Şimdi Ara

zen neeon (5gb) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
256
Cevap
0
Favori
19.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yuklemeye calıstıııımm daa device detection failed please power off it to generate system file dioo n demek
  • zen neeon almayı düşünüyorum ama ileri geri sardırma tuşu çok dandik görünüyor nasıl sizce kullanışlı mı?
  • Abi valla bende alıyorum bu aleti birkaç gün içerisinde,umarım bir sorun çıkmaz ve hayal kırıklığına uğramam
  • Zen neeonda şarkılar arası geçiş çokmu yavaş oluyor herkes bundan şikayetçi kullananlar yorum yapabilirmi?

benim muvo2 de ileri tuşladığında en fazla 4-5sn bekleyip şarkı başlıyor..
    zen neeonda nasıl?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cetezin

Rambaldi fx120 nin radyosunu nasıl açtın alet kendisini fx100 diye tanıtıyor bende firmware yükleyemiyorum

aynı sorun bende de var please help:)
  • zen neeonda radyo olayi buyrun arkadaslar tek yapmaniz gereken zipli dosyayi acmak icindeki exe yi calistirmak ve zen neeon radyolu bende sahsen yaptim ve acaip sevindim fikir veren arkadasimizi tebrik ediyorum...

http://www.uploading.com/?get=G2E6ESUH
  • selam arkadaşlar.. bayadır bakmıodum yardım isteyen birkac arkadas olmus onlardan cok cok özür.

hala problemleri devam ediyorsa fx100 ü radyoya kavusturma olayı şöyle..

onda zen neeon 5gb taki numarayı yani sadece 2.5 mb lık firmware dosya transferi olayını yapamıyoruz.. yaparsak alet acılmıyor sakın denemeyin :))))
    ordaki numara kısaca hatırlatmak gerekirse şuydu: self-extract exe dosyalarını winzip ya da winrarla actıgımızda içlerindeki dosyalardan sadece firmware dosyalarını (.img) degistiriyorduk..

onun yerine bu sefer şöyle bir alicengiz yapacagız:

fx100 ve fx120 firmware exelerinin ikisinide indirin
    yine ikisinide birer folder a ayrı ayrı acın..

fx100 folderı içindeki "DMPFX100.exe" adlı dosyayı alın
    ve fx120 folderı içine koyun ve orda bulunan "updater.exe" dosyasını silin

gecen sefer sadece firmware dosyasını degistirmiştik..
    bu sefer yaptıgımız sey updater executable ı degistirmek. bunun nedeni fx100 ü 120 yapmak iiçn ordaki diger dosyalara da ihtiyac duyuluyor ve bu sebeple sadece "resource.bin" adlı dosyayı degistirmek işi kurtarmıyor. fx 120 nin orjinal dll lerinin de orda olması lazım.

sonuc olarak yaptıgımız sey:
    fx100 ün updater ını (DMP100FX) aldık, fx120 folderına koyduk ve diger exeyi siildik..
    dosya isminin dmp100fx.exe olması önemli degil. rahatsız olursanız onu da rename edebilirsiniz :D ama .exe kısmına dokunmayın..

ve en sonunda cihaz usb baglıyken kopyaladıgımız bu exeyi calıstıralım.

iyi radyolar :D

• ben aletin yavaş oldugunu düsünmüyorum..

evet ipod kadar hızlı degil.. ama zaten fiyatı da ipod kadar degil oyle degilmi :)

ben memnunum.. bana göre yeterince hızlı.. belki acılırken daha hızlı olabilirdi.. bana gore tek uzun süren sey acılması.. (yaklasık 10 sn)

onun haricinde bi sorunu yok..

playlist kullanın.. ciddi sekilde hızlanıyor alet.. playlistte hangi sarkı nerde alet biliyor o bakımdan.. pc lerdeki file indexing service gibi.. klasörlü kullanın.. bütün sarkıları bodozlama aynı klasöre atmayın..

