Şimdi Ara

zen neeon (5gb) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
0
Favori
19.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zen Neeon 5GB versiyonundan arkadaşa almayı düşünüyoruz. Acaba dikkat etmemiz gereken bir nokta var mı? Ses kalitesi olarak Zen Touch ve Zen Vision:M gibi çok iyi kaliteye sahip Creative ürünlerine yakın mı ses yapısı olarak? Kısacası tavsiye eder misiniz?
  • Arkadaşlar zen neoon'un sticker larını ve kol bandını nerden bulabilirim yardım pls
  • ARKADASLAR SELAM,
    ben bu aletten aldım bi tane
    bu zen neeon larda bi durum var..
    ürünün amerika ve tr sitesinde bu üründe built-in radyo oldugunu öğrendim.. bikaç gündür araştırıyorum cok enteresan şeyler buldum.. sizinle paylaşayım dedim..

çeşitli tr sitelerinde bu üründe radyo yok deniyor..
    hatta bir magazada ürün kutusunu inceledim, gercektende kutuda fm radyo falan yazmıyor, bu yuzden de trt bandrolü de yok.. ama cok ilginc bisey var, kutunun arkasında speclerin yazdıgı yere yeni bir kağıt yapıstırmıslar.. kagıdı kenardan biraz kanırtınca orjinal speclerde fm radyo "yazdıgını" gördüm, ürünü actırdım denedik ve gercekten de menude radyo yoktu.. firmware i 1.007 idi..

bu arada mavibilgisayar ın sitesinde şu ibareye rastladım.

"Not: FM Radyo özelliği internetten indirilebilen firmware güncellenmesi ile aktif hale gelmektedir."
    adres şu:
    [link=http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=hMPdXUcp2SLUxfhhUZ5pH2JtoPZVJIdAvmhspOa90AC7Zx131p&ad=mp3_player&no=119&ur_no=306][/link]

sonra ürünün ithalatcısını buldum (multimedya bilgisayar) ve orda bi adama sordum.. dedim bu ürünlerde radyo var mı yok mu?.. adam bana aynısını dedi, ama internetten yapmanız gerekiyor dedi.. peki dedim..
    baska bir dükkanda biriyle konustugumda o da bana radyo olursa eger bandrollü ürün olacagından gümrügü artıyor diye yazılımla radyo özelliğini kapatarak getiriyorlar, firmware ile acılaibilir dedi bende gaza geldim gittim aldım :)

sonra firmwareleri incelemeye basladım.. olayın enteresanlıgı orda zaten.. creative in sitesinde firmware download bölümünde:
    eger türkiye menşeili girerseniz son update olan 1.009 u size şu isimde veriyor:

ZenNeeon_PCFW_LF_1_009b_NO_FM.exe

halbuki tr den baska bir menşeili girerseniz, mesela amerika, dosya ismi şu şekilde:

ZenNeeon_PCFW_LF_1_009_FM.exe

dosyaların sonundaki "fm" ve "no fm" ibareleri dikkatinizi cekmiştir..
    ben bu firmware leri şöyle yorumladım..
    no fm li firmware de radyo hala inaktif, digerinde aktif hale geliyor diye düsündüm.. zaten birkaç sitede daha amerika sitesinden update yapılması gerektiğini okumustum..
    bende güzelce amerikadan "fm" li firmware i indirdim.. fakat aleti detect etmedi....
    "no fm" li olanını da indirdim, onu calıstırdım o hemen detect etti...

biraz daha denedim olmadı.. ve "no fm" li firmware de şansımı denemek istedim..
    veeee tabiki radyo fonksiyonu ismindende anlaşıldığı gibi aktif olmadı...

sinir oldum tabi..

ne yaparsam yapiyim "fm" li firmware i yükleyemiyorum.. creative in sitesinden temin edilebilenin haricinde elinde bu aletin "fm" ini aktif edecek firmware i olan arkadaslar varmı? ya da bu konuda başarılı olmuş olan arkadaslar nasıl yaptılar?..

simdiden tesekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambaldi -- 22 Mayıs 2006; 22:03:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: rambaldi

ARKADASLAR SELAM,
    ben bu aletten aldım bi tane
    bu zen neeon larda bi durum var..
    ürünün amerika ve tr sitesinde bu üründe built-in radyo oldugunu öğrendim.. bikaç gündür araştırıyorum cok enteresan şeyler buldum.. sizinle paylaşayım dedim..

