsiyesiyle zavoli lpg taktırdım. her şey yolunda gidiyordu. ta ki 2015 nisanına kadar. araba gaz yememeye ve teklemeye başladı.benzindeyken böyle bir sorun olmadı. bu nedenle bornova'daki ege tekniğe gittim. usta enjektörlerin pislendiğini ve bu yüzden ateşlemede sorun olduğunu söyledi. temizlendiğinde sorun kalmayacağını söyledi. peki dedim o zaman temizleyelim. temizlendi ve araç eski haline döndü. 120 tl de temizlik ücreti alındı. bana da opel ya da shell'den benzin alın diye tembih etti. peki dedim ki zaten öyle yapıyordum.

fakat bir hafta önce tekrar aynı sorun olmaya başladı. aldığım yakıttan olabilir diye birkaç gün erteledim. fakat sorun devam etti. ben de dün sorunu halletmek üzere yakınımda olan çiğli'deki çevreci otogaza gittim. çevreci otogaza daha önce yapılan işlemi anlattım. o da "olur mu öyle şey? enjektör temizlenir miymiş? ben enjektör temizliğine inanmıyorum” tarzında konuşmalara başladı. ben de temizlendiğinde düzeldiğini söyledim. neyse pc'ye bağladı aracı 3000 devirde biraz çalıştırdı. sonra laptopu alıp direksiyon başına oturdu ve enjektörlerde sorun olduğunu söyledi. değişmesi gerektiğini söyledi. Fiyat olarak da 125x4= 500 tl’lik bir masraf çıkardı. Ben garantinin devam ettiğini ve sorunun benden kaynaklanmadığını söyledim. Haklı olduğunu ama garanti işinin sıkıntı olduğunu ve bu işi en iyi pınarbaşı tarafındaki zavoli bayisinin yapabileceğini söyledi. Ben de hadi öyle olsun pınarbaşı’na gideyim dedim. (22 km)

bayinin adını hatırlamıyorum ama ileten petrolün hemen yanındaydı. Burada görevli bayan beni karşıladı ve neden lpg’yi ilk taktırdığınız yere (aşkın otogaz/buca- 25 km daha ötede) başvurmadınız diye sordu. Ben de garanti kapsamında olduğunu ve herhangi bir bayiden değişimin yapılmasında bir sakınca olmadığını söyledim. Kabul etti. Çok yoğunuz şu an dedi. Beklerim dedim. Bekledim de. Içecekler geldi hoş beş muhabbet derken usta arabaya baktı. Baktıktan sonar 4 enjektörün üçünde sorun olduğunu fakat değişimin olmayacağını söyledi. Şöyle yaparım böyle yaparım. Onu temizlerim bunu sıkarım 180 tl tutar, senin hatrına 150’ye yaparım dedi. Değişim yapsak da hiç uğraşmasak dedim. Değişimi biz yapamayız dedi. Taktırdığınız yerde şansınızı deneyin dedi. Yapamazsan yarın sabah 8.30 da gel sorunu halledelim dedi. Lafı uzatmadım. Bakalım dedim ve ilk taktırdığım yer olan buca-aşkın otogaz’a gitmeye karar verdim. Çünkü çiğli’de 500’e halledeceğim sorun pınarbaşı’na gelince 150 tl’ye düşmüştü. Mesafe aldıkça bunun daha da düşeceğini umarak buca’ya gitmeye karar verdim. (25 km)

aşkın otogaz’a vardığımda sorunu anlattım. Olanları da anlattım. Neden değişmediklerini sordu. Ben de ona sordum aynı şeyi. Neyse hemen baktı. Evet sorun var dedi. Garantiden bir tane enjektör getirdi ve iş tamamdır dedi. Bu kadar kolay olacağını hiç düşünmemiştim. Sadece bir enjektör değiştirdi. Ben diğerlerinde de sorun olduğunu diğerlerini de değiştirmesini istedim. Eğer sorun olursa tekrar gelmek istemediğimi söyledim. Yok hocam sorunlu olan bu dedi. Lafı uzatmayı beceremediğimden eyvallah dedim. Şimdi araba dünden beri düzgün çalışıyor. Sorun yok. Ama;

