Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fenerli34

media oynatıcı alacak arkadaşlar tavsiyem himedia q5 yada q10 başka cihaz aramayın

ben zidoo x9 meraktan aldım 2. günü satışa koydum

Ne sıkıntısı vardı cihazın ? Son yazılımıyla birçok sorunu çözmüşler.

X1 cihazını firma Papirus arkadaşa test amaçlı olarak yolladı. Sadece ona değil bir sürü kişiye gönderildi. Dolayısıyla cihaz hala test aşamadında ve zamanla sorunları düzelecektir. O yüzden şu halinden yola çıkıp olumsuz düşünmeyin, daha çok yol alacaktır.
  • Zaten şu an için " Zidoo X1 alınmaz , zamana ihtiyacı var" diye yazıyoruz.

Ama Zidoo X9 yazılımı artık rayına oturdu ve eski günlerine göre daha alınası bir cihaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah allah satan satana, halbuki fena bir cihaza da benzemiyordu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemo62 kullanıcısına yanıt
    Kardeşim ,

Satan arkadaşlarin kararına tabii ki saygılıyız ama ben hâlâ aynı şeyi söylüyorum : Zidoo X9 fena bir cihaz değil ki ; tam tersi görüntü kalitesi açısından alınabilecek , altyazi menüsü de tam anlamıyla rayına oturmuş ideal bir cihaz bence.

Eksiklikleri yok mudur tabii ki var ama bu cihazdan beklentinizle alakalı.

Mesela benim için ( bugün itibarıyla ) yeni nesil ses fortmatlarını AVR kullanımında desteklememesi çok önemli değil.Çünkü HDMI girişi olmayan eski bir AVR kullanıyorum ve sesleri TV panelimden alıyorum ben.

Ama cihazın en büyük artılarından birisi ; firmasının cihazın arkasında olması ve yazılım desteği vermesi.

Diğer yandan arşivimdeki dizi ve filmleri KODI üzerinden iyi bir arsivleme ve bana göre oldukça iyi bir görüntü veren medya oynatıcı ile izliyorsam ( cihazın kendi medya oynatıcısından bahsediyorum ) bu benim için yeterli geliyor.

Ona bakarsanız bundan daha pahali olan VTEN'i alıpta yazilim anlaminda memnun olmayarak cihazı satanlarda var , VTEN'den memnun olup sorunsuz kullananlarda var yada 60$'lık M-195'i alarak mesut olanlarda var.

Kimisi de XBMC'de ( KODI ) yükleyeceği eklentilerle IPTV ağırlıklı kullanmak istiyor ama kullanmak istediği KODI ekletilerinde randıman alamayınca haklı olarak cihazını elden çıkartabiliyor.

Kısacası ; bu iş tamamıyle beklenti ile alakalı ve doğru karar vermek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 5 Ağustos 2015; 15:53:55 >

• Bugün itibari ile x9 bana ulaştı. Akşama denerim artık. 22 temmuzda sipariş verdim.
    Ptesi Türkiye'ye giriş yapmış neredeyse gümrükte hiç beklememiş .. öğlen elimdeydi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waterman -- 6 Ağustos 2015; 13:24:21 >
  • waterman kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.

İyi günlerde kullanın cihazınızı...
  • Firmanın forum sayfasında ; Zidoo X1 için yayınlanan 1.0.16 no'lu yazılımda ve KODI'deki H264 codecli videolarda yaşanan bazı donma sorununun çözüldüğü ve bir sonraki firmwarede yayınlanacağını yazmış teknik bir sorumlu.

Bu demektir ki Zidoo X1 için yazılım desteği devam ediyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Firmanın forum sayfasında ; Zidoo X1 için yayınlanan 1.0.16 no'lu yazılımda ve KODI'deki H264 codecli videolarda yaşanan bazı donma sorununun çözüldüğü ve bir sonraki firmwarede yayınlanacağını yazmış teknik bir sorumlu.

Bu demektir ki Zidoo X1 için yazılım desteği devam ediyor...

Yazılım desteği mecburen devam edecek, hem ürün daha yeni çıktı hem de mevcut yazılımdaki sorunları çözmeden diğer markalar ile rekabet edemezler. Ancak X1'in piyasada çok uzun tutunabileceğini sanmıyorum. Windows 8.1 Bing ve Android çalıştıran dual boot ürün yaparlarsa biraz şansları olur.