çeşitli tr sitelerinde bu üründe radyo yok deniyor..
    hatta bir magazada ürün kutusunu inceledim, gercektende kutuda fm radyo falan yazmıyor, bu yuzden de trt bandrolü de yok.. ama cok ilginc bisey var, kutunun arkasında speclerin yazdıgı yere yeni bir kağıt yapıstırmıslar.. kagıdı kenardan biraz kanırtınca orjinal speclerde fm radyo "yazdıgını" gördüm, ürünü actırdım denedik ve gercekten de menude radyo yoktu.. firmware i 1.007 idi..

bu arada mavibilgisayar ın sitesinde şu ibareye rastladım.

"Not: FM Radyo özelliği internetten indirilebilen firmware güncellenmesi ile aktif hale gelmektedir."
    adres şu:
    [link=http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/detayli_bilgi.php?s=hMPdXUcp2SLUxfhhUZ5pH2JtoPZVJIdAvmhspOa90AC7Zx131p&ad=mp3_player&no=119&ur_no=306][/link]

sonra ürünün ithalatcısını buldum (multimedya bilgisayar) ve orda bi adama sordum.. dedim bu ürünlerde radyo var mı yok mu?.. adam bana aynısını dedi, ama internetten yapmanız gerekiyor dedi.. peki dedim..
    baska bir dükkanda biriyle konustugumda o da bana radyo olursa eger bandrollü ürün olacagından gümrügü artıyor diye yazılımla radyo özelliğini kapatarak getiriyorlar, firmware ile acılaibilir dedi bende gaza geldim gittim aldım :)

sonra firmwareleri incelemeye basladım.. olayın enteresanlıgı orda zaten.. creative in sitesinde firmware download bölümünde:
    eger türkiye menşeili girerseniz son update olan 1.009 u size şu isimde veriyor:

ZenNeeon_PCFW_LF_1_009b_NO_FM.exe

halbuki tr den baska bir menşeili girerseniz, mesela amerika, dosya ismi şu şekilde:

ZenNeeon_PCFW_LF_1_009_FM.exe

dosyaların sonundaki "fm" ve "no fm" ibareleri dikkatinizi cekmiştir..
    ben bu firmware leri şöyle yorumladım..
    no fm li firmware de radyo hala inaktif, digerinde aktif hale geliyor diye düsündüm.. zaten birkaç sitede daha amerika sitesinden update yapılması gerektiğini okumustum..
    bende güzelce amerikadan "fm" li firmware i indirdim.. fakat aleti detect etmedi....
    "no fm" li olanını da indirdim, onu calıstırdım o hemen detect etti...

biraz daha denedim olmadı.. ve "no fm" li firmware de şansımı denemek istedim..
    veeee tabiki radyo fonksiyonu ismindende anlaşıldığı gibi aktif olmadı...

sinir oldum tabi..

ne yaparsam yapiyim "fm" li firmware i yükleyemiyorum.. creative in sitesinden temin edilebilenin haricinde elinde bu aletin "fm" ini aktif edecek firmware i olan arkadaslar varmı? ya da bu konuda başarılı olmuş olan arkadaslar nasıl yaptılar?..

simdiden tesekkürler

Arkadaşım radyolu olanlar limited edition zaten kutusundada öle yazar.

