Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yukarıda da yazdım ama gözünden kaçmış sanırım.

Cihazın ısınması ile alakalı değil durum.Soğuk iken de yapıyor. Aynı şekilde dosya kapasitesi ile de alakası yok.

Sanki ayarları kendimize göre değiştirince ( ekran ayarı , Türkçeleştirme v.s ) etkilenen birşey var gibi geliyor bana.

Mesela en son yazılımı yükleyip cihazı iki defa fabrika ayarlarına döndürdüm.Hiçbir şeye dokunmadım. 2 gündür bu saf haliyle kullanıyorum ve o takılmalar yok cihazda.

Ama yine de ayarlardan dememek lazım.Foruma tekrar yazacağım bugün.
  • Bu cihazlar piyasaya sunulurken CEC desteğinden bahsedilmişti ama henüz bu destek yok değil mi ?
  • Ender ,

Geekbuying'in sitesindeki ilanda cihazın özelliklerini incelediğimizde HDMI-CEC mevcut gözüküyor.Ama aslı astarı var mı bilemem.

" Interfaces : HDMI Port Standard HDMI female, 1.4b, Support HDMI IN,Support HDMI-CEC, "

http://www.geekbuying.com/item/ZIDOO-X9-Quad-Core-Smart-XBMC-TV-BOX-MSTAR-Android-2G-8G-4K-H-265-Player-7-1-Pass-Through-Dolby-w--HDMI-in-USB3-0-2G-5G-WiFi-BT-339305.html

• alakasız olacak ama...

12 den 3 e kadar uğraşlarım sonucu öngörülemez bir çok saçma sapan problem yasadıktan sonra kodiye mx player ı tanıttım ve tanıttıktan sonra ne kadar basitmiş klişesini de söyledim :)

yapamayan varsa yardım edebilirim :) hava mı da attım gidiyorum
  • Alakasız değil , ne demek.

Tam tersi sen tecrübelerini paylaş ki yapmayı düşünen arkadaşlara örnek olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 24 Ağustos 2015; 15:47:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: krizalit17

alakasız olacak ama...

12 den 3 e kadar uğraşlarım sonucu öngörülemez bir çok saçma sapan problem yasadıktan sonra kodiye mx player ı tanıttım ve tanıttıktan sonra ne kadar basitmiş klişesini de söyledim :)

yapamayan varsa yardım edebilirim :) hava mı da attım gidiyorum

Hocam yapmamız gerekenleri yazarsanız hepimiz için iyi olur.
  • tracedy6 kullanıcısına yanıt
    Bunu yaparsanız KODI'nin ayarları değişecek ve videoları kendi medya oynatıcısı ile otomatik oynatması devre dışı kalacak.

Biliyorsunuz değil mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Bunu yaparsanız KODI'nin ayarları değişecek ve videoları kendi medya oynatıcısı ile otomatik oynatması devre dışı kalacak.

Biliyorsunuz değil mi ?

Bu konuda bilgim yoktu fakat MX Player çok bilinen bir oynatıcı, ben hep KODI'nin oynatıcısı ile izliyorum. Daha iyi olacağını düşünmüştüm, acaba arkadaşın MX Player tercih etmesinin sebebi nedir?
  • Zidoo'nun kendi medya oynatıcısını kullanmıyor musun ? Yani her videoyu açışta özellikle KODI'ye mi yönlendiriyorsun dosyaları ?

Çünkü Zidoo X9'da ; KODI otomatik olarak cihazın kendi medya oynatıcısı ile açıyor videoları.Siz isterseniz KODI'yi manuel tercih ediyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 24 Ağustos 2015; 20:53:12 >
  • arkadaşlar bu media playeri satın almayı düşünüyorum video resim kalitesi ve internet sorf ile uygulamalardan sadece youtube genellikle kullanılacak.
    sizce doğru bir tercih mi yaparım özellikle 1080p filmler normal altyazılı divx ve arasıra çocuklar laptopu kullanırken tv den bu cihaz ile internet sörf vs kullanmak için almayı düşünüyorum. normalde mele1000 eski bir media player var artık çöp oldu 512 mb ram 8 gb hdd tek çekirdek android 4 youtube bile açmaz oldu .
    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • + bir de digitürkplay performansı nasıl zidoo x9 sadece maç yayınları için kullanmayı düşünüyorum dtplay uygulamasını.
    Teşekkürler..
  • KODİ HARİCİ MEDİA MX PLAYER ( KODİ EXTERNAL MEDİA MX PLAYER ) KURMA REHBERİ

Zidooo hariç diğer android box lar için kodi de harici media player olarak mx player ve mx player pro nasıl kullanılır?

