Şimdi Ara

Zidoo X9 & X1 & X6 Pro Android TV Box Kullanıcılar Kulübü ® (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.360
Cevap
18
Favori
51.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sağol abi hayırlı bayramlar.

Herkesin bayramı mübarek olsun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benden sonra cihazı beğenip alan abim kullanmadığı için zidoo X9 cihazını satıyor.
    Tronsmart Air Mouse klavyeli kumandasıyla beraber 360 TL dir.
    Forumda ilan mevcut ilgilenen varsa haberiniz olsun..

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=110495121

• Selamlar. Bu cihazın dts-hdma sesi avr ye aktaramadığını okudum. Bu kalıcı bir durum mudur, yoksa firmware güncellemesiyle düzelmesi bekleniyor mu.

• ULYSES kullanıcısına yanıt
    Kalıcı bir durum gibi gözüküyor.

Yazılımla böyle bir destek verme konusunda ; şu ana kadar herhangi bir bilgiyi paylaşmadı firma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 3 Ekim 2015; 11:34:26 >
  • Deneme amacıyla Popcourn Time uygulamasına ait yazılımı indirip kurdum akşam Zidoo X9'a ama pek randıman alamadım online bağlantıda.

Mesela cep telefonumda sorunsuz açılan film ve ya dizilere ait bazı videoların , Zidoo X9'daki Popcourn uygulamasında açılmadığını gördüm.

Acaba yüklenilen Popcourn Time sürümü ile alakalı olabilir mi ? Bazen sürüm uyumsuzluğu yaşanabiliyor bu tarz uygulamalarda çünkü.

Benim kendi sitesinden indirdiğim Android sürümü " mobile-armeabi-v7a-release-0.2.5.apk " .

Var mı bu konuda bilgisi , tecrübesi ya da tavsiyesi olan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Kalıcı bir durum gibi gözüküyor.

Yazılımla böyle bir destek verme konusunda ; şu ana kadar herhangi bir bilgiyi paylaşmadı firma.

Kötü oldu bu. Cihaza baya kanım ısınmıştı aslında. M-195 daha iyi bir seçenek gibi duruyor bu durumda.
  • Merhaba arkadaşlar. çok aradım taradım ettim, bu aleti almaya karar verdim. Şu an alacağım yere karar verme aşamasındayım. Gördüğüm kadarıyla HDMI in girişi sayesinde ayıt yapabiliyormuş bu alet. Evde olmadğımızı zamanlarda bir programı kaydetmek için D-Smart'ı alete bağlamak güzel olur doğrusu. D-Smart Blu yok bende.

Şimdi merak ettiğim şu, ben böyle bir şey yapacaksam her seferinde uydu alıcıyı tv'den ayırıp zidoo'ya mı bağlamalıyım ? Yoksa bir kereliğine, en başta d-smart'ı zidoo'ya, onu da TV'ye bağlayıp ondan sonra normal tv izlyeceğimde uydu alıcısı ile beraber zidoo'yu da açmalıyım ?

Umarım meramımı ifade edebilmişimdir
  • test için kullanmak üzere 3d bd iso dosyası sample olarak nereden bulabilirim acaba?
  • quote:

Deneme amacıyla Popcourn Time uygulamasına ait yazılımı indirip kurdum akşam Zidoo X9'a ama pek randıman alamadım online bağlantıda.

Mesela cep telefonumda sorunsuz açılan film ve ya dizilere ait bazı videoların , Zidoo X9'daki Popcourn uygulamasında açılmadığını gördüm.

Acaba yüklenilen Popcourn Time sürümü ile alakalı olabilir mi ? Bazen sürüm uyumsuzluğu yaşanabiliyor bu tarz uygulamalarda çünkü.

Benim kendi sitesinden indirdiğim Android sürümü " mobile-armeabi-v7a-release-0.2.5.apk " .

Var mı bu konuda bilgisi , tecrübesi ya da tavsiyesi olan ?

X1'de de durum aynı. Çok kötü, takılarak ve yavaş çalışıyor. Bu şekilde Popcorn Timer uygulaması Zidoo'da kullanılabilir gibi değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: nighty

Merhaba arkadaşlar. çok aradım taradım ettim, bu aleti almaya karar verdim. Şu an alacağım yere karar verme aşamasındayım. Gördüğüm kadarıyla HDMI in girişi sayesinde ayıt yapabiliyormuş bu alet. Evde olmadğımızı zamanlarda bir programı kaydetmek için D-Smart'ı alete bağlamak güzel olur doğrusu. D-Smart Blu yok bende.

Şimdi merak ettiğim şu, ben böyle bir şey yapacaksam her seferinde uydu alıcıyı tv'den ayırıp zidoo'ya mı bağlamalıyım ? Yoksa bir kereliğine, en başta d-smart'ı zidoo'ya, onu da TV'ye bağlayıp ondan sonra normal tv izlyeceğimde uydu alıcısı ile beraber zidoo'yu da açmalıyım ?