izmir’in öğlen sıcağında tam 50 km yol yaptım. İlk gittiğim yerde bir saatten fazla ayakta bekledim. Mekan hem sıcak hem de bekleme salonu olmayan bir yerdi. İkinci yerde güzel karşılandım ama sorunuma çözüm bulamadım. Üçüncü yerde evet sorunum çözüldü ama orası da ilkinden çok farklı değildi. Nisan ayında gittiğim ege teknik’te de sadece bir enjektörün temizliği için 30 tl alındı. Dördü için 120 tl ve yapılmadan önce bana fiyat verilmedi. Sürpriz der gibi bana faturayı çıkardılar. Saflığımdan faturayı da almadım ya neyse.
    Benim anlatmak istediğim eğer türkiye’de marka olmak istiyorsanız bayilerinizin ciddi bir eğitim görmesi gerekiyor.(en azından izmir’de) Siz garanti konusunda onları ne kadar sıkıyorsunuz bilmiyorum ama bu konuda ciddi bir sıkıntı var. Neredeyse bayiler garantiye hiç yanaşmıyor. Ayrıca birbirlerini çekiştiriyorlar. Ben bir eğitimciyim. Bir eğitimciye laf geldiği zaman kendime edilmiş gibi farz ediyorum ama sizin bayilerde bu bütünlük yok. Her usta diğerine sallıyor.

Şimdilik sorunum kısmen çözüldü. Ama ben bu diğer iki sorunlu enjektör değişmeden bu arabaya rahat binemeyeceğim. Bana her an sorun çıkarabilirlermiş gibi geliyor. Yine sorun çıkarsa bu izmir turunu tekrar yapmak istemiyorum. Sizden beklediğim biraz daha özen ve eğitim. Bunu arttırırsanız kurumsal olarak saygın bir yere gelmeniz daha kolay olacaktır. Bayilikleri verdiğiniz yerleri kesinlikle gidip incelemeli, onların müşterisi olmalısınız ki biz kullanıcıların neler yaşadıklarını görebilesiniz. bu olayın şirkete masrafı maksimum 500 tl olacaktı fakat müşteri memnuniyeti sizden daha fazlasını götürecek. siz bunun hesabını yapmışsınızdır fakat bayilerinizin bundan haberi yok.

Daha önceki aracımda başka bir markanın lpg sistemini kullanıyordum. Sadece bakımdan bakıma bayiye gidiyordum. Kullandığım 3 yıl boyunca hiç teklemedi. ama zavolide durum öyle olmadı. Can sıkıcıydı. Çünkü arkadaşların tavsiyesiyle taktırmıştım. Sırf bu sıkıntılar yüzünden ben de arkadaşlarıma zavoliyi önermiyorum. Hatta yakın arkadaşımın yeni corolla’sına başka bir marka taktırması için önayak oldum.

Fazla başınızı ağrıtmadan son olarak şunu söylemek istiyorum. Dün sorunum çözüldü fakat ben ciddi derecede mağdur oldum. Umarım başkaları da aynı sorunları yaşamaz ve ben aynı maceraya tekrar atılmam. Önerilerimin dikkate alınacağını umuyor ve saygılarımı sunuyorum.

İyi çalışmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAY_J -- 29 Temmuz 2015; 14:34:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RAY_J

Öncelikle burada sizleri gördüğüm için oldukça mutluyum. benim zavoli'yle ilgili ciddi soru işaretlerim var. onları sizinle paylaşmak istedim.

