Şimdi Ara

Zazaca Kürtçe Değil midir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
1
Favori
11.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: KızıL_Shaman

Zazalar ne Kürttür nede Türktür Madem bizi yakıyolar herkezi birden bu ateşe çekeriz elinizdeki bombanın piminin diğer ucu bizde bilginiz olsun Bizi her platformda insan dışı olarak göstermeyi bırakın tek taraflı saçmalamayı bırakın İnsan gibi yaşamak sıkıyor ise İnsan gibi yaşayacağınız başka yerlere gidin Sizin düşüncenize göre Bozuk yemeği önümüze koymayı kesin !!!!!!!!!!

Kimsenin kimseyi yaktığı yok paranoyaklar sizi kimsenin kimseyi yaktığı yok. Siz kim biz kim yahu? Böyle bir şeymi var, siz bi kere bölünmeyi kendi kafalarınızda yaratmışsınız zaten siz ve biz diyerek, burada kime söz düşer artık. Yaşadığınız akıl tutulmasının bir an önce geçmesi dileğiyle.

• Dersimliler Osmanlıya da Cumhuriyete de isyan etti mi etti.Her devlet kendine isyan eden topluluğu bastırmaya çalışır mı çalışır.Ayrıca Dersimlilerin isyan etmediği ülkede kalmamış.Biraz da kendilerine dönüp sorsunlar biz neden alayına isyan ediyoruz diye.Başka devletin altında yaşıyorsan biraz fedakarlık yapacaksın.
    Konuda ise Zaza lık ile Kürtlüğün alakası yoktur.Birbirlerinden dil olarak etkilenmiş olabilirler normaldir.Her Zaza Alevi değildir.Her Zaza veya Kürt de ayrılıkçı değildir.Her sakallının hacı olmadığı gibi.

Günümüz dünyası asimile dünyası değildir.Dersimlilere de Kürtlere de demokratik hak verilmeli bu hakkını kullanmayıp şiddete başvuranlarında kellesi alınmalı.
  • bende zazayım zazalr kürt değildir ayrı ırktır ama önemli olan hepimiz kardeştir ayrımcılık cahillerin işidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: serboyi

bende zazayım zazalr kürt değildir ayrı ırktır ama önemli olan hepimiz kardeştir ayrımcılık cahillerin işidir

Hocam az kendi Kültürünüzden bahsedermisin Dilinizden vs Aynımı Diliniz Mesela Kürtçe ile ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KızıL_Shaman

quote:

Orijinalden alıntı: serboyi

bende zazayım zazalr kürt değildir ayrı ırktır ama önemli olan hepimiz kardeştir ayrımcılık cahillerin işidir

Hocam az kendi Kültürünüzden bahsedermisin Dilinizden vs Aynımı Diliniz Mesela Kürtçe ile ?

yok hocam bazı kelimeler benzer sadece örneğin ben kürtçe birini konusurken anlayamıyorum ama tarih boyunca zazalar ve kürtler birlikte yaşamış bu yüzden zazaları da kürt sayıyorlar bu yanlış.birde şöyle düşünüyorum tarih boyunca birlikte yaşamışlar 2 ırk pek bi kültür farkı yok sanırsam pek bilgim yok bu konuda açıkcası ama detaylı arastırma yapıp sizi bilgilendircem inş.

• ben zazayım ve ayrı bir ırk olarak görüyorum ama Kendimi Türklere yakın görüyorum ve Türk vatandaşı olmaktanda gurur duyuyorum.ayrıca vatanımıda seviyorum!
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Dersimliler Osmanlıya da Cumhuriyete de isyan etti mi etti.Her devlet kendine isyan eden topluluğu bastırmaya çalışır mı çalışır.Ayrıca Dersimlilerin isyan etmediği ülkede kalmamış.Biraz da kendilerine dönüp sorsunlar biz neden alayına isyan ediyoruz diye.Başka devletin altında yaşıyorsan biraz fedakarlık yapacaksın.
    Konuda ise Zaza lık ile Kürtlüğün alakası yoktur.Birbirlerinden dil olarak etkilenmiş olabilirler normaldir.Her Zaza Alevi değildir.Her Zaza veya Kürt de ayrılıkçı değildir.Her sakallının hacı olmadığı gibi.

