Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ender ,

Benim Zidoo X9 , seko92 nickli arkadaşta şu anda.Hafta içi elimde olacak ve ancak o zaman bakabilirim.

Ama benim cihaz gelene kadar başka bir arkadaşta kontrol eder belki...
  • Tskler. elinde rk3288 cihaz olan arkadaslar tivibu kurup acilip almadigina bakabilirler mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ender E kullanıcısına yanıt
    Bende Zidoo X9 var ve ancak onda bakabilirim. Karıştır mıyorsun değil mi?

Çünkü RK3288 deyince aklıma Ugoos UT3 kullandığım günler geldi de.😄

• Android cihaz olduguvicin farketme sanirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ender E kullanıcısına yanıt
    Öyle bir genelleme yok sanırım.

Sana bunun örneğini Tivibu'da değilde D-Smart Blu'da vereyim.

Mesela önceki Android cihazım Vidon Box'a , D-Smart Blu uygulamasının yüklenemediğini duymuştum.

Demek ki olay cihazın Android olması değil.

Diğer yandan aynı şekilde eğer ki cihaz rootlu ise aynı şekilde D-Smart Blu uygulaması çalışmıyormuş.

Bu mantıkla bakarsan Zidoo X1'de de çalışmayabilir D-Smart Blu , çünkü X1 kendiliğinden rootlu geliyor.

Dolayısıyla D-Smart Blu'da bu tarz sorunlarla karşılaşılıyorsa Tivibu'da aynı mantıkla düşünülebilir.

Yine de denemek lazım.
  • Zidoo firması yazılım desteğine müthiş bir hızla devam ediyor...

Firma yeni cihazları Zidoo X1 için ; 14 Temmuz'da çıkardığı ilk yazılımdan sadece 15 gün sonra , 29 Temmuz tarihli yeni yazılımları v1.0.16'yı yayınladı bugün.

Gördüğüm kadarıyla 9 farklı konuda ve oldukça kapsamlı iyileştirmeler var.Şöyle ki :

X1 update list ( h3_v1.0.16 ) :

System
    1.Fixed the style of navigation bar, changed into hiding the navigation bar manually.
    2.Fixed the problem of cover input box when opening the input method.
    3.Fixed some apps have no navigation bar.
    4.Fixed some apps can't fullscreen.
    5.Fixed notification icons are far too large.
    6.Added the switch of keypad tone.
    7.Fixed problem that VPN can't connect.
    8.Fixed some sdcard can't update fireware.

Video Player
    1.Fixed the 24Hz switch default close in interal player.
    2.Saved audio track setting.
    3.Saved subtitle setting.
    4.Repaired the problem of when there is bilingual subtitles, subtitle display in the upper left corner.
    5.Added test tips when closing subtitles.
    6.Set English as the default language.

File manager
    1.Repaired problem that it can't cut between the recovery storage devices
    2.Fixed the error problems of translation
    3.Solved the click failure problem of screening bar

Setting
    1.Fixed setting has Bluetooth button when plug in a USB Bluetooth dongle.

KODI
    1.Fixed the debug display error with dropped frames.

UI
    1.Fixed the application name as ZIUI Simple
    2.Fixed the problem of Vietnamese words lost
    3.Repaired the error problem of translation

ZIDOO RC
    1.To connect devices automatically when entering apps
    2.Repaired some insensitive bottons
    3.Repaired the problem that when it's mouse code, the mouse can't move to the bottom

USB installation
    1.Fixed English as the default language

Easy cast
    1.Repaired the app error problem when changing the device name.

Merak eden arkadaşlar aşağıdaki linkten detayları görebilir ve indirebilir...

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/new-firmware-v1-0-16-for-zidoo-x1-release.449/

Bu yazılım ile benimde firma ile paylaştığım iki sorun hakkında iyileştirmelerin yapıldığını görüyorum mesela : Bir tanesi uzaktan kumanda uygulaması olan Zidoo RC programı X1'de çok başarılı değildi , onunla ilgili güncellemeler yapılmış.Bir diğeri altyazı konusunda benim hep istediğim ayarları kaydetme özelliğinin eklendiğinden bahsediliyor v.s.

Anladığım kadarıyla firma kullanıcılardan gelen geriye dönüşleri titizlikle dikkate alıp çıkarttığı yazılım güncellemeleri ile cihaz bir an önce rayına oturtmayı hedefliyor.

Sanırım bunda da oldukça başarılı ve doğru yolda.

Zidoo'yu sevmeye devam ediyorum...

• Yahu nasıl sevmeyeyim , firma yazılım anlamında coşuyor kardeşim...

Firma sabahtan yayınladığı Zidoo X1 yazılımının ardından az önce de Zidoo X9 için v1.0.3.6 yazılımını yayınladı nihayet.

Okuduğum kadarıyla ; haftalardır beklediğim altyazı güncellemeleri ( yani altyazı ayarlarının kaydedilmesi ve aynı isimdeki altyazıların otomatik oynatılması özelliği ) bu yazılımla gelmiş gözüküyor nihayet.

Benim için en önemli güncelleme beklentisi buydu zaten.

Ayrıca PIP'teki bir görüntü sorununun ve NAS Servisindeki sıkıntının da giderildiği belirtilmiş.