İzmir'de yaşıyorum ve 2014 şubatından beri 2012 opel corsa 1.2 d serisi aracıma arkadaşların da tavsiyesiyle zavoli lpg taktırdım. her şey yolunda gidiyordu. ta ki 2015 nisanına kadar. araba gaz yememeye ve teklemeye başladı.benzindeyken böyle bir sorun olmadı. bu nedenle bornova'daki ege tekniğe gittim. usta enjektörlerin pislendiğini ve bu yüzden ateşlemede sorun olduğunu söyledi. temizlendiğinde sorun kalmayacağını söyledi. peki dedim o zaman temizleyelim. temizlendi ve araç eski haline döndü. 120 tl de temizlik ücreti alındı. bana da opel ya da shell'den benzin alın diye tembih etti. peki dedim ki zaten öyle yapıyordum.

fakat bir hafta önce tekrar aynı sorun olmaya başladı. aldığım yakıttan olabilir diye birkaç gün erteledim. fakat sorun devam etti. ben de dün sorunu halletmek üzere yakınımda olan çiğli'deki çevreci otogaza gittim. çevreci otogaza daha önce yapılan işlemi anlattım. o da "olur mu öyle şey? enjektör temizlenir miymiş? ben enjektör temizliğine inanmıyorum” tarzında konuşmalara başladı. ben de temizlendiğinde düzeldiğini söyledim. neyse pc'ye bağladı aracı 3000 devirde biraz çalıştırdı. sonra laptopu alıp direksiyon başına oturdu ve enjektörlerde sorun olduğunu söyledi. değişmesi gerektiğini söyledi. Fiyat olarak da 125x4= 500 tl’lik bir masraf çıkardı. Ben garantinin devam ettiğini ve sorunun benden kaynaklanmadığını söyledim. Haklı olduğunu ama garanti işinin sıkıntı olduğunu ve bu işi en iyi pınarbaşı tarafındaki zavoli bayisinin yapabileceğini söyledi. Ben de hadi öyle olsun pınarbaşı’na gideyim dedim. (22 km)

bayinin adını hatırlamıyorum ama ileten petrolün hemen yanındaydı. Burada görevli bayan beni karşıladı ve neden lpg’yi ilk taktırdığınız yere (aşkın otogaz/buca- 25 km daha ötede) başvurmadınız diye sordu. Ben de garanti kapsamında olduğunu ve herhangi bir bayiden değişimin yapılmasında bir sakınca olmadığını söyledim. Kabul etti. Çok yoğunuz şu an dedi. Beklerim dedim. Bekledim de. Içecekler geldi hoş beş muhabbet derken usta arabaya baktı. Baktıktan sonar 4 enjektörün üçünde sorun olduğunu fakat değişimin olmayacağını söyledi. Şöyle yaparım böyle yaparım. Onu temizlerim bunu sıkarım 180 tl tutar, senin hatrına 150’ye yaparım dedi. Değişim yapsak da hiç uğraşmasak dedim. Değişimi biz yapamayız dedi. Taktırdığınız yerde şansınızı deneyin dedi. Yapamazsan yarın sabah 8.30 da gel sorunu halledelim dedi. Lafı uzatmadım. Bakalım dedim ve ilk taktırdığım yer olan buca-aşkın otogaz’a gitmeye karar verdim. Çünkü çiğli’de 500’e halledeceğim sorun pınarbaşı’na gelince 150 tl’ye düşmüştü. Mesafe aldıkça bunun daha da düşeceğini umarak buca’ya gitmeye karar verdim. (25 km)

aşkın otogaz’a vardığımda sorunu anlattım. Olanları da anlattım. Neden değişmediklerini sordu. Ben de ona sordum aynı şeyi. Neyse hemen baktı. Evet sorun var dedi. Garantiden bir tane enjektör getirdi ve iş tamamdır dedi. Bu kadar kolay olacağını hiç düşünmemiştim. Sadece bir enjektör değiştirdi. Ben diğerlerinde de sorun olduğunu diğerlerini de değiştirmesini istedim. Eğer sorun olursa tekrar gelmek istemediğimi söyledim. Yok hocam sorunlu olan bu dedi. Lafı uzatmayı beceremediğimden eyvallah dedim. Şimdi araba dünden beri düzgün çalışıyor. Sorun yok. Ama;

