Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende aynı şekil dediklerinizi yapmayı düşünüyorum diğer herşeyi yapabileceği zaten Malum cihazın bu şekil kullanımlarda da sıkıntı olacağını sanmıyorum.
    Bende cihazı sipariş ettim ve gelmesini bekliyorum şu sıralar ve cihaz hakkında izlediğim inceleme videolarında online sitelerden video izleme de sorun yok gibi yabancı kaynaklı birkaç videoda gördüğüme bakılırsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz konu benim ilgi alanımda olmadığı için fazla yorum yapamam.

Sadece denememi isteyen bir arkadaş için , cihazın kendi tarayıcısı üzerinden bir dizi sitesine bağlanıp bir dizi bölümünü açmıştım.

Zidoo X9 ; seçtiğim diziye ait bölümü , takılmasız ve oldukça akıcı bir şekilde oynatmıştı , onu söyleyebilirim.Ama uzun soluklu bir deneme değildi tabii ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Bahsettiğiniz konu benim ilgi alanımda olmadığı için fazla yorum yapamam.

Sadece denememi isteyen bir arkadaş için , cihazın kendi tarayıcısı üzerinden bir dizi sitesine bağlanıp bir dizi bölümünü açmıştım.

Zidoo X9 ; seçtiğim diziye ait bölümü , takılmasız ve oldukça akıcı bir şekilde oynatmıştı , onu söyleyebilirim.Ama uzun soluklu bir deneme değildi tabii ki.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler . Bana Windows 'lu cihaz almak daha mantıklı geliyor. Youtube' da bazı incelemeleri izledim gerçekten iyi iş çıkaran cihazlar var. Zamanında işyerim Atom işlemcili grundig bir netbook vermişti onun online video performansını gördüğümden yoğurdu üfleyerek yiyorum.
    Bende şu anki en büyük sıkıntı yurtdışından hiç alışveriş yapmadım onun çekincesi var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba arkadaslar

Cihazi geekbuying den siparis gectim.Mail attiginiz taktirde size istediginiz tutarda fatura kesiyorlar yada canli yardimdan da baglanabilirsiniz.Ben ikisini de yaptim canli yardimdan anket doldurdugunuzda size bir indirim kodu daha veriyorlar henuz denemedim tutarini ayrica bir hediye ile birlikte gondereceklerini soylediler ama hediyeyi kendileri de bilmiyor canli yardim baska bir site uzerinden hizmet veriyor kendilerinin degil anladiigim kadari ile.Henuz siparisi kargoya verilmeyen arkadaslar var ise ucreti dusuk gostermelerini talep edebilir.

Onceki sayfalarda indirim kodunu paylasan arkadasima da tesekkur ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semin1907 -- 9 Temmuz 2015; 12:29:22 >
  • hayirli olsun iyi secim yapmissin bu cihazi alarak
    diger uyduruk ne oldugu belirsiz cihazlari almaktansa bu daha iyidir
    simdi geriye beklemek kaldi cihaz eline gecmesi icin umarim cabuk gelir ama genelde siparis verenlerinki
    en cabuk 20 gunde geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreambox271980 -- 9 Temmuz 2015; 14:13:19 >
  • bende ilk etapta windows tabanli bir cihaz alnayi dusunmustum intel islemcili
    fakat windows tabanli cihazlara pc ler gibi crack yapilamiyir ve lisanssiz olarak geliyor

bu nuda arastirmanizda fayda var derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreambox271980

bende ilk etapta windows tabanli bir cihaz alnayi dusunmustum intel islemcili
    fakat windows tabanli cihazlara pc ler gibi crack yapilamiyir ve lisanssiz olarak geliyor

bu nuda arastirmanizda fayda var derim

Bende 2. etapta windows tabanlı cihazdan almayı planlıyordum ama biraz önce okuduğum verdiğin bilgi fikrimi değiştirmeme sebep oldu diyebilirim

