Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uzerindeki yazilim en son sürum imis ben duzeltmedim bir ust mesajimi

diger cihqzlar gibi ben telefon hakkinda yi girip yazilim versiyonuna baktigimda 1.02 yaziyor
    ama cihazin kendi bilgilwrinde son firmware 1.3.3 yani kurulmus zaten
    testlerimi son firmware ile yaptim yani .

4k videolarda 60 fps videolari oynatmiyior fakat cokta onemli bir etken degil benim icin
    s802 m8 in takilarak oynattigi 4 k videoyu bu cihaz yag gibi oynatti
    goruntu kaliteside harika

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreambox271980 -- 10 Temmuz 2015; 9:54:15 >
  • dreambox271980 kullanıcısına yanıt
    Adem ,

Öncelikle görüntü kalitesini beğenmene sevindim.Benim için cihazdaki en önemli kriter oydu çünkü.

Yazılım olayına gelince : Son yazılım versiyonumuz v1.0.3.3 değil , v1.0.3.5...

Önceden de hatırlatmıştım ama gözünden kaçtı herhalde.

Firma son yazılımları ilk önce forum sayfasında yayınlıyor , daha sonra cihaz üzerinden yüjklenebilir hale getiriyor.Dolayısıyla v1.0.3.5'i indirip USB ile manuel olarak kurman lazım.

Diğer yandan ; yazdığın gibi ; 4K 60fps videolara takılma bence.

Önemli olan arşivimizdeki video dosyalarını iyi bir görüntü kalitesi ile oynatması ki bu konuda hakkını verdiğini zaten söylüyorsun sende.

Hadi bakalım keyfini sür cihazın...

• aslinda zidoo firmasi ayni donanimdaki yani x9 da kullanilan donanima birde dvbs2 tuner ekleyp
    android+ dvbs2 cihaz surse piyasaya super olur
    trde ve yurtdisi cinde satilan tum android+ dvbs2 cihazlarin donanimi dusuk
    bu cihaza dvbs2 super olurdu..
    Belki ileride çıkartırlar bir ürün , neden olmasın ?

Bu arada sen şu KODI'deki eklenti olaylarını bir incele bakalım.Bende merak ediyorum.

Çünkü afişleme haricinde hiç kullanmıyorum KODI'yi.

Bakarsın KODI'deki eklentiler v.s anlamında senden öğreniriz birşeyler...
  • kodi normalde afisleme hdd uzerinden arsivinizi izleme degilde online film livetv ozelligi vs daha önplanda

ucretli bir iptv listesi satin alip m3 u uzantili listenizi kodide live tv kismina entegre edip kullanmak bence super bir olay
    cok hizli bir sekilde aciliyor kanallar

ben su anda ucretli iptv kullanmiyorum daha evvel kullanmistim

ama free olan guncell iptv m3u listesi bulup googleden cogu populer yayinlari izleyebiliyorum

ayri yeten turkce olarak seyirturk eklentisini bilirsiniz bu eklenti kodi de var seyirturk icindeki iptv kanallisteleri bile fta uydu yayini gibi hizli bir sekilde aciliyor canaksiz tv seyretmenin iyi bir yani dır.

phoneix genesis navi x gibi eklentilerle cihaz derya denize dönusür ve isin icinden cikmazasin ne izleyecegin diye
    kodi derin bir kuyudur dibini bulamazsiniz

ben sadece bu 4 repodan bahsediyorum daha yulerce boyle repolar var ama kurcalamak cözmek gerekir..

madmax fury hizli ve ofkeli 7 gibi filmleri vizyona ciktiginda kodi uzerinden turkce altyazili olarak izlemistim
    diger izledigim guncel yerli filmleri saymiyorum bile.

yani kodi nin ucu yok

• Cluptechno kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevabınız için
    Eyvallah...
  • xbmc kodı de navıx phoneıx gıbı repoların kurulumu bılmeyen arkadaşlar bu vıdeoyu ızleyıp rahatlıla yapabılır.