izmir’in öğlen sıcağında tam 50 km yol yaptım. İlk gittiğim yerde bir saatten fazla ayakta bekledim. Mekan hem sıcak hem de bekleme salonu olmayan bir yerdi. İkinci yerde güzel karşılandım ama sorunuma çözüm bulamadım. Üçüncü yerde evet sorunum çözüldü ama orası da ilkinden çok farklı değildi. Nisan ayında gittiğim ege teknik’te de sadece bir enjektörün temizliği için 30 tl alındı. Dördü için 120 tl ve yapılmadan önce bana fiyat verilmedi. Sürpriz der gibi bana faturayı çıkardılar. Saflığımdan faturayı da almadım ya neyse.
    Benim anlatmak istediğim eğer türkiye’de marka olmak istiyorsanız bayilerinizin ciddi bir eğitim görmesi gerekiyor.(en azından izmir’de) Siz garanti konusunda onları ne kadar sıkıyorsunuz bilmiyorum ama bu konuda ciddi bir sıkıntı var. Neredeyse bayiler garantiye hiç yanaşmıyor. Ayrıca birbirlerini çekiştiriyorlar. Ben bir eğitimciyim. Bir eğitimciye laf geldiği zaman kendime edilmiş gibi farz ediyorum ama sizin bayilerde bu bütünlük yok. Her usta diğerine sallıyor.

Şimdilik sorunum kısmen çözüldü. Ama ben bu diğer iki sorunlu enjektör değişmeden bu arabaya rahat binemeyeceğim. Bana her an sorun çıkarabilirlermiş gibi geliyor. Yine sorun çıkarsa bu izmir turunu tekrar yapmak istemiyorum. Sizden beklediğim biraz daha özen ve eğitim. Bunu arttırırsanız kurumsal olarak saygın bir yere gelmeniz daha kolay olacaktır. Bayilikleri verdiğiniz yerleri kesinlikle gidip incelemeli, onların müşterisi olmalısınız ki biz kullanıcıların neler yaşadıklarını görebilesiniz. bu olayın şirkete masrafı maksimum 500 tl olacaktı fakat müşteri memnuniyeti sizden daha fazlasını götürecek. siz bunun hesabını yapmışsınızdır fakat bayilerinizin bundan haberi yok.

Daha önceki aracımda başka bir markanın lpg sistemini kullanıyordum. Sadece bakımdan bakıma bayiye gidiyordum. Kullandığım 3 yıl boyunca hiç teklemedi. ama zavolide durum öyle olmadı. Can sıkıcıydı. Çünkü arkadaşların tavsiyesiyle taktırmıştım. Sırf bu sıkıntılar yüzünden ben de arkadaşlarıma zavoliyi önermiyorum. Hatta yakın arkadaşımın yeni corolla’sına başka bir marka taktırması için önayak oldum.

Fazla başınızı ağrıtmadan son olarak şunu söylemek istiyorum. Dün sorunum çözüldü fakat ben ciddi derecede mağdur oldum. Umarım başkaları da aynı sorunları yaşamaz ve ben aynı maceraya tekrar atılmam. Önerilerimin dikkate alınacağını umuyor ve saygılarımı sunuyorum.

İyi çalışmalar.

Sn. RAY_J

Öncelikle yaşamış olduğunuz sorunla ilgili firmamız adına yollamış olduğunuz bu mesajı, dikkatle değerlendireceğimizi bilmenizi isteriz.

LPG yakıtlarının farklılığından dolayı, markamızın enjektörlerinin hasar görmesi maalesef mümkündür. Bu dikkat edilmesi gereken önemli bir husus olup ayrıca montaj sonrasında siz değerli müşterimize sunulan Garanti Belgesinde de yer almaktadır. LPG yakıtı kaynaklı hasar gören enjektörler Garanti Kapsamında işlem görmemektedir.

LPG enjektör temizliği, maliyetin daha da artmaması ve en uygun şekilde eski haline getirilmesi için yapılan çalışmadır. Size tavsiyemiz, SHELL OTOGAZ da bulunan katkısız otogaz kullanmanız ve her 6 ay yada 10.000 km LPG filtre bakımlarınızı yaptırmanız yönündedir.

Aracınız ile ilgili tekrar aynı sorunu yaşamanız durumunda 44 44 985 no'lu telefonumuzdan bizlere ulaşarak satış sonrası hizmetler departmanımız ile iletişime geçmeniz yönündedir.