sarkı arası gecis kesinlikle 4-5 sn degil!! 1-1.5 sn.. normal bi cd playerlarda bile böyledir.. gayet normal bu güne kadar noluyoruz dedirten bir bekleme hiç yasamadım..

bu arada benim aletin 4 gbı dolu..

sonuc olarak: alet dünya da gördüğüm en iyi mp3 player degil, ama bence şık, kapasiteli, ve yeterince de hızlı bi alet.. herseyden önemlisi de 1 gb lık playerların 250 $ dan asagı olmadıgını düsünürsek, (bikaç ay önce öyledi simdi nasıl oldu bilmiyorum) buna 300-350$ arası vermek bana cok iyi bir alısveris gibi geliyor.
    ciddi manada kapasiteli, dosya tasıyorum ve cok rahat ettirdi.. 5gb disk yavana atılacak bir büyüklük degil..

bi ara kafayı su renkli video oynatanlara takmıstım.. ama sonra vazgectim.. iyi düsünün.. ne izlemeyi düsünüyorsunuzki? heves edip içine bişiler atacaksınız, 1 hafta takılacaksınız sonra video olayı yalan..
    ben %75 radyo kullanıyorum.. radyonun cekmediği yerde baslıyorum arsivden calmaya.. tarz ve zevk meselesi.. radyosundan ciddi manada cok memnunum.. nokia 6230 un radyosundan sonra ilaç gibi geldi.. RDS falan da yalan seyler.. olsa kac kere bakacaksınız? bende alet hep cebimde duruyor elimde degil ki bakayım?.. radyo bu adı üstünde.. görsel degil duysal..

o jog-dial dügme bana da en basta biraz "weird" gelmişti.. ama sonra cok sevdim ve alıstım.. nedeni de su, cebimdeyken o dügmeyi hemen bulabiliyor ve yine cebimdeyken her iki tarafa da rahatca iteleyebiliyorum.. normal tus olmamaları daha iyi oldu bana göre.. o dügmeden memnunum.. özellikle radyo dinlerken parmagınızı kımıldatmadan radyolar arasına gidip gelebiliyor hatta yine parmagınızı kaldırmadan (bir kez basarak) +-0.5 mhz ince ayar yapabiliosunuz. daha ne olsun yahu?

tabi bunların hepsi benim kişisel fikrim ve beklentilerim..

memnunum.. simdi de alacak olsam gene bunu alırdım..

hepinize sevgiler saygılar :)

• merhaba arkadaşlar,

son 1aydır ay bu mp3playler yok bu mp3player diye mağaza,site,dergi,... bilimum ne varsa araştırıyorum.

bu benim ilk mp3 playerim olcak.
    bende zen neeon düşünüyorum.tabiki gönlüm ipod da ama onun maliyeti yüksek.

fakat zen neeon için merak ettiğim sorular var

-z.neeon a mp3 yada veri(film,foto,office belgesi) atarken herhangi bi yazılıma ihtiyaç duyuyor mu yoksa usb den aleti bağladığımızda direk çıkarabilir disk olarak görüp sürükle bırak mı yapıcam. bu benim için önemli bi olay.

-ses kalitesini çok merak ediyorum. ürünle gelen kulaklıkla nasıl performans alırız. ayrıca bu "Sennheiser" kulaklarını istanbulda hangi mağazlarda bulabiliriz. hem denemek için güzel olur

-stik-on kapak olayını araştırdım hiç bir yer bulamadım.bunları satan yer var mı. creative nin katalogunda bazı kapaklar gördüm ve dehşet ti. zen neeon a acaip bi hava katmaştı.super duruodu.i-pod kadar karizmatik duruodu alet

-şarkı arasi geçişlerde bi yavaş olma durumundan bahsediyorlar. ben sizin dediğiniz gibi direk şarkıları tek klasörde toplamicam tabiki
    (audioslave,portishead,coldplay,car song,muse,...) fln diye gruplıcam. sanırım bu iki şarkı arası geçiş süresi baya kısaltıyor dimi.