İşte forumdaki duyuru sayfasında yazılan detaylar :

Zidoo X9 Firmware v1.0.3.6

Update list

1. Optimize pip, solve the problem that display abnormal after switching the resolution.
    2. Solved the problem that Zidoo NAS service could not be activated.
    3. Added save subtitle coding function for player.
    4. Optimized the player can be loaded by default with the same name subtitle.

Yazılımı güncellemek isteyenler aşağıdaki linkten indirebilir.

http://apidl.zidoo.tv/x9_ota/ZIDOO_X9_v1.0.3.6_ota.zip

Hepimize hayırlı olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 29 Temmuz 2015; 16:15:05 >

• Zidoo X9 da tvbu calismiyor😯
    digitürk play çalışıyor
    IPTV ile ilgili uzman arkadaslardan destek bekliyoruz🙌

• Yazılımları verip duruyorsun da test ettin mi

• Zidoo X9 Firmware v1.0.3.6 test edildi sorun yok optimize edilmiş. Zidoo ya helal olsun 😎

• Benim cihaz 24 unde Turkiyeye giris yapti halen gumrukten cikamadi :(

• Arkadaşlar elimde fazladan aldığım zidoo x9 ile birebir aynı olan satılık tronsmart m9 pavo tv box vardır. İlgili olan arkadaşlar pm ile iletişime geçebilirsiniz.

• Yukarıda bazı arkadaşlar yazılımı yükleyip test ettiğini söylemiş ama bende yazmış olayım.

Gerçi çok kısa bir süre bakabildim ama Zidoo X9 için yayınlanan v1.0.3.6 yazılımı ile cihazdaki altyazı sorunları tamamıyle halledilmiş durumda.

Öncelikle altyazı ayarları kaydedilebilir hale gelmiş artık yani Encoding bölümünde birkez Turkish'i seçerseniz bu seçim artık sürekli cihazın hafızasında kalıyor...

Diğer yandan birden fazla altyazının bulunduğu klasörlerde , cihaz video dosyası ile aynı olan altyazıyı seçmeye gerek kalmadan otomatik oynatıyor artık...

Özellikle benim gibi ağırlıklı olarak dizi seyreden birisi için olmazsa olmaz bir özellikti.

Özetle ; bundan sonra yapılacak güncellemeler benim için rötuş ayarındadır ve bu iş bitmiştir artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 30 Temmuz 2015; 11:05:15 >

• Bu arada kampanyadan Zidoo X1 kazan barisg nickli bir diğer arkadaşın , Zidoo X1 hakkında firmanın forum sayfasına yazdıklarına şapka çıkartmak lazım.

Gerçekten firmanın forum sayfasından , satırlarca geriye dönüşlerde bulunuyor firmaya ve oldukça iyi gözlemleri var.

Ellerine sağlık...

Merak eden arkadaşlar aşağıdaki linkten yazılan bu yorumları okuyabilirler.

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/new-firmware-v1-0-16-for-zidoo-x1-release.449/

• sızın cıhazlarda varmı bılmıyorum ama Ugoos UT3 son yaptıgı 2.2.0 guncellemesi ile artık ayarlarından Fıle Share yapıyor.. evdeki laptop ve pc lerınızden artık Ugoos u da bir pcb gibi gorup icerigine erişip dosya atıp alabılıyorsunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 30 Temmuz 2015; 11:06:09 >
  • geekbuying'e 07/07/2015'te sipariş verdim 14/07 de gemiyle kargo edildi 23/07'de Türkiye'ye giriş yaptı ve bugün eve teslim edildi. heyecan dorukta inşallah istediğim ve beklediğime değecek bir cihazdır
  • dreamblue D kullanıcısına yanıt
    Hadi bakalım hayırlı olsun ,

Hazır yazılımda rayına oturdu , iyi seyirler...
  • Cihaz rootlumu geliyor? rootluysa nasil duzelir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi josekutinyo -- 30 Temmuz 2015; 17:56:34 >
  • @ barış,

Firmanın forum sayfasında Zidoo X1 hakkındaki geri dönüşlerini okuyorum. Gerçekten kayda değer şeyler yazıyorsun , tebrikler.

X1'in genel anlamda medya oynatma performansını nasıl buluyorsun, paylaşır mısın? Denediğim 4K bir demoda çok akıcı bir görüntü almıştım ama DivX bir video da anlaşılmaz bir şekilde tutukluk gözlemlemiştim.

Mesela ben Cem Yılmaz'ın DivX formatlı gösterisinde bile takılmalar gördüm bir önceki yazılımda.

Acaba USB 3.0 formatlı bir HDD bağlamamdan kaynaklanıyor olabilir mi diye aynı diziyi başka USB 2.0 bir HDD'e aktarıp öyle denemek lazım öncelikle.

Sonra altyazılar nerdeyse ekranın ortasında çıkıyordu cihazın kendi medya oynatıcısında. Bunu düzeltmeleri gerekiyordu öncelikle.

Dikkatimi çeken bu iki detayı yeni yazılımda gözlemleyeceğim bakalım ne alemde?

Selam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 30 Temmuz 2015; 21:40:05 >

• Barisg arkadaşı anlamakta zorlandım zidoo formuna sorular sormuş ancak yukarda Divx ile ilgili bir formatta takildigindan bahsetmiş ortalama 1 dakikada mkv çevirip izlersiniz probleminiz kalmayacak ,ben dahil hepimiz zekiyiz ama neden biz kendimiz üretiyemiyoruz Dark veya vestel ilemi görüşsek..Teknolojinin onü bu cihazlarda...

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.