Birlikte uzun kilometreler yapmak dileği ile,

• 2006 model Zafira B Cosmo 1.6 Zavoli lpg easy kit aracım var.Aracımda son birkaç aydır sürekli egzost arıza ışığı yanıp duruyor.Bazen kafasına göre sönüyor ama kısa bir süre içinde tekrar yakıyor.Servis cihaza bağladı oksijen sensörü konum 2 dedi.Fiyatı ise 400 küsur lira orjinal Bosch-GM çok pahalı.Araştırma sonunda Delphi gibi markalar buldum 150 civarı.Ustam ise hiç gerek yok lpg den dolayı şimdi değiştirsen bile yine o ışığı yakar dedi.Siz ne dersiniz ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi historiyst_45 -- 5 Ağustos 2015; 23:17:44 >
  • Usta bende 2000 model 1,6 90bg 206 var bugün öğrendim yarı enjeksiyonlumuş bunlar lpg taktırıcam taktıramıyorum atiker istiyorum ama çiğli gayem otogaz
    ' Olmaz kardeşim bu arabaya takarız ama randuman alamassın diyor ışıklarda beklerken vites değiştirirken ayağını gazdan çektiğin heran araba stop eder rölantide sürekli dalgalanma yaşarsın diyor başka marka istedim olmaz bu arabalar böyle dedi' 3 yetkili servis gezdim 2 si olmaz dedi biri olur dedi sizin sistemde bu motora uygun beni yetkili servis ile akraba etmeyecek sistem varmıdır peşin fiyat nedir teşekkür ederim hayırlı ve bol kazançlar yer izmir
  • quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

2006 model Zafira B Cosmo 1.6 Zavoli lpg easy kit aracım var.Aracımda son birkaç aydır sürekli egzost arıza ışığı yanıp duruyor.Bazen kafasına göre sönüyor ama kısa bir süre içinde tekrar yakıyor.Servis cihaza bağladı oksijen sensörü konum 2 dedi.Fiyatı ise 400 küsur lira orjinal Bosch-GM çok pahalı.Araştırma sonunda Delphi gibi markalar buldum 150 civarı.Ustam ise hiç gerek yok lpg den dolayı şimdi değiştirsen bile yine o ışığı yakar dedi.Siz ne dersiniz ???

Sn. historiyst_45

Gm motor grubuna ait araçlarda genelde bu arıza lambasının yanma sebebi Lamda sensörü arızası, lamda sensör tesisat hattında şase/ark, katalizör arızası (çatlama, dökülme v.s. Egzozcunun tespiti daha doğru olur) veya EGR valfi olarak adlandırılan valfin tıkanmış olmasından kaynaklanmaktadır. Normal bir tamirhanede bu valf temizlettirilebilir ancak bu bazen kesin çözüm olmayabilmektedir. Valfin yenilenmesi söz konusu olabilmektedir. Katkısız Otogaz kullanılmasını tavsiye etmekteyiz. (Ör:Shell AutoGas gibi...)

Arızalı olan sensör yerine mutlaka orjinalinin takılması herzaman için kesin çözüm sağlayacaktır. (Lambda sensörlerinin çalışma aralıkları markaya göre değişkenlik göstermektedir.)

Saygılarımızla.

• Teşekkürler ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KSKcarpediem

Usta bende 2000 model 1,6 90bg 206 var bugün öğrendim yarı enjeksiyonlumuş bunlar lpg taktırıcam taktıramıyorum atiker istiyorum ama çiğli gayem otogaz
    ' Olmaz kardeşim bu arabaya takarız ama randuman alamassın diyor ışıklarda beklerken vites değiştirirken ayağını gazdan çektiğin heran araba stop eder rölantide sürekli dalgalanma yaşarsın diyor başka marka istedim olmaz bu arabalar böyle dedi' 3 yetkili servis gezdim 2 si olmaz dedi biri olur dedi sizin sistemde bu motora uygun beni yetkili servis ile akraba etmeyecek sistem varmıdır peşin fiyat nedir teşekkür ederim hayırlı ve bol kazançlar yer izmir

Sn. KSKcarpediem,

Zavoli olarak Peugeot 206 marka 2000 model 1.6 90 HP gücüne sahip olan aracınıza, Zavoli'nin yeni sistemi olan 4 Silindir Bora Light sistemini önermekteyiz. Sistem yarım grup çalışan benzin enjektörleriniz ile uyumlu çalışabilme özelliğine ve donanımına sahiptir.

