Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kumandaları aynı değilse dikkat et çalışmayabilir eweat ile zidoo x9 misal birebir aynıydı kumanda bir iki tuş farklıydı
  • Arkadaşlar merhaba,

Papirus arkadaş güzel bir X9 inceleme yazısı ile X1 kampanyasından aldığı yeni ürün için kısa bir inceleme yazısı yazmış. Aynı kampanya'dan ben de X1 gönderilen kişilerden biriyim ve aşağıda kısa bir inceleme yazımı bulabilirsiniz.

Ürün Tedariği

1. Geekbuying sitesinin Singapur'dan gönderisi 20 gün içinde elime ulaştı.
    2. Ürün İstanbul'da gümrüğe girse de, 2.6 TL gibi bir gümrük maliyeti ile bana, sorunsuz ulaştı.
    3. Sipariş yeri;http://www.geekbuying.com/item/ZIDOO-X1-Android-4-4-TV-Box-Allwinner-H3-Dual-Core-Mali-400-1G-8G-802-11-b-g-n-LAN-HDMI-4K-2K-H-265-KODI---Silver-346647.html Geekbuying Türkiye'de de tanınmış ve Türkiye'de geniş bir müşteri portföyü bulunan, Singapur menşeili bir satış sitesi.

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

Ürün'ün İyi Özellikleri (+)

1. Ürün, 1.5 Ghz saat hızında çalışan, 4 çekirdekli, Allwinner H3 işlemcisini barındırıyor. Bu konudaki en büyük avantaj bu işlemcinin H.265/HEVC sıkıştırmalı 4K çözünürlüklü video'ları sorunsuz oynatabilmesi. Tabi 4K videoları kayıpsız görmek için 4K destekli bir televizyona ihtiyaç var, aksi takdirde, 4K video'lar FullHD TV'lerde downsample edilerek oynatılıyor. İşlemci özelliklerini buradan inceleyebilirsiniz;http://www.allwinnertech.com/en/clq/H_series/501.html

2. Ürün 1GB DDR3 RAM ve 8 GB dahili bellek ile geliyor. Buna rağmen, performans gerektiren 4K video oynatma işlevi 1.5 Ghz'e kadar çalışabilen Allwinner H3 işlemcisi ile sorunsuz şekilde gerçekleşiyor. Bu sayede cüzzi gibi bir bedelle 4K videoları oynatma imkanına kavuşabiliyorsunuz. Tabi videoları gerçek 4K çözünürlükte görmek için gereken 4K destekli TV gereksinimi de cabası. Antutu skoru 16450. Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

3. DTS codec testeği var ama test etmedim.

4. İşlevsel bir kumandası, ilginç bir kasa tasarımı mevcut. Kumanda içinden AAA pil çıkmıyor.

5. Kutu içeriği burada;https://www.youtube.com/watch?v=CzfZ1WxyRwk

6. Kutu'dan HDMI kablo çıkıyor. Üzerinde sadece "High Speed HDMI" yazıyor ama sanırım ya 1.3 ya da 1.4

7. İnternet üzerinden OTA (Over the Air) güncelleme imkanı mevcut. Giriş seviyesi kullanıcılar, yazılım güncellemesini çok basit şekilde cihaz üzerinden yapabiliyor.

8. KODİ kurulu halde geliyor.

9. Google Play yanında, Aptiode isimli ayrı bir market uygulaması da geliyor, Google Play'de olmayan uygulamaları Aptiode üzerinden kurabilirsiniz. Buradan da inceleyebilirsiniz;http://m.aptoide.com/

10. Miracast fonksiyonunu TV ve Android cep telefonu arasında denedim, çok kısa gecikmeler hariç, sorunsuz çalışıyor. İnceleme videosu burada;https://www.youtube.com/watch?v=AuzXtSuxVGQ

11. USB girişi üzerinden harici webcam bağlanılarak Skype, Hangout gibi uygulamalar üzerinden video konferans yapılabiliyor. Ancak ben denemedim.

Ürün'ün Kötü Özellikleri (-)

1. Kumanda bünyesindeki airmouse işlevi kullanışlı değil, harici bir airmouse satın almak kesinlikle şart. Satın alacaksanız, mutlaka ürün yanında airmouse da satın alın.

2. Zidoo firmasının kendi yaptığı Zidoo RC isimli tablet veya telefon'dan çalışan Android kumandası işlevsel değil. Asphalt oyununda kumandayı kullanamadım.