Android'in kendisinden kaynaklanan kısıtlamaları aşamadıkça, fiyatına göre yavaş bir cihaz'ın da getirdiği sıkıntılarla, sürekli performans sorunu yaşamaya devam edeceklerdir.

• Cihaz bana da bugün ulaştı. Daha deneme fırsatı bulamadım, kumanda biraz zor algılanılıyor gibi 5 dakika baktığımda. Bitik pil mi taktım acaba yoksa herkeste mi öyle?
  • tracedy6 kullanıcısına yanıt
    Kumandayı cihaza doğru tutman gerekli.Yoksa 4/4'lük bir kumanda değil.

Ama bu 279 €`luk Zappiti'de de aynı.Zaten o bile aynı kumandayı kullanıyor ve bu zayıf algılama onda da mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 6 Ağustos 2015; 23:08:59 >
  • quote:

Kumandayı cihaza doğru tutman gerekli.Yoksa 4/4'lük bir kumanda değil.

Ama bu 279 €`luk Zappiti'de de aynı.Zaten o bile aynı kumandayı kullanıyor ve bu zayıf algılama onda da mevcut.

Anladım hocam, en iyisi android uygulaması ile kullanmak o zaman.
    Android uygulamasından neyi kastettiğini anlamadım !!!

Zidoo RC'den bahsediyordan bu sana kalmış. Ben genelde kendi kumandası ile kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 7 Ağustos 2015; 1:05:00 >
  • Zidoo X9'da son yazılımı kullanan arkadaşlar görüntüde ve ses'te çok hafif takılma gözlemledi mi ?

Ben az da olsa takılmalar gördüm bu akşam.Bu akşam farketmemin sebebi ise uzun bir süredir cihazı kullanmamam.

İlk fırsatta önceki yazılımlardan birine dönüp aynı videolarda tekrar deneyeceğim.

• quote:

Zidoo X9'da son yazılımı kullanan arkadaşlar görüntüde ve ses'te çok hafif takılma gözlemledi mi ?

Ben az da olsa takılmalar gördüm bu akşam.Bu akşam farketmemin sebebi ise uzun bir süredir cihazı kullanmamam.

İlk fırsatta önceki yazılımlardan birine dönüp aynı videolarda tekrar deneyeceğim.

Ben de çok hafif takılmalara rastladım.
    Takılma olayını dert etmemek lazım.Çünkü yoktu böyle birşey.

Önemli olan cihazı beğenmen, gerisi hallolur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 9 Ağustos 2015; 10:56:47 >
  • quote:

Takılma olayını dert etmemek lazım.Çünkü yoktu böyle birşey.

Önemli olan cihazı beğenmen, gerisi hallolur.

Cihazı genel olarak beğendim hocam, teşekkürler tekrardan öneriniz için.
  • Forumun en sanssiz sevkiyati bende galiba 10 temmuzda verdigim siparis halen elime ulasmadi en sonunda cekmekoy e ulasmis bugun guncellemis hainler yoksa ctsi gider alirdim kismetse yarina bende kavusucam cihaza.bluray iso lar da sorun yasarsam oturur aglarim artik bu kadar bekledikten sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: ender

Daha once sorunsuz sekilde kullandigim tivibu tablet versiyonunu kurduktan sonra acmaya calistigimda uygulama durduruldu diye acilmadan kapaniyor. Sen senin cihazda denermisin. Ayni sorun var mi?

sorunlu olan TiViBu 2.2 versiyonunu kaldırıp yerine 2.1 versiyonunu kurdum şimdilik problem yok..
  • semin1907 S kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle , Zidoo siparişi 1 ayda eline geçmeyen başka birisi yok sanırım.

Neyse bu hasret bugün biter inşallah...
  • Cihazda hiç bir yazılım güncellemesi yapmadan , sadece fabrika ayarlarına döndüm. Ve birkaç gündür farkettiğim ses ve görüntüdeki anlık takılmalar tamamen yok oldu , hiçbir sorun yok şu an için.

Bu anlık takılmalara kurulan yada yüklenen bir dosya yol açmış olabilir , bilemiyorum. Önemli olan eski sorunsuz günlere dönmekti ve döndük.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.