yardımcı olursanız çok sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qui Yassino -- 26 Temmuz 2006; 23:40:52 >

• @rambaldi
  • EN BEGENDİĞİNİZ VE ARABADA KULLANILABİLECEK ÜRÜN HANGİSİ SİZCE? NEEON DÜŞÜNÜYORDUM AMA SONY NW 3000 İLE KARŞILAŞTIRINCA NASIL HANGİİS DAHA İYİ? IPOD OLARAK HANGİ MODELİ ÖNERİRSİNİZ?
  • zen neeona veri ya da şarkı aktarmak için kesinlikle bir programa ihtiyaç duyulmuyor, artı olarak yanında gelen programla (creative mediacenter) playlist olusturmak ve organize etmek cok kolay.. creative in yazılımlarını bugune kadar "sevmememe" ragmen bunu begendim..

ses konusunda hayli hassas biri olarak söyleyebilirim ki, ipodla yanyana karşılaştıran ve dinleyen biri olarak zen neeon 5 gb ın ses kalitesi ipoddan aşağı kalır değil, beraberinde gelen kulaklıklar müthiş.. ilk defa creative in böyle bir alet yanında kaliteli kulaklık verdiğini görüyorum.. alet içindeki custom 5 kalan eq cidden süper calısıyor.. ve eq da midleri tutup baz ve tizleri max a getirdiğinizde full volume da kulaklıklar kesinlikle patlamıyor, bu arada sunu söylemeliyim ki aletin ses cıkış gücü beklentimin ötesinde cıktı ki şöyle söyliyim: volume 0-40 arası dijital, sessiz bir odada 25. seviye ciddi manada tatmin edici bir seviye.. ben gürültülü müzik dinlemeyi sevmeme ragmen 30 a nadiren cıkıyorum.. bisikletteyken bazen 32 33.. dış etkenler.. 40 falan?... kulagımda tutamıyorum bile :) ses konusunda alet beklentilerimin ötesinde cıktı.. bunda kulaklıkların büyük etkeni var.. kesinlikle sennheiser a gerek yok..

etiketler gercekten cok şık.. bende henüz bakmadım bilgi toplayınca burada paylaşacagım

sarkı arası gecislerde ben en fazla 2 sn gördüm.. bence gayet kabul edilebilir.. playlist kullanıldıgında bu süre daha da aşağı inecektir.

bu aleti alırken beni düsündüren tek sey pilin içeride saklı olması, normal adaptörünün beraber verilmemesi, ve sadece bilgisayarlarda sarj edilebilmesi idi.. bence bu alırken iyi düşünülmesi gereken bir durum.. ben genelde sehirde oldugumdan bunu sorun etmedim.. ama bu aleti alıp bilgisayar olmayan bir yere gidecekseniz ayrı satılan adaptörünü muhakkak almanız gerekiyor. ama eger elektrik olmayan biryere gidecekseniz o zaman yanınıza yine ayrı satılan yedek pillerden alıp bir tane de küçük tornavida almanız gerekiyor.. bence bu aletin tek handikapı bu.. alırken bunu düşünün.. ama yanılmıyorsam ipodlar için de aynı şey gecerli.. ondada daga bayıra gidip sarjsız kaldınızmı bitiyor olay.. yani bu alete özgü bir durum degil..

alet usb ye takılıyken kullanılamıyor.. beni en fazla down eden hadise bu oldu.. aslında şu var, alet usb ye baglıyken zaten parcaları direk bilgisayardan calabiliyorsunuz removable disk olayı yüzünden.. ama alet usb ye baglı iken radyo dinleyemiyorsunuz.. şarj süresi uzun.. ama pilin dayanma süresinden gayet memnunum.. benim gibi sıklıkla radyo dinliyorsanız dayanma süresi 1 haftayı bile gecebiliyor..