3. 2 USB çıkışı var, her ikisi de USB 2.0, 4K oynatan bir cihazda USB 3.0 çıkışı yok. Bir giriş normal USB, diğeri USB/TF

4. SD Card girişi yok.

Sonuç

1. İlk kurulum oldukça kolay, videosu burada;https://www.youtube.com/watch?v=PGGNrv6f6-o

2. 60$ avantajlı gibi gözükse de hem yazılım, hem kullanım hem de kumanda'nın airmouse kısmında eksiklikler mevcut. Benzer fiyata daha performanslı ve üstelik 3D görüntü de oluşturabilen cihazlar var.

3. Şık, harici bellek, harici webcam ve airmouse ile birlikte giriş seviyesi kullanıcılar için Smart olmayan TV'leri Smart hale getirmek için en ucuz çözümlerden biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 24 Temmuz 2015; 9:17:13 >

• Xtreamer Prodigy 4K yazılımı zıdoo x 9 a donanım aynı ıse tabıkı kurulur
    fakat zıdoo x9 a usb den kendı yazılımını yüklerken local update ye gırıp usb den fırmware yı sectıgımızde cıhaz yazılımı kontrol eder ve uygunsa update tusu aktıf olur ve update ye tıkladığımızda
    kendılıgınden recovery menusune geçer ve yuklemeyı yapar aynı mantıkta Xtreamer Prodigy 4K yazılımını zıdoo x 9 a yüklemeye kalktığımızda
    local update den usb den yazılımını yolunu gosterırız ve okey lerız fakat yazılımı kontrol eder yüklemeye ızın vermez en basında launcher farklı olduğu ıcın.
    bu gıbı durumlarda manuel olarak recovery menüden farklı cıhazların fırmwarelerını yukleyebılırız yani denemek ıcın.. bu ıslemde tabıkı rısklıdır ama zıdoo x9 kolay kolay uçacak göçecek bır cıhaz degıl
    jtaglık hale gelmez yani. cok cok cıhaz yazılımı uyumsuz ıse cıhaz açtığımızda normal olarak açılmaz karsımıza recovery menüsü çıkar ve bunuda usb ye x9 un orjınal fw sını atıp recovery menüden
    el ıle yüklemek ıle sorun cözülür..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreambox271980 -- 23 Temmuz 2015; 21:53:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Mesela Xtreamer Prodigy 4K'da ayni sartlarda bir cihaz ama yaziliminin uzantisi da , yuklenme seklide farkli.

Ama Tronsmart birebir ayni gozukuyor.O yuzden denemeyi dusunuyorum.

Nasilsa cihaz acisindan en bolluk donemi yasiyorum evde.

Emektar Egreat M32B , Zidoo X9 , Zidoo X1 ve seko92'nin Eweat 902 ; hepsi elimin altinda...

tronsmart ın yazılımını ben denemıstım aslında arayuzun den tutturunda herseyı ıle aynı yükleme seklı vs de aynı
    açılış logosu tronsmart olarak degıstırılmıs..
    ve arada herıkı cıhazın ıllakı donanımında farklılıklar varmış kı kâğıt uzerınde aynı yazılsada cıhaz açıldıktan 5 10 sn sonra sıstem durduruldu mesajı ıle cıhazı kullanamıyorsunuz..
    o yüzden tronsmart yazılımını hıc denemeyın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreambox271980 -- 23 Temmuz 2015; 21:54:37 >

• Büyük beklentiler ve heyecanla beklediğim cihazım sonunda bugün geldi. Çok güzel paketleme yapılmış Çinlilerin eline sağlık vallahi

Cihazı kurup deneyemedim çünkü yarın sabah tatile çıkıyorum pazartesi yada sali gunu donucem şimdilik heyecanımı bastırıp tatil bitene kadar dayanıcam mecbur artık gelince bakim umarım cihaz çalışıyordur bi sikintisi yoktur dlye ümit ediyorum

Kurup calistirmadigim için o konuda yorum yapamam ama güzel paketlenmiş şekilde geldi bütün aksesuarlar da posetinde ve gayet şık. .
    Ama ne hikmetse cihaz kutusu sol tarafından yırtık haldeydi kesilmiş gibi düzgün şekilde ve cihaz kutusu hiç bir garanti bandrolu yada etiketiyle yapıştırılmamis sekildeydı yani açık şekilde kutu ama ikinci el ürün yollamış olamazlar heralde bütün hepsi böyle dır diye düşünüyorum?

Cihaz fotoğrafları

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cluptechno -- 23 Temmuz 2015; 22:45:47 >

• Cihazda dts hd ve true hd desteklemiyor
    Digiturkplay calisiyor sorun yokZidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ®

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerli34 -- 24 Temmuz 2015; 2:00:17 >
  • Orijinalden alıntı: CluptechnoHayırlı olsun. Ben hala beklemedeyim.
    İstanbul Anadolu yakasında olduğumdan herhalde yarın banada ulaşır.
    Cihazı merakla bekliyorum. İyi tatiller...
  • josekutinyo J kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.