Umarım meramımı ifade edebilmişimdir

Enteresan bir yaklaşım. Şunu merak ettim; DVB-S/S2 tuneri olmayan bir cihaza kablo bağlayıp nasıl yayın almayı planlıyorsunuz?

• barisg B kullanıcısına yanıt
    Neresi enteresan bende sizi anlamadım ?

Sorulan bu bağlantı şeklinde Tuner ne alaka ?

Arkadaş elindeki uydu cihazının HDMI kablosunu direk Zidoo X9'a girecek ve TV'yi de Zidoo X9 üzerinden seyredecek. Gerektiğinde de TV'den kayıt yapacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 4 Ekim 2015; 21:11:42 >
  • quote:

Neresi enteresan bende sizi anlamadım ?

Sorulan bu bağlantı şeklinde Tuner ne alaka ?

Arkadaş elindeki uydu cihazının HDMI kablosunu direk Zidoo X9'a girecek ve TV'yi de Zidoo X9 üzerinden seyredecek. Gerektiğinde de TV'den kayıt yapacak.

Beni anlamakla kalmamış benim yerime de cevap vermişsin hocam, sağolasın

Kardeşim ben "uyduyu" değil, "uydu alıcısını" zidoo'ya bağlayacağım yazdım, nasıl yanlış anladın onu
  • barisg B kullanıcısına yanıt
    Popcourn Time uygulamasını kullanmayı düşünmedim zaten ama hep bahsedilen şu programı bir görmek istediğim için yükledim.

Güzel bir uygulama gerçekten ama ben de Zidoo X9'da randıman alamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: saimari

quote:

Bugünlerde evde deneme şansım yok ama konu başlığındaki ilk mesajımda bahsettiğim Zidoo NAS Kit 1.0.7'yi yükleyin.

Ben ilk aldığımda deneme amacıyla yüklemiş ve notebook'tan çok rahat bir şekilde cihaza ulaşabilmiştim.

Bahsettiğim programı aşağıdaki linkten de inceleyebilirsiniz.

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/the-nas-kit-for-zidoo-x9-release-update-to-1-0-7.236/

papirüs kardeş...
    dediğinz proğramı yükledim... Fakat sizin ki gibi ekranlar gelmiyor... Ön ekranda kalıyor ve aktif değil...
    PC den cihazı görüyorum ve dosyaları gönderiyorum...
    Fakat cihazda gönderdiğim filmleri oynatamıyorum...Tanımsız format gibi bişiler yazıyor ve oynatmıyor...

Dün akşam üstü notebook'u kıvamına getirdim nihayet ve bahsettiğim Nas programı ile Zidoo X9'un bağlantısını ( Wi-Fi üzerinden ) tekrar denedim.

Öncelikle resimlere ait aynı ekran görüntülerini alıyorum , bende sıkıntı yok.Bağlantıda da sorun yok , herşey normal.

Bağlantının çalıştığını doğrulamak amacıyla uygulamanın içindeki NAS seçeneği ile ; önce notebook'tan Zidoo X9'a , ardından da Zidoo X9'dan notebook'a basit dosyalar gönderdim.Dosya transferlerinde bir sıkıntı yok ama sizin dediğiniz tarzda büyük çaplı bir video oynatma dosyasını Zidoo X9'a transfer edip oynatmayı denemedim.Çünkü Wi-Fi üzerinden bağlandığım için video dosyasının transferi uzun sürer diye düşündüm.

Ama isterseniz yine Wi-Fi bağlantısı üzerinden ; 350-400 MB'lık bir Xvid video dosyasını Zidoo X9'a gönderip oynatmayı deneyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 5 Ekim 2015; 9:33:24 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: saimari

quote:

Bugünlerde evde deneme şansım yok ama konu başlığındaki ilk mesajımda bahsettiğim Zidoo NAS Kit 1.0.7'yi yükleyin.

Ben ilk aldığımda deneme amacıyla yüklemiş ve notebook'tan çok rahat bir şekilde cihaza ulaşabilmiştim.

Bahsettiğim programı aşağıdaki linkten de inceleyebilirsiniz.

http://forum.zidoo.tv/index.php?threads/the-nas-kit-for-zidoo-x9-release-update-to-1-0-7.236/

papirüs kardeş...
    dediğinz proğramı yükledim... Fakat sizin ki gibi ekranlar gelmiyor... Ön ekranda kalıyor ve aktif değil...
    PC den cihazı görüyorum ve dosyaları gönderiyorum...
    Fakat cihazda gönderdiğim filmleri oynatamıyorum...Tanımsız format gibi bişiler yazıyor ve oynatmıyor...

Dün akşam üstü notebook'u kıvamına getirdim nihayet ve bahsettiğim Nas programı ile Zidoo X9'un bağlantısını ( Wi-Fi üzerinden ) tekrar denedim.