Windows tabanlı cihazların lisanssız olduğunu ilk defa duydum cihaz çökmesi gibi durumlarda işletim sistemi kurma gibi işler nasıl oluyor tam bilmiyorum ama cihazı alırsam torrent için kullanmayı planlıyordum şimdi biraz daha düşüneyim en iyisi
  • Benim bildiğim lisanlı;ama Windows 8.1 Bing sürümü var. Hatta bugün araştırırken gördüm Mele firmasının ürettiği cihazda ücretsiz Windows 10'a yüksetilecek yazıyordu.
    Mele;nin ürettiği ürünü Dark firması Türkiye'de satmaya başlamış. 599tl fiyatı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avans09 -- 9 Temmuz 2015; 15:54:45 >
  • wındows tabanlı cıhaz hıc kullanmadım almayıda duşundum fakat elınde wındows tabanlı cıhaz olan arkadaştan bızzat kendım duydum cıhaza creackleme ıslemı falan henüz yapılmıyor tavsıye etmem dıye

yınede yanlış yonlendırmıs olmayayım ama ben Intel atom ıslemcılerın pek fazla ıs yapacağına ınanmıyorum

nedenı ne gelınce benım elımde ı5 4440 ıslemcılı pc var ve 4k 30 fs olsun 60 fps olsun bır vıdeoyu açmaya kalktığımda açmıyor farklı codeck yüklemeler ıle ve medıa player ler ıle 4k 60 veya 30 fps gerçek 4 k vıdeo oynatmaya kalktığımda pc kasılıyor

8gb ramlı 3gb ekran kartlı ı5 4.nesıl ıslemcılı pc de bu vıdeoalrda kasılıyorsa bu kadar ıslemcı kullanımı 100 de 80 lerde gezıyorsa 2gb ramlı Intel atom ıslemcılı cıhazlarda ne olur artık sız duşunun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreambox271980 -- 9 Temmuz 2015; 19:35:31 >
  • zidoo x 9 bu gun elıme ulaştı 1 saat kadar bır ınceledım cıhazı uzerındekı fırmware 1.0.2 ıdı yani son fırmwareyı yuklemedım henüz.

oncelıkle kutuyu açtığım da cıhazın kalıtelı olduğu gayet acık bellıydı

en cokda daha evvel yazdığım gıbı cıhazdakı kasanın alumınyum olmasını cok begendım.

daha cıhazın kurulumunu yapmadan tv ye takmadan cıhaz ıle gelen adaptör e baktığımda cıhazın 12 v olduğu nu gordum ve en cok da buna sevındım.

cıhazın 12 v güçle calısması cıhazın anakartının kalıtelı ve guclu olması anlamında dır cünku daha evel kullandığım s802 ve 3228 cıpsetlı cıhazlar 5v ıle calısıyordu.

cıhazın kumandası da gayet kalıtelı bır yapıya sahıptı ve algılaması gayet ıyı ıdı ama cıhazı gormesı sart nedenı kasa ıcındekı ır alıcı göz gerıye konulmuş.

4k vıdeolar bılıyorsunuz kı degısık formatlardadır 30 fps 60 fps mp4 ts avi
    youtubeden ındırdıgım mp4 formatındakı 4k vıdeoaları rahatlıkla oynattı.. elımde bulunan 2 farklı 4k vıdeo da var bunalr ham ts formatındakı 4 k vıdeolar bırıs dıgıturk4k yayınından alınan kayıt bırsı hıspasat uydusundan alınan 4k kayıt

hıspasat uydusundan kaydedılen 4 k vıdeoyu cıhaz oynatmadı ses var goruntu yok dıgıturk4k yayınından alınan kayıtı rahat bır sekılde oynattı bu oynattığı 4k vıdeoyu ı5 ıslemcılı pc mde açtığımda pc acayıp derecede kasılıyordu ve ıslemcı kullanımı 100 / 80 ve vuruyordu

ama zıdo x9 rahat bır sekılde oynattı rk 3228 cıpsetlı cıhaz her ıkı vıdeoyu oynatmıştı

ama s802 cıpsetlı cıhaz zıdoo x9 un oynattığı 4k vıdeoyu donarak takılarak oyanıtoyordu..