Araca uygulanacak olan sistemin liste fiyatı kdv, fatura ve proje dahil: 1700 TL'dir.

Detaylı bilgi ve montaj yönlendirmesi için, Zavoli İzmir Merkez Servisimizden bilgi alabilirsiniz.

T: 44 44 985
    T:02324585373
    info@zavoli.com.tr

• Merhaba. GDİ motorlu 1.6 Hyundai İ30 aracım için LPG kiti araştırıyorum. Aracıma uygun kitiniz var mı? Varsa fiyat alabilir miyim?
    Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erAn_

Merhaba. GDİ motorlu 1.6 Hyundai İ30 aracım için LPG kiti araştırıyorum. Aracıma uygun kitiniz var mı? Varsa fiyat alabilir miyim?
    Teşekkürler.

Sn. erAn_

Zavoli olarak, Hyundai i30 1.6 GDI motor seçeneğine sahip aracınıza, Zavoli'nin 4 silindir Direct Sistem (GDI) montajını önermekteyiz.Sistem %80 LPG %20 benzin tüketimi yaptığını belirtmek isteriz (bu rakamlar sürücü ve yol şartlarına göre değişkenlik gösterebilmektedir.) %20 benzin desteği, araç ilk çalıştırılmasından itibaren devrede olup performans kaybı ve yanma odası soğutma işlemi için kullanmaktadır.

Araca uygulanacak olan sistemin liste fiyatı KDV, fatura ve proje dahil: 3150 TL'dir.

Bu sistemle aracınızı, güvenle, doğaya zarar vermeden, yakıt harcamalarınızda %30 dolaylarında tasarruf etmeniz muhtemeldir. Sistem 2Yıl/ 100.000km (Hangisi daha önce dolarsa) garantilidir.

Artık Motorunuz, Zavoli Motor Garanti Sigortası poliçesi ile güvende,

Ayrıca ‘Zavoli Motor Garantisi’ ile artık daha da güvendesiniz. Bu Poliçe 2005 yılı ve sonrasında üretilen araçları kapsamaktadır. 3. Şahıs Sorumluluk Sigortası adı altında aracınız için ayrıca düzenlenecek Zavoli Motor Sigortamız ile Lpg sistemi montajı yapılan aracınızın tesliminden itibaren , 2 Yıl süre ile aracınızın motor aksamı garanti altına alınacaktır.

Bu poliçe ile “Kapsama Alanı” kavramını ortadan kaldırmaktayız. Motorun sadece bazı bölgelerini değil; Yanma odası, subap, subap yatakları, yüzükler, silindir kapak contası vb.. kısaca LPG sistemi kaynaklı motor aksamında oluşabilecek hasarlar 4.000TL bedel ile sigortalanacaktır. 1 Yıllık motor sigortası bedeli 65+kdv, 2 yıllık motor sigortası bedeli 115+kdv’dir. Montaj sonrasında motor garanti belgeniz sms ve mail yoluyla tarafınıza iletilecektir.

Detaylı bilgi ve montaj yönlendirmesi için, Zavoli İzmir Merkez Servisimizden bilgi alabilirsiniz.

info@zavoli.com.tr

• Merhabalar. 2015 (E) Corsa 1.4 active select otomatik araç aldım. şehir dışı neyse de şehir içinde çok yakacak gibi. Araç kataloğunda Euro 6 Motor olarak geçiyor.
    Subaplar magnezyum mu bilmiyorum LPG uygulanabiliyor mu? motor bloğu delinecek mi? Arıza lambası yanar mı? kısa bilgiler verebilirseniz sevinirim iyi çalışmalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurkan1978

Merhabalar. 2015 (E) Corsa 1.4 active select otomatik araç aldım. şehir dışı neyse de şehir içinde çok yakacak gibi. Araç kataloğunda Euro 6 Motor olarak geçiyor.
    Subaplar magnezyum mu bilmiyorum LPG uygulanabiliyor mu? motor bloğu delinecek mi? Arıza lambası yanar mı? kısa bilgiler verebilirseniz sevinirim iyi çalışmalar.