https://www.youtube.com/watch?v=106E7skBih4

özellıkle NAVİ X icinde lıve tv lıstelerı var hemen hemen daıma guncellenıyor otomatık olarak

sadece lıve tv degıl guncel tum fılm arşıvıde mevcut ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreambox271980 -- 10 Temmuz 2015; 21:26:13 >
  • bu da benden kıyak olsun yenı güncel 88 adet canlı tv kanalı asagıdakı vıdeoyu ızleyıp kanalları aktıf etmenız yeterlı olacaktır.
    sonrasında xbmc arayuzune tv bolumu eklenmıs olacak ve ıcıne hazır kanallar yuklenmıs olacaktır tek yapmanız gereken vıdeodakı lerı uygulamak kodı ye

https://www.youtube.com/watch?v=Ufsj61Sxe08
  • Bu tür cihazların 7/24 çalışmasında bir sakınca varmıdır? Torrent falan indirmek için aylarca açık kalsa cihaza zararı olurmu?

Birde himedia bölümünde sormuştum ama cevap yazan olmadı. Cihazın kendi oynatıcısı filmleri otomatik peşe peşe oynatıyor. Dizi falan izlerken iyi oluyor da film izlerken hoş olmuyor. Yani ya peşindeki filmi izlemeyeceksin yada bir film izleyip bırakacaksın falan gibi. Bitince durmasının bir yolu varmıdır? Sizin cihazlarda da durum böylemi?
    Iptv izlemek için verdiğin bilgilere teşekkürler hocam cihaz gelsinde denerim ben tv izlemek içinde kullanmayı düşünüyorum zaten cihazı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelıkle cıhazın uzerınde yüklü gelen xbmc kodi helıx 14.1 i kaldırıp

androıd cıhazlar ıcın modıfıye edılmıs kodı nın bır degır adı spmc medıacenterı yuklemeyı unutmayın cıhazın uzerındekı kodi kesınlıkle sorunlu ve cok uğraştırır..

asagıdakı linkten 14.2.0 apk dosyasını ındırıp usb belek yada hafıza kartına atıp kurunuz.

http://spmc.semperpax.com/
  • farkli bir cihaz alacagimdan deneme amacli aldigim zidoo x9 um satliktir almak isteyen arkadaslar pmden bana ulasabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreambox271980

farkli bir cihaz alacagimdan deneme amacli aldigim zidoo x9 um satliktir almak isteyen arkadaslar pmden bana ulasabilir..

Adem hayırdır yahu.Bir günde caydın cihazdan...

Neyse hayırlısı olsun da nesini beğenmedin merak ettim ?

Mesela KODI'nın nesi sorunlu ? Eğer repo v.s kurulmuyor dersen onu bilemem çünkü ilgi alanım değil , ben KODI'yi sadece afişleme amacıyla kullanıyorum ve benim için asıl önemli kriter , ihazın kendi medya oynatıcısındaki görüntü kalitesi.

Son olarak " Farklı bir cihaz alacağım " derken şu cihazı söylede bizde bilelim değerli kardeşim.Merakta bırakma bizi...

• ben bu cihazlari hep merakimdan almisimdir bundan evvel uydu alicili android almistim sonrasinda apple tv3
    daha sonra tronsmart r28 sonra m8 simdi zidoo x9 ve daha sonra su cihaz diye uzar gider bende
    acikcasi macera ariyorum degisik cihazlari gorup kullanmak benim hosuma gidiyor
    cihazi tam tersi cok begendim ama farkli farkli cihazlar daha almak istiyorum..
    merak ettigim ..

işin aslı merak ediip aldigim cihazi 1 gun dahi kullansam bana yetiyor nedeni ise cocuklardan fırsat bulup eskisi cihazla ugrasamiyorum

cihazda yuklu gelen kodi de arsivini izleyebilirsin mediaplayer olarak kullanabilirsiniz fakat repo lari kurmada vs eksiklikler var

oyuzden cihazda yuklu gelen kodi 14.1 helix i kaldirip spmc 14.2 helix kurmak daha avantajli repolari kurmak icin ..

zaten acelemde yok cihaz satilsin diye satilana kadar kullanirim ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreambox271980 -- 11 Temmuz 2015; 15:27:54 >
  • KODI'da mükemmel bir afişleme var, oynatmasında da sıkıntı yok gördüğüm kadarıyla.