Günümüz dünyası asimile dünyası değildir.Dersimlilere de Kürtlere de demokratik hak verilmeli bu hakkını kullanmayıp şiddete başvuranlarında kellesi alınmalı.

isyan felan etmedi dersim özerk bir bölgeydi araştırmadan yorum yapmamanı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: masum koylu

quote:

Dersimliler Osmanlıya da Cumhuriyete de isyan etti mi etti.Her devlet kendine isyan eden topluluğu bastırmaya çalışır mı çalışır.Ayrıca Dersimlilerin isyan etmediği ülkede kalmamış.Biraz da kendilerine dönüp sorsunlar biz neden alayına isyan ediyoruz diye.Başka devletin altında yaşıyorsan biraz fedakarlık yapacaksın.

isyan felan etmedi dersim özerk bir bölgeydi araştırmadan yorum yapmamanı öneririm.

İsyan etmedi hiç demek,birde araştırmamı önermiş.İlginç deyip geçmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 27 Temmuz 2010; 23:27:55 >

• Bu ülkede sadece kürt, zaza yok kaç çeşit millet var herkes ayrı hak, özgürlük isterse bunun sonu gelmez herkes akıllı olsun yerinde otursun. İnsanım deyip deyip hainlik yapanlardan bıktım artık(lafım buradakilere değil) Burası Türkiye Cumhuriyeti dili belli anayasası belli beğenmeyene yol açık bu ülkenin ekmeğini yiyip bu ülkeye ihanet edenler elbet bir gün cezasını bulacaktır buluyorlar da zaten. Amerika nasıl ki dün saddamı kullanıp bugün zehirleyip öldürdüyse bugün kullandığı kürtleri amaçları doğrultusunda yarın zehirleyip öldürecektir. Eğer bu ihanet böyle giderse bu ülke Faşist bir yönetim doğuracaktır. O zaman ihanetçiler için kaçış yeri olmayacaktır. Evet ben de öncede insancıldım, hoş görülüydüm fakat şimdi gördüm ki bunlar 5 para etmez değerler çünkü karşındakiler insan değil. Onun için şu anda tek kurtuluşun Faşist bir yönetimden geçtiğine inanmaktayım.

• Zazalar inatçı insanlar tanıdığım kadarıyla
  • Zazaların Kürt olmadığının söylenmesi birilerini niye deliye çeviriyor sorulması gereken sorulardan biriside bu. İki iki daha nasıl dörtse Zazalarda Kürt değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hüso58

Harika bir paylaşım.

Atatürk'ü Mehdi olarak görüyoruz.Zira zor bir zaman da ortaya çktı ve bizleri ,ülkemizi kurtardı.

Her zor zamanda ortaya çıkana mehdi denmez.Kavramların çorba ediyorsunuz ondan sonra insanlar niye bu kadar karışık görüşlü oldu diyede şaşırıyorsunuz.Nedense Atatürk bazıları hep dini bir kimlik yüklemeye çalışıyor mehdi,peygamber,Atatürk varken peygambere ne gerek var vs vs.Sonrada dini siyaset alet edenlerden nefret ediyorum derler, bu ne perhiz derler adama ya neyse.

Hz. Mehdi özel bir kişidir ve dini bir kimliği vardır.

• Kürtçüler herşeyi sahiplendikleri gibi Zazalarıda Kürt ilan etmişlerdir.Tıpkı Nevruz'u Kürt bayramı diye yutturmaya çalıştıkları gibi yada Medleri Kürt ilan etmeleri gibi...
    Bakın burdaki tarihci arkadaş çok güzel açıklamış herşeyi:Adı "Tengeriin boşig"
    Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog
    Haklı Kürt Hareket'i geliyor meclise...GUMBUR GUMBUR
    http://www.turkish-media.com/forum/topic/94127-hakli-kurt-hareketi-geliyor-meclisegumbur-gumbur/page__st__25

