Şimdi Ara

Zazaca Kürtçe Değil midir? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
1
Favori
11.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: 2000watts

quote:

Orijinalden alıntı: eloko

Kürtler osmanlı zamanında anadoluya getirilmiş sanırım, daha önce türkmenler varmış.
    hani bir kürt ırkçısı siyasetçi meclisde "dağdan gelip bağdakini koyuyorsunuz" gibi laflar etmişti(Türklere söylüyor aklı sıra)
    Şimdi bu durumda ne demeli!
    Irkçılık zor zanaat!!

Kürtlerin oldugu bölge ve etrafindaki diger ülkelerdeki insanlarla ayni soydan geliyorlar. zaten dilleride hint ve pers gurubuna giriyor ayni avrupadaki diller gibi. Biz ise tamamiyla baska diyarlardan geliyoruz. yani dagdan gelip bagdakini kovma lafi aslinda biz türklere söylemek lazim!
    fakat anadoludaki halklarin karismasi ile zaten türk irki diye bir sey kalmadigina eminim. Mesela fransada rastladigim ermeniler ayni bizim anadoludaki insanlara benziyor. hep killi ve siyah saçli. Bence onemli olan kültürel beraberlik kendini turk hissetmesi gibi. Yoksa saf turk kani falan oyle bir sey kalmadi

Türkiyede en saf Türk-Türkmen kanının alevilerde olduğunu düşünüyorum. Son yıllara kadar dışarıya kız alıp vermemişler, kendi içlerinde evlenmişler.

• TUNCELİ Milletvekili Kamer Genç TUNCELİ'nin Türk oğlu Türk olduğunu söylüyor. Kendisi de TUNCELİ'de aşiret reisidir. Zazaca'yı ise Perslerin saray dili olarak biliyorum ben. Kürtçeyle tarihi yakınlıkları var ama aynı değiller sanırım(Kürtçe biliyorum, Zazaca duysam anlamam).
  • Ben 12 ay tuncelide askerlik yaptım,bildiğim kadarı ile,zaza kürt dilidir,fakat şivesi farklı,aynı iki İngilizce lisanı olduğu gibi.

Zaza kürtleri genelde alevi olur,ve tuncelinin her ailede 3 de biri yurt dışında ikahmetgah etmektedirler,geneli bilinçlidir..

Ve türkiyeyi,insan hakları konusunda,en çok şikayet eden yer olduğunu biliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mega Therion

İstisnalar hariç,bizim elazığda bir mahallede bulunur bu zazalar.Bingöl girişinde,çimento fabrikasının orada.Bakın istisnalar olabilir ama gözlemlerimle söylüyorum bunu çok pis insanlar.Mecazi anlamda değil,gerçek anlamda pisler.Mahalleleri pislikten geçilmiyor.Çocukları kanalizasyonlarda oynuyor yedikleri yemekleri milletin bahçesine yada kapının önüne atıyorlar.

Daha sayardım ama kötü şeylerden bu aralar daha fazla bahsetmek istemiyorum.

Ben zazayım dedem çimento fabrikasının orda oturuyor sen ne hakla onlara pis diyorsun önce git dedene söyle arınsın temiz bir Türk oğlu olarak gel karşıma tartışalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deep webteki zebani

quote:

İstisnalar hariç,bizim elazığda bir mahallede bulunur bu zazalar.Bingöl girişinde,çimento fabrikasının orada.Bakın istisnalar olabilir ama gözlemlerimle söylüyorum bunu çok pis insanlar.Mecazi anlamda değil,gerçek anlamda pisler.Mahalleleri pislikten geçilmiyor.Çocukları kanalizasyonlarda oynuyor yedikleri yemekleri milletin bahçesine yada kapının önüne atıyorlar.

Ben zazayım dedem çimento fabrikasının orda oturuyor sen ne hakla onlara pis diyorsun önce git dedene söyle arınsın temiz bir Türk oğlu olarak gel karşıma tartışalım

2009'da yazılmış bir mesaj, neredeyse 9 yıl geçmiş.Kim bilir nasıl bir psikoloji ile yazıldı, hangi olaydan sonra yazıldı...
    Ha Aksaray'a geçen bayram gittim gene temiz değil gene temiz değil, bu sefer de Suriyelileri doldurmuşlar, vah ki ne vah.

Lakin yine de özür dilerim bu mesaj için.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: deep webteki zebani

quote:

2009'da yazılmış bir mesaj, neredeyse 9 yıl geçmiş.Kim bilir nasıl bir psikoloji ile yazıldı, hangi olaydan sonra yazıldı...
    Ha Aksaray'a geçen bayram gittim gene temiz değil gene temiz değil, bu sefer de Suriyelileri doldurmuşlar, vah ki ne vah.

Lakin yine de özür dilerim bu mesaj için.

Sıkıntı yok hemşerim ben de bir an karşıma çıkınca sinirlendim ben de özür dilerim

• Bir çok Zaza arkadaşım var ve Kürtçe anlamadıklarını , Kürtlerin de kendilerini anlamadıklarını söylediler .

Zaza ırkı ile Kürt ırkının tek ortak özelliği İrani kavimler olması . Yoksa akraba veya alt lehçesi değil Zazaca Kürtçe'nin . Ama nedense hala öyle gösteriliyor ....

• Anadolu'da kendi halinde bir topluluk sanırım. Bana zararı olmadıkları sürece , dost sayılırlar.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.