Bildirim
zengin olmayıp çocuk pırtlatınca ne oluyor biri açıklasın
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Jack London'ın sözü var. Eğer bir poker masasındaysanız iyi bir elle kazanmak başarı değil, kötü elle pokeri kazanmak, ya da ondan iyi bir el çıkarmak başarı diye sözü vardı. Öyle bir şeyler kastediyordu. -
Yemişim başarıyı hocam
Hayat anlamsız ve boş
1 hayatımı da peder beyin fakirlikleri yüzünden yarısını boş geçirmek istemezdim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de isterdim bizimkilerin zengin olmasını ama durum buysa her şeyde olumlu bir sebep var diye düşünüyorum. En azından 5-6 kardeş değiliz. Tek kardeşim var. 2 kişi gül gibi geçinip gidiyoruz.quote:
Orijinalden alıntı: Man In The Wılderness
Yemişim başarıyı hocam
Hayat anlamsız ve boş
1 hayatımı da peder beyin fakirlikleri yüzünden yarısını boş geçirmek istemezdim -
Çocuk yapmamaman senin elinde.
Nüfusun azalması lazım.
Katılıyorum. 50 milyondan fazlası nüfus olarak fazla. Şöyle bir 10- 15 milyon olmak lazım.quote:
Nüfusun azalması lazım. -
düşünce güzel ama yöntem yanlış. isterse TC nüfusu 1 milyon olsun. fakirler yine fakir olacak zira zenginlik tek tabakada toplanmış durumda ve orta sınıf gittikçe azalıyor. bunun sorumlusu nüfus değil, yanlış ekonomi politikaları.quote:
Nüfusun azalması lazım. -
Nüfus az olsa mecbur maaşlar artar
O da az, ortadoğu burası
30m yeterliydi
30 m fazla en fazla 15 m olmalı.quote:
O da az, ortadoğu burası
30m yeterliydi -
He sonra yunanistan ermenistan ırak suriye birleşip dalsın
Nüfus az olunca bu sefer tüketim de azalacak.Bu da maaşların aynı seviyede kalması anlamına geliyor.Türkiye'nin nüfusu fazla ama nüfus azalması 1 nesilde hemen yapılacak iş değil.Anneniz babanız 5-6 kardeşken 2 nesil sonra siz ben evlenmeyeceğim çocuk yapmayacağım derseniz 50 yaşından sonra taş yemeye başlarsınız veya ülkeye mülteci pompalanması gerekir.Tercih sizin ya en azından 2 çocuk yapın yada suri ve afganlarla yaşamaya alışın.quote:
Nüfus az olsa mecbur maaşlar artar -
hiçbir şey olmaz merak etme.quote:
He sonra yunanistan ermenistan ırak suriye birleşip dalsın -
amaç o zaten.quote:
90 larda aile planlaması adı altında yapılan "kısırlaştırma " daki maksat kontrol altında tutmaktı türkiyeyi.
newton veya atasözü =ağırlığınca yer kaplarsın. :)))) -
toplumda şöyle bi saçmalık var "işçi halimle 5 çocuk büyüttüm 6 çocuk yaptım" vs bunlarla övünme durumu çok ilginç tamam paran yok berbat bi hayat yaşıyosun da habire çocuk yapıp hem kendine hem de çocuklara çile çektirmenin mantıgı ne -
10 kati 6 milyonluk israile daldi da ne oldu..quote:
Bizim millet hala köylüdür. Araba alır arabasıyla fotoğraf çektirir.
Köylük yerde çok çocuk çok amele çok ırgat demektir. Erkek çıkarsa malını çoğaltır kız çıkarsa başlık alırsın.
Böyle iken şehre göçen fakir köylünün aklı hala orada kalmıştır. Kendi nasıl büyüdü ise sanır ki çocuğum da öyle büyür.
Halbuki şehirdeki çocuğun masrafı bitmez. Okulundan yemeğine eğlencesine tatiline hobisine kadar sayısız masraf vardır.
Elbette bunların çeyreğine bile çoğumuz ulaşamaz.
Sonrası Allah ne verdiyse
Yalnız bu köylü nesil artık son buldu diyebiliriz. Bugün 20 25 yaşında şehirde evlenen biri yüksek ihtimal şehirde doğmuş ve şehirde büyümüş zorlukları görmüş oluyor. Bakıyorum yeni evlenenler zengin fakir ayırt etmeksizin 2 den fazla doğurmuyor. Nadiren kazayla 3 olanı gördüm ama ekseriyeti 1 ya da 2 tane ile işi götürüyor.
Burada tercih ailelere kalıyor ya 4 5 6 tane doğurup ırgat yapacaklar ya da 1 tane doğurup ağa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 17 Temmuz 2020; 10:2:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sorunu kendin cevaplamışsın.
Adamın hobisi yok, yaşam amacı yok, dünyaya neden geldik diye düşündüğü 1 saniye yok, acaba kendimi nasıl geliştiririm dediği yok.bir çocuk doğuyor adamın hayatı anlam kazanıyor artık kendi için değil onun için çalışıyor. Kendini bir şey becermiş olarak görüyor.
Tapulu evi yok arabası yok ama "tapulu" çocuğu var. Hayatında ilk defa belki hayatın bir güzel tarafını görüyor
Sonra Allah ne verdiyse devamını getiriyor.
Bu biraz ilk kez sigara (ya da yasadışı madde) kullanan birinin devamlı ikiyi üçü beşi istemesi gibi.
Artık işçi Mehmet Efendi değil. 10 çocuğun babası Mehmet Ağa oluyor.
Eğer düzgün bir sistem kurarsan tüketim azalmaz.
Şimdi 10 insan yılda 1 ayakkabı alıyorsa
Sen bunu 5 insana düşürdüğün zaman yılda 2 ayakkabı alırlar sorun çözülür. Burada mesele sistemi oturtmaktir.
Çok insan olunca da sistem oturur ama bizim gibi 2. sınıf dünya ülkelerinde bunu yapacak kapasite yoktur.
Az insan iyi eğitim rahat yaşamı getirir bu da daha fazla ice dönme ve bir şeyler üretip katkı sağlamaya neden olur.
Örnek veriyorum. 80 milyon değil 50 milyon olsak herkesin evi olurdu. Çünkü ortada ev fazlası var. Şimdi biz 80 değil 100 milyon olsak ister istemez basit bir ev bile lükse kaçacak.
Afganlilar suriyeliler her zaman gereklidir. Senin ülke vatandaşın üst düzey işlerde çalışır bu göçmenleri de ağır işlere verirsin zaten olması gereken budur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Nüfusun azalması lazım. |
Benzer içerikler
- pompei kur"an ayetleri
- en açıklayıcı kur"an tefsiri
- ateist forum
- incil değiştirildi mi
- cevabı olmayan dini sorular
- paralel evren nedir
- google maps toplu taşıma renkleri
- mars"ta yaşam var mı
- dünyada en çok konuşulan diller
- teslim alınmayan kimlik nereye gider
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X