• rambaldi ben de 2-3 gün içinde alıcam bende biraz arastırdım valla basım döndü dediğin seylere baktım dediğin doğru galiba benim 4gb muvo2 im vardı arızalandı multimedyaya tamire götürdüm bu sabah aradım adam bana kısaca aynı su kelimeleri kullandı (4gb muvo 2 in bozuk parcasını temin edemiyoruz bu yüzden size creative zen neon 5gb 7 ekran rengi .... ve RADYOSU OLAN mp3 ü üstüne 30+kdv yi vererek alabilecekmişim) senin yazdıklarını okuyana kadar adamın bana yanlış söylediğini düşünmüştüm ama galiba radyo firmware ile halloluyor. tahminim bana eğer yanlış söylemediyse adam firmware si olmuş sekilde vericeklereğer olursa sende bi bakarsın yoksa arayacağız

• Kardeş benim bildiğim ,garantili ürünün aynısını veremiyorlarsa,muadilini,burada üst model oluyor mecburen,ücret almadan vermek zorundalar.Bence sor soruştur,para alamamaları lazım senden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz196 -- 23 Mayıs 2006; 10:29:06 >
  • YAPTIM!!!!

evet arkadaslar becerdim!!!

amerikan-türk firmware leri arasında minik bir modding yaptım ve basardım!!!!

öncelikle kafa karısıklıklarına son vereyim:

LİMİTED EDİTİON TAMAMEN BİZ TÜRKLERİN UYDURDUGU İTHALATCININ ÜZERİNE YAPISTIRDIGI BİR ETİKETTEN İBARET BİSEYDİR!! limited edition adında ayrı bir zen 5gb yoktur.. zen 5gb/6g model numarası: DAP-MD0005 tir ve tektir..

benim kutunun üzerindede limited edition yazmasına ragmen amerikan sitesinden indirdiğim güncellemeyi kullanamadım, tr deki haricinde update yapmadı.. bu, aletin radyosuz kalması için alınan birtakım önemlerden ibaret.

ZEN NEEON 5GB/6GB MAKİNELERİN RADYOSUZ OLAN VERSİYONLARI "YOKTUR"!!!

ALET TEK TİPTİR, VE HEPSİNİN İÇİNDE HARDWARE OLARAK RADYO MEVCUTTUR.
    (gayet te basarılı buldum.. simdiye kadar kullandıgım bircok mp3 calar/telefon dan daha basarılı ve kullanıslı bir radyosu var)

kiminde radyo olması kiminde olmaması durumu sadece yurt içine sokulurken daha fazla gümrük ödenmemesi için software olarak radyo iptal edilip sokuluyor.. tek yapılması gereken son firmware i kurmak. bir önceki mesajımda yasadıgım sorunu da şu şekilde hallettim. kısaca özetleyecek olursam sorunum şu idi:

güncelleme paketinde önemli olan 2 dosya var. biri güncelleyici, diğeri de firmware dosyası..
    tr sitesinden indirdiğimiz 1.009b (b falan yalan tabi.. türkiyedeki aletlerin radsoyuz kalması için özel olarak üretilmiş bi firmware bu.. bize özel yani.. diğer bütün ülkeleri denedim hepsinde radyolu firmware ler var birtek türkiye sitesinde radyosuz firmware var..)

radyolu güncellemeyi yapmayalım diye önlem de almışlar, ki dün o kadar ugrasmama ragmen tr dısındaki gercek firmware i bi türlü yükleyememiştim.. demekki fm li güncelleyicinin bizim radyosuz aletleri tanımaması için bir takım önlemler alınmış..

radyosunu kullanamayıp direk usa daki firmware ile acabilen arkadaslar olduysa amennah,
    ama benim yasadıgım sorunu yasayan arkadaslar varsa aynen sunu deneyebilir.

arkadaslar yaptıgım şu:
    indirdiğimiz paketler self-extracting winzip dosyaları..
    her iki firmware i de indirdim.. (fm ve no fm..)

winrarla bu exe paketleri acın, ve ayrı yerlere kaydedin.
    1.009_fm in içindeki 4.5 mb lık firmware dosyasını (firmware.img) alın, ve tr sitesinden indirdiğiniz 1.009b_no_fm dosyasını actıgınız yerdeki firmware in üzerine yazın...

yani kabaca yaptıgımız sey, tr updaterın içine amerikan firmware i koyup updater ı kandırmak.. cünkü amerikan updater bizim radyosuz modelleri bir sebepten ötürü detect etmiyor. illaki bizim updaterı kullanmamız lazım.