bu aletin bana göre aletin avantajları:
    5gb olması.. 5 gb lık removable disk.. süper... ek programa ihtiyac yok
    ses kalitesi, kulaklıklar ve cıkıs gücü, özellikle de equaliserdan cok ama cok memnunum..
    dahili mikrofon olması, line in kayıt olması ve direk mp3 encode edebilmesi.. radyodan 160 kbps ile kayıt yapabiliyorsunuz. cok matrak bi olay :)
    şık hafif ve karizmatik
    7 degisik renk var ekranın.. bu en sevdigim ozelliklerden biri oldu sıkıldıkca degistiriyorsunuz.. :)

eksileri:
    menu navigasyonu ipod kadar hızlı degil (bu benim kişisel görüsüme gore bir eksi değil aslında.. ben memnunum.. sonucta fiyatı ipod kadar degil fakat ondan daha fazla özelliği var)

sarj etme süresi uzun.. pil gömük, ve duvar sarj aleti ayrı satılıyor.

ilerde muhakkak bu özelliklerin hepsini barındıran, cok daha hızlı ve ek özellikleri olan aletler cıkacaktır.. ama fiyatları da ona göre olacaktır.
    ben su an memnunum :)

sevgilerle :)

• @ Rambildi
    Dediklerine katılıorum kulaklıklar çok ii artık acıtmaya başladı kulaklarımı. Herhalde bende cx300 alıcam
    Ses kalitesi olarak da Ipoddan kalır yanı yok demişsin ama ikisinide dinlemiş biri olarak Zen neeon daha ii. (metal dinlerim )
  • Zen Neeon 5GB'ım bugün geldi. Ses çıkış gücü hoşuma gitmedi. Sesi sonuna kadar açtığımda bile memnun etmedi, o derece yani. Herhangi bir cızırtı, patlama vesaire yapmıyor ama ses seviyesi yeterli değil. Acaba bu beraberinde gelen kulaklıktan mı kaynaklanıyor? Ses seviyesi 25'ten sonra dışarıya epey gürültü veriyor. Bu da mesela, otobüste gece yolculuğu yaparken diğer yolcuları rahatsız etmeyeceğiniz bir seviye oluyor. Bu aletle birlikte gelen kulaklığı, EP 630'la ya da diğer kulaklıklarla Zen Neeon 5GB'de test edip karşılaştıran bir arkadaş var mı aramızda? Benim için yeterli seviye default kulaklıkla 40'da aldığım seviyenin bir buçuk katı olmalı. Bilgiler için şimdiden teşekkürler. Bu arada bir şarkı çalarken, "gözat"tan başka şarkı bulup tıkladığınızda çalması 5 saniyeyi bulabiliyor. Playlist yapmadım henüz, bi de öyle deneyim bakalım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: denostar

Zen Neeon 5GB'ım bugün geldi. Ses çıkış gücü hoşuma gitmedi. Sesi sonuna kadar açtığımda bile memnun etmedi, o derece yani. Herhangi bir cızırtı, patlama vesaire yapmıyor ama ses seviyesi yeterli değil. Acaba bu beraberinde gelen kulaklıktan mı kaynaklanıyor? Ses seviyesi 25'ten sonra dışarıya epey gürültü veriyor. Bu da mesela, otobüste gece yolculuğu yaparken diğer yolcuları rahatsız etmeyeceğiniz bir seviye oluyor. Bu aletle birlikte gelen kulaklığı, EP 630'la ya da diğer kulaklıklarla Zen Neeon 5GB'de test edip karşılaştıran bir arkadaş var mı aramızda? Benim için yeterli seviye default kulaklıkla 40'da aldığım seviyenin bir buçuk katı olmalı. Bilgiler için şimdiden teşekkürler. Bu arada bir şarkı çalarken, "gözat"tan başka şarkı bulup tıkladığınızda çalması 5 saniyeyi bulabiliyor. Playlist yapmadım henüz, bi de öyle deneyim bakalım.