Anadolu yakasında olmasıyla ilgili bir durum olacağını sanmam kargoyu getiren dağıtımcıyla görüştüm bugün dosya tipi ufak kargolar Türkiyeye gelir gelmez kontrol edilip dağıtıma çıkıyor hemen ama bu Tarz kutu vs turu şeyler bir kaç ayrı kısım tarafından kontrol ediliyor o yüzden dağıtıma çıkması diğer kargolardan uzun sürüyor dedi.

Dediğinde haklı sanırım çünkü benim cihaz Türkiye 'ye geleli nerdeyse 10 gün oldu ve 3 farklı kısımda gitti gümrük kontrolü için İnternete sorgulattigimda gorebiliyordum.

İnşallah sizinkide kısa sürede gelir kavusursunuz

Cihazı geldi deneyemedim hiç sadece kutusunu açıp baktım kadar umarım çalışıyordur ve sorun falan yoktur orjinaldir cihaz bu Çinliler tehlikeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dreambox271980 kullanıcısına yanıt
    Adem ,

Madem ki sen denedin ve açılışta hata mesajı aldın , benim denememe gerek yok o zaman.

Zaten benimde deneme amacım ; Tronsmart ileri de yazılım konusunda bir farklılık yaratırda daha albenili hale gelirse o yazılımı bizim ciihazlara yüklemekti.

Ama mademki bir uyumsuzluk gördün , o zaman bu beklentinin de bir amacı kalmadı.

Fakat yinede ; Xtreamer Prodigy 4K'nın yazılımını Zidoo X9' kurmaya kalksan ve hata mesajı alsan anlayacağım ama Tronsmart'ın yazılımında hata mesajı almana şaşırdım.

Ben birebir uyumlu olacağını düşünmüştüm Tronsmart'ın yazılımının...
  • barisg B kullanıcısına yanıt
    Cihazınız hayırlı olsun...

Tespitleriniz doğru , zaten bende bu tespitlerinizden bazılarını yazmıştım.

Fakat öncelikle şunu belirtmek lazım bence :

Cihaz normal mkv'lerde ve MP4 videolarda bile stabil gözükmüyor şu an için.Neden derseniz , geçen hafta BBC'nin 720p belgesellerinde denemeler yaptım ve görüntüde çok azda olsa takılmalar hissettim.

Ardından önceki akşam Cem Yılmaz'ın son DVD'sinden bir iki bölüm seyrettik.Bu videoda bile resmen az da olsa takılıyor Zidoo X1.

Yani ben 4K'yı falan geçtim ; şu an için 720p ve DivX videolarda bile takılmalar görülüyor cihazda.Aslında bu tarz basit videoların şöyle yağ gibi akması lazım normalde.Fakat öyle değil ve yazılım anlamında birşeyler eksik sanırım.

Ama şunu da belirtmek lazım : KODI'deki takılmalar daha bariz ve cihazın kendi medya oynatıcısındaki oynatma KODI'ye göre daha iyi bir akıcılığa sahip.

Toparlarsak ; cihazın yazılım anlamında bir toparlanma sürecine ihtiyacı olduğu kesin.

Ama hepsinden de önemlisi şu bence : Zidoo X1 bu fiyat politikası ile piyasada tutunabilirse belki 4K oynatabilmesi açısından tutunur , onda da ne kadar başarılı olur zaman gösterecek.

Mesela size ilk cihazım Vidon Box'tan bahsedeyim :

Aliminyum bir kasaya sahip bu cihaz , optik çıkışı var.Tamam 4K özelliği yok ama en azından DivX ve mkv videolarda takılma da yapmıyor.Ve de 48$'a satılıyor.

Şimdi sen diyelim yazılımını rayına oturttun Zidoo X1'de. İyi güzelde daha DivX ve mkv videoları adam gibi oynatamıyorsun ki.

Eee optik çıkışın yok , kasan plastik ,üstüne üstlük bu özelliklere rağmen 60$'lık bir fiyat etiketin var.Nasıl olacak bu iş , bence zor.

Bu cihazda optik bir çıkış olsaydı , USB 3.0 portu falan olsaydı ve fiyatı da bu özelliklerle 50$ civarında olsaydı o zaman belki alınabilir bir cihaz olarak düşünülebilirdi.

Çünkü sırf 720p yada 1080p mkv videoları veya DivX formatlı filmleri seyredeceğim diye cihaz alınacaksa ,M195 gibi daha donanımlı ve mantıklı tercihler var piyasada.

Üstelik M195'teki 4K'dan bahsetmiyorum bile.Çünkü Sadays , aynı benim gibi Eweat 902'deki 4K performansını beğenmedi.