1. Öncelikle marketten es file uygulaması indirilir, kurulur, sonra ayarlar kısmından görünüm sekmesine tıklanır ve gizli dosyaları göster seçeneği aktif hale getirilir.
    2. Cihazın ana dizininde bulununan sırasıyla adroid-data-kodi-files-.kodi-user data klasorlerine tıklanır.aşağıdaki bağlantıdan indirdiğiniz xml dosyası bu dizine yapıştırılır.

http://wiki.openhourlab.com/download/kodi/external_player/MXPlayerFree/playercorefactory.xml

3. Kodi açılır herhangi bir video dosyası oynatılır ve mx player ile izlenir.

Anlatım için ugoos başlığındaki guest arkadaştan faydalandım ona da teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Krizalit_ -- 5 Eylül 2015; 17:38:11 >

• quote:

Zidoo'nun kendi medya oynatıcısını kullanmıyor musun ? Yani her videoyu açışta özellikle KODI'ye mi yönlendiriyorsun dosyaları ?

Çünkü Zidoo X9'da ; KODI otomatik olarak cihazın kendi medya oynatıcısı ile açıyor videoları.Siz isterseniz KODI'yi manuel tercih ediyorsunuz.

Evet hocam bilerek KODI'ye yönlendiriyorum.

Anlatım için teşekkürler . @krizalit17
  • Zidoo firması kullanıcılardan gelen isteklere binaen ; Zidoo X1 için yakında çıkaracağı v1.0.18 no'lu yeni firmwarede 2 yenilikten bahsetmiş.

Bir tanesi cihaza otomatik kapanma ve bekleme özelliğinin gelmesi ile ilgili ; diğeri ise KODI'deki görüntü en-boy oranı ayarları ile ilgili diye yazılmış.

Firma her iki özelliğide kullanıcılardan gelen geri dönüşlerden dolayı yapmış ve onlara bu geri bildirimleri için teşekkür ederek isteklerini yeni yazılımda devreye alacağını duyurmuş...

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/new-firmware-v1-0-18-for-zidoo-x1-coming-soon.507/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 28 Ağustos 2015; 10:25:51 >

• quote:

Zidoo firması kullanıcılardan gelen isteklere binaen ; Zidoo X1 için yakında çıkaracağı v1.0.18 no'lu yeni firmwarede 2 yenilikten bahsetmiş.

Bir tanesi cihaza otomatik kapanma ve bekleme özelliğinin gelmesi ile ilgili ; diğeri ise KODI'deki görüntü en-boy oranı ayarları ile ilgili diye yazılmış.

Firma her iki özelliğide kullanıcılardan gelen geri dönüşlerden dolayı yapmış ve onlara bu geri bildirimleri için teşekkür ederek isteklerini yeni yazılımda devreye alacağını duyurmuş...

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/new-firmware-v1-0-18-for-zidoo-x1-coming-soon.507/

Onlarca saat harcayıp tonlarca görüş yazdım, benim görüşlerimde dile getirdiğim sorunları düzeltemediler hala. Sürüm .14'den .18'e geldi hala gözle görülür bir iyileşme yok cihazda. Sadece periyodik olarak güncelleme yapıyorlar, genelde sistem iyileştirmesi yapamıyorlar.

• Diğerleri bunu da layıkıyla yapamıyor. Zidoo içlerinde yine en iyisi...

• Kullanmadığım cihazlar hakkında tavsiyede bulunmuyorum.

Sorunuzu ilgili konu başlıklarında sorun lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 29 Ağustos 2015; 23:39:03 >
  • birinci ve son sayfayı okudum.
    hd ses verme eklendi mi cihaza? ilerde evdeki medya player ım bozulursa android tv box almayı düşünüyorum belki erken bir istek ama..
  • Zidoo firması Zidoo X1 modeli için ; yeni yazılımları v1.0.18'i Cumartesi günü yayınladı.

Yayınlanan bu yazılımda 6 farklı konuda iyileştirmeler olduğu belirtilmiş.Detaylar şöyle :

New Firmware ( v1.0.18 for Zidoo X1 Release ) :

Change list:

Kodi
    1. Add zoom function for ZD Codec,you can set it through playback-->Display 4:3 videos as.
    2. Optimized codec for some time shutter.

System
    1. Add the auto power off function, and you can set it when press the power key.
    2. Update easycast, eliminating the occupancy of the 5050 port.
    3. Optimize system level performance.
    4. Repair some special cases caused by DDR without starting.

Yazılımı güncellemek isteyenler aşağıdaki linkten indirebilir.

http://apidl.zidoo.tv/zidoo_x1/dolphin_fvd_p1-ota-20150829_h3_v1.0.18.zip

Bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 1 Eylül 2015; 8:35:43 >

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.