Ama işin içine Repo kurulumları girdiğinde eksiklikleri olabilir , bilemem.

Repo kurmak isteyenlerde yazdığın gibi Helix 14.2 ya da SPMC kurabilir cihazına , sorun yok.

Selamlar...
  • Abi cihazı aldı 2 günde soğudu hadi hayırlısı inşallah bizde öyle bişey olmaz
    Ben heyecanla cihazın gelmesinim bekliyorum hergün takip numarasını kontrol ediyorum

• cihazdan soğumadım arkadaşlar neden soğuyayım kı cıhaz dıger androıd lere nazaran daha başarılı bır cıhaz ben sureklı degısık cıhazlar kullanan bırısıyım alıdıgım cıhazı en fazla 1 hafta kullanmışımdır.
    sırf bu yüzden aldığım uydu alıcılarının ve androıd cıhazların sayıları baya degıl cok fazla.
    kulllandıgım uydu cıhazları ve andorıd cıhazları sayayım anlarsınız ozaman meraktan alıp sattığımı tekrar.,

1.DREAMBOX dm 7020 hd
    2.DREAMBOX DM 800 SE HD orjınal
    3.DREAMBOX DM 80O SE HD klon
    4.DRAMBOX DM 800 HD SIM 2.01 klon
    5.DREAMBOX DM 800 HD SIM 3 klon
    6.VU+ uno
    7.VU+SOLO2
    8.VU+SOLO SE
    9.XTREND ET 9000
    10.XTREND ET 8000
    11.XTREND ET 5000
    12.GIGABLUE QUAD
    13.GIGABLUE SOLO
    14.GIGABLUE SOLO SE
    15.AZBOX HD PREMIUM
    16.GOLDMASTER 1050
    17.SUNNY 14200
    18.NEXT 18500
    19.NEXT 19500 HD
    20.NEXT MACHINA 3D TWINTUNER
    21.NEXT MACHINA 3D SUPER TEK TUNER
    22.KATHREIN UFS 910
    23.EVIADO ONE HYBIRD HD RECEIVER
    24.ALANTA HD BOX
    25. VIGICA C90
    26. SKYBOX S9
    27. SKYBOX AS100
    28.WETEK HD
    29. KOLLINS ULTRAHD ANDROID TV BOX
    30.TRONSMART R28 PRO ANDROID TV BOX
    31.AEMAX M8 N ANDROID TV BOX
    32.APPLE TV 3
    33. ZIDOO X9
    bu zamana kadar uydu alıcılar ıle elıme toplamda 33 BELKI DAHA FAZLA hatırlamdıgım model vardır farklı model marka hem uydu alıcısı hem androıd cıhazlar gecmıs..
    zıdoo x9 cıhazı hala severek kullanmaktayım ortada beğenmeme gıbı bır soz konusu yoktur..
    zaten bu cihazdan fazla kısıde yok tr de papırus hocamın tavsıyelerıne dayanarak tan almışızdır ıyıkıde almışım dıger kullandığım androıd cıhazlar ıcınde en ıyısı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreambox271980 -- 12 Temmuz 2015; 11:19:46 >

• Tamam yanlış anlama olmuş o zaman kızma sen macera arıyorsun bence abi sürekli değiştirmekle falan

Maşallah, bunları satmasaymışsınız ev teknoloji müzesine dönermiş.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.