Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sopcast'ı bilmiyorum, hiç kullanmadım.

Fat32 USB Bellek yada NTFS USB HDD takıp kullanıyorum.Sıkıntı yok.

Geekbuying'ten alışveriş için firmaya mail atan arkadaşların isteği üzerine düşük göstermiş bedeli.

Son olarak adem1980 nickli arkadaş cihazını satıyor.

Bilginiz Olsun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tracedy6 kullanıcısına yanıt
    Geekbuying sitesiyle mail atıp görüşürseniz yardımcı oluyorlar tam olarak istediğin fiyat olmasa bile sorun çıkarmayacak rakamlarda gösteriyorlar ürün bedelini bana öyle bi kıyak yaptılar

Diğer dediklerini papirus yanıtlamış zaten..

• quote:

Orijinalden alıntı: Cluptechno

Geekbuying sitesiyle mail atıp görüşürseniz yardımcı oluyorlar tam olarak istediğin fiyat olmasa bile sorun çıkarmayacak rakamlarda gösteriyorlar ürün bedelini bana öyle bi kıyak yaptılar

Diğer dediklerini papirus yanıtlamış zaten..

Cevaplar için teşekkür ederim. Sopcast, android'e kuruluyor, muhtemelen bunda da izlenir. ŞL ve Avrupa Ligi bu şekilde güzelce izlenir o zaman. Makul rakamlar nedir peki hocam son olarak ? :)
  • tracedy6 kullanıcısına yanıt
    Valla ben aldığımda ürün fiyatı 114$ dı ve 20$ kadar düşük gösterebiliriz demişlerdi fatura tutarında zaten yetiyor. Gümrüğe takılmaması için limit 75€ olduğu için sorun çıkmaz büyük ihtimal.

Benim cihaz Türkiye'de şu anda gümrükten geçmiş bu tUtar İle dağıtımı yapacak olan ilçe PTT şubesine gönderilmesi bekleniyor.

• Evet karşınızda yeni cihazımız Zidoo X1.

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

Büyük bir ihtimalle Türkiye'deki ilk kullanıcısıyım.

Hemen ilk izlenimleri paylaşayım sizlerle.

Cihaz resimde de görüleceği üzere küçücük birşey.Abisi gibi aliminyum bir kasaya sahip değil , plastik bir kasası var.

Arkada 2 adet USB 2.0 girişine sahip , USB 3.0 girişi ve optik çıkış yok.X9'a nazaran daha sade bir cihaz diyebiliriz yani.

Güzel ve kullanışlı bir kumandası var , arayüz hiç sıkmıyor , güzel.

Zidoo RC uzaktan kumanda programı bu cihazda da var ama kullanımı henüz çok stabil değil.

Cihaz, KODI 14.2 Helix sürümü ile geliyor.

Cihazın en güzel tarafı Zidoo X9 ile aynı
    medya oynatıcıya sahip ama altyazı menüleri farklı biraz.Ve bazı seçenekleri biraz kırpılmış gözüküyor.

Cihazda dikkat çeken eksiklikler :

1- Arşivimdeki 720p mkv oynatımlarında bile zaman zaman takılmalar gözlemledim.

2- Kumanda bazen tutukluk yapabiliyor.

3- Cihazın altyazı menüsünde Encoding bölümü yok ama bir sürü altyazı karakteri var ve bunlardan ikisinde Turkish olarak 2 adet altyazı karakteri mevcut. Bunlardan birisinde hiç sorun yok.Karakterler oldukça iyi ama daha büyük bir sıkıntı var.

Cihazın kendi medya oynatıcısında ekrana gelen altyazılar ekranın nerdeyse ortasına yakın çıkıyor.Bu da seyir zevkini etkiliyor.Ama asıl kötü olan bu altyazılarla ilgili bir pozisyon ayar bölümü olmaması cihazda.Yani istesenizde altyazıları aşağıya çekemiyorsunuz.

4- 4K desteği olmasına rağmen 4K videolarda takılmalar gördüm cihazda.

5- Altyazı menüsündeki ayarlar bu cihazda da kaydedilemiyor maalesef , her seferinde baştan yapmak zorundasınız Türkçe karakter seçimini.