Sn. gurkan1978

Zavoli olarak 2015 model Opel corsa (E) 1.4 Active Select Otomatik şanzıman yapısına sahip aracınıza, Zavoli’nin 4 Silindir Alisei/Bora Obd II Sistem (Akıllı) montajını uygun görmekteyiz. Sistem aracınızın Elektronik Kontrol Ünitesi (Electronic Control Unit – ECU) ile %100 uyumlu çalışabilmektedir. Bu nedenle “OBD II Akıllı Sistem” olarak adlandırılmaktadır. Normal Sistemlerden farkı, aracınızın EKÜ’sünden aldığı bilgileri sentezleyerek LPG için gerekli olan hava-yakıt karışımını ayarlayabilme, farklı iklim koşullarında yakıt parametrelerini düzeltebilme, her zaman optimum düzeyde yakıt tasarrufu sağlayabilme özelliğine sahiptir. Akıllı sistemin bir diğer özelliği de, aracınızda LPG kaynaklı arıza lambasını yakmayacak olmasıdır. Montaj sonrasında herhangi bir performans kaybı yaşanmamaktadır.

Takılacak olan sistemde benzin desteği verilip supap hasarı oluşma riski indirgenmiştir. Ayrıca aracınızda oluşabilecek motor hasarlarına karşı motor sigortası hizmetimizden yararlanmanızı tavsiye ederiz.

LPG dönüşümünde motor bloğunuz değil, LPG enjektörlerinin yakıt girişi sağlayabilmesi için emme manifoldu delinmektedir.

Tavsiye ettiğimiz sistemde, LPG sistemi kaynaklı arıza lambası yanmamaktadır.

Bu sistem ile yakıt harcamalarınızda %45 dolaylarında tasarruf etmeniz muhtemeldir. Sistem 2Yıl yada 100.000km (Hangisi daha önce dolarsa) garantilidir.

Montaj sonrasında Shell Otogaz kullanımında ve garanti koşulları yerine getirildiğinde, aracınızın motor ömrünün daha uzun olacağını da bilmenizi isteriz.

Artık Motorunuz, Zavoli Motor Garanti Sigortası poliçesi ile güvende,

Ayrıca ‘Zavoli Motor Garantisi’ ile artık daha da güvendesiniz. Bu Poliçe 2005 yılı ve sonrasında üretilen araçları kapsamaktadır. 3. Şahıs Sorumluluk Sigortası adı altında aracınız için ayrıca düzenlenecek Zavoli Motor Sigortamız ile Lpg sistemi montajı yapılan aracınızın tesliminden itibaren , 2 Yıl süre ile aracınızın motor aksamı garanti altına alınacaktır.

info@zavoli.com.tr

• ilginize teşekkür ederim. düşünce aşamasındayım karar verirsem ararım. iyi çalışmalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar
    2011 yılında 2006 model Honda civic aracıma Zavolli sistem taktırdım. 4 senedir 50.000 km civarı yol yaptım. Son zamanlarda sistem kendini kapatmaya başladı.Bir kere kutup başını söküp taktık. Tekrar çalışmaya başladı.2 hafta sonra tekrar kapandı.Sigortasını çıkartıp takınca tekrar aktif oldu.2 gün önce tekrar kendini kapattı.Ama artık malesef devreye girmiyor. Eku den kaynaklandığı değiştirilmesi gerektiğini söylerler.
    Yazılımsal bir sorunmu vardır.Yada eku tamir olabilirmi.? İllaki değişmesi gerekiyorsa maliyeti ne kadardır.
    Konu hakkında sizden bilgi rica ediyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.