daha sonra da üzerine yazdıgınız yerdeki "firmwaredownloader.exe" programını calıstırın...
    tr updater.. ama amerikan firmware, hooop detect ediyor ve update edin,
    olala!! işte artık radyolu bir zen neeon 5 gb ınız oldu.. güle güle kullanın :)

kitan_drohell arkadasım :) sende artık iki ayrı alette birden dolasmaya bi son ver, zeninde cok güzel bir radyo var haberin yok... ;)

Not: aldıgımız yerden bir tanede fx120 almıs arkadasım ondada aynı numarayı yapmıslar.. kutuda fm yazıyor ama etiketle kapamıslar, menudede yok radyo ama kutunun her tarafında ve internette yazıyor fm li diye.. basit bir gümrük oyunu.. birazdan onu da acacagım :)

hepinize sevgiler..

• Selam, benim Zen Neeon bir problem çıkardı.
    Pilinin şarjı az kalmıştı.
    Kapatıp çantama koydum.
    Dün açmak istediğimde, pilinin boş olduğunu gösterdi ve açılmadı.
    Şarj etmek için USB ile bilgisayarıma bağladım, cihazı tanıdı, içeriğini gösterdi.
    Şarj göstergesi uzun zaman (5-6 saat) geçmesine rağmen, tamam fişini çıkarabilirsin sembolüne geçmedi,
    ben gene de çıkardım, ancak açmak istediğimde pil boş dedi.
    Böyle bir sorun ile karşılaşan oldu mu acaba? Cihazı 6-7 aydır kullanıyorum. Yani ilk şarjı değil.
  • rambaldi kardeşim sayende elimdeki zen neonu çok istediğim radyoya kavuştum çok saol

şu anda amerika sitesinde 1.11 diye bir firmware update koymuşlar acaba buna da senin metodu uygulayasak olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bismarkerhan -- 10 Haziran 2006; 19:43:59 >
  • aynsını denemelisn bunada. yeni firmware da uyacaktır. aradaki farkları da söylersen süper olur. kolay gelsin..
  • standbydaki bilg.da usb şarjını sağlıyormuş. yazı karakterlerini düzgün görüomş.uzun dosya isimlerine izin veriomş vs.vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bratka -- 11 Haziran 2006; 10:59:24 >
  • Bu gün servisine gönderilmek üzere aldığım mağazaya teslim ettim MP3 çalarımı, sonucunu burada paylaşırım sizlerle.
  • YA BU ALET ÇOK YAVAŞ. 5GB FULL MP3 DOLRURUSAM SHUFFLE YAPARSAM 30SN BENKLİYO PARÇALAR ARASINDA. NORMAL Mİ?
  • Oha, 30sn çok fazla ya. Biraz yavaş olduğu söyleniyor ama en fazla 10sn falan olması lazım...
  • @rambaldi

harika paylasim
  • Ohhhh sağol rambaldi .
    Çok iyi bir çalışma. En azından beni kafayı yemekten kurtardın. İki gündür uğraşıyodum firmware'i update edicem diye . Neyse tekrar teşekkürler bu arada sanırım update'i engelleyen bizdeki sürüm o gidince diger üst sürümleri sorunsuz yüklüyor.(ör:1.011)
  • afiyetler olsun efenim :) radyonuzu güle güle dinleyiniz..

evet benim yaptıgım işlemi bir kere yapınca artık amerikan update leri sorunsuz calısır..

bahsettiğim fx120 nin de radyosunu actım ama o biraz kanlı oldu :)))

sevgilerle
  • Rambaldi fx120 nin radyosunu nasıl açtın alet kendisini fx100 diye tanıtıyor bende firmware yükleyemiyorum
  • slm arkadaslar bu aleti yeni aldım kayıt etmek istiyorum ancak garanti kagıdında seri no yok nerde yazar bu seri no acep?
  • arkadaslarr bn bu radyoyu yapamadımm 1.1 denedimm 0.9 u olan warsaaa link atabilirmi yaa cok sevinirimm
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.