Öncelikle resimlere ait aynı ekran görüntülerini alıyorum , bende sıkıntı yok.Bağlantıda da sorun yok , herşey normal.

Bağlantının çalıştığını doğrulamak amacıyla uygulamanın içindeki NAS seçeneği ile ; önce notebook'tan Zidoo X9'a , ardından da Zidoo X9'dan notebook'a basit dosyalar gönderdim.Dosya transferlerinde bir sıkıntı yok ama sizin dediğiniz tarzda büyük çaplı bir video oynatma dosyasını Zidoo X9'a transfer edip oynatmayı denemedim.Çünkü Wi-Fi üzerinden bağlandığım için video dosyasının transferi uzun sürer diye düşündüm.

Ama isterseniz yine Wi-Fi bağlantısı üzerinden ; 350-400 MB'lık bir Xvid video dosyasını Zidoo X9'a gönderip oynatmayı deneyebilirim.

Cevapladığınız için teşekkürler...
    Ama hala bir netice alabilmiş değilim...Eskiyi unistall ettiim..Yeniden baştan başladım...
    Proğramı kurdum....tar uzantılı 2 dosya install etti..Rebooot etti...
    İcon!a tıkladım... Hiçbirşey aktif değil...
    O bana bakıyor.ben ona bakıyorum....
    üsta tarafta PC min IP si var..Altında 3 adet icon var...Fakat hiçbiri aktif değil..Meseleyi çözebilmiş değilim....

• saimari S kullanıcısına yanıt
    NAS Kit 1.0.7'yi indirip Zidoo X9'a kuruyorsun öncelikle.O cihazda , bir kenarda kurulu olarak kalıyor.

Ardından PC'deki tarayıcı satırına ; http://192.168.XX.XX:18888 yazıyorsun ve Enter dediğin anda cihazdaki uygulamaya ait giriş ekranı karşına geliyor.

( Burada XX yazan yere Zidoo'nun aldığı IP numarasını yazacaksın , dikkat )

User Login ekranında ; her iki satıra da admin yazarak giriyorsun uygulamaya.

Ardından karşına gelen ekrandaki ikonlardan NAS ikonuna tıkladığında ; Username bölümünde ( yani kullanıcı adında ) smb yazılı zaten.Sende alt taraftaki Password ve Repassword bölümlerine smb yazdığın anda cihazın içindesin.

Bundan sonra masaüstü PC'de ya da notebook'ta ağ bölümünü açıyorsun ve orada Zidoo X9'u görüyorsun.Üzerine tıkladığında sana yine kullanıcı adı ve şifre soracak.Her her iki seçeneğe de smb yazıyorsun.işlem tamam.

Böylelikle PC ekranında gözüken HDD'imin içine girebiliyorum , dosyalara bakabiliyorum , dosya transferi yapabiliyorum. Yani USB HDD'imi PC'ye taktığımda ne görüyorsam , ne yapabiliyorsam NAS Kit uygulama bağlantısında da onu yapabiliyorum.

Kurulum olarakta anlattıklarımdan farklı birşey de yapmıyorum ben...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 6 Ekim 2015; 21:48:07 >

• Gelişmeler şöyle :

Notebooktaki tarayıcı üzerindehttp://192.168.X.X:18888 komutunu yazarak NAS Kit uygulamasını çalıştırdım ve notebook'ta takılı USB HDD içinden seçtiğim 395 MB'lık bir video dosyasını , Wi-Fi üzerinden Zidoo X9'da takılı USB HDD içine gönderdim. 395 MB'lık video dosyasının Wi-Fi üzerinden aktarımı , yaklaşık 8 dk. sürdü.

Ardından notebook ekranından Zidoo X9'a takılı USB HDD'in içine girerek attığım dosyayı öncelikle notebook'ta oynattım.Hiçbir sorun yok.

Sonrasında TV ekranında Zidoo X9'daki Explorer seçeneği ile USB HDD'in içine girip gönderdiğim 395 MB'lık video dosyasını buldum ve bu sefer TV ekranında Zidoo'nun kendi oynatıcısı ile oynattım aynı video dosyasını.Bunda da bir gariplik görmedim.

Sonuç itibarı ile bende ne aktarma da , ne de oynatmada herhangi bir problem yok.

Bilginize...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 7 Ekim 2015; 8:48:31 >

• Alınık Zidoo X9 arıyorum, bilginize.
  • Şu Türkçeleştirme olayı olmasaydı ben satabilirdim Zidoo X9'u ama satmam için henüz erken.

Ama bakarsın satan birileri çıkar.

Kısmet artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 7 Ekim 2015; 9:53:47 >
  • X1 nasıldır hocam ? onu hiç bilmiyorum. Benim 4k, 3d ihtiyacım falan yok. Olmasına gerek de yok. 1080 MKV oynatabilsin, DTS ses çözebilsin yeter. Bir de android olsun, program kurulabilsin yeter.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.