hocam ses kalitesi bence çok ii. Ama müzik türüne göre deişebilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: .Darkage.

quote:

Zen Neeon 5GB'ım bugün geldi. Ses çıkış gücü hoşuma gitmedi. Sesi sonuna kadar açtığımda bile memnun etmedi, o derece yani. Herhangi bir cızırtı, patlama vesaire yapmıyor ama ses seviyesi yeterli değil. Acaba bu beraberinde gelen kulaklıktan mı kaynaklanıyor? Ses seviyesi 25'ten sonra dışarıya epey gürültü veriyor. Bu da mesela, otobüste gece yolculuğu yaparken diğer yolcuları rahatsız etmeyeceğiniz bir seviye oluyor. Bu aletle birlikte gelen kulaklığı, EP 630'la ya da diğer kulaklıklarla Zen Neeon 5GB'de test edip karşılaştıran bir arkadaş var mı aramızda? Benim için yeterli seviye default kulaklıkla 40'da aldığım seviyenin bir buçuk katı olmalı. Bilgiler için şimdiden teşekkürler. Bu arada bir şarkı çalarken, "gözat"tan başka şarkı bulup tıkladığınızda çalması 5 saniyeyi bulabiliyor. Playlist yapmadım henüz, bi de öyle deneyim bakalım.

@denostar

acaba sen tarz müzikler dinliosun

bide aklıma takılan bişey var. kutulardan standart bi kulaklık çıkmıyormu ipod gibi
    farklı kulaklık çıkma olayımı var

• quote:

Orjinalden alıntı: yassino

quote:

Orjinalden alıntı: .Darkage.

quote:

@denostar

acaba sen tarz müzikler dinliosun

bide aklıma takılan bişey var. kutulardan standart bi kulaklık çıkmıyormu ipod gibi
    farklı kulaklık çıkma olayımı var

Arkadaşlar yanlış anlama olmasın. Ses kalitesi çok iyi ona bi lafım yok. Ses seviyesi bana çok yüksek gelmedi. Herhalde izolasyonlu bir kulaklık almam gerekecek. Çünkü mesela, belediye otobüsünde falan giderken motorun sesi bunu bastırır, eminim. Evde musluktan su doldururken ses seviyesi 40'tayken suyun sesini duyuyorsam gerisini siz düşünün... Rock müzik dinliyorum şarkıların hepsi 192kbps'de riplenmiş. İçinden çıkan kulaklıklar EP330 olsa gerek. Creative'in sitesinden baktım. Benim kulağıma iyi oturmuyor sık sık düşüyor. Paraya kıyıp EP630 alıcam galiba. EP330'u evdeki iki kulaklıkla karşılaştırdım. Philips HP200 ve philips'in 7 metre kablolu(!) bi modeli. EP 330 ikisinden de kat kat iyi açıkçası. Demek sorun biraz da bende.
    Çoook uzun zamandır da kulaklıkla müzik dinlemiyordum. Belki alışmam lazım. 10 sene önce falan walkman kullanırken son sesi açtığımda kulaklarım patlayacak gibi olurdu. O yüzden sızlanmam normal.

• ya ben de bu aleti almayı düşünüorum da,bişi sorcam..menüsü özellik ve kullanım olarak zen micro ya mı yok sa muvo 2 lere mi benziyo...acaba bu 3 aletide bilen biri varsa cevaplayabilir mi?..
    mesela zen micro da sarkı dinlerken diğer parçalar ve folderlar arasında gezinebiliosun ama muvo 2 lerde öyle bir şanş yok..acaba neeon hangisi gibi?
  • @Denostar
    Hocam bana gelen ep 480 ama kardeşimde çıkan ep 880 di.
    Neyse ...İşte al ep 630 ki bende sipariş verdim ama gelmediii
  • Radyoyu açan arkadaşlar o dosyaları (winzip) bi yere upload edebilir mi? Şu anda hiçbir sitede no_fm dosyası falan yok. Sadece firmware dosyaları var.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.