goruntu kalıtesı bana gore s802 cıpsetlı m8 den ve rk3228 tronasmart r28 den daha ıyı.. zaten rk3228 cıahzın goruntusu hıc hos degıldı..

xbmc kodı 14.1 helıx kurulu cıhazın ıcın de fakat bazı repoları kurmaya ızın vermedı oyüzden xbmc kodi 15.1 kurmayı düşünüyorum daha sonra

hd mı ın gırısındekı pıp olayını henüz denemedim ama su an benım beklentılerımı karşılayacak bır cıhaz olduğunu gordum zıdoo x9 un...

bu cıhazı bızlere tanıtıp almamıza vesıle olan papirüs kardesıme tekrar tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreambox271980 -- 9 Temmuz 2015; 19:38:14 >

• Hayırlı olsun .iyi seyirler...

• teşekkürler kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreambox271980 -- 9 Temmuz 2015; 19:39:11 >
  • quote:

zidoo x 9 bu gun elıme ulaştı 1 saat kadar bır ınceledım cıhazı uzerındekı fırmware 1.0.2 ıdı yani son fırmwareyı yuklemedım henüz.

en cokda daha evvel yazdığım gıbı cıhazdakı kasanın alumınyum olmasını cok begendım.

daha cıhazın kurulumunu yapmadan tv ye takmadan cıhaz ıle gelen adaptör e baktığımda cıhazın 12 v olduğu nu gordum ve en cok da buna sevındım.

cıhazın 12 v güçle calısması cıhazın anakartının kalıtelı ve guclu olması anlamında dır cünku daha evel kullandığım s802 ve 3228 cıpsetlı cıhazlar 5v ıle calısıyordu.

cıhazın kumandası da gayet kalıtelı bır yapıya sahıptı ve algılaması gayet ıyı ıdı ama cıhazı gormesı sart nedenı kasa ıcındekı ır alıcı göz gerıye konulmuş.

youtubeden ındırdıgım mp4 formatındakı 4k vıdeoaları rahatlıkla oynattı.. elımde bulunan 2 farklı 4k vıdeo da var bunalr ham ts formatındakı 4 k vıdeolar bırıs dıgıturk4k yayınından alınan kayıt bırsı hıspasat uydusundan alınan 4k kayıt

hıspasat uydusundan kaydedılen 4 k vıdeoyu cıhaz oynatmadı ses var goruntu yok dıgıturk4k yayınından alınan kayıtı rahat bır sekılde oynattı bu oynattığı 4k vıdeoyu ı5 ıslemcılı pc mde açtığımda pc acayıp derecede kasılıyordu ve ıslemcı kullanımı 100 / 80 ve vuruyordu

ama zıdo x9 rahat bır sekılde oynattı rk 3228 cıpsetlı cıhaz her ıkı vıdeoyu oynatmıştı

ama s802 cıpsetlı cıhaz zıdoo x9 un oynattığı 4k vıdeoyu donarak takılarak oyanıtoyordu..

goruntu kalıtesı bana gore s802 cıpsetlı m8 den ve rk3228 tronasmart r28 den daha ıyı.. zaten rk3228 cıahzın goruntusu hıc hos degıldı..

xbmc kodı 14.1 helıx kurulu cıhazın ıcın de fakat bazı repoları kurmaya ızın vermedı oyüzden xbmc kodi 15.1 kurmayı düşünüyorum daha sonra

hd mı ın gırısındekı pıp olayını henüz denemedim ama su an benım beklentılerımı karşılayacak bır cıhaz olduğunu gordum zıdoo x9 un...

bu cıhazı bızlere tanıtıp almamıza vesıle olan papirüs kardesıme tekrar tesekkurler

Ilk izlenimler dogru bi secim oldugu yonundeyse biraz kurcaladiktan sonra daha fazla memnun eder kanaatindeyimm.Simdi sen yazinca aklima geldi geekbuy dan aldigimiz urunun aadaptoru umarim uyumludur.

Adem senden ricam youtube telefon ile eslesiyormu test edebilirmisin.Ayrica browserdan digiplay sayfasinda test videolarini acmayi denermisin oynaticakmi.