• dersimliyim , istanbulda yaşıyorum , dilimiz zazaca ama ben tek kelime bilmiyorum. zazaca kürtçe ile ayrı bir dildir . nasıl türkçe ve ingilizce ayrı ama bazı ortak kelimeleri varsa , kürtçe ve zazacada ayrıdır ve bazı ortak kelimeleri vardır. gerçek lazca gibi bir bölgesel dildir. türkiye çok zengin bir kültüre ev sahipligi yapmakta , bu ülkeyi bölmek isteyen hertürlü güç yok edilmelidir ( bunlar dini ve ırkları kullanarak oyunlarla türkiyeye zarar vermek istiyor) ama bu ülkede yaşayan birçok zenginlikte tanınmalı ve bunla gurur duyulmalıdır
  • hüso hz mehdi ehli beytden olacak en temel belirgin ayırt edici vasfı budur

ehlibeyt ise arap kökenlidir peygamberin torunları hz alinin evlatları ..sen zaten biliyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinuhe.s -- 29 Temmuz 2010; 11:42:40 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gennosuke

hüso hz mehdi ehli beytden olacak en temel belirgin ayırt edici vasfı budur

ehlibeyt ise arap kökenlidir peygamberin torunları hz alinin evlatları ..sen zaten biliyorsun

Ben biliyorum hiç şüphen olmasın dost.
    Ama kanımca ben mehdi olarak Atatürk'ü görüyorum.Zaten mehdi bir toplumu aşılması güç durumdan kurtaracak kişi değil mi?

yazdiklarina kendin bile inanmiyorsun bence sadece bir seyler ispatlamaya calisiyorsun o kadar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jokerwill

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gennosuke

hüso hz mehdi ehli beytden olacak en temel belirgin ayırt edici vasfı budur

Ben biliyorum hiç şüphen olmasın dost.
    Ama kanımca ben mehdi olarak Atatürk'ü görüyorum.Zaten mehdi bir toplumu aşılması güç durumdan kurtaracak kişi değil mi?

yazdiklarina kendin bile inanmiyorsun bence sadece bir seyler ispatlamaya calisiyorsun o kadar

Yazdıklarımı iyi anlıyorumda senin hatlarında temasızlık var.Git idolünü seç.

emredersiniz beyfendi

• bana bak 20 yasinda degilim oyle genc falanda deme
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jokerwill

bana bak 20 yasinda degilim oyle genc falanda deme

Kaç yaşında olursan ol , daha bebeksin.

Sivaslı kardeşim akıl yaşta değil baştadır bu bir ikincisi sizin kesimden Atatürkü tanrı, peygamber görenler var senin görüşün yine daha ılımlı ama sadece senin görüşün

• quote:

quote:

quote:

Harika bir paylaşım.

Atatürk'ü Mehdi olarak görüyoruz.Zira zor bir zaman da ortaya çktı ve bizleri ,ülkemizi kurtardı.

Her zor zamanda ortaya çıkana mehdi denmez.Kavramların çorba ediyorsunuz ondan sonra insanlar niye bu kadar karışık görüşlü oldu diyede şaşırıyorsunuz.Nedense Atatürk bazıları hep dini bir kimlik yüklemeye çalışıyor mehdi,peygamber,Atatürk varken peygambere ne gerek var vs vs.Sonrada dini siyaset alet edenlerden nefret ediyorum derler, bu ne perhiz derler adama ya neyse.

Hz. Mehdi özel bir kişidir ve dini bir kimliği vardır.

Öyle bir yazdın ki.Görsen öldüreceksin beni.Sakin ol.Bu görüş meselesi.Ben böyle görüyorum.Saygı göstermesini bil.

Kavramlarda görüş olmaz.Fikirlere saygı duyulur.Mehdi tanımı olan bir kavramdır.Nasıl biri olduğu,nasıl olduğu ayetlerle,hadislerle açıklanmıştır.

Herkesin sandalye dediği bir kavrama ben kağıt diyorum denmez,denemezde.Eğer herkes kafasına göre tanım uydurursa o zaman işte işin işinden kimse çıkamaz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.