Özetlersek ; cihaz henüz stabil değil , yazılım anlamında sıkıntıları var , bu kesin.Ama firma kısa süre önce ilk yazılımını çıkardı bile.Kullanıcılardan gelen geriye dönüşlerde oldukça yoğun.Dolayısıyla karşılaşılan bu tarz sorunları , çıkartacağı yazılımlarda güncelleyecektir diye düşünüyorum.

Amaaaa...

60$'a satılan, Realtec 1195 chipsetli ; M-195 gibi dişli bir rakibi var ve M-195'in donanımı bunun yanında çok daha iyi.Mesela M-195'te artı olarak USB 3.0 ve E-Sata bağlantısı var , metal kasaya sahip , optik çıkış mevcut. Hepsinden önemlisi kendisini ispat etmiş bir medya oynatıcısı var ve yaptığımız incelemede görüntü olarak şapka çıkarttı kendine.

Dolayısıyla Zidoo X1'in 60$'lık fiyatı ile piyasada tutunabilmesi ( yazılımı rayına otursa bile ) zor gözüküyor.Çünkü bu fiyat kategorisindeki rakipleri daha donanımlı gözüküyor.

Şimdilik bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 16 Temmuz 2015; 23:40:36 >

• Papirus P kullanıcısına yanıt
    Vay abi yeni cihaz hayırlı olsun, güle güle kullan
    Yumurta gibi duruyor ya tipi enteresan cihazın..

Benim X9 başakşehir gümrük müdürlüğünde kaldı ya işlemler uzamış bayramdan sonra sevkiyat yapilacakmis. Nasıl heveslendim bayramda gelmiş olur diye ama malesef olmadı.

• Cluptechno kullanıcısına yanıt
    Eyvallah kardeşim....

• yeni cihazınız hayırlı olsun papirüs kardeşim.

zıdoo x9 un yerını tutmaz ama yınede iş görür..
  • dreambox271980 kullanıcısına yanıt
    Sağolasın ,

Tabii ki tutmaz ve Zidoo X9 bunun yanında bambaşka bir cihaz.Zaten X1'i kısa bir süre kullanınca elimdeki Zidoo X9'un kıymetini birkez daha anladım...:)))

Ama bir web sitesinde Zidoo X1'in kullandığı bu yeni chipset ile ilgili olarak ; " Allwinner H3 SoC geçen yıl ilan edildi ve Realtek RTD1195 için doğrudan bir rakip olacak." şeklinde ifadeler okudum.

Bu chipset bahsedildiği gibi çıkarda Zidoo firması da yazılım konusunda üzerine düşeni yaparsa Zidoo X1 daha iyi bir konuma gelelebilir.

Fakat yukarıda da yazdığım gibi ; optik çıkış , E-Sata bağlantısı ve USB 3.0 bağlantı gibi özellikleri arayamayacaksan alınabilir bir cihaz konumunda ama fiyat konusunda dezavantajlı gibi sanki.

Yalnız Sadays'ın Zidoo X9'da medya oynatıcı ekranında görüp beğendiği altyazılardaki keskinlik durumu bu cihazda da var.

Yine de karamsar olmamak lazım.Hiçbir cihaz ilk çıktığında dört dörtlük olmuyor.Muhakkak belli bir süre geçmesi gerekiyor yazılımsal anlamda rayına oturması için.

Dolayısıyla cihaza gerektiği zamanı tabii ki tanıyacağız ve gelişmeleri gözlemleyeceğiz.Bakarsınız bizi şaşırtan bir cihaz haline geliverir ilerleyen dönemde...

• Tanıyan , tanımayan tüm arkadaşlarımın , kardeşlerimin ; Mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyor , sağlık ve huzur dolu günler diliyorum.

Mutlu Bayramlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 17 Temmuz 2015; 0:58:18 >
  • Teşekkürler seninde bayramın mübarek olsun.
    Ve herkese iyi bayramlar..

Dün akşam abimi de gaza getirdim son iftar yemeğinde onada bir adet Zidoo X9 siparişi verdik bakalım hayırlısı

• Orijinalden alıntı: Cluptechno
    Herkesin Razaman Bayramı mübarek olsun :)
    Benim x9'da başakşehirde takılmış :(
    Bayram buruk geçicek
  • forumdaki tüm arkadaşların
    mübarek Ramazan bayramını kutlar aılesı ıle nıce bayramlara daha gırmesını dılegımle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cluptechno

Teşekkürler seninde bayramın mübarek olsun.
    Ve herkese iyi bayramlar..