• birazdan son fırmware yı yukleyecegım yukledıkten sonra

egerkı evde çocuklardan fırsat bulursam cıhazı ıyıce bı kurcalıycagım

dedıklerınızı deneyecegım ama androıd tv box larda zaten telefonla youtube uygulamasını eslestırmeye gerek yokkı youtube de tum vıdeolara hızlı bır sekılde ulasabılıyorsun.
  • Merhaba,
    android tv box alma niyetim var. Konu hakkinda pek bilgili degilim. Ama bu konuyu okuduktan sonda zidoo x9 almak iyi bir fikir gibi gelmeye basladi :)
    5 sene once aldigim wd live tv var evde. hd ye baglayip film izlemek icin kullaniyorum.
    Android tv boxtan beklentim hd den video izlemeye devam edebileyim + webdeki dizi, film vs sitelerinden streaming video izleyebileyim.
    Bu beklentiler icin dogru tercih zidoo x9 mudur? Yoksa daha basit bir cihaza mi yonelmeliyim?
    Selamlar.
  • oguz3659 O kullanıcısına yanıt
    Aynı kullanım senaryosu için ben Zidoo X9 tercihinde bulundum bu işleri halledeceğini düşünüyorum

• oncelikle digiplay uygulamasi google playde mevcut onu kulllanmak gerekir.
    wepbrowser uzerinden calismiyor calisir calismasina flashpllayer yukleyip biraz ugrastiktan sonra ama
    pek stabil calismaz en mantiklisi google playdeki digiplay app ini kurmak.

youtube tv eklentisi ile telefonunuzu eslestirme konusuna gelince bu mumkun degil nedeni hem telefon hem cihaz android
    oldugundan olmaz airdroid tarzi programlarla ugrasip halletmen lazim bu isi
  • quote:

zidoo x 9 bu gun elıme ulaştı 1 saat kadar bır ınceledım cıhazı uzerındekı fırmware 1.0.2 ıdı yani son fırmwareyı yuklemedım henüz.

Adem ,

Cihazı beğenmene sevindim , iyi günlerde kullan kardeşim.

Ama sana tavsiyem hangi cihazı alırsan al , yazılımlarını güncellemeden video dosyalarını deneyip fikir sahibi olma.Çünkü dosyaları açıp açmama durumu yazılımdan yazılıma farkedebiliyor.Cihazın üzerinde gelen yazılımın üstüne 7 kez yazılım çıkmış.6 ay önceki yazılımla video dosyaları denenir mi ? El insaf yahu...

Neyse , KODI'ye gelirsek ; Cihazda gelen Zidoo XBMC 14.1 sürümü haricinde KODI 15.1 kurabilirsin ama seferde Zidoo'ya ait XBMC'den bağımsız bir KODI kullanmış olursun cihazında.Bu seferde en basitinden KODI'yi açıp videoları oynat dediğinde , otomatik olarak kendi medya oynatıcısı devreye girmeyebilir artık.

Bu arada Zidoo'nun forum sayfasında KODI'ye ait Addons'larla ilgili şöyle bir tanıtım var.İlgini çekebilir.

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/the-new-kodi-addons-for-zidoo-upload-your-addons.297/

Bilgin olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 10 Temmuz 2015; 1:56:03 >

• Popcorn Time aplikasyonu kurmayı denediniz mi? Böyle android tabanlı bir cihazda olmazsa olmaz bir uygulamadır.
    Ayrıca cihazın torrent performansı nasıldır?
  • tikileaks T kullanıcısına yanıt
    Popcorn Time aplikasyonunu kurmadım hiç.Sebebi de internet kotamı bu tarz sitelerde kullanmayı pek düşünmemem.

Genelde izleyeceğim dizi ve filmleri ya download ediyorum ya da benden önce indiren arkadaşlarımdan temin ediyorum.

Yaptığım bir denemede ; cihazın yaklaşık 2 MB/s civarında bir hızla torrent indirdiğini görmüş ve torrent performansını başarılı bulmuştum.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.