M195'te 4K video oynatımı Eweat 902'de olduğu gibi sıkıntılı değildir bilemiyorum ama varsa da yazılımla düzelebilir belki.

Özetle Zidoo X1 almayı düşünen arkadaşlara şimdilik tavsiyem beklemeleri yönünde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 25 Temmuz 2015; 1:02:06 >

• tronsmart firmasinin cikardigi cihaz ile zidoo x9 ayni donanimda olmasina ragmen
    dedigim gibi hata aldim..
    cihaz normal olarak aciliyor fakat bir yerleree engelleme var sanirim sistem durduruldu hatasi veriyor.
    buda bootlader yada kernel den kaynaklaniyor sanirim cihaz ayni olsada bootlader kernel uyumsuzlugu olabilir..
    ayrica kaiber f9 cihqzda donanim olarak ayni fakat onun yazilimi hic yuklenmiyor..
    recovery menu filan cikiyor yukleme esnasinda hata verip yuklemiyior.

xtreamer prodigy 4k yaziliminida cihaz olmadigi icin bende deneyemedim..

m8 kollins 4k tronsmart r28 cihazlarda ise ayni donanimdaki farkli cihazlarin yazilimi yukleniyordu sadece kumanda calismiyordu.

zidoo sanirim bootlader yada kernel ile farkliliklar gosteriyor oyuzden farkli bir cihazin yazilimi yuklenmiyor.
  • Arkadaşlar iyi günler. Acaba zidoo x9 veya x1 de hd audio pass-through özelliği nasıl? Örneğin vtende dolby athmos sıkıntılıymış ve sanırım hala çözülememiş. Bu ses codecli filmleri oynatamıyormuş. Zidoo da dolby athmos içeren film açabiliyor musunuz? Bunu da pass-through yapabiliyor mu? Bir de 24-23,976 vs. fpslerde kendisi ayarlayabiliyor mu? Aynı şekilde internetten film açarken de bu fpsleri kendisi seçebiliyor mu? Görüntü olarak incelemelerde zidooyu da beğenmişler. Herkese ürünü hayırlı olsun. İyi günler. Teşekkür ederim.
  • -spawn- kullanıcısına yanıt
    Sadays Üstad , 14 Temmuz tarihli incelemesinde Zidoo X9 ile Eweat 902'yi kıyasladı.

Bu incelemede HD seslerle ilgili Zidoo X9'da karşılaştığı bir handikaptan bahsediyor.Belki faydası olur size.

Bahsedilen inceleme yazısının bulunduğu link şu :

http://forum.donanimhaber.com/m_106519223/mpage_2/tm.htm
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Aslında bu incelemeyi okumuştum ancak zidoo gibi firmalar çabuk firmware çıkarıyorlar ya; belki düzeltmişlerdir dedim. Orada pass-trough yapamadığını yazmışlardı sanırım hala öyle o zaman.
  • Kullandığım AVR yeni nesil ses formatlarını desteklemediği için Zidoo X9'u alırken ses konusuna hiç önem vermedim.

Dolayısıyla sadece afişlemeyi iyi yapan , görüntü kalitesi iyi ve TR altyazı desteği olan bir cihaz almaya çalıştım.Ve tercihim Zidoo X9 oldu.

İlerde AVR'yi değiştirdiğimde tabii ki ses konusunda desteği iyi olan bir ürüne yönelebilirim bende fakat şimdilik erken.

Ama sizin M195 gibi , ses formatları konusunda sıkıntı yaratmayacak bir oynatıcı cihaz seçmeniz daha mantıklı gibi.
  • Merhaba arkadaslar

Benim cihaz da bugun te ye giris yapmis.Sali gunu istanbulda olucam umarim sorun olmadan sali gunu cihazi teslim alirim.Kargo bekledigimden hizli geldi.Tam 2 haftada tr ye giris yapti.

• Çok şükür benim cihazında geldi. IP tv ile ilgili yardimci olursaniz sevinirim. Tesekkurler

• -spawn- kullanıcısına yanıt
    hocam dts hd ve true hd sesleri vermiyor dolby athmosu nasıl versin
  • Zidoo firması, X1 modeli için 2 yeni Launcher yayınlamış.

x9'un da kullandığı Tile Launcher

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® BURADAN indirin.

Frisbee Launcher

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® BURADAN indirin.

Ürün OTA desteği verdiğini söylemesine rağmen hala v1.0.15 yazılım sürümü OTA'ya gelmiş değil. İsteyen BURADAN indirebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisg -- 25 Temmuz 2015; 9:12:23 >

• Cihaz TVBU destekliyormu acaba?

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.