Dün akşam abimi de gaza getirdim son iftar yemeğinde onada bir adet Zidoo X9 siparişi verdik bakalım hayırlısı

Hocam siz urunu ne zaman almistiniz benimkinde halen bir hareketlilik yok halen singapurda dolaniyor galiba ;)

Herkesin bayrami kutlu olsun bu arada

• Bakın Zidoo firmasını neden seviyorum ve neden övüyorum bir kez daha özetleyeyim.

Zidoo X1 geldiğinde üzerindeki yazılım v1.0.14'tü. Bende hemen firmanın yeni çıkardığı v1.0.15'i yükledim.Sorunsuz yüklendi yeni yazılım.

Sonrasında Android ekranında ayarlar bölümününde dil seçeneğini İngilizce'den Türkçe çevirdim ve bir ara video dosyası açtım cihazda.

Ama bir baktım altyazı menüsü komple Çince olmuş , istediğin satırı bul bulabilirsen.Ayar satırlarının ne olduğunu deneme-yanılma yöntemi ile denk getirebilirsen ne ala.

Dedim ki herhalde v1.0.15'te bir bug var.Hemen foruma yazdım , fakat benden başka bu tarz bir sorundan bahseden de yok v1.0.15'te.

Forumda yazdığım mesajı okur okumaz hemen geriye dönmüşler ve bu sorun garip gelmiş olacak ki bir ekran görüntüsü istemişler benden.Hemen yapıştırdım Çince ekran görüntüsünü.

Neyse onlar işi çözene kadar ben teşhisi koydum zaten ama onların farketmemesini de normal karşılamak lazım.

İşin özü şu : Andorid ayarlar menüsünü İngilizce'den Türkçe'ye çevirince cihazın kendi medya oynatıcısına ait altyazı menüsü Çince oluyor. Al İngilizce'ye geri , herşey normal. Garip bir sorun gerçekten.

Haliyle millet ayarlar menüsünü geldiği gibi İngilizce kullanıyorsa bu tarz bir garipliği görmesi de zor.

Bu sorunun tespitini foruma yazınca hemen bir geriye dönüş daha oldu firmadan.

Adamlar 4 MB'lık minik bir apk dosyası yayınlamışlar bana istinaden ve demişler ki " Şimdilik USB bellek ile bu yamayı cihazınıza kurun.Biz bir daha ki yazılımda bu bug'u düzelteceğiz ".

Bu minik yamayı kurunca sorun ortadan kalktı cihazda.

Firmanın duyarlılığı konusunda buyrun yorumu siz yapın bakalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 27 Temmuz 2015; 11:46:13 >

• Cihazın web üzerinden film izleme performansını soran arkadaşlar için tekrar yazayım.

Ben bu amaçla kullanmadığım için bilemiyorum. Çünkü USB HDD üzerinden izliyorum dizi ve filmlerimi.

Son olarak cihaz için en mantıklı alışveriş sitesi Geekbuying.

Bilginize...

• semin1907 S kullanıcısına yanıt
    Ben cihazı geçen ayın 30 unda satın almıştım.
    Şu an cihaz Türkiye'de bayram sonrası dağıtılacak..

• quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Cihazın web üzerinden film izleme performansını soran arkadaşlar için tekrar yazayım.

Ben bu amaçla kullanmadığım için bilemiyorum. Çünkü USB HDD üzerinden izliyorum dizi ve filmlerimi.

Son olarak cihaz için en mantıklı alışveriş sitesi Geekbuying.

Bilginize...

seyirtürk üzerinden kullanıyorum. tek kelimeyle hiçbir sorun yok. gayet akıcı ve düzgün. Burada en hassas nokta internet bağlantısı kaliteli olmalı.ben kablosuz ağ bağlantısı ile kullanıyorum bu hali bile 1080p lik filmler bile hiç takılma yok. web tabanlı sitelerde de durum aynı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4K yı kaç bitrate açar bu? H265 mi olması lazım açması lazım 4K ları illa?
  • Cluptechno kullanıcısına yanıt
    20 gunde cabuk gelmis hangi firmayla gonderdiler singapur mu ? Benim de kargolanma tarihi 10 u heralde ay sonuna kadar gelir benimde.Insallah ;)

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.